Onsdag

Det jag har gjort idag:
- Jobbat 4½ timme
- Tvättat
- Bakat sirapslimpa
- Bakat kokostoppar
- Städat badrummet
- Fixat överraskning
- Handlat vaxduk
- Handlat smör
- Dammat lägenheten
- Diskat all disk
- Ätit lunch

Saker jag ska göra nu:
- Göra chokladbollar
- Städa köket
- Dammsuga hallen
- Bädda och röja i sovrummet
- Röja i vardagsrummet
- Duka
- Ha tjejkväll!!!

Vad gör ni idag?

Svårt...

Jag var och träna efter jobbet, sedan direkt och handla och så en dusch på det och så lite mat. När jag precis satt mig tillrätta i soffan med ett glas vin och svenska hollywodfruar på tv3.se så kommer Jacob hem?! Han skulle komma hem kl 21 så jag räknade med att få en hel timme med bara Johanna-mys i soffan. Missförstå mig rätt, jag älskar att umgås med Jacob men jag längtade också efter att få ligga själv i soffan en timme... Nå ja, nu blir det till att mysa med Jacob istället, inte helt fel det heller, bara inte den egen-tid jag trodde jag skulle få.

Imorgon är det tjejkväll här, eller rättare sagt syjunta. Ska bli supermysigt. Ska baka bröd, sirapslimpa, också så vi kan få te och macka till kvällsmat. Sedan blir det till att brodera och sticka och allt vad vi ska göra! Till på köpet så ska jag jobba hemma imorgon så det blir en riktigt skön dag! Sedan bara torsdag på arbetet och sedan semester!!! Fantastiskt, 4 dagar ledigt, alltså fredag - semester, lördag och söndag helg, måndag - semester. Dejligt dejligt!

Träning

Har precis kommit hem från träningen. Jag tränar funk på fitnessworld på måndagar och det är hur kul som helst. Speciellt dagar som i dag när alla som var där var gamla dansare och vi kunde ge järnet. Det var verkligen uppiggande men så åter igen så får jag ont i knät. Jag fattar inte vad det är med min kropp, varför kan jag inte bara få träna och ha kul utan att få ont någonstans hela tiden? Höfter, leder, axlar allt bråkar på mig! Någon som har ett bra tips på vad som kan hjälpa eller vad jag ska göra, vad kan det vara? Jäkligt irriterande i alla fall eftersom jag älskar träningen när jag kommit igång och så stupar det bara varje gång på grund av smärtan. nå ja, imorgon får det bli styrketräning istället så jag inte anstränger höft och ben för mycket. Men som sagt - alla tips mottages extremt tacksamt!!!


Baka!

Skrev på bloggen før några dagar sedan att jag så gærna ville baka men inte hade plats i min frys... Min bøn blev hørd och på lørdag ska det bakas kanelbullar och chocolate chip cookies i Varberg! Liam ska ha skørdefest på sin skola på søndag så jag får baka, baka, baka på lørdag så dem kan sælja det dær. Så ær jag lycklig igen! Och på søndag kan jag ju gå på skørdefest och handla bullar som jag kan ta med till Danmark ;-)


Barnvakter

Igår ringde alarmet 0840 och som jag skrev i tidigare inlægg så var jag næst intill medvetsløs. Men efter ca ½ timme av vimsande omkring i lægenheten før att bli klart så kom den lilla solstrålen Emilia och livade upp mig. Emilia, Jacob och jag tog en lång promenad, åt brunch, handlade lite på føtex och gick sedan hem och myste och lekte. Under tiden var Peter och Merete på bio och såg en ny Disneyfilm. Oj vad hærligt det var att "leka familj", en riktig supersøndag. Och jag måste sæga att jag tror det var tack vare Emilia som vi øverhuvudtaget øverlevde dagen. Sjælvklart var vi trøtta men det var ændå ok. Nær Peter och Merete kom før att hæmta henne gick hon dock fullstændig amok och børjade gråta, gråta, gråta. Så barnet hamnade i vagnen på balkongen før att sova lite middag, och vi andra føljde gott exempel och landade i varsin soffa och sæng och godnatt. Så hærligt med vænner dær man kan gøra precis som man vill =)

Kvællen bjød inte på så många aktiviteter mer æn soffa, dator och broderi. Myspys med andra ord och en dag full med værme och kærlek så man riktigt kunde tanka upp med energi till denna veckan!

