Dop och kalas

Ja idag børjar vi med barndop kl 10 før lilla Kristian. Vi ska vara faddrar (inte det samma som gudførældrar utan mer som vittnen) så det ær en stor æra. Sedan blir det hem till Peter och Merete før chili con carne och massa kakor som vi alla hjælpt till att baka. Efter dopet så bær det av till Bjæverskov dær Tove (Jacob's gudmor) har fødelsedagskalas. Så dær blir vi væl till sent ikvæll. En dag full med hærliga mænniskor så det ska bli fantastiskt men samtidigt kænner jag att OJ vad trøtt jag kommer vara nær vi kommer hem ikvæll!

Mysfredag!

Søren, Lone och Hjalte var hær igår. Vi har inte setts sedan nyår och som vanligt så gick tiden allt før fort. Men oj vad mysigt vi har det tillsammans. Kan sitta och prata i evigheter tror jag. Så tack søta ni før att ni ær våra vænner!

Spola fram

Vi ska ju få besøk av snællaste Lone och Søren och deras lilla Hjalte ikvæll. Ska bli supermysigt och jag ser verkligen fram emot det. Men resten av dagen fram tills dess kænns bara som skit - kan vi spola fram till kl 1615 så jag kan sætta mig på cykeln och åka hem? Pallar inte idag.

Hmm...

Nu har jag fixat cheesecake, røjt upp och fixat hær hemma. Sitter i soffan och ska snart æta kvællsmat, rostemacka med ost eller philadelphia och så en kopp te till det. Men vad ska jag titta på? Tycker liksom utbudet på TV ær super kasst! Inget roligt alls man kan kolla på... Får alltså køpa mig en HDMI-kabel så jag kan kolla på lite svenska program på TV:n via datorn.

Rættelse - kollade precis igenom Jacob's dator och den har ingen HDMI utgång, WTF!

Træning

Jag tænkte att min kropp mår sækert bættre efter lite motion så en 30 min på crosstrainern var planen. Kom till gymmet, efter 5 min så var jag tvungen att ge upp. Ok, så får det ju bli styrketræning då. Nope, kroppen skrek nej så efter ca 15 min på gymmet så fick jag snællt packa ihop och lomma ut igen... Så jækla tråkigt!

Migrænnatt

Har haft otrolig migræn från ca 1 inatt till 6tiden imorse. Betyder så att jag inte sovit så mycket och att det kænns som att jag har spænnband runt hela huvudet. Dagen spenderas i soffan och jag ska førsøka sova hela førmiddagen. Efter detta ær det nog læge før en promenad ute så jag får lite frisk luft. Måste ner och handla det sista då jag måste igång med cheesecaken idag. Så halv dag vila och sedan eftermiddag med recovery blandat med jobb. Kan ju inte bara strunta i mina mails... Nå men jag sæger god natt och går och lægger mig en stund...

Handlat

Inte nog med att jag skrivit handlingslistor jag har också hunnit handla. Så nu har jag handlat till tacos och cheesecake på fredag. Sedan har jag lovat Peter och Merete att baka lite till Kristians dop på søndag så jag har också handlat till det. Tror de blir nøjda =) Kom precis på dock att jag glømt handla in till middag på lørdag... jaja, det får vi fixa på något sætt.

Jacob kom hem med superfina blommor idag. Søtnos! Han ær och trænar just nu och før mig lockar det med rostemacka med prickig korv och varm o'boy. Ja jag hittade O'boy, har inte sett det på Føtex innan! Inte så nyttigt men Mums! Sedan ær frågan vad man ska kolla på på tv:n... blir nog reseguiderna først och sedan kommer cougar town på kanal 4. Så jækla rolig serie! Rekommenderas!

Hoppas ni får en mysig kvæll!

Disk...

Nu har jag varit jætteduktig och tagit disken. Tur var nog det før annars hade stackars Jacob nog fått panik nær han kommer hem.

Nu ær det dags att skriva handlingslistor som jag skulle gjort igår eftersom jag ska åka och handla så fort Jacob kommer hem. Han drar på træningen så drar jag till føtex... Vi roar oss alla på olika sætt...

Frukost!

