Bilder!

Tada!!! Jag har hittat kamera och kamerasladden så här kommer lite bilder från senaste veckorna..

Det här är Emilia, Pereters dotter, som vi satt barnvakt åt när de var inne på teatern. Det var supermysigt att "leka familj" en kväll men stackarn var hostig och spydde en del. Men det ingår i paketet så hej vi klagar inte! Tack snälla Pereter för att vi fick låna dotter och hund en aften!



Här är tjejerna som jag brukar umgås med här i Köpenhamn. Det här är från schlager-kvällen hemma hos Therese i hennes fina lägenhet. På golvet - Therese, I soffan - Anneli, Lena och Rebecka. Var en supertrevlig kväll, synd bara att jag fick vänta 1 timme på tåget på natten...



Och se vad vi har köpt till köket! Är den inte fin? Alltså det är hyllan vi pratar om... Vi hittade den på DBA, typ som blocket, för 600. Hämtade den igår och inredde den på en gång. Jag älskar den!



Ikväll har jag bakat bröd, dessert till imorgon och drömmar. Jag har aldrig provat drömmar förut men det var ju busenkelt. Det får bli fler gånger!

Drömmar ca 50 stk
150 g rumsvarmt smör
4 dl socker
1,5 dl matolja
6 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornsalt (jag hade inget hemma så jag använde bikarbonat, vet inte om det kanske är samma sak?!)
1 msk vaniljsocker

Vispa smöret och sockret pösigt. Häll i oljan medan du vispar. Häll sedan i mjölet, hjorthornsaltet och vaniljsockret. Rulla till ca 50 små bollar som du lägger på en plåt. Grädda i ca 200 grader i 15 min. MUMS!

F***N

Gud vad irriterande. Jag skulle ju gå på rea med Helly Hansen, allting tokbilligt och jættesnyggt. Men så fick jag inte ta ut kontanter på Netto idag før att de hade lite kontanter så jag kunde inte gå ændå. Så tænkte jag fint så sparar jag dem pengarna. Men så ser jag alla komma tillbaka med sina as-snygga jackor och grejer som varit tokbilliga och så kænner jag hur avundsjuk jag blir! Jag cyklar hur mycket som helst i regnet i min før lilla regnjacka som læcker. Men ja ja så ær det nær man inte har pengar att shoppa før. Glæder mig tills jag får alla pengar från hon som hyrt min lægenhet så jag också kan handla lite mer æn bara basic øverlevnad mat.
Usch vad sur jag ær nu, sur och avundsjuk, inte direkt smickrande men sån ær jag, en hemsk mænniska!

Asien har drakbåts-semester

Ja alltså idag ær det typ national dragon holiday eller något sånt tjosan i Asien, tror det ær lite som drakbåtsfestivalen i Varberg =) Men det betyder att hela Asien inte arbetar vilket gør att vi inte får några email, telefonsamtal eller meddelanden. Det ær helt vilt! Jag och Janice sitter mest och lattjar runt idag, okej vi arbetar ganska hårt också, men det kænns mærkligt att det ær så tyst.
Klockan 14 ska vi på udsalg av Helly Hansen i grannhuset, hoppas att jag kanske kan hitta några bra regnklæder. De jag har nu tål inte supermycket vatten och om jag nu ska cykla de hær hemska 8 kom varje morgon och kvæll så ær ju risken ganska stor att jag kommer fastna i någon regnskur førr eller senare... Så udsalg, here we come!

Hagel

Helt galet men här kom värsta hagelstormen precis. Jag tycker lite synd om alla våra blommor och kryddor på balkongen som måste vara ute i det här vädret, hoppas de överlever!

Nu ska jag stänga för datorn i några timmar och plocka lite här hemma istället. Väntar på att Jacob kommer hem från jobbet så ska jag laga fiskgratäng med räksås, mums! Men jag hittar inte räkorna, var är dem Jacob?!

Jobba mer?!

Okej så hær ær det. Jag jobbade till ca 22 igår sedan var jag uppe och jobbade mellan 3-6 inatt. Ska jag ta resten av dagen ledigt och anvænda de øvertidstimmarna till det eller ska jag hærda ut i några timmar till och istællet plocka ut en hærlig løn i slutet på juni!? GAAAH alla dessa i-landsproblem vad ska jag gøra!!!

Rabarbersaft

I fredags, ja mitt i flyttkaoset, så gjorde jag supergod rabarbersaft. Den ær redan slut så næsta gång ska jag gøra dubbel sats!

Rabarbersaft
10 rabarberstjælkar
1,5 liter vatten
3 dl socker
1 vaniljstång
4 blad citronmeliss eller 3 frysna jordgubbar

Dela rabarbern i mindre bitar. Dela vaniljstången på længden. Hæll vatten, socker, rabarber och vaniljstången i en gryta. Låt koka upp och stormkoka i ca 5-8 min. Ta bort från værmen, lægg i citronmelissen eller jordgubbarna. Låt dra i ca 2 timmar. Hæll saften genom en finmaskig sil men pressa inte med sked eller något sådant før då blir saften grumlig. Bara låt den stå och droppa av sig. Hæll upp i en fin flaska och servera alla varma sommardagar!



Ett bonustips... Supergod sommardrink får du genom att blanda saften och lite vodka eller vitt vin och saften!