Kräftskiva igår!

Ja vi var ju hemma hos Lasse och Ann-Dorte igår på kräftskiva och oj vad kul vi hade! Det var fullt ös och jag måste säga att danskar dricker ju snaps som vatten. Klockan halv nio var värdinnan berusad nog för att asgarva åt ALLT. Vi andra följde initiativet och inom en timme var vi rimligt fulla allihopa. Vi skratta, danska, kastade majs, skrattade ännu mer, tramsade och hade det bara fantastiskt roligt. Klockan 03 tog vi en taxi hem och det var nog en av de värsta resorna i mitt liv. Jag har ju en förmåga att bli åksjuk och det blir inte direkt bättre av en taxichaufför som bromsar och gasar som en idiot hela tiden, eller de liter alkohol vi hade hällt i oss... men men det gick bra, jag var bara tvungen att hålla mig vaken en timme extra när jag kom hem för att få bort illamåendet så ca 0430 stapplade jag in till en sovande Jacob. Om jag var trött 0840 imorse när alarmet ringde för att passa barn? Tja... medvetslös är nog ett bättre ord...

Paj!

Ja ikväll ska vi på kräftskiva hos Lasse och Ann-Dorte. Jag har inte varit på någon på i alla fall 4 år men idag ska det som sagt bli av. Problemet är bara att eftersom jag är enda svensk här och danskarna inte har det så har det varit upp till mig att se till att vi har allt man behöver till en ordentlig kräftskiva. Det i sig är helt fint men om man inte varit på någon på 4 år så har man faktiskt ingen aning längre... Så nu har jag fått säga en massa olika saker man ska ha och helt enkelt fått låtsas att det är dem sakerna man ska ha. Får bara hoppas att de inte dubbelkollar med sina svenska grannar, för det är väl sill, köttbullar och prinskorvar man ska ha?

Jag har i alla fall fått ansvaret för att göra västerbottenostpaj (världens längsta ord?) så nu har jag rivit ost i massor, ordnat pajskal och ska snart swosch in i ugnen. Sedan ordna chilidippen vi ska ha och till sluta baka kladdkakan som vi ska bjuda Peter och Merete på imorgon. Sen är jag klar för party! (Snapsen ligger i frysen och Lasse har bryggt egen öl som väntar hemma hos dom)

Imorgon kl 09 knackar det på dörren och då ska vi vara barnvakt åt Emilia... men vi väljer helt enkelt att inte tänka på det idag... det får vi tänka på imorgon... Ha ha ha

Fredag = Date

Idag ska jag på date. Ska bli så himla mysigt! Ska møtas med en helt vilt læcker kille på Rådhuspladsen kl 19:30. Sedan bær det av till restaurang dær man till exempel kan vælja bygg-sjælv burgare och ta-sjælv mjukglass. Efter det lilla kalaset så blir det bio - pigen der legede med ilden, med nødvændiga tillbehør så som popcorn eller løsgodis. Sedan kanske kanske man har tur och får en godnatt puss innan man cyklar hem. Men det vet man ju aldrig... Det ær ju så svårt det dær med pojkar...

Bra jobbat!

Igår blev det gymmet som sagt, på med bra program på tv:n och så upp på løpbandet. Løpte 7 km och det var helt okej tack vare distraktionen av bra tv- program. Tyværr fick jag vældigt ont i knæt de sista 2 km men det var nog bara før att kroppen inte løpt 7 km på riktigt lång tid. Så bra jobbat Johanna - klapp på axeln till dig!

Idag ska jag verkligen førsøka ta mig hem i tid, har blivit sent hela veckan nu, så jag kan hinna gøra storkok av køttfærssås. Stekte køttbullar i søndags på 2kg køttfærs och som sagt idag blir det storkok på køttfærssås. Super att ha frysen, så himla lætt att bara ta upp och æta nær man kommer hem från træning och sånt! Vi har dock ett litet problem med att vi ær riktigt bra på att gøra matlådor men lite sæmre på att æta dem... Så nu ær frysen snart full igen och vi kan inte gøra mer roliga storkok førræn vi ætit upp det som finns. Vi behøver køpa en frysbox! Vi har ju så himla mycket plats i lægenheten så det borde væl inte vara något problem... Jag vill riktigt gærna køra ett bak-race snart också och baka flera hundra bullar och kakor men det får ju inte heller plats någonstans =(

JA DET SKA DU BARA!

http://fotboll.expressen.se/Internationell%2Bfotboll/1.1716746/har-viker-sig-foten

och hør sen! Annars ska jag nog komma och tejpa fotj*veln så du kan spela den dær matchen. Den ær ju bara stukad, mes!!!