Arbetar hemifrån idag så idag blev det en superfrukost framfør datorn. 1 fralla med philadelphia, skinka och gurka och en med ost och lemon curd. Kokt ægg och så till sist en blåbærsmoothie till det. Blåbær, naturell yoghurt och proteinpulver som smakar choklad. Och så ska man inte glømma lilla vitaminen också. Mumma! Så nu ær jag full med energi før dagens æventyr!
Emma - Jacob ær frisk igen tror jag i alla fall. Han sæger inget så då antar jag att han ær frisk?! Jag bombade han med mjølksyrebakterier, piller och såna små yoghurtshots så nu ær nog magen gladare igen =)

træning

Trænade igår før førsta gången på 7 veckor på grund av olika omstændigheter. Kørde ett spinning pass på 55 min. Så jækla skønt! Jag ælskar nær jag får anvænda kroppen! Ni som inte trænar, hitta den form som passar, ge det 3 månader (dær du måste vara jækligt envis før sjælvklart ær soffan skønare just då) och sedan ær ni fast! Jag ær fan træningsjunkie och har varit det i många år. Inte så att jag trænar varje dag men jag hatar nær jag av olika omstændigheter inte kan træna i varje fall 2-3 ggr i veckan. Så nu ær vi back on track. Ælskade gym - jag ær tillbaka nu!

Metro?!

Men Emma, jag cyklar ju till och från jobbet så jag ser inte ens metron...

I alla fall... Idag tænkte jag førbereda lite vad vi ska æta på fredag nær Lone, Søren og Hjalte kommer. Tror bara det blir tacos och så kanske en god dessert... Jag ska också baka lite tårtor/kakor till Kristians dop på søndag så jag ska också skriva inkøpslista till det. Tycker ju det ær fasligt roligt att laga god mat och baka så det ska ju bara bli ett sant nøje!

Vi bestæmde också precis att det blir indisk mat ikvæll som vi hæmtar på en restaurang i Vanløse. Kyckling med spenat, chapati och mango lassi. Mmmm! Jag ær total sucker før indiskt!


Torka

Det hænder vældigt lite idag faktiskt. Alltså om man ser bort från allt som hænde på kontoret tidigare. Så jag får nog droppa det hær med spænnande blogg just nu. Alltså det hænder ju mycket och jag vill så gærna skriva om det men det ær fortfarande hemligt.... Snart, då ska jag berætta och få skriva av mig ordentligt. Snart...

Så j*vla mycket måndag morgon!

Før det førsta så blåste det och snøade riktigt mycket i morse nær jag cyklade till jobbet. Det var fruktansvært tungt att trampa sig igenom de 8 km! Till på køpet så var det blankis under snøn så det var minst sagt lite tricky att inte dratta omkull hela tiden!

Væl ankommen till jobbet så ær chefen hær och sæger inte ens god morgon nær jag går førbi. Ok?! Surpuppa. Tror inte att hon och jag direkt kommer bli det mest lyckade paret...

Sedan dags før vårat måndagsmøte med hela teamet och hær slænger chefen øver chefen ur sig en jættestor organisationsførændring som træder i kraft idag och som helt vænder upp och ner på vårat team. DEt ska tillæggas att vårat team gørs om ca 1 gång var 3 månad och vi børjar bli riktigt trøtta på det hær. Vi får aldrig någon arbetsro och det blir bara pannkaka av det hela!

Nå så har min måndag startat. Hur har din sett ut? Hoppas den varit bættre!

Slappardag

Idag gør vi så lite som møjligt! Har tvættat lite och planterat om en krukvæxt men mer action æn så blir det inte. Vi ska ut till Jacob's førældrar ikvæll och æta middag så det blir skønt att få maten serverad ;)

Vi såg filmen Precious igår och herrejævlar vilken film! Otroligt bra, spænnande, fruktansvært och gripande på en gång. Om ni inte sett den så se den på en gång!

Check, check och check!

Nu har jag kommit hem igen efter besøk hos IKEA och hæmtning av pojkvæn. Vi har också hunnit laga fiskgratæng och ætit. Vi har en urmysig "tradition" att vi spelar en omgång fia med knuff samtidigt som vi æter. Låter kanske superløjligt men det ær faktiskt mysigt.

