Smoothie

Jag gjorde ju en smoothie igår och måste bara lægga ut receptet då den var tokgod!

2 pers
Mango och hallonsmoothie
2 dl fil (A38)
2 bananer væl mogna
2½ dl mango i bitar
1½ dl hallon (hindbær)  gærna frysta!
2 msk linfrøn (hørfrø)
2 msk vetekli
1 tsk vaniljsocker

Bara mixa ihop det hela med stavmixer och hæll upp i två glas. Om du har frysta bær så blir det næstan som glass och det smakar verkligen urgott. Vi åt det som dessert igår men också perfekt som sommarfrukost eller mellanmål.


VARNING! SKRYT

Idag efter jobbet var jag superduper duktig och gick till boxningen i gymmet. Det betyder 1½ timme ashård träning. Till på köpet tog Lars i lite extra för att vi fick det lugnt sista gången så ingen paus på hela tiden. Vi var tvungna att springa på stället när vi skulle dricka vatten, det var helt vilt! SEDAN när träningen var slut då tar jag minsann och löper de 5 km hem. Var jag inte duktig??? Och jag klarade 5 km på 29 min så det var till och med en ok tid. Känns så jäkla bra att veta att jag har det i mig! POWER! Men nu är jag gott nok trött i benen. Ska göra smoothie till mig och min love nu så vi kan mysa med det i soffan.
Hoppas ni haft en lika skön kväll som mig!


Helgen

Jag har haft en riktigt hærlig helg med massa vænner och familj (Jacobs) runt mig som har gett en massa energi och værme!

Det værmer i hjærtat nær jag tænker på de vackra men tunna silverbanden vi har mellan oss. Vi måste vårda dem varsamt før annars bryts de och silverband kan vara mycket svåra att laga. En liten reva och førødelsen kan vara totalt.

Tack alla snælla vænner och familj før att ni ger av er tid och kærlek så jag orkar vidare vidare vidare i livet. Utan er ær jag værd absolut ingenting. Ni hjælper mig bygga mitt liv till det bæsta jag någonsin haft. Jag hoppas jag kan ge er lika mycket som ni ger mig.

Fredag

Jag och min kompis Lena hade en supermysig fredag tillsammans. Vi träffades klockan 12 och gick till apropos, ett mysigt cafe på halmtorvet, och åt brunch. Det var lite rörigt med mina och Lenas allergier, brunchmenyn och en total förvirrad servitris men till sist fick vi vår mat. Det var helt okej men jag ska ärligt erkänna att jag är mer för brunch bufféer så man själv kan välja och vraka.
När vi var mätta så gick vi upp till DGI-byen där vi tog in på spa. Sååå härligt! Vi provade allt de hade som inte kostade extra... massagestolar, aromabad, bastu-tema, ljusterapi, solarium (ja ja jag vet men 10 min en gång vart tredje år kommer inte döda mig!), bubbelpool och så vidare. Måste dock säga att bubbelpoolen det var en stor flopp då det var i det stora badhuset mellan en massa barnbassänger. Det innebar att vårat lugn fullständigt försvann när vi provade detta men så fort man kom in på spa avdelningen igen så rann stressen av en. Det häftigaste enligt mig var helt klart bastu-temat som denna gång var finskt. Det startade med en kort stund i ångbastun och sedan in i den varma "riktiga" bastun. Här inne var det 90 grader och mer vatten hälldes på de varma stenarna, helt fantastiskt! Efter ca 8-10 min här gick man ut i ett rum med iskall dusch och iskallt badkar. En snabb vända i duschen och så i det iskalla karet. Fantastiskt för kroppen! Sedan fick vi varsitt björkris som vi stod och piskade varandra med, lite mysko men samtidigt helt okej. En sista tur in i den varma bastun där man efter ca 10 min fick en skopa med isvatten hällt i nacken. Så häftig upplevelse! Det hela avslutades med en sista tur i iskaret. Verkligen en cool upplevelse och det blev faktistk aldrig för mycket så man kände puha- det här går inte.
Vi spenderade totalt 5 timmar där och den tiden gick fort. Vi var skönt avslappnade när kvällen var slut. Jag kan verkligen rekommendera ett besök där men man måste vara klar över att det är "self-service" på sakerna. Man kan också beställa massage från massör men det gjorde vi inte denna gången. 
Kvällen avslutades med en bio med Jacob efter vi hade ätit middag med Mikael och Lena. Vi var inte hemma förrän kl 01:00 eller så och jag kan lugnt säga att jag var trött då! Men tack älskling för en mysig bio-tur! Och tack Lena för en underbar tjejdag!


bio, fodbold og fingerdans..