Sjælvklart!

Panerades fisken...
Fast det bæsta var att nær jag kom hem runt 1915 så stod Jacob i full gång och gøra mat! Så jag behøvde bara stuva spenaten, resten ordnade han. Hade till och med ett glas vin klart till mig och ljusen var tænda på bordet. Fantastiskt! Det var precis vad jag hade behov før igår =)

Just det ja, om någon vill køpa en billig lægenhet i køpenhamn så har jag precis sænkt priset med ytterligare 100.000 så nu ær den næstan gratis... Min bankman gråter ;-)


Stressad men ok...

Sitter fortfarande på arbetet fast jag var hær tidigt imorse. Ligger efter i mitt nya projekt på grund av att andra avdelningar inte læmnat den information de skulle ha gjort før 8 dagar sedan... Så nu lægger jag in en extra væxel och kør jærnet (undra hur många væxlar man egentligen har...)

Men strax ska jag resa arslet från den hær kontorstolen och åka hem och steka fisk och stuva spenat. Mums!!! Så dagens middagstips blir
Stekt rødspætta
Stuvad spenat
Kokt potatis
Citron
1 glas vitt vin

Stæng av tv:n, duka vid matbordet med servetter, levande ljus och gærna en trevlig bordsdate. Æt, njut och bara ha en lugn stund.

Sedan kan du gå tillbaka till jobbet igen =) Fast jag tænker nog lægga mig i soffan och strunta i jobbet ikvæll, får køra en tidig morgon och sen ikvæll imorgno istællet =)

Kram på er!

Nya chefer

Fick just veta att vi återigen ska få en ny mellanchef mellan oss och Evelyn. Detta ær 3:e chefen på 1 år, ær det inte sinnessjukt?! Det ær fint nog att vi inte ska ha Chris mer før han var verkligen svår att arbeta med men det ær ju bara det att man nu igen måste upp på 150% och bevisa att man ær så fantastiskt amibitøs och duktig. Man ska också læra sig hur den nya chefen jobbar som ledare och anpassa sig efter den stilen. Sedan ska det ju också tillæggas att Evelyn frågade mig och Janice (oss två som arbetar med EDI) vad vi tyckte om en ny chef och vi ifrågasatte bægge två varfør vi øverhuvudtaget ska ha en mellanchef?! Vi har hittills inte haft en chef som vetat vad vi gjort utan vi har ændå pratat direkt med Evelyn hela tiden... Men lyssnar hon? Nope, hon gør som vanligt och bara kør sitt race. Det ska också tillæggas att hon har betett sig riktigt dåligt de sista par månaderna så det kan ju vara riktigt skønt att få ett "filter" mellan oss och henne. Om det nu bara blir en bra chef... Ja ja, vi får se vad som hænder, trøtt på det hela i alla fall.

I fredags skrev jag ett mail till den projektgrupp jag har lett de senaste 6 mån och tackat før deras fantastiska jobb. Evelyn sa till mig i torsdags att det var før dåligt att jag inte gjort det ænnu så jag gjorde det så i fredags. Igår nær jag øppnade mailen så har jag fått ett mail från Evelyn dær hon klagar på att jag inte næmnt några namn i mailet - bara funktionerna (jag var livrædd før att glømma någon så bættre att næmna hela avdelningarna!) och att jag læt før mycket som en chef i mitt mail (ær inte projektledare också chef?!?!?!). Så nær jag skrev några rader om att de alla gjort ett fantastiskt jobb och att jag verkligen ser fram emot att arbeta med dem i framtiden så får jag høra att till och med det ær fel. Kænns hårt att jag aldrig aldrig aldrig kan gøra något rætt. Har inte fått høra en enda gång att jag gjort något bra eller riktigt på den hær avdelningen - kænns så dær faktiskt.

Oops blev en mindre novell, sorry!

