alt går godt

Lige et hurtigt indlæg her.. Johanna har det godt i Kina, hun er kommet til at bo på et luxus hotel, som passede den unge dame ret godt :-) det havde hun også fortjent med alt det arbejde hun havde lavet..

Nu glæder jeg mig bare til hun kommer hjem lørdag, vi kan lige nå at se hinanden et par timer inden jeg skal til lidt fest og jeg vil lade hende sove sit jetlag ud..

ses alle sammen

Dim sum och connection

nu har jag ætit mina sista dim sums før den hær resan. Det ær riktigt gott men ibland ær jag nog glad før att jag inte vet exakt vad jag æter!!!

Idag ska jag och Jessica ta tåget till Senzhen efter jobbet. JAg ska bo dær två nætter på det femstjærniga Shangri-la. Det ska bli mycket spænnande att se om de kan infria mina førvæntningar! Tyværr ska Jessica bo hos sina vænner så vi kommer inte ses vare sig ikvæll eller imorgon kvæll utan jag får sjælv ge  mig ut på matjakt... kanske bara blir hotell-mat, får se hur jag gør.

Imorgon har jag møten med IBM och GSC hela dagen så jag kommer inte ha tillgång till min dator. Jag vet inte heller om jag skaffar internet uppkoppling på rummet då man oftast får betala extra før det och jag inte planerar att spendera så mycket tid dær men vi får se. Men om ni inte hør från mig førræn lørdag så ær det alltså bara før att jag inte har internet.

Hoppas nu att inte fler får svininfluenza hær i Asien nu, 23 smittade idag, så de får før sig att stænga flygplatser och såna grejer. Jag vill gærna hem... utan att sitta i karantæn tack...

Nå ja, see ya' om inte annat så på lørdag!

KRAAAAM

Packning

Igår packade jag så mina væskor før att ge mig av mot Senzhen efter arbetet idag. Jag har ett enda ord till er

ØVERVIKT!!!

Så det blir spænnande på fredag nær jag ska checka in.... hahahaha

kineser læser bloggen

Visade Mani bloggen idag och hon var helt imponerad. Hon undrade vad alla tyckte om allt det jag skrivit om och hon ælskar verkligen att høra om vad folk hemma tycker ær mærkligt eller roligt. Det ær så skønt att kunna ge det lilla tillbaka nær de nu har visat mig Guangzhou så jag sitter och visar bilder och berættar om era kommentarer och allting. Hon skratta gott åt att ni var fascinerade øver kycklingføtterna det ær ju bara vardagsmat hær =)
Så tack før alla kommentarer så jag kan ge dem vidare till kineserna och berætta vad ni tycker och tænker om saker!

Rørigt (rodet)!

just nu springer alla kineser hær på kontoret runt och tittar på varandras data skærmar och skriker och skrattar åt något. Jag fattar nada men jag kan lugnt sæga att det blir lite rørigt nær man sætter igång ca 50 kineser med att springa runt och de ær inte direkt bæst i værlden på att prata i normal samtalston... Det kænns som att jag sitter någonstans på Beijing Road (typ Strøget gånger 100) och førsøker jobba... Och jag fattar inte ens det roliga (sjove)!

SMOG

Hær ær så vidrigt mycket smog i den hær staden! jag har fortfarande inte sett strålande sol æven om jag kan se att det borde jag kunna se utan det ligger som en grå æcklig dimma øver alltihopa. Igår nær jag åkte taxi hem efter present shopping var det riktigt vidrigt. Satt fast i en bilkø i ca 10 min och man bokstavligt talat såg hur dimman kring bilarna blev tætare och tætare, till slut såg man inte tre bilar fram utan då var vi totalt in-smoggade.... Ja ni fattar vad jag menar. Jag kan lugnt sæga att det ska bli skønt att komma hem till den rena luften i DK i helgen så jag inte behøver andas in den hær luften mer. Den ær vidrig!

Vardag?!

Som ni mærker så har liksom antalet inlægg tunnats ut dramatiskt hær de sista dagarna men nu ær det precis som att jag kommit in i någon sorts vardag hær! Jag har børjat vænja mig vid att folk rapar, harklar, spottar och slafsat, att det knuffas i tunnelbanan, att alla glor som idioter, att sængen ær stenhård då jag inte har någon madrass och att jag inte har en aning vad jag bestæller på restaurangen... Mærkligt men sant.

Igår så var jag inne på någon restaurang som skulle servera koreansk mat och allt jag har att sæga ær don't try this at home! Det smakade stekt bæver med soja och till det stuvad lake som tillbehør... Nej så illa var det inte men næstan. Jag åt nudlar med ræk wonton men det var bara tråkigt, smakade ingenting. Något som dæremot var lite roligt var att nær jag kommit halvvægs in i måltiden så kommer en liten servitør førsiktigt smygandes (listande) och la en gaffel vid min tallrik. Och då synes jag i alla fall sjælv att jag æter bra med pinnar... hahaha, han måste tyckt att jag var riktigt dålig på det dær!

I øvrigt igår så var jag och køpte presenter så nu ær det avklarat. Øvervikt - here I come! Nej nu får jag nog starta upp min arbetsdag och sætta fart, mycket att gøra idag!

Btw så drar jag till Senzhen imorgon eftermiddag, jag glæder mig verkligen att se lite nytt!

Arbetsdisciplin...

Jessica sa idag - Gud vad skønt att vi inte har haft en fulltid handover utan æven hunnit gøra annat...
Då børja jag fundera lite... Vi har suttit ca 11 timmar per dag med arbetet och då endast med detta projektet i stort sett och hon tycker inte det ær fulltid! Till på køpet så har de en gång i månaden møte klockan 21 på måndagen. De brukar lægga sina møten på kvællarna så det inte stør arbetsdagen! Ær det inte vilt vad de arbetar på hær, de ær flitiga som myror. Men det ær væl som de sjælva sæger att de ær så många i det hær landet så de måste hela tiden arbeta 150% før att bevisa att de kan och vill ha kvar sitt jobb. Tack gud før att jag arbetar i Skandinavien får jag nog sæga...

Bloggen dog...

Bloggen har varit helt død hær imorse så det ær dærfør jag inte har skrivit något... Men nu ær den ju uppe igen... Nu hinner jag bara inte før nu har jag en massa jobb att gøra...
Någon som har bra restips i Hong kong? Ska bara vara dær en dag och vet inte vad jag ska spendera den på. Kanske the Peak men vet inte om det ær hypat? HJÆLP!!!

Baby...

Så skal vi se billede af vores baby´er, de vokser i solen...Er lige kommet hjem fra fodbold kamp 0-0 kamp i Brøndby, men vi havde en hyggeligt dag i solen og det var dejligt at være sammen med drengene igen..

fra venstre mig selv, Morten og Johnny.. Gode drenge.

Fodbold igen...

Ja endnu engang kommer mit indlæg til at handle om fodbold, jeg lovede en lille video fra kampen i torsdags, den ligger nu på facebook og det er her linket kommer.. Jeg ved ikke om den kan afspille den herinde, men hvis der er en der ved hvordan jeg ligger video indlæg ind her, så HJÆLLPPPPPPP...

http://www.facebook.com/video/?ref=ts#/video/video.php?v=75811939867

vi prøver.....


Kycklingføtter...

Japp i fredags gjorde jag æte-kycklingføtter-debut! Jag har tyværr endast bildbevis i kameran  men jag ska nog førsøka få in det hær så ni ser det. Jag åt alltså kokta kycklingføtter "thaistyle". Helt ærligt så smakade det mesta bara kryddor alltså chili, vitløk, vinæger så det smakade inte illa på något sætt. Det var lite som att æta gummi då det ju mest ær skinn på føtterna och inte så mycket hud. Det enda som var riktigt hårt det var att førsøka æta de rackarna med pinnar då de ær ganska hala. Men som sagt det ær absolut inte det værsta jag har ætit!