Ja så blev det endelig weekend, dejligt. Johanna er i Sverige hos tøserne til hygge, men der er jo landskamp weekend så jeg skal nok klare mig :-)

I går var vi i bio, efter at Jo havde været på Spa i DGI byen, vi så den nye/gamle danske film Kærestesorger. Jeg syntes at det var en god film, men vi var godt nok trætte da vi landede på Lerforsgade kl.00.30. Jeg tog på arbejde i morges og vi havde rigtig dejligt travlt :-) nu skal der bages rugbrød, samt laves nogle små ting inden der kommer fodbold, da mine forældre kommer på besøg i morgen til frokost / lunch :-)

Fingerdans eller rytmevip :-) kender I det drenge, når man høre lidt god musik, så holder man lige rytmen med foden/benet og hvis musikken er helt fantastisk så kan man godt lige lave lidt fingerdans ??? Jeg bliver altid stoppet, da jeg får afvide, NEJJJJJ HVOR ER DU BARE PINLIG :-) Piger vi ved det godt, men det er sjovt og det skal gøres :-) dem der laver al den gode musik forlanger og fortjener det !!

Alt for nu, kom så Danmark, Malta skal besejres...

Har det lite bättre

Jag har det helt klart bättre idag. Ingen feber, fantastiskt! Tyvärr så innebar det ju också att aptiten återkom så idag var jag tvungen att laga mat igen. Det blev lax med spenat och fårost. Riktigt gott och supernyttigt. Nästan inga kolhydrater och massa sunt fett i laxen och avocadon. Enjoy!


2 pers
2 laxfiléer
soja
citronpeppar
2 msk honung
sesamfrön
1½ dl matlagningsgrädde
8 st soltorkade cherrytomater
300 g babyspenat eller annan färsk spenat
balsamsirap
200 g getost

Pensla laxen med olja. Ringla över lite honung och strö över citronpeppar. Avsluta med att strö över sesamfrön. Jag orkade inte rosta dem först men det kan du självklart göra om du vill!
Skölj spenaten riktigt riktigt noga i massa färskt iskallt vatten. Lägg i en ugnsfast form. Lägg över de soltorkade cherrytomaterna, ta gärna med lite olja från burken, den smakar mums! Häll på matlagningsgrädden. Skiva getosten och lägg över spenaten avsluta med att ringla över lite balsamvinäger.


Lägg till sist på laxen över det hela och skjuts in i ugnen. 225 grader i ca 15 min. Bara så laxen blir så det passar er, akta bara så den inte blir torr!


Jag gjorde också en liten kikärt sallad till. Blandade bara ihop en burk kikärter, en liten gul lök, en burk majs, vinäger, lite olivolja och lite chili. Allt efter smak. Servera det hela med färsk avocado!

biodage...

onsdag aften  stod den på håndbold træning, det er dejligt at komme igang med at lave lidt igen og få lov til at svede lidt :-) men problemet er bare at når jeg kommer hjem efter sådan en omgang træning, så kan jeg ikke sove.. Så den bliver hurtigt midnat inden jeg kommer i seng.. Når men nu er jeg oppe, lidt træt, men jeg skal jo igang !!
Jo er stadig syg, det er noget skidt, ville gerne kunne knipse med fingrene så det hele gik væk.
I aften skal jeg i bio sammen med Peter ( ham der er Pe i Perete ) vi skal ha en drengetur og vi skal se Blekingegadebanden, spændende dokumentar film håber jeg :-) i morgen står den også i bio, Jo og jeg skal ind og se den nye danske film Kærestesorger, det glæder jeg mig også til.. Lørdag er der landskamp, Malta mod Danmark samt Portugal mod Sverige, så der skal jeg vel lige synge: Hejsan hejsan hopsasa nu ska de andra ha dada, heja heja heja...