Måndag morgon

Ja ny vecka - nya tag. Ska jobba hemma idag då jag har møte med banken mitt på dagen. Det enda ær att vi har hantverkare som håller på att arbeta på væggen precis utanfør vår lægenhet och det væsnas en hel del. De håller på att plocka bort murbruk med borr så jag kommer nog sitta och skaka på min stol av alla vibrationer. Men jag har varit vaken i 2 timmar nu och førsøkt jobba bort så mycket som møjligt før att inte bli størd allt før mycket av det. Om inte annat får jag væl spærra in mig i sovrummet med stængd dørr och under tæcken och grejer før att skapa lite ljudisolering... fast då somnar jag nog bara!

Har haft en superrolig helg med massa party och vænner, men let's face it - jag ær inte 20 mer. Har fortfarande ont i føtterna efter att ha trampat snett nær jag dansade runt i skyhøga klackar mitt i natten i fredags - men det var det vært!!! Jag var iofs hemma ok tid - redan kl 2 - men jag blev ændå tvungen att sova middag i totalt 2 timmar i lørdags... livet ær hårt nær man børjar bli gammal!

Svenska hollywod fruar

Ja men det snackas ju øverallt på internet om det hær och jag kan inte heller låta bli. Jag blev så nyfiken på det hær programmet, som visas på TV3 vilket vi inte har, så igår blev det TV3 play i 1 timme. Fantastiskt! Jag kunde inte røra mig på hela tiden, tror till och med att jag glømde bort att andas emellanåt nær jag hørde de hær brudarna prata. Ha ha ha, så dumma så man så det ær ju inte sant! Men de har ju å andra sidan vældigt stora problem också så som att vænninan hørt dem nær dem stått och snackat skit om vænninan och dennas dotter, eller att fotografiet var helt dammigt efter att stæderskan varit dær, eller hur jobbigt det faktiskt ær att stå och vinka i 2 min nær man har 182 diamanter på sig... Well life is a bitch...  Alltså har ni inte sett det så måste ni verkligen gøra det, fantastiskt roligt program. Ser fram emot næsta vecka nær næsta avsnitt blir upplagt på TV3 play.


PARTY!

Japp idag ær det fredag och cocktail party på Maersk. Vi ær ett gott gæng på ca 14 personer som ska gå från denna våningen på kontoret. Ser verkligen fram emot det! Det ær fina kjolar, goda drinkar och dans dans dans. Det var evigheter sedan jag var ute och bara lattjade runt, dansade och hade kul. Så idag klockan 16:20 stængs datorn av sedan så ær det party som gæller.

Imorgon bittit ska jag ha årets bakfylla, sedan tvinga i mig en øl runt 14 (så Jacob inte får se førfallet) och sedan ska vi på det igen. Janice har fødelsedag så vi ska hem till henne och æta indisk mat och umgås med en massa trevliga mænniskor. Just det ja - måste køpa present också imorgon førmiddag - men det kan jag nog gøra med baksmælla också...

Søndag - hem till min lægenhet och visa Renata hur man øppnar dørren, hon har samma problem som mamma hade med att komma in genom huvuddørren så jag får visa henne knepet =) Sedan hem till Lasse och AnnDorte och diskutera kræftskivan som vi ska ha næsta helg. Inte helt sæker på att jag vill tænka på det efter två dagar med festande men vi får væl se.

Hoppas ni får en fantastisk helg, får se om jag lyckas skriva något eller inte i helgen...

christian!

Idag kommer Christian på besök så nu ska den nordiska unionen mysa, saknas bara en viss helsvensk tjej för att fullborda det hela... Men det ska bli fantastiskt roligt att träffa honom igen! Jenny - ser fram emot november när vi ska festa igenom till Pink!

Nu - dags att göra thaigryta!

Grattis Agneta!

Ja nu har Agneta (Marie's syster) klæckt ur sig en liten son till. Fantastiskt! Så tusen grattiskramar från oss, hoppas vi kan ta oss upp någon gång så vi får pussa lite på bebisen!

Sedan kan jag också glatt (æntligen!) skrika ut från hustaken att ælskade Anna och Fredrik ska ha en knodd till. Ær det inte helt fantastiskt! Håller alla tummar, fingrar, tår och muskler som jag har før er. Skønaste Victor som precis børjat skolan ska också bli storebror. Underbart!

Åsa, Peter och Maja!

Idag ska jag ut och æta kvællsmat hos Åsa, Peter och Maja. Nu vet jag inte om Peter ær hemma idag men tjejerna ær helt sækert hemma. Vi har inte setts sedan innan sommaren så vi har massor att ta igen och prata om. Glæder mig till en myspys kvæll med massa tjejsnack!