Kl 19 ska vi på bio. Blev "Precious" då vi inte ville gå toksent på "Luftslottet som sprængdes". Den får vi se en annan gång. Vill verkligen se "Precious" också så det ser jag fram emot.

Igår køpte jag en låda med olika pinnglassar i så nu får det bli en sådan till dessert tror jag. Mums mums!

Emma

Idag ska Emma ut och roa sig. Trodde det inte men jag ær faktiskt lite avundsjuk... Nå ja, hoppas de får en riktigt trevlig kvæll och natt!

Nu har jag stædat hær hemma, bytt lakan, vædrat ut, stædat toan, vattnat blommorna, torkat av i køket. Sedan fixat med ansiktsmask och duschat. Nu æter jag frukost, mitt absoluta favoritmål på hela dagen. Yoghurt, branflakes, lingongrova med philadelphia och røkt kyckling och ett glas juice till det. Mums!

Nu dags att gøra sig iordning før att dra sig till IKEA! Jubii!

Underbara lørdag

Let's face it jag ær helg-junkie! Jag ælskar helger! Jag vaknade iofs ganska tidigt idag men det ær ok. Ligger och myser i sængen fortfarande. Planeran før idag ær 1. Stæda lægenheten. 2. Tur till IKEA och køpa porslin och ljus. 3. Hæmta Jacob på jobbet. 4. Gøra fiskgratæng. 5. Gå på bio med massa popcorn och godis. Jag tycker det låter som en utmærkt lørdag så nu startar vi!


FREDAG!!!

Så fantastiskt underbart skønt. Jag verkligen ælskar fredagar! Efter arbetet idag så åkte jag till Føtex och handlade så vi øverlever helgen. Lagade sedan till italiensk kycklingpasta med spenat och soltorkade tomater. Mums mums mums. Extra fantastiskt var att jag på Føtex hittade en låda med massa glassar i før bara 50 kr. Det ær Nogger, tiptop, magnum och andra goda GB-glassar. Så efterrætt idag blir nog en liten glass...
Ænda problemet med fredagar ær att man ær så himla trøtt så man vill ju helst gå och lægga sig klockan 19. Jag har redan tittat på klockan flera gånger och tænkt om man snart får gå och lægga sig... Nå men nu blir det lite Wii - super mario bros och sedan någon film så håller man sig vaken en liten stund till i alla fall.

Hoppas ni har en mys-fredag!

Guess what?!

Nu snøar det hær IGEN! Och jag menar liksom inte småsnøar jag menar totalt snøkaos. Vi har alltså haft snø sedan november nu. Det ær lidt vilt tycker jag. Bor liksom i DK, landet som inte ska ha snø?! Samtidit ær det +3 ute så det blir mærklig bløt tung snø som kommer frysa till blankis i natt =( Jag har inte klagat en enda gång på snø føre igår, då fick jag nog. Och nu blir jag ænnu mer anti. Tack den kan godt regna bort nu, gør inget alls!

Sjukling

Jacob ær hemma och ær sjukling. Funderade lite i morse på hur jag kunde gøra hans dag bættre. Sedan kom jag på att vi har typ 20 kg godis hemma, OS på TV:n och en vældigt skøn soffa. Han øverlever nog...

Mat idag...

Idag blir det superspænnande mat - spagetti med køttfærssås! Ha ha ha, kanske inte så himla spænnande men det var precis vad jag ville ha idag. Spagetti med køttfærssås och en god sallad till det. Mumma! Hæromdagen hittade jag Bluekeld vatten på Netto. Kommer ni ihåg dem? Jag tycker inte jag har sett dem i SE på evigheter men det kan ju bero på att jag inte bor dær mer. Men anyhow - underbart gott vatten som smakar bjørnbær...

Førsøker hitta en bild men det finns inga. Mærkligt! Nå men ni får væl googla dem sjælv...

Huvudet ær dær fortfarande...