I alla fall så var vi ute och åt i fredags med kontoret. Vi var på en thai-restaurang som hette the banana leaf. Maten var fantastiskt god och vi hade riktigt trevligt alla som var med. Det enda som var lite jobbigt var att det var som någon sorts wallman's fast med transvestiter från fillipinerna... Inte nog med att de showade de ville också ha upp folk och dansa med dem! Man var alltså tvungen att absolut undvika øgonkontakt med dem och før guds skull inte komma før næra før då blev man fångad. som tur var så var det hær the-place før alla væsterlænningar så jag var i alla fall inte ensam vit. Om jag varit det så hade det nog varit riktigt svårt att gømma sig! Men som sagt fantastisk mat så om ni hamnar i Guangzhou någon gång så kom ihåg namnet!

Åh nu ær det någon som ligger och ropar på mig hær så jag måste nog skynda mig lite! Alltså no worries Jacob det ær den hær som ropar på mig!


Har hittat en underbar restaurang som kommer rædda resten av min vecka. Har en massa god væsterlændsk mat så som sallader, wraps, lasagne, pasta, køtt och massa desserter! MUMS! Den sunda perioden ær nu øver...

KrAM

Lørdagen

Igår tog min kollega Jessica med mig ut i stan och visade mig lite allt møjligt. Først tog jag metron till en station som heter Xiemko om jag husker det riktigt. Dær møtte jag så Jessica, ja jag åker metro sjælv i Kina hur coolt ær inte det!!!, och vi gick vidare till ett tempel. det var en otrolig mærklig kænsla før man gick på en gata som larmade och væsnades helt vilt men så gick man in genom grindarna och så kom ett total lugn øver en.
Området bestod av flera hus med olika gudar i varje hus och olika bøner. Så tempelområdet var riktigt stort. Denna bilden ser ut som att alla stressade men de gjorde de alltså inte. Æven om det var så många mænniskor så var det på något sætt en stillhet øver det. Svårt att førklara!


I en av byggnaderna satt de som arbetade i templet och mæssade framfør stora guldstatyer. Jag fick bara tagit den hær bilden men det var 5 så hær stora statyer i guld. Så fort jag tagit den hær bilden så såg Jessica att det stod att man inte fick ta kort nær mæssandet høll på... Men det var ju på kinesiska så det fattade ju inte jag!


Hela området var fullt av olika statyer och vackra fontæner som betydde olika saker.


Jag orkar inte att redigera bilderna så de ligger på rætt håll idag så ni får helt enkelt klicka på dem och vrida på huvudet... Om ni klickar på dem så ska de bli større...

Efter att varit i templet lite mer æn en timme så tog vi bussen, som kør på elledningar hær før att spara miljøn från all bensin, till en park med ett tehus.


Jo då jag var hær!


Den hær kvinnan satt vid vårt bord och visade oss den riktiga proceduren hur man gjorde te. hon satt næstan i 30 min och bara gjorde två små kannor te.
 

Sedan læmnade hon oss åt vårat øde och Jessica fick leka te-flicka som tur var var hon fantastiskt duktig så vi satt och drack te och åt dim sum i flera timmar. Dim sum som jag också skrivit om tidigare ær alltså en massa smårætter. Hær ær det en sorts dessert som ær som jello men smaksatt med blommor, rosor nærmast i bild och jasmin længst bort. De ær faktiskt riktigt goda æven om de ser ut lite som en manet...

Vi satt och pratade om livet och skillnaderna och likheterna mellan våra liv. Det var verkligen som att læra kænna en helt ny Jessica nær vi var utanfør arbetet och vi pratade och skrattade som vænninor gør. Hærligt nær man kan møta nya vænner på det hær viset!

Dagen avslutades med en hærlig fotmassage som høll på i en hel timme och en kvarts axel och ryggmassage, sååå gott!

Skor

Hær ær så bilder av mina ny skor. Det ær riktigt svårt att ta bilder på sina egna føtter, speciellt nær man ær så lat (doven)att man inte orkar ta på sig bægge skorna utan behåller den ena foten i hotellets badtoffla...

De ser inte så høga ut på bilderna men det ær dem =)


Bakifrån/sidan...


Sedan mina fantastiska converse som jag invigde igår =) Sjælva converse loggan sitter på insidan av benet.. lite fejk kanske... haha


Det var skorna....

fredag aften

Ja som jeg lovede, ville jeg lige skrive lidt om min fodbold tur i går torsdag sammen med Johnny.. Brændby vandt med 2-1, det var ikke kønt, men det var 3 point :-) Jeg tog en god video, men jeg ikke rigtig ligge den ind her, hvis du er nogle der kan forklare mig hvordan jeg gør, så er I velkommen :-) men et billede skal I ikke snyde for...Dette billede er taget lige efter Brøndby´s første mål..

Ja jeg kan så fortælle Jo og alle Jer andre, at det hvidløg som Jo plantede for et par uger siden er på vej ud af sin potte :-) man klare sig virkelig til at smage...

Nu vil jeg gå i seng, da det er arbejdsdag i morgen..

God weekend til alle vores faste læsere :-)

1 timme kvar....

Sedan ær arbetsveckan øver. Eller i alla fall kontorstiden. Ikvæll blir det middag med i alla fall chefen Minnie så får vi se om några mer ska med. Det tror jag inte men å andra sidan kan de ju ha suttit bredvid mig och bestæmt det på kinesiska och då fattade jag ju inte det ændå ;-)

Gud vad jag længtar till min sovmorgon imorgon!!!!

Tænkte ta kort på mina nya skor och lægga upp ikvæll.. om jag orkar... Jag har telefonmøte kl 22 så det beror nog på hur længe det håller på!

Lååååg

Lite nere idag. Kænner att jag har fått nog av Kina och kineser just nu. Trøtt på att alla glor på mig hela tiden. Trøtt på kinsesiska "traditioner" som många gånger sårar væsterlænningar. Trøtt på smaskandet. Trøtt på att inte førstå vad folk sæger. Berætta något roligt som hænder hos er så jag blir lite glad och positiv igen!

Nyttig!

Det har hænt något otroligt! Jag har utan att tænka på det klarat mig en hel vecka utan godis, glass, kakor, alkohol, milkshakes eller någonting. Bara vanlig mat, vatten och te! Ær det inte otroligt?! Jag ær sjælv helt imponerad hur jag som ær værldens størsta socker-junkie har klarat mig? Men nu ær det ju helg imorgon så då blir det kanske en liten chokladmuffin från starbuck ihop med en kaffe... Før det måste man væl få unna sig?

Sedan ær det ju dæremot omøjligt att komma ifrån kolhydrater hær, nudlar, ris och dumplingdeg... Men det ær det ju inte så mycket att gøra åt.

Kan sæga att de har helt enorma godisbutiker hær men allt ser så plastigt ut så jag blir faktiskt inte sugen... Ibland sker mirakel!


Kameran

Just det ja glømde ju sæga en sak. Jag var så jækla klantig igår så jag glømde min kamera på kontoret vilket innebær att jag inte har en enda bild! Sorry før det men jag lovar att leka extra mycket turist i helgen nær jag faktiskt ær turist...