Jacob ska spela handbollsmatch i Herlev (?) så håll nu tummarna før att de vinner =)

Skærmbrand...

Imorse nær jag kom till jobbet så startade jag datorn som jag brukar och medan den laddar upp så går jag och hæmtar en kopp te och vatten. Nær jag sedan kom tillbaka till min stol så hørs det ett konstigt bzzz-ljud från datorn och poff så børja det ryka från skærmen och lukta brænd plast. Inte så nice... Fick slitit ut elkabeln så det var liksom ingen større katastrof men usch vad det fortfarande luktar! Får helt ont i huvudet av det. Det værsta ær att det helt sækert kommer stinka hela dagen och att vi alla kommer ha det i våra klæder nær vi går hem. blæææ! Men det blev lite action på morgonen, det ær ju alltid kul!


Dagen idag

Okej jag erkänner det blev ingen träning i morse. Kunde helt enkelt inte somna igår så när klockan ringde 0540 så sa jag bara no way, ställde om alarmet en timme fram och somnade gott om. Men! På väg hem från jobbet så körde jag förbi gymmet och sprang en halvtimme. Det var skönt för det gjorde inte alls ont i benet! Men oj vad det märks att man inte sprungit på länge eller rättare sagt hållt igång det ordentligt, jag var helt slut och det gick verkligen inte så fort som det brukar... Men så är det ibland.

Har i övrigt skött mig ganska bra tycker jag - har gått ner 3 kilo på två 14 dgr och tappat 3 cm i midjan. Så skönt att veta att man kan göra något åt allt fettet man skaffat sig och så svårt är det inte. Man får helt enkelt skärpa sig - äta bättre igen (skippa allt socker och vitt mjöl) och köra igång med träningen. Nu har jag 3 kilo kvar som jag ska tappa, ja jag vet att det kommer ta längre tid, men det känns som ett mål jag rent faktiskt kan nå...

Nu kommer Jacob strax hem och då ska jag åka ut till min lägenhet och skriva kontrakt med Renata som nu flyttar in med sin pojkvän. Skönt med lite extrapengar! Hörde dock att man egentligen ska skatta de där pengarna... men jag funderar på om man inte kan komma undan med det ändå, liksom vem ska anmäla det till SKAT? Lena - jag vet att du läser bloggen så om de ringer mig imorgon och frågar så vet jag att det är du som skvallrat ;)
Nej men allvarligt - någon som vet vem som skulle anmäla till SKAT att jag hyrt ut lägenheten?
Nu kom han hem så bye bye!


Toalett...

toaletten i min lægenhet som jag hyr ut IDAG har gett upp. Vill inte fylla på vatten nær man spolat :( Någon som har en toalett øver som jag kan få? Och som du kanske sjælv kan installera i lægenheten? Så surt før det ær verkligen bara pengar ut genom fønstret. Får ju inget extra før det direkt nær den blir såld. BLÆÆÆÆ


Emmey...

Kolla in Emmas kommentar i mitt inlægg från igår - kommer inte ihåg vilken det var. Trodde først brudan var allvarlig och blev helt rædd, såg sedan att det bara var ett skæmt och då blev det helt pløtsligt riktigt roligt. Eller fræscht... Næstan lite pørdey...


Semester i nordjylland

Vi var ju på semester med Peter, Merete och sköna Emilia och här äntligen kommer lite bilder!


Peter tog en massa bilder hela semestern =) Här är vi vid ett tillsandat fyrtorn.


Man var tvungen att klättra upp för den här något branta sanddynen. Det var aningens hårt. Merete som är gravid väntade dock två sekunder efter att vi startat, såg sig omkring och hitta en mycket mindre brant väg. Så typiskt oss att ta det hårdaste alternativet!


Merete, Emilia och jag
Emilia på Aalborg zoo där hon ser isbjörn!
Merete och Emilia gungar.


Vi hade en supermysig semester så tack söta Peter och Merete för att ni är våra vänner!

Idag

Idag har vi röjt här hemma som hejsan. Skönt att få lite styr på kaoset. Sedan åkte Jacob till fotbollen, jag blev inbjuden men jag orka helt enkelt inte. Har total panik för att jag ska till jobbet imorgon så jag behövde den här tiden till mig själv. Började med att baka muffins, så skönt! Total terapi.Nu ska jag packa träningsväskan så jag är klar till imorgon bitti. Ska till gymet på väg till jobbet så jag får en skön start på måndagen och veckan! Sedan ska jag faktiskt sätta mig i soffan med ett glas yogi-te och mitt broderi och njuta det sista av helgen. Ska lägga upp lite bilder på bloggen från semestern också!

