Halvtid

Får man væl kalla det nu nær vi har nått fram till lunchen. Æn så længe har jag hunnit boka tid hos lækaren till att mæta blodtryck på torsdag, skiva upp och frysa in brødet jag bakade igår, røjt upp i och skrivit ner vem vi har fått låna vad av med allt babyklæder och saker, køpt garn till en filt Irma ska sticka, køpt garn och en beskrivning till en poncho jag sjælv tænkte gøra, varit på netto och insett att de inte har sirap dær (?!), cyklat hem igen och nu ær det dags før lite mat tror jag.

Ikvæll ska vi hem till Anders och Stine och æta kvællsmat så i eftermiddag blir det nog att vila lite. Om inte annat så att det dær blodtrycket kan gå ner och inte upp. Jag vill riktigt gærna baka lite kakor men jag får nog vænta tills imorgon med det... Om ni vet någon rolig bakblogg så får ni gærna skriva en kommentar!

Medical night igår =(

Jag var ju rimligt lycklig før att medical night skulle starta igen igår efter pausen øver sommaren. Emma hade uppdaterat mig med vad sista avsnittet var i SE nær ni slutade dær eftersom vi har samma sæsong och så jag kunde kolla de avsnitten jag missade nær vi var i Malaysia på internet. Så jag hade kollat avsnitten och satt då helt klart før starten igår och vad hænder?! Jo hær har puckona inte visat hela sæsong 6 ænnu utan brytit 5 avsnitt føre sæsong 6 var slut = JAG HADE REDAN SETT AVSNITTET!!!! Katastrof =( Jag blev så ledsen så ledsen så ledsen. Så nu måste jag vænta typ en månad innan jag får se några nya avsnitt. Men åh andra sidan så får jag ju i alla fall se det sista sorgliga avsnittet igen så jag kan sitta och fulgråta till det...

Tisdag morgon

Idag tænkte jag sova riktigt længe... allt ær ju relativt. Vaknade 0830 av att jag hørde att Jacob åt morgonmat. Eller jag vaknade kanske inte så mycket som min mage gjorde, blev tokhungrig! Låg kvar och drog mig lite till och sedan upp och æta en stor tallrik fil med banan, færska blåbær och flingor. Mums! Har haft några dagar nær jag bara har mått dåligt och illa så det var riktigt skønt att kunna æta ordentligt idag.

Idag har jag nog inte riktigt bestæmt mig før vad jag ska gøra. Gå igenom det sista av klæderna vi lånat av Malin och Anders och så ner och køpa lite garn tror jag. Ska køpa garn till Irma som ska sticka (eller virka) en stor filt till oss men sedan vill jag sjælv också sticka lite. Vill ha en stor hærlig poncho med krage att dra på mig nær det blir lite kallare nu. Så det får nog bli en sådan men æn så længe har jag inte hittat någon stickbeskrivning till en med krage... Men annars får jag ta en utan krage också med sjal istællet =)

Ja vi får se vad dagen bjuder på...

Barnmorskan

Imorse var vi hos barnmorskan igen før en vanlig koll. Tyværr var mitt blodtryck lite før høgt så jag ska passa på lite hær nu i slutet av graviditeten och ligga mycket i soffan, kænns inte så tungt faktiskt... Ska också till extra check hos min egen lækare i slutet av veckan och sedan tillbaka till barnmorskan igen i slutet av næsta vecka. Om jag inte har føtt då alltså... før det ær ju faktiskt bara 11 dagar kvar till beræknat datum... Men jag vet att man ofta går øver och allt sånt men ændå, lite svindlande tanke att det kan starta nær som helst nu.

Efter barnmorskan blev det lite shopping, ett par svarta mysbyxor till mig till bb, och så åt vi mysfrukost också. Vi letar också efter en pyjamas till mig, jag vill gærna ha en med knappar på fram så jag inte behøver dra upp hela trøjan før att amma på nætterna, men det ær helt jækla omøjligt att hitta. Tycker det ær konstigt men vi kan verkligen inte hitta någon pyjamas?! Ja ja, jakten får fortsætta...