En sak till jag gjorde bort mig riktigt riktigt riktigt j-vla ordentligt imorse! Vid frukosten så får man sjælv leta upp ett ledigt bord och sætta sig dær. Jag hittade så ett bord dær man tydligt såg att någon suttit och denna någon hade anvænt 5 tallrikar, 1 djup tallrik, 2 glas och en kaffekopp. Det var tomt dær ett bra tag såg jag då jag tittade på bordet nær jag rostade mitt brød. Rosten hær tar ca 8 min innan något hænder alls så det var i alla fall tomt den tiden. Så jag går dit och sætter mig, en kille kommer och dukar av och sedan efter ytterligare ca 10 min så kommer en man och blir helt førvirrad. Det var hans bord! GAAAH vad pinsamt! Jag hade ju helt glømt hur långa pauser de tar nær de æter frukost hær, han hade så gått ut och røkt och skulle nu æta lite mer... Først børja han skælla på servitriserna och jag fattade inte att det var på grund av "mitt" bord så jag åt lugnt vidare tills han børja peka åt "mitt" bord och ropa. Inser att jag gjort något galet och børjar få så dær ont i magen man får nær man inser att man gjort något fel och håller på att skæmmas ihjæl... MEN då tar jag fram mitt "jag-ær-væsterlænning-och -fattar-ingenting"-kort. Jag ber så klart tusen gånger om ursækt och sæger att ja men dær jag kommer från så delar man bord i matsalen om man ær ensam. Ursæktar før kulturkrocken och erbjuder mig vænligt att flytta på mig. Men han smilar bara och går från att vara fly førbannad, helt vildt sur, till att vara mycket glad och nej nej inte skulle jag flytta mig han satte sig så gærna vid ett annat bord. Kan lugnt sæga att jag drog en lættnadens suck att han gick på den enkla... Nær jag sedan gick så bad jag ænnu en gång om ursækt men han log bara och ønskade mig en riktigt trevlig dag i Guangzhou och hoppades att jag tycket om staden... Tur man ær total væsterlænning ibland! Ska nog akta mig mycket noggrant från att sætta mig vid fel bord i fortsættningen....


Ont i føtterna...

Oj vilken rolig shopping! Om jag hade haft mer pengar och plats i væskan så hade jag kunnat shoppa ihjæl mig. Ok, klæderna var ganska så petit så mina något stora brøst fick liksom inte plats men skor, væskor, smycken, scarfs allt!!! Jag fick i alla fall køpt två par skor, ett par superhøga svarta partyskor som jag bara ælskar och ett par converse. Partyskorna kostade ca 80 DKK och conversen ca 70 DKK. Jag ælskar priserna! Eller rættare sagt så ælskar jag Mani som var med, hon prutade ner allting helt vilt, jag hade aldrig klarat det! Sedan køpte jag lite presenter med men jag har helt klart de svåraste presenterna kvar att løsa i helgen, Peters och Jacobs... Så tips och idéer tack. Kanske kan skicka era skostorlekar till mig ;-)

Enda problemet med all shopping igår var att jag glømde byta om till mina flipflop så mina føtter sprang runt i mina kontorsskor vilket ær ett par ganska små lackskor med klack. Ont ont ont i dag! Tack gud før bamse-plåster før jo det ær det jag har tejpat mina føtter med. Jag tog alltså med mig det från DK, man kan inte køpa det hær...

Min alene tid..

Ja mens Jo er i Kina har jeg en masse alene tid. Tirsdag spiste og hygge jeg i Ishøj hos Perete mf, i går onsdag var jeg til håndbold træning og i aften skal jeg til farum og se Brøndby spille fodbold, jeg lover at der kommer billeder derfra i morgen..

Weekenden er meget åben indtil videre, kun søndag er der aftale, der spiller Brøndby hjemmekamp mod OB, topkamp, der skal vindes for at vi fortsat kan vinde mesterskabet..
Når men tilbage til arbejdet, men dig ude i Kina, du skal vide at du er savnet herhjemme , puss..

God dag til alle

Shopping

Ikvæll ska jag ut och shoppa med Manni (kanske har skrivit det redan...) I alla fall hær stænger butikerna først klockan 22. Vi kommer ivæg från kontoret ca 18:30 så det kommer ju helt klart bli att vi går omkring dær till 22, vi ska också besøka ett tempel vilket ska bli mycket spænnande och då ær jag inte hemma førræn tidigast 23:00... Detta ær SENT før frøken Dahlin. Jag måste ju få min skønhetssømn... haha as if! Men i alla fall så vill jag gærna vara i sæng 22 och sedan læsa lite eller så. Men det ær ju lugnt ikvæll, det ær imorgon bitti det kommer bli hårt =) Imorgon kvæll så ska jag och Minnie gå ut och æta thai-mat, mums! Men det blir nog ganska sent igen. Sedan lørdag ær det shopping, tehus och "gamla stan". Eventuellt en kvællstur på floden som alla sæger ær superfint. Søndag blir det zoo och krokodilpark och cirkus. Jag ær inte så glad før cirkus men alla sæger att det ska vara så fantastiskt så jag får væl ge det ett førsøk =) Nå ja dær var mina planer før helgen, kænns næstan som att det blir lite stressigt men man vill ju hinna se allt...

Nu ska vi flytta kontoret om en halvtimme. Hemma nær vi flyttade kontoret så gjorde flyttkillarna det øver helgen medan vi var hemma. Hær bær de sjælva sina flyttkartonger, stolar, datorer, det hela... Så det blir nog lite hårt fysiskt arbete hær strax. Tur att de har Air Condition som de har stællt på typ 15 før min skull. Æven om jag sagt att jag fryser hela tiden... vill gærna ha den på 25 kanske. Men de bara skrattar och skakar på huvudet och tror jag skæmtar... Så jag får fortsætta gå med scarf och stickad trøja och de andra med jackor... Humor!

Dim sum i guangzhou

Har nu ætit lunch med Jessica och Ellen. Idag blev det dim sum vilket ær en massa olika plockrætter, varma och kalla. Det ær lite roligt før 50% av det de bestællde var mycket søtt. Det var over the top sweet som en toksøt dessert och allt detta åt man blandat med den "vanliga" maten. Før hær har de inte riktigt någon turordning, man æter inte først førrætt, sedan huvudrætt och till sist dessert utan man mixar allt. Det mesta var riktigt gott men några få saker hade jag kunnat vara utan. Någon inbakad thailændsk frukt som mest smakade parfym, tror jag æven åt den i Indien påminde i alla fall om samma parfymsmak... Sedan åt jag någon soppa som hade køttbitar i och en av bitarna var garanterat lunga, hjærta eller någon annan inælva før det smakade inte gott och køttkonsistensen var så dær som inælvor brukar vara... Sedan var det en dessert till som var lite væl mycket æggsmak i men den var ændå ok. Två riktiga højdare var dock 1. dim sum med rækor och kryddor i och 2. grøn te-jello som jag åt som dessert. supergoda både två, tyværr kan jag liksom inte skriva ner vad maten jag æter heter i mer detalj før alla menyer står på kinesiska, det finns nog helt enkelt inte något engelskt namn på grejerna... Mætt ær jag i alla fall så back to work!

TræningJo då løpskorna åkte på idag och jag sprang hurtigt ner till gymmet (løgn før jag tog hissen... tror inte ens det finns trappor hær...) Tænkte att jag må ju hålla liv i træningen nu då Sidse, Stine og jag ska ut och springa lite lopp. Kommer upp till gymmet och fick en mindre chock. Allt var tok-gammalt! løpbandet fick man manuellt springa igång och sedan dra i ett snøre nær det skulle stoppas. Motionscykeln hade cykelkedja och inget elektroniskt øverhuvudtaget. Det blev så lyfta lite vikter men sedan en tur ute istællet. Hær ær just nu 29 grader ute och extremt fuktigt så det var rimligt hårt men sjovt. Det blev ju tyværr inte så långt då det blir runt en stor park hær men lite intervall och lite fartlek så lite træning blev det i alla fall!
Nu in i duschen och sedan kvællsmat i form av en starbucks macka och vatten. Orkar inte gå ut och æta idag...

Sorry say what?!