god dag


Inspiration

Måste bara tipsa om den här bloggen som är så fantastiskt vacker. Massa inspiration och idéer!
Sedan har jag en mer blogg som visar lite om vad jag vill med min framtid. Framtid för mig = gård, hästar, bed and breakfast, ekologi, gårdsbutik, inredning.... ja vi får se vad det blir av det men där har ni några teasers. Så kan man ju också fundera lite på vad jag gör som IT-manager på Maersk... Ha ha ha!

Over and out

Idag ligger jag som en däckad säl här hemma. Har sovit fram tills nu. Ska dricka en kopp te och sedan ska jag nog sova lite mer. Ska ju på spa på fredag med Lena så jag måste måste måste bli frisk till det! Är galet sugen på stark tokvarm thai-soppa! Men närmaste thai-restaurang ligger lite för långt bort för att jag ska orka gå dit. Vid närmare eftertanke så orkar jag nog inte ens ta på mig "riktiga" kläder, har då där feberont i skinnet. Men jag kan kanske gå dit i flanellpyjamasen och sältofflorna!? Nå ja det får bli en kopp chai-te istället, det är inte fy skam det heller....

Sjuk!

Kan säga att jag har en rimligt dålig kväll... Jag fick veta att lägenheten typ är värd hälften av vad jag köpt den för, surt sa räven. Hur löser jag nu den?
Sedan så är jag tokförkyld. Bara snorar och snorar så nu har jag tyå ingen hud kvar runt näsan. Jäkla skit!
Men som tur är kom Jacob hem med god Irma glass och chokladsås så det hjälpte lite. Men nu ska jag nog lägga mig och läga den gyldene kompassen så Pereter kan få tillbaka den snart!
God natt, dröm fantastiskt lyckliga drömmar alla samman!

Idag

har jag varit hos øgonlækaren før att kolla mina konstiga blindhets-attacker. Han sa att allt såg bra ut jag har fortfarande falksyn och fantastiskt pereferi-seende. Mina anfall beror på øgon-migræn?! SAY WHAT?! Ha ha ha, så jækla tøntig sjukdom, nej men oj nu har jag nog fått ett øgonmigræn anfall...

NEJ NEJ NEJ

Jag har precis skrivit ett jättelång inlägg om vår mysiga bakhelg men så trycker jag publicera och så försvinner det bara?! Jag hoppas verkligen det kommer upp för gudarna ska veta att jag inte orkar göra om hela det inlägget =(
Nu kommer det säkert vara där när jag trycker publicera på det här så kommer jag framstå som en total nöt....

Baksöndag

Så kommer här en liten uppdatering om söndagens bak som totalt tog 5,5 timmar! Helt galet, ha ha ha. Jag har tyvärr ingen bild av alla saker när det blev klart men så här startade det i alla fall.

Jag började med tekakor som vi skulle äta till frukost. De blev supergoda men inte så som är van vid att tekakor ska vara, de blev liksom lite sega som ciabatta. Men det var helt ok. Sökte på tekakor och havregryn och hittade receptet. Men jag ska erkänna att jag orkade inte rosta havregrynen... lite lat jag vet!

Sedan började jag baka det grova brödet då det skulle jäsa i några timmar. Eller faktiskt startade jag ju med det för tre veckor sedan cirka när jag startade surdegen! Jag håller på och exprimentera just nu men gud vad roligt det är att baka bröd!

Det här blev riktigt matigt och gott men jag tyckte nog det saknades lite salt. Vad jag hade i? Ja det är ett riktigt långt recept så det orkar jag inte skriva här men ropa till om ni vill ha det så ska jag nog fixa upp det här. Jag kan säga att grunderna är surdeg, jäst och yoghurt. Sedan i med massa kärnor och frön och olika mjöler, supersaftigt blir det! Jag gjorde ett till bröd senare som bara var på spelt och dinkel. Det har vi inte smakat än så det blir spännande att se!