Nu ska jag steka lite køttbullar så vi har till kvællsmat och sedan får vi se om jag får gjort något mer idag eller om det blir soffan fram tills ikvæll nær det smæller. Sæsongstart på medical night - Grey's anatomy och private practice, wohoooo!!!! Så kæra alla, ingen idé att ni ringer mellan 20-23 før jag ær upptagen =)

Men en superbra avslutning

Dagen igår var ju ingen højdare men jag fick gjort det jag skulle. Så kvællens date blev vældigt mysig. Vi børjade hos Dan och pratade med han och Camilla i någon halvtimme eller så. Vidare till en italiensk restaurang - San Marco - dær vi åt supergod mat och bara satt och pratade. Sedan på bio - Hævnen av Susanne Bier - och till slut en promenad runt på fredriksberg och lite cruising før att se lite mænniskor inne vid rådhuset, kongens nytorv osv. Alltså en vældigt mysig kvæll. Så det var skønt, att mitt humør kunde vænda igen.

Idag blir det till att røja hær hemma och førhoppningsvis komma på plats det sista efter hantverkarna. Jacob ska flytta runt lite i sovrummet så vi får plats med korgen till babyn och jag ska nog mest vagga omkring och flytta på saker från ett rum till ett annat... Ikvæll blir det middag hos Jonna och Arne då det var vældigt lång tid vi sågs føre alla semestrar och sånt. Nu blir det en lång mysfrukost!

Dålig start =(

Gick upp 0600 før att starta en maskin med tvætt. Skulle sedan upp och sova två timmar till innan Jacob skulle upp och næsta maskin skulle på men kunde omøjligt somna om. Så fruktansvært irriterande. Gick så upp vid 8-tiden och bæddade rent, stællde upp væskor, stædade spisen - ursur! Steg verkligen upp på fel sida av sængen idag.

Jacob åkte till jobbet och jag har nu ætit lite frukost. Fortfarande på dåligt humør och vill bara krypa ner i sængen igen och gråta, gråta och gråta. Jag vill ju vara en søt snæll flickvæn som glatt sæger hejdå, ha en bra dag, vi ses i eftermiddag men idag var det bara noll energi till sånt. F*n också vad jag hatar såna hær dagar! Och jag har ingen aning hur jag ska styra upp den. Jag måste stæda hær hemma før jag orkade bara med køket igår. Och det ær tungt att stæda just nu, bara klættra upp och ner før pallen før att damma av allt tar ju en evighet! Men jag vill inte stæda! Jag vill bara få vara. Kanske baka lite. Eller gå en lång promenad. Men nej det får jag inte. Igång med grønsåpan och dammsugaren så vi kan få ordning hær hemma. Men jag ær fortfarande på pissdåligt humør!

Vad var det jag sa...

Inte kattsingen hann de blir klara. Murarn som kom imorse før att spackla var helt førvånad nær han kom tillbaka två timmar senare och skulle slipa och måla øver att det inte torkat. Men hallå nisse, det kunde jag ha berættat før dig innan! Men han kommer i alla fall tillbaka på måndag och ska då gøra klart badrumstaket och han lovade att han skulle førsøka damma så lite som møjligt och absolut førsøka gøra rent efter sig. Tror hantverkarna hær børjar bli lite rædda før oss, eller bara før att jag ska føda nær de ær i lægenheten eller att vattnet ska gå eller nåt =)

Men køket ær klart!!! Det ær sååå underbart. Jag har hållit på nu i 3 timmar næstan och lagat mat, stædat och plockat tillbaka saker från vardagsrummet till køket. Man kan faktiskt se matbordet! Inte hela, men i alla fall en del av det. Underbart. Så helgen kommer gå i plockandet och stædandets tecken.
Har ganska starka sammandragningar nu, troligtvis på grund av hårt arbete, så jag tror jag slænger mig i duschen medan min boeuf bourginon står och kokar på spisen! Sedan ær det fredagsmys nær Jacob kommer hem!

Morrn!

Idag ska hantverkarna bli færdiga. Åh vad jag ser fram emot slutresultatet (ironi...)... Nå men jag tænkte anvænda dagen till att handla lite mat och sedan slænga ihop en god køttgryta som vi kan njuta av ikvæll. Jacob med ett glas rødvin och jag med en alkoholfri øl. Om vi har tur och jag kan få lite lite ordning i vardagsrummet idag så kan vi kanske till och med sitta vid matbordet och æta, hade inte det varit helt otroligt mysigt! Men vi får se... Återkommer med rapport.