Fem månader før det hær!!! Hur tænker dem då? De borde ju før f-n ha 50 år før något sånt. Mamman sæger att dottern var konstig och ramlade ofta.... Yeah right, bullshit! Trøtt jag blir ibland... Bara de inte går fria igen, hoppas straffet højs!

frisyren ja...

Tur att du påminde mig Malin! Hade helt glømt att uppdatera er. Men helt ærligt så bangade jag ut i sista stund så det blev inget kul alls. Alltså hon klippte av ca 20 cm men då håret var så långt innan så mærks det inte. Jacob trodde inte jag hade gjort något alls utom att klippa luggen.... Men jag kom ju liksom på att jag ska på två brøllop i sommar och då vill jagha långt hår så jag kan sætta upp... Så till høsten klipper jag mig gærna!

Och jag tænkte faktiskt samma sak nær jag skulle æta lunch, tur att det inte ær mina systrar som ær hær... Jag ælskar er och så men just nær det kommer till grisføtter så vet jag att ni både två hade førolæmpat kineserna vældigt genom att vægra æta... Hahaha


Kina lunch

Idag var vi några stycken som gick ut och åt lunch på en kantonesisk restaurang. hær bestæller man in ett gæng rætter och så delar man friskt. Rætterna kom in lite åt gången i inte riktigt någon ordning. Jag blev dock lite orolig nær førsta rætten kommer in och ær grisføtter! Oh nej tænkte jag blir det bara sådan hær mærklig mat nu?! Sedan vet jag att de ær mycket omhyggliga med att gæsten ska smaka på all mat och ska tycka om det så jag fick ju glatt smaka på grisfoten. Men ærligt så var det bara som vanligt køtt med goda kryddor. Man kunde också æta fettet och svålen men det undvek jag lite diskret. Men som sagt sjælva køttet var lugnt. Sedan var det inga mer helkonstiga rætter utan bara en massa gott. Det kom dock in en hel fisk med skinn, huvud, fenor, gælar och det hela som bara hade ångats så den var lite lurig att starta att ta på så jag fick Jessica till att starta istællet. Sedan fick man ju glatt sitta och plocka undan allt inuti den, tarmar och sånt... eller vad det nu ær før gojs som en fisk har i sig... Men det gick bra och som sagt det smakade riktigt riktigt gott!
Tyværr hade jag inte kameran med så det blir inga bilder! Jag lovar att bættra mig...

Bilder

Utsikten från mitt hotellfønster - kænns som att vara hemma i Sverige igen!Denna lådan ligger på sængen nær man kommer in på hotellrummet... Antingen så ær det
A- en maskeraddrækt
B- den drækt du ska ta på om du møter aliens
C- drækt om kærnvapenkrig skulle bryta ut
D- en møssa att ta på om det børjar brinna
JAg hoppas i alla fall att jag inte får anvænding før den...


Idag åt jag før føsta gången kina-mat. Jag valde asian ramien vilket ær som mcDonalds fast med Kinamat. Man kunde så klart inte veta vad man bestællde men de hade bilder på menyerna vilket gjorde det otroligt mycket lættare! Detta var faktiskt riktigt riktigt gott och nu ær jag mætt i magen! Nær jag tog den hær bilden så kom en av servitriserna springandes, nej nej nej! Hon ropade och skrek men jag fatta inget tills hon visade typ ta-kort-gest med hænderna och sa no no no. Haha, totalt olaglig bild alltså!

Gick førbi ett litet 7-11 på vægen hem och køpte dricka. Flaskan var fin tyckte jag men innehållet?! Nja, det smakar som utspætt supersøtat men ændå beskt te så inte særskilt gott tyværr...


Det var alla bilder før idag men det kommer flera en annan dag, jag lovar!

Crap (klap) bord og baby

Ja som I alle ved så er jeg blevet alen de næste 14 dage, det er lidt mærkeligt, men man kommer til at se en masse mennesker som man normalt ikke ser, tror jeg ihvertfald :-)

Vi har kun en gang baby´er tilbage, jeg vil ikke sige hvem som tabte det ene drivhus ( Dan ) men det andet vokser bare derud af :-)
Jeg har længe gået rundt og kigget efter et nyt bord til min altan, det skulle bare være et lille et i plastik og det skulle jo helst være "gratis" her i disse "Grisetider" :-) men jeg måtte bide i det syre æble og køre ud til Jyden ( JYSK ) og se om han havde noget.. Jeg fandt et lille klapbord, som jeg håber at Jo og jeg kan bruge over sommeren til lidt hygge i aften solen. 249.- danske kroner måtte jeg slippe for det lille "fine" bord, det var jo ikke så galt.. Tænk nu på at JYSK skal tjene lidt samt det skal fragtes hertil, så er der nogle materialer samt nogle der skal lave det, hvad tror I så at sådan et bord koster at lave ??? ( var det for indviklet og for dansk ) ?? Mit gæt er vel ca. 14 danske kr. selvfølgelig an på om det er lavet i Indien eller i Kina ?? :-)

 

God dag til Alle...

lunch = middagslur

Nu har klockan blivit lunch hos oss och vi har precis ætit. Man sitter vid sitt skrivbord och æter antingen framfør datorn eller tittandes i en tidning. Sedan hænder det.... som på en signal så plockar alla fram sina små kuddar och lægger sig och sover en halvtimme med huvudet på skrivbordet! Ær det inte smart!!! De måste ju bli fantastiskt mycket piggare efter en halvtimmes lur. Visst de har en hel timmes lunch så de jobbar ju en halvtimme længre men det vet i f-n om det inte ær vært det?! tænk sjælv hur mycket piggare man ær nær man powernappat lite och hær får de sluta øgonen en halvtimme. Jag tycket det ær fantastiskt men jag vågar inte prova sjælv. Ønskar jag vågade men... nej ... inte idag... hahaha!

Kina-tid...

Jag fall fint i sømn klockan 2200 igår men helt pløtsligt så vaknade jag mitt i natten och kunde inte somna på næstan två timmar! Så nær klockan ringde igen klockan 06:45 så var jag helt slut! Undra hur lång tid det tar før kroppen att fatta att den ska vara på den hær tiden nu och inte kan hålla på och dumma sig med en massa jetlag. Jag ær ju helt yr av trøtthet. Det ær som nær jag jobbade nætter ungefær och gick direkt från ett nattpass till ett dagpass på något annat arbete. Eller ænnu værre kanske før nu ska jag verkligen sitta och læra mig helt nya saker och vara super-alert vilket inte ær helt lætt nær hjærnan ær som potatismos!

Jag måste också bara klaga lite på folks bordskick i den hær stan = ingenting! De smaskar och rapar och harklar sig och ær allmænt æckliga nær de æter. Så dær sitter man vid frukosten, som det absolut inte finns någonting på før væsterlænningar førutom toast och extremt sockrig marmelad, och æter lydig sina två toastskivor. Sedan kommer det en kines och sætter sig vid bordet jæmte och børjar æta sin varma kinesiska mat och låter som en jag-vet-inte-vad æckel pæckel. Jag kan sæga om jag inte hade mått illa av jetlagen så gør man det garanterat efter en frukostrunda jæmte de hær grabbarna och tjejerna! Det ær vidrigt!

Ja men så god morgon på er allesamman, nu startar dagen i Guangzhou och klockan ær 02:50 dansk tid!
KRAM


Radiostyrd bil...

I morse såg jag i foajen en liten kille, ca 2 år, som satt i en stor radiostyrd bil. Den var typ i storlek på en bobcar (plysmobil Peter...). Det coola var att hans pappa gick så bakom och styrde bilen med en remote. Så jækla smart! Barnet tyckte det var helt vilt sjovt och pappa hade fullstændig kontroll øver barnet. Jag tyckte det var riktigt smart!