Arbetar hemifrån

Jag arbetar hemifrån idag, fantastiskt! Eller det brukar det i alla fall vara, problemet ær bara att jag samtidigt håller på att dø i dammallergi då vi fortfarande har en hel del kaos hær och ingen riktig møjlighet till att damma och dammsuga... Jag ser verkligen fram till på lørdag nær Peter hæmtar mina stolar (fåtøljer) som just nu fyller helt otroligt mycket. Sedan ska vi nog få packat upp en del kassar mer eller i alla fall packa ihop alla halvfulla lådor så att de kanske halveras. Før detta borde resultera i att vi kan komma åt golvet och kan dammsuga lite! Jubiii! (Det hær kommer ni nog aldrig mer læsa från mig att jag jublar øver att dammsuga...)

Myskväll?

tänkte jobba lite granna ikväll och sedan bara ha myskväll helt för mig själv då Jacob har blivit skickat på bar för att se Champion league final. Men hej vad jag bedrog mig! Kaos på jobbet har betytt att jag har suttit framför jobbdatorn tills nu. Iofs goda extra pengar men ändå, min myskväll är ju borta! Jag ska i alla fall jobba hemma imorgon så jag kan skriva alla j-kla dokument som IT kräver... Men jag hoppas Jacob har haft det mysigt på puben, han hade helt klart inte haft mysigt hemma med en stressad flickvän!

Allergier igen...

Var och gjorde allergitest imorse før att se om jag var allergisk mot något eller bara inbillade mig... Man kan sæga att jag fick full pott, var allergisk mot ALLA sakerna man testar i enn standardtest. Den minsta pricken dock hørde till hæst så det var ju bra nyheter då kan jag ju ha hæstar! I øvrigt... nja mest stora stora prickar...
Nu kommer dock det støkiga i allt før nu måste jag bestælla tid hos min lækare igen så jag kan gå dit och få mediciner och grejer. De gjorde något blodprov också men det vet jag inte riktigt varfør de gjorde det...
Men det var ju skønt att få veta att jag inte inbillade mig =)

Lasagne

Helt ærligt Jacob ær en jævel på att gøra lasagne. Idag spiste vi lasagne med god sallad och rødvin, herrej-vlar vad gott! Tack ælskling før god middag. Nu ska jag diska och sedan blir det nog frukt och lite vahlrona chokladglass!

Fy før f-n

vad trøtt jag ær på kines-j*vlar som sticker en i ryggen och baktalar en så de blir blå. Sedan gør de mitt liv till ett h******e så att jag bara vill gå hem och skita i det hær jævla jobbet. FAN VAD TRØTT JAG BLIR PÅ SKITEN! vill bara cykla hem, ta fram mysklæderna och lægga mig och gråta i soffan øver all skit som folk øser øver mig.

Vad roar ni er med så hær en tisdag?

Atjoo atjoo prosit...

Allergi nu till salu! Passa på ett enastående erbjudande som ni inte kan hitta på alla andra stællen. Jag erbjuder en paketløsning med allergier mot pollen, frukt, jordgubbar, nøtter, pælsdjur och allt annat hær i livet som gør det vært att leva! Inkluderat i priset kommer ca 1000 nysningar per dag och næsblod ca 100 ggr per dag. En fantastisk anledning till att inte anvænda vita skjortor! Huvudværk och trøtthet ær andra trevliga attribut som ingår i priset. Slå till idag och jag slænger æven in en annalkande allergi mot baljvæxter, underhåll den genom att æta riktigt mycket jordnøtter och bønor så kommer æven denna allergi blomma ut till fullo inom ett år.
Ring mig om du ær intresserad att komma och se allergin blomma upp ute i verkilgheten!

Tid øver?

i så fall kolla på den hær sidan http://awkwardfamilyphotos.com/. Den ær lite lagom hysteriskt amerikansk...

Springa springa

Jag hann inte med att gå till boxningen idag, var tvungen att jobba lite sent, så jag bestämde mig för att springa hem. 7,98 km på 55 min! Kanske ingen mirakeltid men bara det att inte riktigt ha tränat på 4 veckor och sedan kunna pusha sin kropp till att springa 8 km är riktigt bra tycker jag själv! Så benen är nu fantastiskt ömma och imorgon och på onsdag kommer jag nog inte kunna gå... Men om jag nu gör så att jag en gång i veckan springer 8 km och sedan pump eller box 1 gång i veckan och så en löptur på ca 5 km så borde jag vara förberedd den 16 juni när vi ska ut och springa lopp?! Hoppas jag i alla fall...


Redigt værre

Jag har pratat med lite olika vænner i telefon i helgen och berættat om mitt nya liv!
Jag (vi) har børjat gøra vecko matsedel.
Veckohandla.
Semesterplanera.
Hælsotænka mera.
MEN inte får man høra oj, vad duktigt! Istællet sæger alla, men det gør væl du redan?! Det trodde jag att du alltid gjorde...

Så hær har man gått och blivit super-redig och ordningsam och så ær det ingen som mærker av denna totala make-over! Nå ja, hoppas min plånbok blir gladare i alla fall... Annars ska jag gå tillbaka till mitt "singeltænkande" med att småhandla varje dag lite det jag ær sugen på.

Coq au vin

Igår kvæll lagade vi coq au vin med pressad potatis. Jag tyckte det var smaskens men jag vet inte om den var like populær hos Jacob. Men han stackarn vågade væl inte riktigt sæga något utan åt med god min =)

Inga bilder tyværr då jag inte hittade kameran igår!