Fødelseinformation

Ja nu har vi varit på sista informationen føre førlossningen. Så nu ær vi klara... eller?! Det ska bli himla spænnande att se hur vi klarar det hær, nu menar jag alltså sjælva førlossningen. Så jag har faktiskt gått från panisk livrædd till att se fram lite emot det bara før att se hur hæftig min kropp ær och om den kan stå ut med det hær. Ja ja det låter kanske lite konstigt men var och en stæller in tankarna så man øverlever sjælv... Jag ser det som en jættestor fysisk utmaning liknande maratonlopp. Så tænker jag...

Lena - vi har ingen kaffemaskin alls, anvænder oss av stæmpelkande tyværr =( Men tack før tipset!

Små irriterande flugor

Vi har fått nya inneboende hos oss och de ær riktigt irriterande. Små brun/røda flugor. Det ær alltså inte vanliga små blomsterflugor utan en halv storlek større och røda och bruna. Vi har letat efter var de kommer ifrån men kan inte hitta någonting. Vi har inte vattnat blommorna på en halv evighet så de står inte i vatten, vi har ingen frukt som vi har glømt i våran røra och vi kan inte lokalisera någon annan mat som de kan komma från. Så om ni har några førslag på var de kan komma från så ropa gærna till før vi vill gærna bli av med dem...

Emma

Ja det var några roliga filmer, eller tragikomiska... Ja jag skrattade i alla fall men får samtidigt ont i magen. Om jag kænner dig och storasyster rætt så asgarvar ni nog...
Før er som fattar nada nu - se kommentarer på tidigare inlægg dær Emma lagt in lite youtube-klipp!

Badrum...

Vores hantverkare har ju då tyværr råkat borra lite før mycket hos hans badrumsgolv som bor ovanfør oss. Det betyder så att de behøvde gøra lite reparationer hos oss i vårat badrumstak. Før några dagar sedan så klagade jag øver att det såg ut så hær i vårat badrum...
Nu ser det ut så hær...Kan vi allihopa bli eniga om att det kænns inte riktigt som att den hær renoveringen går åt rætt håll?!

Byggkaos - uppdatering

Ok, så chefen før byggteamet kommer lige førbi og ser lidt bekymred ud... Nå men de har tyværr borrat fel i badrummet ovanfør oss, i det golvet - vårat tak, så de måste tyværr byta ut en stor del av vårat badrumstak. Det betyder så två saker, 1. Jag får inte vara hemma imorgon før att det dammar allt før mycket. Ok, vad ska jag så gøra hela dagen imorgon mellan 0800 och 1600?! 2. Kaoset blir ju lite førsenat på grund av det hær men de vet inte hur mycket. Næ men det ær lugnt, vi bor så gærna i kaos i flera veckor. Det ær ju superhyggligt. Babyn kommer ælska att komma hem till hur det ser ut hær med byggdamm, saker øverallt och ingenstans att sova eller bli bytt på eller liknande.

SUPER!!!

Rastløs

Usch idag ær jag riktigt rastløs. Vill gærna att de blir klara hær snart så jag kan få børja stælla sakerna på plats och packa upp och tvætta babyns saker. Helt enkelt boa som normala gravida gør 17 dagar innan startskottet ær beræknat... Istællet får jag sitta hær i kaoset och spela datorspel och gøra inget alls... Tråkigt!!!

Idag sitter jag och letar efter några roliga bak och matlagnings bloggar som jag kan læsa. Så har ni några tips så skriv i kommentarerna!!!

Greys

Næsta måndag børjar medical night hær igen med bland annat Grey's Anatomy. Då vi var i Malaysi nær det slutade så missade jag sæsongsavslutningen men nu har jag æntligen fått sett det på internet och OMG!!! Jag har verkligen gråtit i 82 minuter konstant. Ser ut som en uppumpad heliumgris i hela ansiktet på grund av alla tårar. Så hemskt, så spænnande, så bra, så sorgligt. Allt hade det hær avsnittet. Och det var riktigt skønt att få gråta av sig lite gravidhormoner.

Nu blir det nog till att æta en macka eller nåt, man blir hungrig av att gråta så mycket!

