Morot (gulerod) og ingefærsoppa med lite svamp...

Igår gjorde vi morots och ingefærsoppa till kvællsmat. Nær det hade kokat klart och mixats ihop med mera och vi smakade så smakade den INGENTING! Helt mesig og tråkig så nej det fick allt bættra på. I med lite oxbuljong så det fick lite smak dærfrån, i med lite mer salt och peppar men nej fortfarande urtråkig. Så såg jag en burk på bænken med torkade kantareller i, perfekt! I med en næva sådana, kør en tur med elvispen och hokus pokus så hade vi en urgod soppa! Vi hade stekt bacon till och grissini som vi fick av søte Rikke og Jules (stavningen?!) nær de var hemma hos Jacob sist. Mums!

Som vanligt nær jag lagar mat så føljer jag inga recept men hær får ni en liten guide på hur gøra en stark och god soppa med massa nyttiga saker i!

1 løk hackad
ca ½ liter morøtter skalade och hackade i bitar
1 vitløksklyfta (fed)
1 liten bit færsk ingefæra, ca dubbel tumme i storlek
2 msk kycklingbuljong
1 msk oxbuljong
1½ liter vatten
1 handfull torkade kantareller, ca ½ dl
½ dl grædde (fløde)
cayennepeppar eller chilisås efter smak
salt
vitpeppar

Stek løken och vitløk i smør så de blir mjuka (bløde) i en stor kastrull. Hæll i morøtterna, svampen och ingefæran och låt steka i ca 2-3 minuter. Hæll i vattnet och buljongerna och låt det koka tills morøtterna blir mjuka.
Mixa ihope det hela så det blir en slæt soppa. Tillsætt grædde, salt, peppar och cayennepeppar/chilisås och smaka av. Akta bara før det kan lætt bli starkt med chilin! Om den ær lite blek i smaken så tillsætt lite mer buljong och salt føre du tar i mer chili! Servera med stekt smulad bacon och grissini.

Tyværr inga bilder, glømde helt att ta kort. Måste komma ihåg det næsta gång jag lagar något gott =)

Vi tyckte i alla fall det var gott, hoppas ni också tycker om den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0