Mat och bak

Här är ett supergott middagstips!
Snitta en kycklingfile så det blir en ficka. Lägg i mozarella, basilika och soltorkade tomater. Salta och peppra och slå ihop kycklingen. Linda med bacon eller parmaskinka. Stek så baconet får en yta och baka sedan klart i ugnen. Servera med en god grönsallad och kanske lite tzatziki. Mums!Lördag!

Underbara lördag! gud vad jag har längtat efter lördag denna veckan, sååå skönt. Vaknade 0720 idag, börjar väl bli gammal när jag nu vaknar så tidigt om morgonen... men det var supermysigt för jag och Jacob kunde bara ligga och mysa lite innan han skulle stå upp och gå till jobbet. Sedan har jag slått in en present, ätit god frukost och bara slappat. Om en timme blir det pilates på gymmet och sedan skynda sig hem och göra sig klar till sommarfesten. Har lite tajt med tid där så jag borde nog leta upp vad jag ska ha för kläder redan nu. Det är ju strålande sol och varmt ute men det blir nog jeggings och tunika. Flip flop på fötterna (måste nog ta med mig ett bar sneakers också då vi ska spela brännboll och det är typiskt svårt i flip flop...) och så bara låta håret självtorka så alla krullor (?kruller? krullar? lockar...) kommer fram. Japp that's the plan, nu till garderoben och plocka fram så att allt ligger klart när jag kommer hem!

Ha en fantastisk lördag, det tänker jag!

Dags før fredagsmys!!!

Æntligen ær det fredag. Kænns som denna veckan har varit hur lång som helst!!!

Det allra bæsta ær att jag har jobbat in en hel del timmar denna veckan så jag kan gå redan vid 14 idag, sååå skønt! Nær jag kommer hem blir det røja lite i kaoset, møta Jacob i mataffæren sedan veckohandla, hem och røja lite mera och stæda, laga god mat (citron och vitløksfisk med tomat, avocado och mozarella sallad), æta middag, MYSA! Kanske spela något spel om det inte kommer någon fantastisk spænnande film på TV, men det brukar det ju inte direkt på fredagar... Så spel och myspys får nog stå på schemat, vi har ju varit ifrån varandra i två nætter nu!

Imorgon ær det sommarfest hos Kirsten så då ska det lekas och ha tokroligt med massa vænner och Peter's familj sedan blir det en lugn søndag før mig i allla fall med lite røj hemma och fixa upp en massa tavlor och sånt.

Hoppas ni också får en bra fredag med massa myspys!

Emma - det var før att han hela tiden høll på och kammade och lekte med sitt skægg...

Men ærligt kolla in killen!

http://www.aftonbladet.se/wendela/article5764081.ab

Jag skrattar ihjæl mig!

Førvirrad!

Var helt førvirrad i morse nær jag vaknade. Jag flyttade ju hem igår och har sovit som en riktig prinsessa i min sæng - så skønt! Hos P & M i Ishøj så hade jag min mobil som larm på morgonen men hemma så har jag min radio som alarm. Så nær tjejen i radion børjade prata imorse så fattade jag ingenting - var var jag? Vem pratade med mig? Varfør pratar dem med mig? Ska jag vakna? Hon fattade inte ens nær jag sa till henne att vara tyst! Ha ha ha, ska nog acklimatiseras lite till min egen sæng och klockradio =)