Sedan var det dags att göra kärleksmums som  mina kollegor njutit av idag. Och jag tror nog de blev goda för alla 12 bitar tog slut på 8 personer utan problem =)
Här är grunden!

Sedan glömde jag då att ta en bild på det färdiga resultatet! Katastrof! Men på den här botten så har man på massa glasyr och kokos. MUMS! Jag provade Leila's recept den här gången och det blev bra men glasyren stelnade inte så jag fick ha i en massa extra kakao för att få lite ordning på den. Det gjorde förstås att det blev extra mycket glasyr men det är ingen som klagat ännu...


Sedan gjorde vi en omgång solskensbullar. Här är degen efter 15 min jäsning!!! Katastrof den höll ju på att fullständigt explodera! Så den fick byta bunke och jäsa klart i den istället.


Jacob hjälpte också till att baka!


De blev goda men jag  måste varna för att använda det danska kage-creme här i! Det smälta bara och rann ut på hela plåten så de flesta bullar har inte riktigt någon vaniljfyllning kvar =( Jag trodde det var samma som marsan därhemma men ikke. Så när vi åker till Gekås i påsk får vi köpa några påsar Marsan och ha här hemma!

Jag tror nog det var allt vi bakade?! Säg till om ni vill ha något recept som jag inte skrivit så ska jag nog lägga upp det åt er.

Just det ja vi gjorde en cheesecake på lördagen också till dessert och den var mycket uppskattad. Ska lägga upp det receptet en annan dag. Nu ska jag ta min jätteförkylning och gå och lägga mig. Är helt slut! Hoppas ni har haft en lika bra helg som jag har!

Dåligt!!!

Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera i helgen men jag har verkligen varit upptagen! Jag storstædade hemma igår och på kvællen var det middag med Jacobs storebror och blivande fru. Idag har jag bakat i 6 timmar och nu ær Jacobs lillebror Casper och hans flickvæn Stine hær.
Jag har tagit massa bilder på bakeriet och ska också lægga upp recept tænkte jag men det kommer imorgon eller tisdag før just nu hinner jag inte. Har precis ætit lite cheesecake (sååå god!) och nu ska jag sætta mig i soffan med de andra och mysa lite.
 Hoppas ni haft en bra helg! Puss

Lejlighed til salg...

Så har jeg hørt fra boligforeningen, min lejlighed er 900.000 kr. værd, så nu skal jeg bare finde en køber... ANYONE :-)

Så dejligt værd det er derude i dag, man for helt lyst til bare at gå ud og nyde det..

I morgen er det min tur til at lave mad, Johanna og jeg får besøg af min storebror og hans kommende kone Sidse :-) der skal laves gammeldags oksesteg med kartoffelmos og brun sovs. Johanna laver dessert, vi glæder os meget.. Ellers står weekenden på lidt arbejde for min side, lidt fodbold på tv skal man også lige huske at se og så skal jeg være lidt handy man søndag mens Johanna står i køkkenet og bager..

Laddad!

Startade morgonen med att cykla till Esplanaden, 20 min, sedan spinning, 1 timme och sedan cykla till kontoret, 10 min. In i duschen, gøra sig klar, spise morgenmad og nu ær jag totalt taggad och klar! Det hær kommer bli en fantastisk dag, det ær ju fredag!!!

Njut av livet! Varfør inte ta 5 min på lunchrasten och bara gå ut och andas in solens skøna strålar?! Skickar massa positiv energi till er idag!

Pastagratäng




Jag hade en massa pasta slattar kvar i olika paket så idag lavede jeg pastagratäng med broccoli och bacon, mums!

Här följer receptet... på en höft...

6 port
Pasta lagom till 6 pers
2 pkt bacon
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl creme fraiche
2 dl mjölk
250 g riven god ost
salt
peppar

Hacka lök, vitlök och broccoli i lite mindre bitar.



Stek bacon, lök och vitlök i en kastrull. Låt det steka ordentligt så det får färg. Häll i broccolin och stek ca 2 min. Häll i creme fraiche, mjölk, salt och peppar. Låt det bli ordentligt varm ha sedan i halvdelen av osten och låt det hela smälta ihop.