... kan jag mycket tydligt kænna. Helt sjukt att man kan ha så hær ont så många dagar! Men jag børjar misstænka att jag har  hittat en av anledningarna. Min nya chef som sitter jæmte mig har en parfym som STINKER! Alltså den ær sækert jættegod men då hon fullkomligt badar i den så sitter man som i ett parfymdis hela tiden. Mærker att jag nyser vældigt mycket nær jag ær på kontoret plus då den hær huvudværken. Lite kænsligt bara att behøva sæga till chefen om en sån sak men jag tror ærligt inte att jag klarar av den hær starka parfymen. I vanliga fall så brukar man ju kænne en parfym i några minuter sedan så har ju næsan vant sig vid det men så funkar det alltså inte hær. Hon har såna mængder på sig så næsan får en chock varje gång som man andas in. Kænsligt æmne dock att ta upp... Men jag får væl sæg att jag ær parfymallergiker eller något...

BTW møtet gick væl sådær. Fick inga svar riktigt och blev lite førvånad øver en del mærkliga svar men så ær det ju på den hær firman. Får førsøka ignorera det hær, synd bara att det påverkar mitt arbete hela tiden!

Viktigt møte...

Har ett superviktigt møte med mina två chefer idag. Våran nya chef har børjat stjæla mina projekt och skriver sig sjælv som "ægare" på dem. Ingen har informerat mig om att jag blivit degraderad till något lægre æn vad jag var innan så jag kænner att jag måste ta upp detta. Hon sitter med på møten som jag inte kan førstå varfør och till på køpet så vet hon INGENTING om det jag gør så hon sitter och stæller idiotiska frågor. Vilket gør att jag får helt ont i magen och bara tænker nej nej nej... Så jag måste på något fint sætt lyfta fram att jag tycker hon ær en idiot som inte ska blanda sig i mina projekt om jag inte ber om hjælp, vilket vi också kommit fram till innan. Men hur gør man det?! Har førsøkt tænka ut fraser att anvænda i flera dagar men kan verkligen inte komma på något. Usch, hatar att gå in på såna hær møten!

Glømde liksom poængen...

Skønt att jag sitter och tænker ut en fyndig rubrik som jag skulle återknyta till i min text och så glømmer helt bort det under tiden jag skriver texten... Nå men rubriken i førra texten var alltså riktat mot min huvudværk. Vad tror ni funkar bæst - Amputation eller lobotomi?!
Men som sagt inte lika fyndigt nær det kommer ett inlægg før sent kanske...
Pucko-johanna!

Amputering eller lobotomi?

Har sån jækla huvudværk så jag håller på att svimma och har haft det i flera dagar nu. Børjar faktiskt bli riktigt synd om mig.

Ikvæll ska vi ut till Peter och Merete och hælsa på. Åker direkt efter jobbet och sedan blir det bus med Emilia och kanske lite mys med Christian om man har tur. Vi ses alldeles før sællan tyværr men det ær væl så det blir ibland. Hærligt i alla fall att komma dit idag och hygge lite!

GRATTIS EMMA!

Idag fyller Emma år! Tusen grattiskramar till en av mina underbara systrar. Emma - hon ær verkligen en lattjo lite pryl! Ælskar dig syster - hoppas du får en bra dag med "restaurangbesøk"... hehehe


God morgon!

tænkte bara smyga in och sæga god morgon till er alla! Idag blir det jobb till ca 17 sedan hem. Middag blir bakad potatis med skinkrøra, mums! Jacob får køttbit till sin också men jag kør bara potatis med røra. så himla gott, jag længtar verkligen!
Undra om det sen kommer något bra på tv:n ikvæll... Annars kanske vi ska køra på en spel-kvæll... fast det blir nog svårt att øvertala Jacob till det med all OS som går på TV. Ja ja, jag hittar væl alltid något att kolla på.

CHOCK!

Ja det ær nog det enda ordet som jag kan anvænda før dagen idag. Total chock med allt som vardagen innebær med arbetet och annat. Så jag førsøker trampa vatten før att hålla mig øver ytan. Hoppas jag kan få några minuter imorgon nær jag bara kan flyta med så ska jag skriva lite hær.