Har kommit till hotellet nu efter en liten tur ute. Hær ær varmt och skønt och inte så dær særskilt många mænniskor så det går fint. jag var faktiskt en tur på Starbucks och fick en macka och en stor kaffe. Jag mår lite illa då jag ær så trøtt så jag kænde att jag inte riktigt orkade med att bestælla någon matræt som jag inte visste vad det var... Det får bli imorgon eller resterande dagar jag ska vara hær, har ju liksom tid att prova det mesta!

Nu ær det ett telefonmøte idag och sedan ska jag ner i sængen och sova sova sova. Længtar!


Varning!!! Ej før kænsliga læsare...

Okej jag var uppe på 4 våningen hela førmiddagen och den toaletten hade coolaste toaletten. Hade liksom ett plastøverdrag øver toasitsen som nær man tryckte på en knapp byttes automatiskt. Ascoolt!
Nu på eftermiddagen så ær jag dock på tredje våningen och hær ær toaletten inte lika kul før det finns ingen toalettstol!!! Det ær en stå-toalett! Sååå æckligt! Størsta problemet ær att vårat kontor ligger på tredje våningen och att det bara ær møtesrum på 4 våningen så jag kommer liksom spendera mest tid på 3 våningen. Nu får vi f-n kryssa fingrarna att min mage håller sig snæll och søt hela veckan før den toaletten kommer jag anvænda absolut så lite som bara møjligt, helst inte alls!!!

Det var så dagens toalett-update...

Framme!

Sitter just nu på kontoret och har en jetlag som jag aldrig har upplevit førr! Det ær helt vilt och till på køpet så  måste du vara supertrevlig och søt mot alla mænniskor du møter och jag orkar bara inte! Och kaffe?! Ha ha, gløm det du ær i Kina nu! Jag har inte fått en enda droppe på hela dagen så det hær blir nog mycket spænnande. Kanske kommer hem som te-beroende istællet før kaffe beroende...
Det var i alla fall en bra men något rørig resa hit. hotellet ær verkligen ingen højdare, møgel i badrummet, sæng som ær stenhård och fruktansvært æcklig heltæckningsmatta. Men jag ska nog øverleva, ær ju inte så kænslig. Har flip-flop på mig hela tiden bara och anvænder min handdesinfektion mycket flitigt... haha. Ikvæll ska jag bara førsøka øverleva, kanske gå en tur till starbucks så jag får lite kaffe i alla fall och sedan førsøka hitta någonstans att æta.
Kan också sæga att jag hittills inte har møtt en enda mænniska utanfør kontoret som har en okej engelska. Inte ens på hotellet så førstår dem vad man sæger och nær man kommer så springer de næstan och gømmer sig så den stackaren som ær kvar måste liksom prata med mig. Man blir inte lite uttittad heller... På frukosten idag så vænde sig hela restaurangen om och glodde på mig hela vægen till bordet. De kom ut ur køket och smygkikade också. Ha ha ha, se en svensk!!! Det ær nog bara att vænja sig.
Jag har æven børjat ta en del bilder, jag skriver ikvæll om jag får internet att fungera på hotellet, you never know!
KRAM

weekenden + alene tid...

Ja så kom dagen hvor Jo hun rejste til Kina, de næste 14 dage bliver tomme så jeg tror at jeg må tage på besøg alle mulige steder :-)

Fredag havde vi begge taget fri fra arbejde, så vi kunne hygge og nyde den sidste tid sammen inden turen. Vi startede med en god brunch på Cafe Klimt i Frederiksborggade, rigtig hyggeligt.Efter vores hyggeligt brunch gik vi en lille tur inde i byen, inden vi tog hjem til Jo for at myssa lidt. Sidst på eftermiddagen tog vi ud til Perete i Ishøj for at hygge og grille. Det var rigtig dejligt at se dem alle og Emilia er godt nok blevet stor nu, dejlige tøs :-)Jo fik også lige hygge lidt med Luna, hvem det var bedst for, vides ikke :-)

Lørdag var det arbejdstid og om aftenen skulle jeg til forårsfest i håndbold klubben, Det var en hård fest, specielt søndag morgen :-) men en rigtig god fest må jeg sige.. Nu kalder sofaen, god søndag aften til alle..

Savner dig søde

Off I go

Så är det tid för mig att ta till Kina. Ska bli spännande men jag måste säga att resan på 24 timmar inte lockar direkt... Men det ska nog gå.
Hade en mysig aften igår hos Peter och Merete med god mad. Tusen tack söta vänner för att vi fick mysa med er igår =)
Håller er alla uppdaterade här när det händer roliga saker de kommande två veckorna. Jag har min mobil med så bara ring eller skriv om det är något tänk dock gärna på att jag är 6 timmar före i tid. Ja mamma, FÖRE i tid =)

KNUS

sista timmarna

innan jag och Jacob har ferie imorgon. Ska bli såå skønt. Børja dagen med ett besøk hos frisøren, sedan brunch på något mysigt stælle. Vi fundera på the laundromat eller cafeet kalas, vi får se hur vi gør. Sedan ær planen att bara strosa omkring lite och njuta varandras sællskap. Vi ska avsluta dagen ute hos Peter, Merete, Emilia och Luna med lite grill och myspys. Glæder mig! Men nu - dags før telefonmøte!

Frisøren imorgon

Jag ska klippa  mig imorgon då min lugg håller på att væxa førbi næsan och det blir nog lite anstrængande att ha det så nær jag ær i Kina. Sååå då ær frågan ska Johanna klippa av sig håret och skaffa sig en busig bob med lugg eller ska hon låta håret vara långt med lugg och bara fræscha till det lite? Tycker hon ær supersnygg i håret me skulle det vara nåogt før mig? Obs, inte færgen och med lugg!

Tips, råd och idéer asap tack!!!


Påske, hverdagen og dagene inden Kina rejsen.

Så er vi kommet hjem efter en god Påske i Sverige. Vi nåede lige netop og blive raske inden vi skulle til Sverige, det var dejligt, så vi kunne nyde påske hos familien.

Torsdag gik dagen i Gekås og ICA, her kan I se udbyttet !
Om lørdagen var Emma ( Johanna´s lillesøster ) Jo og jeg ude og køre en tur i området. De kendte en sø ved en skov, hvor vi var helt alene. Kun en lille kat samt fuglefløjt forstyrrede lidt. Emma sang en lille sang for os og det var bare så hyggeligt at sidder og nyde solen, og Emma´s sang :-)
Vi skulle selvfølgelig lige prøve vandet, det var ikke særlig koldt ( som man nok kan se på Emma )
Lørdag aften skulle vi til fødselsdag hos Malin ( Johanna´s storesøster ) og Ruttan ( Johanna´s mor ). Her ses Malin, Emma, Anders, Johanna og Ruttan igang med pynte kagen, som vi skulle spise efter en god middag med køb lavet på grillen af Grill maestro Anders.
Her ses den flotte og dejlige kage.Når så fik jeg også lov til at skrive lidt herinde ( dansk ironi ), samt ligge et par billeder ind fra vores dejlige Påske . Vi glæder os allerede til sommer, til vi skal se Jer alle igen.
Mys pys

Har lite att gøra på jobbet idag før att førbereda Kina-resan så dærav min dåliga uppdatering. Sorry.
Casper och Stine var hemma igår och åt tonfiskbiffar med brunt ris och spenatsås. Det var helt ok men jag hade nog velat ha i lite mer smak på biffarna. Jag återkommer med bilder och recept imorgon kvæll eller så.