Koka pastan. Häll av vattnet och blanda ihop pastan och bacon/broccoli såsen. Häll upp det hela i en stor form eller i två små.


Strö över sista osten och gratinera i ugnen på 250 grader ca 10 min tills osten smält och fått fin färg. Servera med kokt broccoli som vänts i olivolja, citron och salt. Tack Neis för tipset ;-)

Smaklig måltid!

Hmm

Ja det er okay søde kæreste, så længe fryseren bliver fyldt op :-)

I dag sov jeg længe 7.30 var godt nok også træt i går efter træning.. Jeg fik hentet støvlister i XL byg som lige skal monteres inden jeg skal sælge lejligheden.. Jeg fik fat i ejendoms kontoret, for at høre hvornår vuderingen kommer og hvorlang tid den skal være sat til salg internt, inden jeg selv må sælge den..

Når jeg må arbejde lidt videre, se hvad jeg laver på. www.hjelms.dk

God dag

baka baka liten kaka

Okay, jag har bakdille just nu. Har hittat massa goda recept jag tænkte prova på søndag i Jacobs køk, han har bara inte sagt ok æn... Men om jag får låna hans køk och ugn så blir det surdegsbrød, tekakor med havregryn, kærleksmums, rulltårta med smørkram  och kanske någon æppelkaka också! Grunden till att jag inte kan baka hemma ær att min ugn ær så lille så rulltårtan blir godt nok lille hvis den bakas dær i. Så snælla søta Jacob kan jag inte få gå bak-amok i ditt køk på søndag?! Jag lovar att gøra rent efter mig och så får du ju en massa goda ting att spise som tack!


Frisk och glad - atjooo

Vilket fantstiskt væder! Och hær ær knoppar øverallt. Våren ær hær! Man vill verkligen bara vara ute och gå i solen, dricka en kaffe på en uteservering och kænna hur solen værmer ens frusna vintersjæl. Nu æntligen kan vi børja kisa mot solen igen, kænna lyckan som sprider sig i hela kroppen nær strålarna lyser upp ens inner.... AAATJJJOOO, snørvel, kli kli kli... Ja just det ja, den førbannade pollen kommer ju också nær solen ær hær. Lås in mig i en frys, jag blir tokig!

en hård aften..

Ja så må jeg nok hellere fortælle lidt om hva der sker hos mig.. Mens Jo er ude og hygge med arbejdskollegaerne, så tog jeg til håndbold træning, men den var desværre aflyst for os herre spillere... Men heldigvis kom dame spillerne så vi kunne få rørt os lidt.. Det dejlige ved damerne i vores klub er at de næsten altid har kage med og hygger efter træning :-)

Som Jo skrev tidligere, så prøver vi at få indført et par nye rutiner, og det er super hyggeligt at vi nu har mere tid til at få snakket lidt sammen.
Nu vil jeg få mig lidt mad, og så kan jeg sidde og slappe lidt af til mit tv..

God aften..

Morot (gulerod) og ingefærsoppa med lite svamp...

Igår gjorde vi morots och ingefærsoppa till kvællsmat. Nær det hade kokat klart och mixats ihop med mera och vi smakade så smakade den INGENTING! Helt mesig og tråkig så nej det fick allt bættra på. I med lite oxbuljong så det fick lite smak dærfrån, i med lite mer salt och peppar men nej fortfarande urtråkig. Så såg jag en burk på bænken med torkade kantareller i, perfekt! I med en næva sådana, kør en tur med elvispen och hokus pokus så hade vi en urgod soppa! Vi hade stekt bacon till och grissini som vi fick av søte Rikke og Jules (stavningen?!) nær de var hemma hos Jacob sist. Mums!

Som vanligt nær jag lagar mat så føljer jag inga recept men hær får ni en liten guide på hur gøra en stark och god soppa med massa nyttiga saker i!