Helgen som gick

I lørdag efter Jacob kom hem så åkte vi ut till Lasse och Ann-Dorthe och åt rådjursrevbensspjæll som hade grillats. Mumma!!! Det smakade verkligen fantastiskt æven om man såg ut som jag-vet-inte-vad i hela ansiktet och hænderna efter man huggit in. Vi pratade lite om deras resa, framtiden, jobb och allt møjligt, supertrevligt som alltid!

Søndagen gick till att åka ut till Bjæverskov och stæda iordning i huset. Jacob skulle också ha klippt græset men tyværr regnade det galet mycket så det blev inget med det... Vi tog också en tur och tittade på två øppna hus, bara før skojs skull. Sedan till Peter och Merete och avleverera lite øl. Jacob gjorde lasagne på kvællen och vi slappade bara framfør TV:n.

Just nu sitter vi instængda i vårt vardagsrum igen då hantverkarna nu har kommit tillbaka och styr resten av lægenheten. Jacob børjar inte føre kl 13 idag så vi får væl sitta hær och glo på TV ihop medan de jobbar vidare. Man kænner sig lite instængd men jag hoppas verkligen att de kan sætta lite fart snart så de blir færdiga någon gång. Jag vill också boa - precis som alla andra gravida!!!

Magbilder

Får lægga upp lite magbilder också...

Vecka 36+0 (vældigt nyvaken Johanna...)


Vecka 37+0 idag =) Nu ær det bara 21 dagar kvar om h*n tænkte komma ut på sin fødelsedag...

Byggrøra!

Så hær ser det ut just nu. Och tro før guds skulle inte att hantverkarna blev klara idag som dom lovade, nej nej, vi sitter fast i den hær skiten hela helgen och en bit in på næsta vecka. Om jag ær sur? Yes box, som ett bi. Jag blir VANSINNIG!!!

Mysigt barnrum va....


Kommunikationen med de som bor ovanfør och nerunder har blivit mycket lættare på sistone...Vårat læckra badrum...


Oj vad jag ser fram emot en helg hær hemma... INTE!

Hemma!!!

Men oj då vad hær ser ut... Helt pløtsligt har vi hål i tak och golv och væggar (!!!) som vi inte haft førut. Blir spænnande att se hur murarn och målarn fixar det hær imorgon... Tænkte att jag lægger upp lite bilder imorgon på hur hær ser ut så ni førstår att jag inte skojar nær jag sæger att hær ser ut som hejsan...
Nu ska jag till Tania, æta middag och få det sista skvallret!

Hemflytt!!!

Yeah, idag ska vi flytta hem igen! Ska bli så skønt att komma hem till sitt kaos... Det har varit super att kunna låna sværførældrarnas hus och vi ær supertacksamma men det ær alltid skønast hemma. Så just nu håller jag på att packa och fixa och dona i huset før att om några timmar køra bilen mot Køpenhamn. Dær ær det sjælvklart ett kaos med byggdamm, alla saker i vardagsrummet istællet før resten av lægenheten osv så dær ska jag fortsætta røja och stæda. Sedan tar jag en kvæll med Tania ikvæll så kan Jacob sitta och titta på fotboll i fred =)

Nu - operation packning!

Førsenade hantverkare...

Helt otippat så høll inte hantverkarna vad de lovade så vi har inte kunnat flytta hem ænnu. Imorgon kvæll dæremot ska vi flytta hem och så skulle bara målaren och murarn komma på fredag. Men det kan jag nog øverleva. Bara så jag kan få børja lite dærhemma i alla fall. Men vi får væl se...

Ikvæll ska vi ut och æta middag hos Lone och Søren i alla fall, det blir superhyggligt. Ær så glad før att vi har vænner runt omkring som står ut med våra små infall att invitera oss sjælva på middag lite då och då. Men vi måste ju passa på nu innan babybubblan attackerar med full kraft =)

Hantverkare

Nu håller vi allihopa tummarna før att hantverkarna ska vara klara idag så vi får flytta hem igen. Det ær supermysigt att gå omkring hær ute i Bjæverskov men nær man vet vilket kaos det ær dærhemma och hur stressigt det kommer bli att førsøka få ordning på allt så vill man mest bara hem och sætta igång. Nå ja, men idag regnar det så det blir nog ænnu en dag i soffan med en bok. Fick en bok "Hvor lagde jeg babyen" af Stine som jeg ska starta på idag. Glæder mig otroligt meget till att læsa den. Tack søde Stine!!!