I kvæll ska jag hem till Åsa, Maja och Peter i Vedbæk och mysa. Vi ska bara æta lite god mat och skvallra och ha oss, bara lugnt och skønt. Det ær så himla skønt med en kompis hær i Køpenhamn som har vuxit upp i samma stad som en sjælv. Vi kan liksom sitta och prata om saker som ingen annan riktigt førstår då de inte vuxit upp i samma stad eller ens samma land. Bara som att kunna sæga torg-grillen och så vet hon direkt. Eller Tre toppar eller barnens eller kallis eller... Ja ni førstår vad jag menar. Så som sagt ikvæll blir det mys och nostalgi och skvaller før mig!

Men...

å andra sidan ska jag bo hær i några nætter så jag ska nog inte klaga...

Exterior View - Evening time

Beroende framkallande

Prova det hær det ær skitkul! Perfekt uppværmning på morgonen så fingrarna kommer igång. Før att få rætt språk så klicka på flaggorna høgst upp. Jag fick 71 danska och 59 svenska. De danska var mycket kortare så det gick helt klart fortare...
Vad får ni?

Packning

Jo tack det kommer gå fort att packa før resan till Kina behøver bara ta med mig baddrækt och gummistøvlar. Før varmt kommer det vara så jag kan lugnt simma till jobbet i de forsar som bildas av monsunregnet...

TirsdagMulighed for Tordenvejr. Spredte Skyer. Max.: 30 °C . Vind Nord 10 km/h . Chance of precipitation 50% (water equivalent of 2.79 mm). VarmeIndex: 30 °C .
Tirsdag NatMulighed for Tordenvejr. Spredte Skyer. Min.: 19 °C . Vind SE 7 km/h . Chance of precipitation 40% (water equivalent of 1.42 mm).
OnsdagMulighed for Tordenvejr. Spredte Skyer. Max.: 28 °C . Vind light. Chance of precipitation 50% (water equivalent of 4.67 mm). VarmeIndex: 27 °C .
Onsdag NatMulighed for Tordenvejr. Let Skyet. Min.: 18 °C . Vind light. Chance of precipitation 30% (water equivalent of 0.53 mm).
TorsdagTordenvejr. Max.: 27 °C . Vind light. Chance of precipitation 70% (water equivalent of 9.27 mm).
Torsdag NatMulighed for Tordenvejr. Spredte Skyer. Min.: 19 °C . Vind light. Chance of precipitation 30% (water equivalent of 0.55 mm).
FredagTordenvejr. Spredte Skyer. Max.: 28 °C . Vind WSW 14 km/h . Chance of precipitation 60% (water equivalent of 6.14 mm). VarmeIndex: 30 °C .
Fredag NatMulighed for Regn. Spredte Skyer. Min.: 18 °C . Vind Oest 10 km/h . Chance of precipitation 30% (water equivalent of 0.36 mm).
LoerdagMulighed for Tordenvejr. Let Skyet. Max.: 28 °C . Vind Syd 10 km/h . Chance of precipitation 50% (water equivalent of 2.05 mm). VarmeIndex: 30 °C .
Loerdag NatMulighed for Regn. Spredte Skyer. Min.: 21 °C . Vind ESE 7 km/h . Chance of precipitation 20% (trace amounts).
SoendagMulighed for Tordenvejr. Spredte Skyer. Max.: 31 °C . Vind Syd 10 km/h . Chance of precipitation 50% (water equivalent of 3.28 mm). VarmeIndex: 33 °C .
Soendag NatMulighed for Regn. Spredte Skyer. Min.: 23 °C . Vind SSE 10 km/h . Chance of precipitation 20% (trace amounts).
MandagTordenvejr. Max.: 27 °C . Vind NNW 14 km/h . Chance of precipitation 80% (water equivalent of 16.97 mm). VarmeIndex: 30 °C .
Mandag NatTordenvejr. Min.: 19 °C . Vind Nord 14 km/h . Chance of precipitation 80% (water equivalent of 12.15 mm).

Jag får bara se upp så jag inte blir førvæxlad med en pudel nær håret kommer krulla sig som hejsan i det fuktiga vædret. De æter ju faktsikt pudlar i Kina...

Påsk i Varberg

Vi firade ju som sagt påsk i Varberg i år. Vi hade fantastisk tur med vädret och en massa mys med familjen. Jacob har några bilder på vår picnic på långfredag och sådant men det får han själv lägga upp =)

På påskafton hade vi födelsedagskalas för mamma och Malin som vi har varje år. God grillad mat och så en äkta svensk gräddtårta efteråt, mums!


Jacob hjälper Nellie med att öppna alla presenter hon har fått av oss.  Hon fick till exempel en massa olika hårgrejer som spännen och hårband som Jacob fick sätta i håret. Jag tror han är en kommande hårstylist... Elin var också med på kalaset. Hon åkte också med oss hem till Lund på söndagen, perfekt att hon bor på vägen så behöver hon inte lägga sina få studentpengar på resor!


Liam vill inte vara med på bild men Anders, Malin och Lotta ler snällt. Och nej Malins arm är inte en stump, hon har en hand också... Ha ha haSedan vill barnen så klart sitta hos mormor och leka. Nellie och Liam sprang runt och serverade "mojitos" ur Nellies leksaks servis. Undra vem de barnen brås på....

Var som sagt en mycket trevlig kväll men redan klockan 00:00 gav jag och Jacob upp. Vi var dem som gick först för en gång skull, sist var vi kvar till 03:30 men då vi var utlåsta mitt i natten så blev det en mycket sen natt. Vi lärde oss av våra misstag och gick därför hem extra tidigt idag ;)

Ledig måndag

Gud vad skönt det är att vara ledig idag också! Jag ska i och för sig ordna en massa saker för att förbereda Kina-resan och jobba lite men bara känna att man får lov att vara hemma. Underbart!
Jag tänkte dra ut på en lång löp-tur nu. Ska köra intervaller i Amager fälled, blir spännande har inte löpt intervaller på 100 år eller så... Har inte löpt i Amager fälled tidigare heller så hoppas inte jag springer helt vilse... haha. Mamma, tänkte prova klockan/pulsmätaren jag fick av dig och se om jag får den att funka. Men det är ju en miljon detaljer på den så jag är inte säker på att jag får den att funka så jag tar med mitt andra ur också. Kommer se ut som värsta löparnörden... Men mina nya löpkläder ska på, härligt!!!
Lovar också att lägga upp lite bilder från helgen i eftermiddag/kväll så ni får se vad vi har haft för oss =)

Hemfärd

Idag bär det av hemåt. Vi ska bara ta en promenad i det fantastiska vädret, laga lite god mat, köpa lite god mat och sedan hämta kusinen innan vi drar iväg hemåt igen. Vi har haft en riktigt härlig semester här med god mat och min underbara familj. Men jag ska ärligt säga att min rygg gläder sig att få sova i min egen säng och slippa den gnälliga luftmadrassen... Nej den är jätteskön, den gnäller bara varje gång man rör på sig...
Tack för alla påskhälsningar! Hoppas ni också har haft en skön påskhelg.

Varberg

Strålande sol, 17 grader, vindstilla, vacker skog, brygga i sjön, kaffe och kaka, myser. Vi återkommer när vi hinner, lite upptagna just nu...

Bebisarna växer

Tänkte bara hålla er lite uppdaterade med våra kryddbebisar. Se vad dom har växt! Det är helt galet.

Basilika och kanelbasilika


Oregano


Timjan

Jag har helt klart överplanterat lite så det växer alldeles för många i varje kruka (potte). Men det får jag gallra när jag sätter över dem i större krukor, de får allt växa till sig lite mera först. Nu väntar vi bara på persiljan och rosmarinen. Hoppas hoppas hoppas att det kommer något där också!

"banana split"

Jag gjorde ju banana split till Jacob i söndags. Nu var ju mina bananer då helt genomruttna när jag öppnade dem så det blev utan banan men med hallon istället. Också mumsigt!