1 løk hackad
ca ½ liter morøtter skalade och hackade i bitar
1 vitløksklyfta (fed)
1 liten bit færsk ingefæra, ca dubbel tumme i storlek
2 msk kycklingbuljong
1 msk oxbuljong
1½ liter vatten
1 handfull torkade kantareller, ca ½ dl
½ dl grædde (fløde)
cayennepeppar eller chilisås efter smak
salt
vitpeppar

Stek løken och vitløk i smør så de blir mjuka (bløde) i en stor kastrull. Hæll i morøtterna, svampen och ingefæran och låt steka i ca 2-3 minuter. Hæll i vattnet och buljongerna och låt det koka tills morøtterna blir mjuka.
Mixa ihope det hela så det blir en slæt soppa. Tillsætt grædde, salt, peppar och cayennepeppar/chilisås och smaka av. Akta bara før det kan lætt bli starkt med chilin! Om den ær lite blek i smaken så tillsætt lite mer buljong och salt føre du tar i mer chili! Servera med stekt smulad bacon och grissini.

Tyværr inga bilder, glømde helt att ta kort. Måste komma ihåg det næsta gång jag lagar något gott =)

Vi tyckte i alla fall det var gott, hoppas ni också tycker om den!

Bowling och burgers

I kvæll ska jag ut med jobbet, cheferna från våra EDI-centers runtom i værlden ær på besøk, och då blir det bowling och burgers... eller nja før mig blir det bowling och ceasar sallad, længtar mig sjuk efter den goda dressingen! Måste læra mig att gøra en god sån. Det får bli mitt næsta projekt!

Det ska bli kul att komma ut lite med alla på jobbet och skratta och bara slappa tillsammans. Kanske ett glas vin också till maten?! Men det blir inte så sent, ska ju upp och jobba imorgon igen. Fast helst hade jag kanske velat att det var helg nu...

Har ringt två mæklare till idag, Robinhus och Danbolig. Robinhus ska jag återkommer till, hon presenterade deras pris och så vidare før mig på telefon. Danbolig ska komma till mig på tisdag kvæll så må vi se vad dom sæger og vilket pris de tar! Han som var hos mig førra veckan från Base1 har fortfarande inte hørt av sig fast han skulle ha skickat ett mail till mig i helgen, tycker jag ær lite mærkligt! Kænner att det ær jækligt svårt att hålla ordning på allt och veta vilka som ær bra och vilka paket man vill ha med mera. Någon som har erfarenhet av bra mæklare på Amager? Hjælp!

Nya rutiner

Før att jag och Jacob ska hinna ses något øverhuvudtaget så har vi fått gøra om våra rutiner lite... Innan så gick jag i sæng ca 21-22 och stod upp 05:30-06:30, Jacob gick i sæng runt 23-00 och stod upp 08. Inte sååå mycket tid tillsammans direkt... Nu ær reglerna att jag inte får gå i sæng och sova føre kl 22 och han ska stå upp med mig om morgonen kl 07. På så vis hinner vi prata och mysa lite på kvællen och æta frukost tillsammans på kvællen. Har provat det hær i två dagar och so far so good. Det ær faktistk himla mysigt att sitta ihop om morgonen lite och titta på nyheterna och prata om allt møjligt som ska hænda under dagen osv. Stora skillnaden kommer bara bli mitt matkonto nær jag helt pløtsligt ska æta frukost hemma och inte på jobbet =) Men vi ska nog øverleva denna enorma utgift som det innebær också! Ha ha ha

Nå men nu har vi i alla fall haft en vældigt skøn start på morgonen så nu ær jag klar till en fantastisk dag! Solen skiner! Våren har kommit!

Esplanaden

Ville bara sæga att  jag arbetar alltså ikke på Esplanden mera så jag har inte blivit evakuerad på grund av ammoniak utslæpp i ventilationen. Ha ha ha, så klantigt, stackars den som orsakat det hær, han kommer nog få det lite svettigt ett tag framøver!!!

Skat

før førsta gången sedan jag flyttade till Danmark så får jag pengar tillbaka på skatten! Jubiiiii! Så næsta fredag så tar jag och Lena ferie og tar på spa i dgi-byen, pengarna brænner i fickan!

Ude godt men hjemme bedst..

Ja nu må jeg også hellere prøve at skrive et lille indlæg på vores blog... Ja som Johanna allerede har skevet, har jeg været i tyskland, sammen med mine brødre og bogholderen ( Michael ). Vi boede lidt udenfor Lübeck på et meget stort 70´er hotel, hvor de fleste andre gæster var mellem 50-70 år..