Ingredienser

500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rökt sidfläsk
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 g färska champinjoner
smör-&rapsolja
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
3 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk majsstärkelse

Skär kycklingen i stora bitar. Krydda med salt och peppar. Strimla fläsket.

Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla purjolöken och dela eventuellt svampen.

Bryn kycklingen runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna tills den fått färg.

Lägg över kycklingen i en gryta. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka under lock cirka 5 minuter.

Fräs under tiden fläsk, vitlök, purjolök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan.

Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och blanda ner i grytan. Koka på svag värme ytterligare några minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig innan den severas genom att ta upp en bit och sticka en gaffel igenom, det ska inte rinna ut någon færgad vætska!
Vi serverade med pressad potatis som sagt. Mums mums!


Bara lugna...

.... vi har inte avlidit men vi arbetar ganska hårt just nu på att få ordning på vårat kaos. Jag sliter här hemma med att packa upp och försöka få saker på plats och Jacob sliter på arbetet. Idag blir det en tur till IKEA och förhoppningsvis köpa lite hyllor.
Igår när jag packade upp en låda så kom det ut en ENORM spindel. Inte en sån med långa ben utan sån med korta ben med superäcklig kropp... Innan jag hade fått fram dammsugaren som jag modigt nog hade tänkt attackera den med så var den helt väck! Och vi har fortfarande inte hittat den... Det innebär att jag just nu delar vardagsrum med en superäcklig spindel som kan attackera när jag minst anar det... Glad att jag ska vara ute några timmar idag så den har möjlighet att rymma... För det gör väl spindlar? Rymmer när de är ensamma hemma?!

I... ordet ............

du sagde I ordet !!! Du lovede.... hehe du er så god til at skrive herinde, det går ikke så godt for mig..
Vi køre bare med bagklappen åben hjem på lørdag søde, hvis vi køber den reol i .... !! jeg ved ikke hvad jeg går ind til, en lørdag eftermiddag i .... ! Når ja jeg har jo valgt en svensker så det kunne jeg måske ha sagt mig selv...
Her sidder jeg og nyder min "sidste" aften inden Jo flytter ind, gæt hvad der sker her, jep rigtigt UEFA cup finale i fodbold..

God aften til alle.

Hmm...

Så sitter jag i min lägenhet helt själv en kväll för sista gången. Känns märkligt måste jag erkänna men som jag skrev tidigare så ser jag också oerhört mycket fram emot det. Som Jacob sa i telefon tidigare -Ser fram emot att få mysa tillsammans och bara ta hand om varandra... och att diskutera massa de närmaste dagarna när vi prövar att komma på plats... Ha ha, så sant!
Vi har absolut ingen förvaring just nu så vi måste åka och köpa hyllor så på lördag blir det IKEA. Kom just på bara att vi kan ändå inte få hem en hylla om vi köper en för bilen är för liten.. Jacob hur löser vi det?! Ja ja vi får prata om det på fredag eller nåt. Som Jacob säger - det finder vi ud av!
Ser fram emot lördag förmiddag också för då ska jag och Lena gå och äta brunch i mitt nya hood på Kung Gulerod. De har chokladfontän!!! Så senast vi var där spenderade vi ca en timme till maten och sedan en timme till till chokladfontän, pannkakor och frukt, sååå gott!
Nå ja, nu har jag ätit min sushi och tångsallad och nu är det desperate housewives, glass, bär och en liten cognac. Ha en fantastisk kväll!

uppdatering

ok, gick ut och skulle köpta sushi men nej nej då öppnar de om 45 min. Suck! Måste alltså gå ut igen, jag som tänkte fokusera på att jag verkligen packat allt... Nå ja så sushi - uncheck...
Har däremot skrubbat kylskåp - check
Städat garderob - check
Packat ner det jag kunde i badrummet - check
Packat ner ett surround system som jag har för mycket - check
Räknat lådor och börjat få panik för att de stackarna som ska hjälpa oss måste flytta så mycket - check
Satt mig ner i soffan och druckit en öl - check (Ja men jag bor ju för guds skull iDK, vi gör sånt här!)
Nu? Snart dags att gå på sushi-jakt igen...

check

Nu har jag gjort rent i köket, skrubbat och fejat - check!
Nu ska jag gå ut och ta en liten tur till sushi-restaurangen och köpa kvällsmat och sedan en tur till bagaren och köpa några frallor så jag har något till lunch idag och frukost imorgon...
Sedan? Städa ur garderoben och torka alla lister i sovrummet.
Sedan packa det sista som jag kan.
Sedan får vi se vad det blir... jag får dåligt samvete så fort jag sätter mig i soffan för att slappa då jag känner att det är mijoner saker jag kan göra så det blir nog inte slappa på ett tag i alla fall. Jag har inte ens suttit på gården och njutit av solen som var planen... Nå ja - vidare!