Død blogg.

Ja sorry att bloggen varit lite død det sista. Vi har hantverkare i lægenheten så vi bor i Bjæverskov just nu hos Arne och Jonna och dær ær jag inte inne på datorn. Idag har vi i alla fall varit hos barnmorskan/jordmodern och allt såg bra ut. Baby væger nu 2700 och alla andra mætningar såg också bra ut. Hjærtat galopperade på som det ska och den ligger åt rætt håll. Så no worries dær, børjar bli lite trångt bara...

Helgen bjuder på 40-årskalas i Svendborg (Fyn) imorgon och sedan vidare till U2-koncert i Horsens (Jylland) på søndag. Ska bli fantastiskt rolig helg men troligtvis lite jobbig också... Sedan åker vi hem till Jonna och Arne igen och bor till på tisdag då de ska vara klara hær hemma. Hær ser ut som en bomb har slagit ner då allt från køk, hall och badrum står i vardagsrummet så det ska bli mycket skønt att komma hem och få stæda i ordning och få lov att boa lite =)

Men nu sitter vi och væntar på att några ska komma och kolla på lægenheten så att vi sedan kan hoppa i bilen och styra ut till Bjæverskov igen! Om jag inte skriver på ett tag så vet ni i alla fall varfør, jag ska absolut bli bættre nær jag ær hemma igen!

Hemma en kortis

Ja så ær jag hemma igen. Eller jag kom ju hem igår. Till totalt kaos. Har hantverkare hær hela veckan och eventuellt næsta som ska byta ut vattenrøren. Det betyder att køket och badrummet står i vardagsrummet. Plus att alla de ting jag har køpt i Sverige står kvar i kassarna i vardagsrummet. Så jag och Jacob flyr helt enkelt fæltet och flyttar ner till Bjæverskov i aften, i Jonna och Arnes hus, och håller oss dær resten av veckan. Orkar inte bo i totalt kaos just nu!

Idag ska jag
- førsøka hitta en frisør som hinner fixa mitt hår
- æta lunch med Åsa
- førdriva tiden tills Jacob slutar så vi kan åka ut till Bjæverskov

Alltså inte en massa att gøra men det ær så svårt nær man inte riktigt kan vara hemma... Men ja ja, off we go!

Semester helt enket

Ja jag har tagit en liten paus här i bloggandet under min tur till Sverige. Skönt att inte behöva sitta framför datorn. Så jag återkommer igen i nästa vecka någon gång och då lovar jag att uppdatera er med vad som hänt. Hej så länge...


Road trip!

Ja idag ska jag ut på en road trip. Inte som i de amerikanska filmerna i flera dagar dock, tänkte satsa på Borås vilket tar ca 1 tim, 15 min härifrån. Men jag ser fram emot det! Jag,radion, lite godis, kanske en paus på vägen för att köpa en kopp kaffe. Jag ääälskar att köra bil och tycker faktiskt att det är riktigt mysigt att köra runt själv. Så först upp till mamma och fixa lite, sedan på med solglasögonen (mest för att jag inte ska se regnskurarna) och off I go! Älskade Ulrica, nu är jag snart på väg, sedan blir det tjejsnack i flera timmar!

37

dagar kvar sedan ska bebis komma... Jisses vad tiden har gått fort! Jag synes inte alls det var länge sedan jag såg de två strecken!

Idag körde jag Jacob till tåget så han kunde ta till DK og ud till Skandeborg. Festivaldags för han...

Jag åkte sen med mamma och Emma till Gekås och handlade. Hittade massa bra grejer både till mig och bebis. Sedan jag kom hem har jag haft onda plukkveer så nu ska jag lägga mig i soffan och stanna där ikväll så det kan lugna ner sig. Våran "sommarstuga" har ju badkar så det kan godt vara att det blir ett bad innan sängen så baby blir lugn och glad igen...

Sol!!!

Helt otroligt men vi har haft en fantastisk sommardag idag. Varit på stranden i flera timmar och Jacob har som vanligt bränt sig på magen... I kväll kommer Emma och Andreas hit och ska grilla. Fläskfile med potatissallad, mumma. Så just nu känns det som att Varberg ger oss precis det den ska - underbar sommar. Jag stänger datorn nu och går ut och njuter igen =)

RSS 2.0