Vi havde en rigtig hyggelig weekend, hvor vi var inde og se Lübeck, spillede en masse spil og var inde og se Hamburg mod Cottbus i Bundesligaen i fodbold.
Vi kom hjem mandag eftermiddag og det var dejligt at se min dejlige kæreste igen.. Mandag aften var vi ude og spise lidt aftensmad sammen med Stine og Casper, ja jeg sprang over håndbolden...


Lækaren

gav mig lite ny medicin mot magkatarren så nu borde jag klara mig igen ett tag. Bara att jag tycker inte den hjælpte idag?! Hmm, strange. Den ær lite rolig bara før det ær ett sånt dær rør med en massa små kulor inuti som rasslar så nær man svæljer den så hør man hur det rasslar hela vægen ner i halsen (nej det ær inte morfin i så jag ær inte høg (skev) æven om det låter så...) det ær superlæskigt!
Fick också strænga order att gå till en øgonspecialist så det ska jag næsta tisdag så jag inte tappar synen helt... men knappast troligt! Får væl se om de hittar något.
Nacken kunde hon dock inte sæga något om utan det skulle jag bara avvakta och se før det skulle førsvinna av sig sjælv. Just det ja jag fick en ny lækare idag, jættesøt tjej som jag hoppas jag kommer ha før alltid! Men det kændes vældigt konstigt att sitta framfør en tjej i min egen ålder och berætta om sina kræmpor. Fick liksom hela tiden kænslan av att nej en så ung tjej kan ju inte vara doktor! Men jag ær væl inte så ung længre som jag tror ;-)

Idag

kommer "acob" i Johacob hem =)
Ska till läkaren strax, hoppas han kan fixa lite småkrämpor på mig så jag kan känna mig som 28 igen och inte 128...
Mamma och Lasse åkte till Thailand igår och ska vara borta i 2 veckor lite drygt. Fy vad skönt, hade också kunnat tänka mig lite sol och värme! Hoppas dem får det gott! Nu ska vi komma ihåg att gratta honom den 18:e bara...

Tid att läsa lite mail, packa till att sova hos Jacob inatt och göra mig klar för jobbet! Ha en fab måndag allihopa!

kladdkaka

Bakade ju en kladdkaka till Peter och Merete idag som jag tänkte dela med mig av receptet på. Jag glömde ta bild så bilden här har jag stulit från recepten.se
Kladdkaka recept

Anyway här kommer receptet

Tid: 20 minuters jobb + 20 min i ugnen

Muffins 6-8 portioner

Du behöver:

100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
3msk kakao
2 dl mjöl

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader.


Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Det kan vara bra att dela smöret i mindre bitar innan så går det fortare. I mikron kan ca 400 W vara lämplig effekt för att det inte ska skvätta smör.


Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.


Smöra och bröda en rund form.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. (Piske ägg og sukker med elpiskeris

Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.


Tillsätt mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i formen.


Grädda i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.
 
Dansk - svensk ordbok:
Smör och bröda = Smör og rasp
Vispa = Piske
Elvisp = Elpiskeris måske? Husker ikke lige hvad den heter...
Kladdig = Sticky... hehe lidt engelsk når min dansk ikke är god nok!
Spörg hvis det är noget som är uklart!

Kakan ska vara mycket kladdig och serveras med vispad grädde eller vaniljglass.

Hoppas den smakade gott Pereter?


Detox

Funderar lite på att pröva att detoxa för att se om det kanske kan ge mig en nystart med min kropp? Hört att man ska bli friskare och piggare så det vore väl ett fantastiskt sätt att starta våren?! Hade helst bara velat göra det en helg eller så samtidigt så är det kanske lika bra att köra en 10-dagars kur som denna men det blir nog hårt... Hmm i alla fall värt att tänka på!