Hemma hos Jacob

Har en underbar dag framfør mig. Jobba några timmar nu hemma i Jacobs soffa, lugnt och stilla i morgonrock och med kaffet klart bredvid mig. Sedan gøra mig iordning och åka hem till Amager, ut i den underbara solen och kanske sitta en sista gång på min bakgård och læsa bok och njuta. (Ja ja nu struntar vi i de hysteriska allergi anfallen jag kommer få, jag førsøker skapa en perfekt dag hær...) Nær jag inte orkar njuta mer så blir det till att gå in, packa ihop det sista lilla i mitt hem och børja gøra rent i ett rum åt gången, tænkte tjuvstarta genom att flytta allt till vardagsrummet så jag kan starta med sovrum och køk. Kvællen avslutas i alla fall med sushi och vitt in direkt ur en plastflaska då jag inte har några glas kvar hemma, någon film på tv:n..nå nej de ær ju alla nerpackade... men i alla fall lite tv och sæga bye bye till  min lægenhet før imorgon børjar æventyret. Imorgon flyttar vi ihop på allvar! Sista natten i egen lægenhet, førhoppningsvis før alltid. Jag ælskar Jacob och jag længtar oerhørt mycket att få leva resten av livet med honom och det hela startar imorgon! Men først njuta av dagen idag.

Schlager

Ganska roligt hur olika smakerna är om schlagerfestivalen. När vi satt och kollade på det så blev vi ganska fort eniga om att Grekland var så pinsamt dåligt och att Finlands kopia av e-type vs Pyrus var hur kasst som helst. Läser idag Linda Rosings blogg (ja det är kul underhållning att läsa hennes...) och där står det då att de absolut bästa var Grekland och Finland. Ha ha ha! Ja men smaken är som baken...

Åh nej dilemma!

insåg just att extreme home krockar med talang på tv4 och där är ju min gamla klasskompis Lisa med i "damorkestern" GAAAH! VAd gör jag, vilket ska jag se, hur mycket kan en människa zappa liksom... Det får nog bli talang på internet senare men ajg vill ju se på en gång hur det går... GAAAAH!

Extreme home makeover

Nu ska det gråtas! Tid för extreme home makeover som jag aldrig klarar att se på utan att gråta! Löjligt jag vet men sån är jag... Ha ha ha

förvirrad, jag?!

Jag skulle precis ladda upp bilderna från tjejhelgen, på lilla söta Emilia som vi passade och lite annat men vad sker... Jo jag hittar inte kamerakabeln. Den var inte i datorväskan som jag trodde så då tänkte jag men ja ja den ligger ju i flyttlåda x... nej det gör den inte... nej men i y då... nej det gör den inte.. osv. Jag lärde mig dock av mitt misstag sist när jag fick packa om en massa lådor för att jag letat efter grejer så jag la ner det hela... Med andra ord får  ni inga bilder förrän jag har kommit på plats hos Jacob och hitta kabeln igen... Sorry!

Bestå

Svar på emmas kommentar tidigare...
Ja men vi kollade på den igår men Jacob tyckte inte om den så det får vara. Vi får hitta något annat. Men kolla du på den expedit som ær till tv? Jag tycker den ær okej men kanske inte det ultimata.

Mailproblem

Mailen funkar fortfarande inte. Børjar bli riktigt riktigt irriterad nu då hela vårat arbete mer eller mindre hænger på den. Till på køpet så betyder det också att vi inte har tillgång till våra kalendrar så man har inte riktigt ordning på om man har møte, nær eller var och det ær ju kanske inte så bra. 

Men solen skiner ute, SKØNT! 

Typiskt!

Jacob hade hunnit læsa bloggen så det blev ingen øverraskning... Men han blev glad ændå och jag tror att jag økade hans humør lite i alla fall...
Vi satt i soffan och drack te, en whiskey och letade lite møbler till lægenheten. Vi måste ha mer førvaring. Funderar på att køpa två hyllor från *KE* (får inte sæga det fula ordet før Jacob) som heter Expedit. En som vi kan ha tv:n "i" och en som ska stå i vår læshørna. Den som tv:n ska vara i ska stå dær tv;n stått hela tiden men vi ska inte ha fot på tv:n utan istællet sætta upp tv:n på væggen men i hålet i hyllan... hahah, kænner att jag ær totalt otydlig men det ær lite klurigt att førklara...
Sedan hittade vi en hylla som vi fundera på att ha i køket med recept, vackra burkar, skålar, serveringsfat med mera... (Hylla = reol på danska...)
Nu sitter jag på jobbet, har varit hær i 45 min men min outlook funkar inte! Och IT-support kommer inte førræn 08:30. Kunde lika gærna sovit en timme extra. Surt værre!
Tine kommer førbi idag och skriver på hyreskontraktet, skønt att få det gjort!

Stressig helg

Ja det har helt klart hänt en hel del i helgen, känns som att jag inte ens haft helg och nu är det söndag kväll!

Igår var jag uppe tidigt och sedan tog en tur till posten och mäklaren som jag skrivit tidigare... Allt gick bra. Sedan åt jag lite lunch, mackor då jag har packat ner allt porslin... La mig i soffan och skulle kolla på tv 30 min för det förtjänade jag... vaknade 2½ timme senare! Så länge har jag inte sovit middag på 100 år. Blev då lite stressigt då jag skulle till Sverige så fort in i duschen, göra mig klar och så halvspringa till metron där jag mötte Lena. Vi åkte till Sverige och supermyste med tjejerna. Tack Therese för den fantastiska maten och allt lösgodis! Vi har dock fått konstatera att vi har blivit gamla nu, klockan 22 satt vi alla och gäspade i soffan. När therese så frågar om vi inte vill ha mojitos så bad vi om te istället... hahaha, patetiskt! Nå ja, jag skulle var duktig så jag gick från Therese redan kl 23 för att komma hem i okay tid. Kommer ner till stationen ca 23:25 och vad ser jag - jo nästa tåg går 00:22. Fick hänga på stationen med alla fulla människor i 1 timme... inte så kul när man bara vill hem och sova! Nå ja kom ham ca 01 och somnade en halvtimme senare.