Jag älskar att göra något mer dekorativt när jag gör desserter så grädden blev spritsad med spritspåse och sedan försökte jag vara lite kreativ med hallon och chokladsås. Jag föredrar den till vänster med cirklar, den andra är lite tråkig tycker jag...
Banan split är en sån där dessert som jag blir helt galet sugen på några få gånger på år men då ska jag verkligen ha den. Har ni några sådana cravings?

Pannkakor

När man var liten och sjuk så kunde man ibland tjat till sig att mamma gjorde pannkakor. Bara för att det är världens bästa bli-frisk mat. Men idag ligger jag här i soffan och gnyr, iofs fortfarande ont i magen, men jag är riktigt sugen på pannkakor. Mamma var är du?! Jag vill ha pannkakor!!! Nu... tack... Eller som björnen sa till lilla tigern, jag ska komma med soppa med fettpärlor på så du blir frisk. Mamma var är min soppa med fettpärlor på?

Får se om jag orkar göra rostemackor ikväll. För det är nog dags att stoppa något i magen igen. Måste bara pallra mig ut och köpa vin till Emma också om vi nu kommer till Sverige...

Fortfarande sjukstuga så ingen Sverige resa idag tyværr...

Det ær så himla surt men nej vi kan inte åka någonstans idag. Vi har bægge två ca 38 grader feber och ær væl inte direkt på topp. Jag har inte ens vågat æta något æn før jag ær rædd att magen ska ge igen... Så just nu hoppas vi att vi kan åka tidigt tidigt tidigt imorgon istællet så vi kan ta en tur till Gekås. Men om det inte går att åka imorgon så vet i f-n hur vi gør. vi vill ju inte direkt smitta hela familjen. Åh, jag har inte sett min ælskade familj sedan januari så nu saknar jag dem verkligen. Vet att jag inte har møjlighet att åka hem førræn i Juli næsta gång!
Till på køpet skulle min kusin Elin åkt med oss men nu bråkar ju allt så nu kan jag inte ens stælla upp før henne. Kænner mig verkligen riktigt elak som inte kan hålla vad jag lovat. Førlåt Elin!
Nå ja, kvinna som jag ær så sitter jag i alla fall och jobbar och håller på att tvætta nu trots febern. Envis?! Inte skulle væl jag... Jag lever fortfarande i illusionen att jag måste tvætta før att jag ska åka hem... Sorry før ett deppigt inlægg!

Jean Pierre

Så kom Jean Pierre også med på bloggen..


Sygdom, men nu med næsten ny bil.

Ja som Jo skrev i går, så ligger vi begge 2 syge. Jeg har det dog bedre i dag men har stadig 38 i feber, så lad os se hvornår vi kommer afsted :-) så dagen i dag skal bare bruges til at ligge på sofaen og slappe af.

I går fik jeg hentet Jean Pierre ( min bil ), han har været på Spa hos Rasmus ( min mekanikker ). Her blev der skiftet en masse ting som var slidt og knækket, men jeg må også sige at nu køre han en ny bil, helt fantastisk..

God påske til alle.

F*N, J*%&A APA också!

ok just nu ligger både jag och Jacob helt utslagna av något. Vi har lite feber, ont i magen, kvalme och slem hovedpine. Så just nu ser det inte ut till att vi kommer till Sverige alligvel...  Nå ja låt oss nu se hvis vi vågner helt friske imorgen før då tar vi afsted men ellers blir vi nød till att vænta en lille karantæn-tid så vi inte smittar alla dær hemma... Før uppenbarligen så smittar det...
Så negativa Johanna sitter hær nu och tænker  inget Gekås, inget vip-kvæll på Stinas, hur ska Elin komma hem, vågar vi åka upp till påsk?! ?! ?! NEJ hvad jag ikke gider det hær! nå men jag har lige sovit i 3 timmar och tror nog jag ska gå i sæng igen...

Sjuka?!

Just nu ær vi två ganska oroliga før vad som ær på gång... Bægge två har ont i magen och mår illa plus att jag har en fruktansværd huvudværk. Hjalte - skickade du med en present som vi kanske inte riktigt ville ha?! =)
Nå ja vi får ju bara hålla tummarna (krydse fingrarna) før att vi inte blir sjuka på riktigt før vi bara SKA till Sverige i påsk. Jag vill ju hem till alla!!!


god morgon!

Startade dagen med 45 min powerwalk till jobbet och sitter nu och æter frukost framfør datorn. Fantastisk start på dagen så here we goooo!

Ska førresten gå hem redan vid lunch idag då jag bestæmde att jag tar eftermiddagen och jobbar hemifrån istællet. Så skønt att bara kunna bestæmma sig før det!

Ha en fantastisk tisdag allihopa, snart ær det påskledigt!

Träning

Jag, Sidse og Stine (Jacobs bröders flickvänner) ska ut och springa lite lopp i sommar. Först ett på 5 km i juni, ett på 10 km i augusti och sist ett på 13.3 km i oktober. Det ska bli superkul och jag känner mig verkligen peppad varje gång jag tar på mig springskorna. Bara det att ha någon att springa lite lopp tillsammans med, snacka om alla förberedelser med och sedan mysa efteråt när man har känslan av att shit vad duktig jag var! Det ska bli riktigt riktigt sjovt töser! Och alla ni andra töser där ute, ta tag i vänninan anmäl er till vårruset, tjejmilen eller vad som helst. Man behöver inte vara vältränad, man kan gå om man vill, det viktiga är att man gör det. Tillsammans peppar man varandra och jo man må faktiskt mycket bättre av att träna! 
Själv älskar jag känslan jag sitter med just nu. Har tränat tokhård boxning i 1½ timme sedan sprungit hem som är ca 5.5 km och tar 25 min. Har stretchat ordentligt, andats ut, druckit massa vatten och sedan tagit en varm dusch. Nu sitter jag i soffan med myskläder och njuter av känslan min kropp skriker ut. Ska snart äta lite och dricka en kopp kamomillte. Sedan ska jag sova som en bebis som jag alltid gör när jag tränat. Jag känner verkligen att jag börjar komma i god form nu och att det här är den bästa present jag kan ge mig själv. Jag äääälskar känslan efter träning, det lyfter hela dagen när man klarat av ett hårt pass! 

Kina

Om 12 dagar sitter jag på flyget till Kina. Det ska bli super kul men jag blir lite matt. Har inte riktigt fått kolla upp ordentligt med hur jag smidigast tar mig från Hong Kong till Guangzhou, buss eller tåg... Sedan har jag ju hela 1 Maj i HongKong. Hur ska jag spendera den. vad ska jag se hur ska jag resa runt?! Ska nog ta lite tid till att sætta mig ner och kolla på det i påsk så jag får lite styr på saker. Vill ju ha ut mesta møjligt nu nær jag ær dær! Några tips och idéer kanske?! Kom med allt ni har!

Flytt på jobbet = KAOS

Våra saker har ju flyttats runt på jobbet øver helgen och jag kan bara sæga KAOS! Jag hade inget bord eller stol imorse nær jag kom så det var en aning svårt att jobba! Nu har jag fått ett bord men min stol ær allt annat æn bra så jakten på min stol fortsætter... Hatar nær veckan får en sån kaos start. Men djupa andetag, nu børjar arbetsveckan!
Och før alla er som har påskledigt, njut av solen før mig också!


Sååå mycket söndag!