Bilder

Provar det här med bilder lite... Så om det här inlägget blir lite märkligt så ber jag om ursäkt redan nu!
Så ska vi prova det här med bilder på bloggen...   Här är fantastiska Luna som hållt mig sällskap i helgen!
Här är fantastiska underbara Luna som hållt mig sällskap i helgen, hon är verkligen en av de snällaste hundar jag mött. Okej, tango var lite bättre men det måste man väl säga när det var min egen hund ;-)


Sedan hade vi ju picnic också. Men det blev faktiskt hemma i trädgården då vi inte riktigt kände för att stanna på vägen, vi lekte och busade så vi glömde det faktiskt...




Nu är jag hemma igen och ska packa upp och förbereda inför veckan som kommer. Kanske stryka lite skjortor? Men oj vad tråkigt det är! Nå ja vi må se vad det blir.

Hoppas ni har en skön söndag!

Søndag

och inte lika fint væder idag. Men vi har varit ute och sprungit idag också, det ær helt klart den bæsta starten på dagen! Nu ska jag baka lite så Peter och Merete har nybakat nær de kommer hem. Det blir nog bara en vanlig kladdkaka men det ær ju så gott! Jag måste nog æta frukost också børjar bli lite hungrig nu =)

Nær Peter och Merete kommer så ska jag åka hem och læmna alla  mina væskor och helst hade jag sedan bara varit hemma och haft søndag men nej nej, måste åka och læmna bilen också. Så nær væskorna dumpats så blir det till Jacob (som ær i Tyskland) och læmna bilen och sedan ta metron hem. Det tar en timme så roligare kunde man ju haft men men så ær det.

God morgon

Nu har jag och Luna varit ute och sprungit vår morgontur, duschat och ætit frukost (fil (A38) med melon och banan, kokt ægg, knæckemacka med leverpastej och tomat och kaffe med sojamjølk) mums! Det kændes helt som vår utomhus med sol och varmt och ingen av oss ville riktigt gå in efter løpturen. Hærlig start på morgonen!
Idag ska jag åka och handla lite mat sedan ska vi ut och gå en fantastiskt lång tur med picnic mys på vægen!
Hoppas ni få en fantastisk dag!

Kvæll i Ishøj!

Har varit ute och gått en lång tur med Luna. Nær jag sedan kommer in och ser mig om så står det en flaska vin och en påse risotto med tryffel till mig på køksbænken, jag sæger bara mums! Nu har jag tænt upp i øppna spisen, ætit maten och myser med mitt vin. Luna sover snællt i sin korg efter lite myspys på golvet tillsammans.
Hoppas ni har en bra kvæll allihopa! Kram

Om...

en halvtimme så ska jag avsluta min arbetsdag med massage! Hoppas det kan bli lite ordning på nacken nu eftersom jag haft nackspærr i 6 dagar! Ær det inte vilt?! Førhoppningsvis ett minne blott om 1 timme =)

GÆÆÆSP!

Har varit hemma och jobbat i två dagar så då har jag kunnat sova ænda till 06:30 kan lova att kroppen fick en chock nær klockan ringde 05:30 imorse! Men det ær fredag!!!

I helgen ska jag ut till Peter och Merete och passa hus och Luna. Vi ska gå lååånga turer, dricka vin i soffan (nåja delar av oss, Luna får hålla sig till vatten...), læsa bok, tænda i øppna spisen, titta på film och bara mysa. Længtar! Tror helt klart kroppen behøver lite nervarvning just nu...

Jacob drar till Tyskland med sina brøder och ska kolla fotboll. God tur drengar!

Bara 7 timmar tilbage sedan må jeg godt gå hjem fra arbejde =)


Puha en overaskelse :-)

Ja så kommer man hjem fra arbejde og får sig en glædelig overaskelse.. Vores helt egen blog !

Nu håber vi bare at vores venner og famile vil / kan læse lidt om vores hverdag og verden..


Velkommen til..


Johacob...

Så Jacob, det här var min lilla överraskning jag har gjort... tänkte att vi kunde skapa en svensk/dansk blogg där vi kan uppdatera lite allt möjligt som sker i våra liv. Billeder, goda recept, vad som hänt under dagen, funderingar med mera. På det viset kan vi hålla våra familjer och vänner (och alla andra intresserade) uppdaterade vad som händer.

Vad säger du - vill du vara med och leka?

Älskar dig!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0