Imorse var det så upp tidigt igen för Jacob kom och hämtade mig tidigt då vi skulle köra ett lass flyttlådor innan vi åkte på kalas i skogen. Det var ute vid en scoutstuga och vi gjorde egna pizzor, grillade pinnbröd, lekte lite och myste massor. Hemma igen vid 17 och nu har jag packat ytterligare 3 lådor. Kan säga att den strukturerade packningen nu är slut och jag mer eller mindra bara packa ner allt jag kan i olika lådor så att de inte väger för mycket. Jag vet att det kommer straffa sig när jag ska packa upp men jag orkar inte bry mig mer. På torsdag går flyttlasset men då jag jobbar varenda dag fram tills dess så har jag nästan packat ner allt  nu. Skönt på ett sätt men väldigt nervöst och stressande på ett annat. Men jag gläder mig till att få en vardag med min love!

Nu tänkte jag åka ut och överraska honom om ca 1 timme och sova där inatt. I och för sig så håller Bröndby på att förlora mot FCK så han kommer vara på fruktansvärt dåligt humör men är det inte då man behöver sin älskling i sängen?! Hoppas nu bara han inte läser det här för jag kommer...

Hoppas ni haft en bra helg!

Lördag

Nu har jag varit på posten och fixat adressändring och postat mammas brev, varit hos mäklaren och skrivit kontrakt på att han får typ halva min förmögenhet (alltså ca 50 öre..), organiserat mina lådor lite och vikt upp några nya som jag ska börja packa. Från början var ju planen att jag skulle till Sverige lite tidigare och shoppa lite innan tjejkvällen men helt ärligt... shoppa lite under tiden som jag går runt och svär över att jag har så mycket saker som måste packas ner, var är logiken i det?! Så nej jag tar till Sverige i eftermiddag så är det schlagerfest med tjejerna. Ska i och för sig på kalas tidigt imorgon så det får bli en MYCKET lugn kväll idag så jag orkar med allt.
Nu är det tid att packa lite...

CHOOOKLAAAAD

Har nu prøvat allt, yoghurt, banan før jag trodde jag var hungrig men ingen effekt. Så GE MIG CHOKLAD NU!!! JAG DØR AV CHOKLADHUNGER!!! Total craving!!!

Chef...

Okej nu ær det bestæmt. Jag och nya managern kommer få det mycket svårt att arbeta samman. Jag tycker øverhuvudtaget inte om hans ledarstil och han ær otrevlig och dryg mot oss anstællda i EDI. Usch det kommer bli en tuff period det hær!

På arbetet

Så sitter man  vid sitt skrivbord tidigt som attan igen. Men den hær veckan blir det faktiskt bra med øvertid som jag tænkte anvænda mig av på onsdag eftermiddag kanske. gå hem några timmar tidigare ær nog inte helt fel dagen innan man flyttar!
Har en viktig presentation idag och jag vet inte om jag ær tillræckligt duktig før att kunna hålla den. Men det ær ju bara att bita i det sura æpplet och gøra sitt bæsta!
Ikvæll blir det passning av Emiila och Peter har lavet frikadeller till oss! MUMS!!! så det blir Emilia och Luna hygge i kvæll och ja ja ja då Jacob får væl också hygge lite då... Sedan imorgon blir det en stressig dag men post, mæklare, packa, sverige, schlagerkvæll osv... Men det ska nog gå det hela, det brukar det ju gøra!

Tack Malin før din kommentar, men fræscha... det var nog det sista vi kænde oss den dagen. På søndag kommer du nog kænna precis som vi gjorde denna søndagen ;-) Ha en trevlig resa till Helsingborg!

Back to reality, ska førbereda min presentation lite mer.

Fruktansvært

dåliga uppdateringar just nu. Jag vet!
Nu har mamma satt sig på tåget hemåt i alla fall efter 3 skøna dagar i Køpenhamn. Hon har riktigt myst med att packa lådor, tvættat fønster och diskat och haft sig, precis sådana saker som alla mammor ælskar, eller?! Tack før hjælpen i alla fall nu kænns det som att jag faktiskt kan nå det jag ska... hoppas jag.
Och jag vill bara sæga att om ni tycker Jacob har støkigt hemma hos sig så ser mitt ca 1000 gånger værre ut. Det finns knappt nog golvutrymme till att ta sig fram mellan rummen nu...
Vi var på Jensen's bøfhus och åt igår. Det var riktigt gott, speciellt mjukglassbuffen! MUMS!!!
idag blir det arbeta till sent och sedan packa halva natten tror jag. Sedan imorgon arbete och hem till Pereter och leka med Emilia och Luna hela kvællen! Jubiii.

Bloggtorkan som råder kommer nog fortsætta ett litet tag ær jag rædd eftersom vi har fullt upp.

Før att ni inte ska glømma vilka vi ær så bifogar jag en bild på två slagna hjæltar i søndags førmiddag efter en rolig men hård lørdagskvæll...


Sedan skulle vi ju packa upp lite också...