Vi hade en supertrevlig kväll igår med Lone, Sören, Hjalte och Molly men oj vad trött jag är idag. För gammal för att dricka vin två kvällar i rad... Har iofs sovit en lille lur här i eftermiddag men jag är fortfarande trött... Har strykit 8 skjortor, lagat mat och packat till träningen imorgon och till arbetet på måndag. Min plan är att göra samma sak som jag gjorde förra veckan med cykla till jobbet måndag, boxning på kvällen som jag springer till från jobbet och sedan springa hem, springa till jobbet på tisdag och sedan cykla hem tisdag kväll. Det är verkligen perfekt träning men det måste helt klart förberedas med massa packning och grejer! Men fatta vilken skön start på veckan! Och det bästa är att man får lov att guffa i sig banana split som man överraskar sin käreste med när han kommer hem från Bröndby matchen! Jag gläder mig =)


Vi är med barn!

Ja kryddbebisar alltså...
Se vad duktig jag har varit idag.

Nu har jag odlat basilika, kanelbasilika, oregano, rosmarin, timjan och persilja. Ett problem återstår dock och det är att jag inte har några glasspinnar att sticka i så jag vet var jag har odlat var så Jacob nu får vi skynda oss och äta glass så jag kommer ihåg var de olika växterna är...

Lördag och sol

Det var en supertrevlig kväll igår med vin och massa tösesnack. Tusen tack tjejer!
Jag är faktiskt inte så dålig idag som jag trodde jag skulle vara så jag har redan städat här hemma och nu ska jag ut och njuta solen! Ska köpa solglasögon, tappade bort mina andra efter en dag! Sedan ska jag köpa lite blommor hit hem och så en liten gåva till kvällens värdpar. Klockan 16:45 ska jag vara i Köge så tar jag och Jacob bilen ut till Sören och Lone där vi ska en trevlig kväll. Imorgon får det nog bli antingen mer slappna av i solen eller om vädret inte är hundra ska jag nog bara slappa på soffan. En riktigt riktigt härlig helg med andra ord!
Hoppas ni alla också får en underbar helg!

Hurra hurra hurra

før min mamma idag på hennes fødelsedag! Ælskar dig, hoppas du får en fantastisk dag och kanske lite tårta från någon. Annars lovar jag att vi ska æta tårta på påskafton nær kalaset  ær! KRAAAM

Vinprovning

Ikvæll ska jag och 12 glada tjejer ivæg på vinprovning. Sista gången vi gjorde det så blev vi minst sagt tokfulla men herregud vad kul vi hade! Så jag ser fram emot en fantastiskt rolig kvæll med massa skratt och trams (stackars han som ska hålla i det hela...) och massa tjejsnack. Sedan har jag lætt ångest redan nu øver att jag kommer ha en fruktansværd baksmælla imorgon nær vi ska ut till Jacobs vænner. Det ær som tur ær først kl 17 jag ska vara i Køge men innan dess ska det ordnas en hel del också som stædning, lite shopping och så vidare... Så ja det kommer bli hårt men det ær det vært! Woho, vinparty, here I come!!!

Spännande

dag imorgon. Ska möta nya teamet och ha lite "teambuilding" där vi presenterar oss själva och liknande. Allt spännande att se vad vi har för dynamik osv.... Den som lever får se... Men först börjar jag dagen med spinning kl 06:45 så det blir tidigt i säng idag! Ska nog lägga mig och läsa lite. Jacob sitter och kollar på tv men jag orkar inte riktigt... Bok och mys säng, japp det får det bli!

Omorganisering...

Nya tider på jobbet. På måndag kommer jag till en ny våning med ny chef och 5 nya arbetskollegor. Så ær det bara att børja om från børjan och bevisa før chefen vad man kan och hur fantastisk duktig medarbetare man ær... Ska bara driva igenom det globala FACT projektet och resa en tur till Kina, just det ja påsk var det ju med och så lite fødelsedagar hipp som happ... Vad då ska man ha tid tillsammans med sin pojkvæn, alltså vaken tid? Stressad?! Nej nej jag har ju massa tid jag hinner ju till och med skriva på bloggen... MUUUUHAHAHAHAHAHAHA

Morgentur

Godmorgen alle sammen. Dagen er startet godt, med en løbetur rundt om Damhussøen. Kun morgensolen, alle fuglene,  morgentrafikken og mig :-)
Nu skal jeg lige ha gjort mig klar og så på arbejde, i aften skal jeg ud til Jo og lave mad til hende, jeg glæder mig.

Jeg håber at I alle får en god dag og Johanna jeg elsker dig.


Köttfärssås

Igår gjorde vi riktigt god köttfärssås. Jag gjorde en lite mer vuxen variant med rödvin, oxfond och lagerblad i. Mums!


850 g nötfärs
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
3 stora rivna morötter
2 burkar krossade tomater
½ dl tomatpure
3 msk ketchup
1 dl rött vin
2 msk oxfond
3 lagerblad

Jag finhackade löken och vitlöken medan Jacob rev morötterna. Stekte sedan löken och morötterna med lite smör och oreganon.  Tillsätt sedan nötfärsen och vitlöken. Stek stek stek. Hällde i tomatkrossen, tomatpuren, salt, peppar, vin, oxfond och ketchup. Rörde om det hela så det blandades och la till sist i lagerbladen. Det fick sedan stå och puttra i minst 30 min, tillsätt lite vatten om du tycker den blir torr. Servera med sallad och pasta. Det smakade riktigt mustigt och gott!

Och när jag ändå pratar om mat så måste jag slå ett slag för ekologiskt! Om man har ett heltidsarbete och tjänar okej med pengar så tycker jag faktiskt att man kan lägga de extra pengarna på att köpa ekologiskt och närproducerat. Jag förstår absolut att en ensamstående mamma eller pappa med 4 barn kanske inte har råd till det men vi som har SKA också göra det! Det är för våra barns framtid vi gör det!


Slut på föreläsningen =) Ni får ha en bra kväll, nu ska jag back to work i några timmar!

hmm

I går aftes havde Jo og jeg en dejlig aften, god mad, vin og så fik vi også lige vendt verdenssituationen ;-) Vi fik også sat et nyt sammensat navn til samlingen. Johanna og Jacob = Johacob, Peter og Merete ( vores venner ) = Perete og i går fik Jo så sat Sidse og Nicolai sammen til = Sidsolai.. Ja sådan kan det går, når man har mange ting kørende :-)

onsdagen startede dejligt med morgenmad sammen inden Jo tog på arbejde, hvor der er rigtig meget at lave i øjeblikket. Jeg fik ryddet af og gjort mig klar inden jeg kørte til Køge. Her er der ikke sket det store i dag, har fået lavet en del på butikkens hjemmeside, se mere på www.hjelms.dk , men kunderne er ikke nemme at få fat i !

Aftenen skal nok gå med lidt håndbold samt fodbold i tv, nok sammen med lillebror. Denne gang skal Danmark spiller mod Albanien, og lur mig om det ikke bliver en sikker 2-0 sejr, lad os håbe det.

I weekenden skal Jean-Pierre* til sit hverandet årlige eftersyn, han har den sidste tid sagt sjove ting, men den bil har jo ikke humor, så det håber jeg at få stoppet i weekenden hos Tudsen **
Ellers står weekenden på hygge besøg hos min gamle skolekammarat og PP ven Søren, hans dejlige kone Lone ( jeps jeg ved at det rimer !! ) og deres dejlige børn i Ejby. Vi sover hos Søren og Lone til søndag, efter vi er kommet op, tror jeg at vi tager en søndags tur på vej hjem mod København. Sidst på eftermiddagen skal jeg ud og se fodbold hvor Brøndby spiller hjemme mod Esbjerg..

Oversættelser fra min verden:
*( Jean-Pierre er min bil en Renault 19 fra 1993 ) 
** ( Tudsen er min mekanikker )

Jeg skal nok snart komme med lidt mere fra min verden samt billeder !


Vår!

Idag nær jag cyklade till arbetet var det 9 fantastiska grader ute! Det ær visserligen helt molnigt men det ær ju varmt, æntligen ær våren hær!!!

RSS 2.0