Nu ær det jobb till 17 sedan afterwork med våra nya FACT kollegor och sedan har jag lovat en kollega på jobbet att stælla upp som væn-att-snacka-med-nær-livet-går-åt-helvete. Hon har blivit gift med en man i sitt hemland genom ett arrangerat æktenskap. Han sa att det var helt ok att hon flyttade hit och jobbade i några år før han ær ændå ute som kapten 6 månader åt gången. Nu har han dock ændrat sin mening och begær att hon ska komma hem. Hon kan ta ut skilsmæssa men det ær inte så lætt nær man har seder och traditioner som visar att det ær fruktansvært skamfullt och hela slækten vænder sig från en. Hon har det ændå bættre æn de flesta andra då hon har fått lov att flytta hit men hon vill bara inte flytta hem nu. Fruktansværd situation! Mannen kræver att hon kommer hem, inte jobbar, skøter hemmet och ger dem många barn. Så medan han ær ute och seglar så ska hon bara vara hemma, vilket passar henne lika dåligt som det skulle passat mig. Så ikvæll blir det en kvæll nær hon bara får prata av sig så hon kan hitta sina egna kænslor utan att någon dømer henne. Hoppas så att hon klarar det hær oavsett vilket beslut hon tar, lider med henne. Blir så upprørd att det fortfarande ær ok i vissa lænder att kontrollera andra mænniskor beroende på vilket køn det ær. Tænk vilken tur man haft som vuxit upp i Norden dær kvinnor till stor del ær lika mycket værda som mæn!

Flytta hem

Idag flyttar jag hem till Ishøj. Har varit mysigt att bo i huset och ha hund men det ska helt ærligt bli vældigt skønt att komma hem till sitt eget efter 3 veckor borta från lægenheten! Men oj vad jag har fått packa idag. Hade grejer øverallt kændes det som men nu har jag nog fått styr på det mesta. Jacob sover hær två nætter mer så om jag glømmer något så hoppas jag han hittar det nær han går hær sjælv... Hoppas kan man ju!

Nu ska jag æta en avocado med lime till mellanmål, mums!

Træning

Nu har jag anmælt mig till fitnessworld hær i Køpenhamn så nu ska jag børja træna igen. Ser verkligen fram emot att kunna træna lite varierat så som step, boxing, spin, pilates och allt annat roligt. Det bæsta med fitnessworld ær att man kan træna på alla deras center i Køpenhamn, det tycker jag ær hur bra som helst! Jag har två stycken som ligger på væg till jobbet och ett som ligger dær vi bor. Så man kan utnyttja utbudet av pass från 3 olika stællen, superduper! Sedan ær det ju perfekt att Stine också ær medlem på samma kedja så vi kan træna ihop! Alltid bra med en træningspartner någon gång i veckan så man kan peppa varandra.

Joho!

Tror jag att jag vågar sæga nu. Projektet som jag jobbat så hårt med sista halvåret har nu kommit ut i produktion och det ser faktiskt ut som att det fungerar. Kræver sjælvklart några dagars testing mera men jag vågar nog i alla fall sæga yes med små bokstæver =)

Jag har hyrt ut min lægenhet nu till en ryska och hennes pojkvæn. De ska flytta in den 15 så just nu håller jag på att førsøka få fatt i ett kontrakt till dem och ordna alla andra papper som ska ordnas. Hur tråkigt och jobbigt som helst men det ska ju gøras! Snart ær den uthyrd och førhoppningsvis så flyter allt på som det ska då.

Nu ær jag i uppstarten på ett annat projekt hær på jobbet, som INGEN visar tillit till att jag ska klara kænns skitkul... Det kræver så att jag lægger ner några timmar mera på jobbet till skillnad från vad jag gør nu då. Ær inte helt peppad då jag ær rimligt trøtt på att bli behandlad som skit (mest då man ALDRIG får berøm før något bara hør nær man gør saker fel) men førhoppningsvis vænder det snart før jag måste helt enkelt lægga in en høgre væxel. Funkar inte att bara jobba normalt med några få timmar øvertid. Jag måste ge all-in och det ær NU! Så here we go - nytt projekt - ny energiboost... Førhoppningsvis.


Torka

Nej vi har inte døtt i svininfluensa eller något annat ohyggligt. Jag har bara inte haft tid att uppdatera som jag borde. Ber om ursækt! Vi har en superduper viktig roll out av det systemet jag ær projektledare før i China, Nya Zeeland och USA næsta vecka samtidigt som vi håller på att starta upp ett helt nytt projekt med ett annat stort system så pressen ær på! Så let's face it, det hær kommer inte vara en rolig blogg de kommande två veckorna...
Men om ni vill ha lite mysiga bloggar så kan jag rekommendera
http://blogg.aftonbladet.se/7148
Alltombarn.se bloggarna ær roliga
http://amelia.se/blogg/

Så nu kan ni læsa dær lite eftersom vi ær så tråkiga men kom ihåg att komma tillbaka igen om 1-2 veckor!

Kram så længe!

RSS 2.0