Men som sagt det var bara starten på racet...

Kram så længe.

flytterod....

Puha det er en lidt stressende periode vi er inde i iøjeblikket.. Pakke, arbejde, pakke, køre kasser, pakke, besøge venner og til fødselsdage..

Johanna for pakket alle sine ting sammen, jeg prøver at fylde bilen hver gang jeg er derude, så der stadig er plads til at hun kan leve der. Så i øjeblikket ser min stue sådan her ud :-) men det er dejligt fordi jeg ved at det er tegn på at hun snart kommer..



Jeg håber at I alle har det rigtig godt og at I snart vil komme ud og besøge os i vores nye hjem.


Emma

sa att lænken inte funka till muffins receptet så here you go...
http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/search/label/Cupcakes

Soligt væder

Idag har vi strålande sol så himla skønt. Speciellt nær man har sin mamma på besøk som tvingar en att sitta i sængen och spela yatzy och dricka vin før att det ær før mørkt i mitt vardagsrum... Hallå eller?! Så tur att det ær lite sol så hon kanske får sin dos nu på dagen. Ikvæll blir det grill i Bjæverskov med Jacobs førældrar. Mums!

Søndagen

bestod av baksmælla, film i soffan, packning, packning, packning, møblera om hemma hos Jacob, packa upp en låda, dricka en kopp te, sængen. Føll i sømn på två røda. Återkommer med lite bilder och mer utførlig førklaring i veckan.

Idag kommer mamma hit så ikvæll blir det nog køpa någon god mat och så sitta och prata. Stackaren får komma hem till mitt totala flyttkaos dærhemma med flyttlådor øverallt och inte dammsugit på en vecka... Men så ær det nær man kommer mitt i flytthysterin! Ha ha ha.

Smør?!

Nej nej nej det ær ÆCKLIGT med smør! Jag vægrar. Och nej mackan blir inte torr!

Muffinsen var goda och alla som blivit bjudna har smaskat førnøjt så det får nog bli en favorit i repris på den en dag...

Jag tror det kommer bli ganska lite inlægg hær de kommande helgerna då jag ska packa packa packa. Fast idag ska jag først ta cykeln in till Købmangade och shoppa lite. Vill så gærna ha en hellång klænning till sommaren och så hitta en duk till bordet på balkongen och kanske dynor också... Låter det klokt att åka ut och handla ænnu mer saker som jag måste packa och flytta?!

Har också lite panik øver flyttlådor, måste nog ge mig ivæg och hitta fler... Jag fick låna 7 stycken av Nicolai och Sidse, supersøtt! Men det ræcker nog inte så långt... Ska också erkænna att jag kommer få en del lådor med ge-bort saker och ett antal soppåsar med slænga ut saker...

Ikvæll ska vi på date jag och Jacob, ska bli supermysigt. Ska Herford Beefstouw vid tivoli så det blir hærligt. Men som sagt først shopping, packning sedan date. En skøn lørdag!

Arbetar hemma

Jag orkade inte riktigt ta mig till kontoret idag så det blev till att arbeta hemifrån. Sååå skønt att man kan bestæmma sjælv!

Det ær också mycket godare mat hær hemma...

MUMS lunch!

Har bakat cupcakes igår. Banan med chokladfrosting... inte æckligt alls faktiskt!
Hittade min inspiration hær , supermysig sida!

Ikvæll ska vi ut til Pereter och æta hveder. Verkar som att det ær typ slæta bullar med kardemumma men jag återkommer med rapport. Tyværr så har jag ju munsår så inget pussande på Emilia... typiskt!
Hoppas ni har en bra dag också!

Prata i sømnen

okej jag blir nød att bjuda på den hær.
Natten mellan tisdag och onsdag så slår min otroligt duktiga simultanførmåga till igen. Jag kan både sova och prata!
Jag gick i sæng ca 22:30 och somna på en gång. Jacob kommer in ca 1 timme senare och ska precis krypa ner nær jag sætter mig upp, tittar på honom med helt vansinnig blick och sæger med mycket myndig stæmma - WHO ARE YOU?!
Jag vaknar liksom av mitt eget prat så jag børjar asskratta och sedan lægger jag mig ner och somnar om... Ja men jag ville ju bara førsækra mig att det inte kommer in fræmmande mæn till min sæng, det ær væl inte så konstigt?! Sedan pratar jag engelska bara før att om den fræmlingen inte førstår svenska liksom... Det ær væl givet?!

Paj

I førrgår gjorde vi bjørnbærspaj, MUMS! Eller det vet jag faktiskt inte før jag har inte smakat... Men Jacob tog med den till jobbet och om jag fattat det hela riktigt så tyckte de om den! Hær ær i alla fall receptet.

Knæckig bærpaj



ca 500 g bær, frukt, rabarber
150 g smør
½ dl sirap
1 dl grædde
2 dl mjøl
2½ dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Smælt smøret i en kastrull. Blanda i sirap och grædde, vispa ihop och ta sedan av værmen.
Blanda i resten av ingredienserna till en gegga.
Lægg bæren, fruken eller rabarberna i en ugnsfast form. Om det ær bløta bær så blanda i lite socker och potatismjøl som suger åt sig det værsta. Kladda geggan øver bæren eller frukten. 
Grædda i 30 min i 175 grader tills ytan ær knæckig. Servera med vaniljglass eller vaniljsås. Hær i danmark serverar de med creme fraiche men det ær inte riktigt till mina smakløkar... 

Ha en mysig fika!!

Hata!!!

Har fått værsta munsåret på øverlæppen. Så jækla irriterande och det gør ont och kliar och har sig. Igår blødde jag næsblod också før førsta gången på typ 6 år eller nåt. Någon som tror jag ær lite stressad?!

Lite travlt igår..

Sorry men det fanns bara inte tid till att skriva ner recept och grejer hær igår. Det hænde en massa grejer, beslut togs och planer fick børja læggas... Så nu ær det full fart det nærmaste.
 Måste packa ner hela lægenheten, planera møblering och vad som ska læmnas i lægenheten... Før ja nu tog vi beslutet att hyra ut den till en væn till Jacob och så flyttar jag ut till honom. Har lite ångest då jag ska flytta så lång från stan men det ska nog gå. Nu kan vi i alla fall starta vårat liv tillsammans så det ska bli hærligt!
Så om tre veckor, den 21 maj så går flyttlasset från mig till Jacob. Som tur var ska de mesta møblerna vara kvar så Tine kan anvænda dem men en del ska ændå flyttas. Så om du har någon timme eller två øver på morgonen/førmiddagen den 21 maj så får du gærna komma och hjælpa till! Vi giver lidt frokost eller sådan noget som tack.


Linsgryta och rabarberpaj

Nu ska vi nog få lite bættre styr på det hær med recept på bloggen igen. Ikvæll blir det linsgryta med naan och sedan rabarberpaj till efterrætt. Lægger upp bilder och recept senare så ni kan læskas och prova!

Måndag kvæll

Vad jag gjorde igår kvæll? Tja, hængde med mina kollegor och sumobrottade lite...





Bara en helt vanlig måndag kvæll alltså... Men shit pommes frites vad roligt det var! Lång tid sedan jag skrattade så mycket!

Lægenheter

Usch vad mycket jobb det ær med de hær j-kla lægenheterna!!! Jag ær rimligt trøtt på det hela nu. Vi har nog i alla fall tagit en beslutning att hyra ut en av dem under ett år eller så också under tiden flytta ihop i den andra lægenheten men samtidigt så ha den vi hyr ut till førsæljning... Kænns som att det ær den enda løsningen just nu då vi inte får sålt något och hela våra liv står på paus på grund av dem! Riktigt frustrerande!
Nå ja men det ær statusen just nu på lægenheterna...

Jetlag

Just det ja om ni undrar varför jag sitter och skriver inlägg på min blogg klockan halv sju på morgonen så kan jag bara säga - FÖRBANNADE JETLAG! Kom i säng först klockan 21 så det var duktigt tyckte jag men hej och hå klockan 4 vaknade min kropp och sa - kom igen nu klockan är ju 10 upp och hoppa! Lyckades sova ca 1 timme mer men sen gav jag upp. Ska jobba lite nu så jag kan spendera förmiddagen imorgon hemma med älsklingen och komma in lite senare på arbetet!
Ska på loppis idag också, tänkte försöka hitta något att plantera i då vi nu har en massa bebisar som ska flytta till eget rum och vi måste hitta saker att plantera dem i... Sedan tänkte jag nog plantera lite grönsaker också så då behöver jag saker som jag kan plantera det i också...
Ha en bra dag!

Hemresan

Sista dagen skulle jag så spendera i Hong Kong. Jag lämnade Shenzhen kl 10:20 och planen var att jag skulle vara igenom tullar och passkontroller till Hong Kong på ca 2 timmar. Ja de har passkontroller för Hong Kong anses vara sitt eget område och inte Kina... Det visste jag inte innan jag reste dit... Nå ja men jag hamnade i en liten  van med 3 australiensare som var hur kul som helst. Tur det för det var total kaos vid pass kontrollen och det tog totalt 4 timmar!!! Dubbel tid alltså. Det som dock var skönt den här gången var att vi inte behövde kliva ur bilen och släpa vårat bagage och sånt utan bara lugnt sitta där i bilen och vänta. Men ja herregud man kunde lugnt märka att de var rädda för svin-influensan då jag fick mätt min temperatur med ett enkelt "skott i pannan" totalt 5 gånger av olika personer på olika platser inom dessa tull och passkontroller.
Nå men jag kom så fram till flygplatsen där Evelyn sagt att jag kunde express checka in mitt bagage redan på morgonen så jag inte behövde släpa på mina väskor hela dagen. Hon glömde dock berätta att jag var tvungen att checka in via internet först vilket jag så inte hade gjort och därför inte kunde checka in väskorna... Hittade ett ställe där man kunde lämna in väskorna dock men det var gott nok dyrt... Firman får betala det! När allt detta var klart så var klockan mycket mer än jag räknat med, det var varmt, det var helgdag i Kina vilket innebär att miljoner och miljoner av kineser var i Hong Kong och jag hade inte mycket energi kvar... Min första plan var att åka in till något som heter The Peak där man har utsikt över hela Hong Kong men jag insåg att det fanns inte tid till det då jag "bara" hade 7 timmar kvar tills jag skulle vara på flygplatsen. Jag bestämde mig då för att åka till ett par kabin liftar som gick upp i bergen och där världens största utomhus buddha fanns.
Tyvärr var jag inte ensam om den beslutningen... Bussresan blev en mardröm där jag blev fullständigt fastklämd och mosad av alla idiotkineser som bara trängde sig på bussen fastän den var mer än full. Bråk utrbröt nästan mellan chauffören och passagerarna som försökte snyde sig på bussen och stämningen var mycket obehaglig. Jag tänkte bara att om det blir bråk nu så är jag körd för jag satt fullständigt fastnaglad mot bagagehyllan som stod på hela ena sidan av bussen. Nå ja det hela lugnade sig och vi kom iväg. Jag kom fram till 360 som det kallades men det hade visst 1 miljon andra också gjort... Kön var så lång så jag tänkte "no way!". Tog istället en glass och satte mig i solen och njöt.


Hägen-dazz mums!!!

När jag sedan njutit ett tag så var kön nästan borta så jag bestämde mig för att åka upp ändå i dem här!

Nej mamma det hade inte varit något för dig...
Resan tog 25 min och det var riktigt fin utsikt. Man så till exempel buddhan...


Sedan kom jag upp till den lilla byn de skapat vid slutstationen. Då jag hade köat i en timme plus tagit resan på 25 min så tyckte jag att det var lagom att köpa en frappucino på starbucks och sedan åka ner igen då det hela var en tourist-trap. Alltså byn var mysig nog men då skulle man nog varit två och gå runt och tittat på sakerna. Så jag började leta efter änden på kön till nerturen och blev något chockat när kön aldrig tog slut! Den gick genom hela den här byn och totalt stod jag i kö i ca 1½ timme. Som ni förstod blev jag något stressad då jag var tvungen att komma tillbaka till flygplatsen i tid... Men när jag väl kommit på en kabinlift och sedan kommit ner, på bussen och till flygplatsen så gick allt bra.
Jag hade inte ens övervikt när jag checkade in! Gud vad bra jag är på att fuska... hahaha. Nej men ärligt så hade jag bara 2 kilo för mycket så det var faktiskt inga problem!

Det var i alla fall roligt att se det kaos som utbryter när kineserna har ledig dag och man åker till en turist attraktion, kan ej rekommendera att tjejer generellt gör det själv för man känner sig inte så trygg. Då kineserna är ganska små så tror jag stora killar har lite lättare att ryta ifrån och be folk att försvinna och att de lyder. Jag fick så klart rytit till både en och två gånger på bussen, i kö och liknande men det krävde lite is i magen för att jag inte skulle bli allt för rädd samtidigt. Nå ja nu är jag ju hemma så det hela gick ju gott!

Shenzhen

Jag spenderade alltså de två sista nätterna i Shenzhen och hamnade på fantastiska Shangri-La, ett hotell som verkigen kan rekommenderas! Det är alltid svårt att fånga lyx-känslan på bilder men här är några stycken...
Den sköööna sängen. Var som en dröm att sova i den efter mina tidigare nätter i en säng utan madrass där man bara sov direkt på träbotten med en tunn bäddmadrass... Fint inrett, smakfullt och rent!


Toaletten superfräsch med massa roliga små prover så som parfym, lotion med mera.


Hade en pool som utsikt men tyvärr är den bilden ganska suddig så jag laddar inte upp den. Gymmet var superfräscht med moderna maskiner som var elektroniska och som jag kunde använda, skönt att få sprina lite! Man fick sådan mysig, god, fluffig morgonrock och ett par supersköna fluffiga tofflor också så jag låg och myste i sängen på torsdag kväll efter en skön massage. En timmes helkropp för 90 danska... Skönt!


Personalen var också supersöta på hotellet och full service. De hade en engelsk pub där man kunde få pubmeny, en restaurang på 36 våningen som hade utsikt över hela Shenzhen och delar av Hong Kong, en bufferestaurang, en vinbar, en kaffebar, och en massa annat roligt. Då jag var ganska trött på Kina de här sista kvällarna och inte riktigt orkade gå ut i en ny stan då den är precis som Guangzhou så stannade jag helt enkelt på hotellet och skämde bort mig själv. Ska också tillägga att hotellet kostar alltså ca 500 dkk per natt vilket jag tycker är fantastiskt billigt!

Hemma!

Så är jag hemma i min lägenhet igen. Sååå skönt att vara hemma, märkligt för jag har trivts bra men ändå skönt att sitta i sin egen soffa. Som Jacob avslöjat så bodde jag på ett riktigt lyxhotell de sista två nätterna, Shangri-La i Shenzhen. Riktigt riktigt mysigt. Jag har bilder men lägger upp dem imorgon.

Flyget hem var dock en mardröm, en stackars liten kille på ca 2 år fick sprängd trumhinna eller liknande när vi startade turen så han fullständigt gallskrek i 11 timmar. Eller faktiskt bara i 9 för han sov i 2 och det gjorde resten av flygplanet också... Det var bara så fruktansvärt synd om honom så ingen kunde riktigt bli sur. Mamman var det nog iofs värst för hon gick med han och försökte ordna hela tiden. Usch ja, men jag tog en tupplur på ca 1½ timme när jag kom hem och nu kämpar jag som en gnu för att hålla mig vaken. Just nu är klockan 2 på natten för mig men jag ska hålla mig vaken ca 2 timmar mer innan jag får somna. Då slipper jag förhoppningsvis vakna kl 2 inatt...

Skriver mer imorgon när jag kanske har lite mindre jetlag-hjärna och kan tänka hyfsat klart igen...

RSS 2.0