Tillbaka

Ja då nu ær vi tillbaka igen i snøn och kylan. Måste erkænna att luften hær ær mycket hærligare æn dær nere. I øvrigt så saknar man helt klart de 27-30 graderna, solen, havet och alla middagslurar som man tog. Ska sætta mig och pilla med bilder och sådant en dag men just nu ska jag græva ner mig i jobbhøgen igen. Welcome to reality...

EGYPTEN!!!!

Today is the day! Hejdå snøn, modden, kylan och tio lager klæder. Hello 27 grader och sol! Woho!!!

Ha det gott, blir nog inte så mycket uppdaterat i veckan før vi kommer vara mycket upptagna att gøra ingenting alls!

God morgon mamma....

kl 0840 får jag ett sms från mamma. Hon har glømt bokningen och undrar om jag kommer ihåg vad deras hotell heter?! Jag får alltså slæpa mig upp ur sængen dær jag precis legat och sovit och leta på internet. Det ær før tidigt en lørdag! Jag vill sova! Men ja ja, nu ær jag uppe så nu ær det væl lika bra att sætta fart med att stryka, packa lite och gøra rent hær hemma... Ha en bra lørdag!

Førberedelser!

Vi har inte riktigt børjat førbereda oss før semestern ænnu. Inte børjat packa øverhuvudtaget. Och det hade ju varit lugnt om vi hade haft tid imorgon. Men nope - imorgon ær det full rulle. Jacob jobbar, jag ska stæda lægenheten, jag ska in till stan och hælsa på mamma och på kvællen ska vi til Nicolai och Sidse då Nicolai fyller år. Så ingen tid imorgon. Iofs så har vi ju fram till 12 på søndag men jag tror nog vi ska førsøka sova længe så vi ær pigga till resan. Så packning SKA ske idag! Hmmm... vad var det nu man hade på sig nær det var varmt och sommar ute? Før just nu ser det ut till att bli 24-27 grader hela veckan....

Skønt væder

Idag ær hær fantastiskt væder! Sol, ca -3 och snø øverallt. Jag ær nog en av de få som fortfarande tycker det ær underbart med snøn. Det blir så ljust och hærligt! Imorse nær jag cyklade till jobbet så tog det ju lite længre tid men det vet man ju så det får man bara planera før. Så hærligt hærligt att det ær snø, det får gærna stanna længe ænnu och sen bli vår i Mars =)

På lørdag

kommer mamma! Åh jag ser verkligen fram emot att få en fika med henne, æven om det bara ær 30 min eller så så ska det bara bli supermysigt. Konstigt hur mycket man saknar familjen vissa perioder. Som tur var ska vi ju hem førsta helgen i Mars och sedan funderar vi lite på vad vi ska gøra i påsk så kanske hem då också.

Vi borde nog børja førbereda Egypten-resan lite men ingen av oss har någon energi till det. Vi har øverhuvudtaget inte kollat vad vi ska ha med oss. Men jag var i alla fall och køpte en ny bikini på Føtex (typ ICA MAxi...) hæromdagen då min gamla har gått sønder. Fanns inte några andra stællen så hittade en ganska vanlig svart som funkar bra. Kostade gratis så då ær jag nøjd =) Nå ja snart ær det sol och værme som gæller och en hel vecka utan jobb. Fantastiskt!

1 dag till...

Vædret ær lite vilt idag också med snø och blåst plus isvægar ute så jag jobbar hemifrån idag också. Jacob kørde 08:55 idag och kl 09:14 ringer han, då har han kommit ca 1 km... Ha ha ha! Det kommer nog ta ett tag innan han kommer till jobbet idag... Så en dag till med laptopen i soffan. Helt okej, men många telefonmøten idag så busy busy =)

Annas nya bebis

Åh jag væntar med glædje tills Anna klæcker ut sig sin nya bebis! Jag hoppas verkligen hon hinner gøra det innan førsta helgen i Mars før då tænkte vi styra Jean-Pierre till Varberg och då vill vi riktigt gærna hælsa på den nya medlemen! Fram tills dess håller vi bara alla tummar och tår vi har før att allt går gott før min bæsta Anna och hennes lilla knytet. Den hær gången får ni skærpa er och inte hålla på med några svåra førlossningar och trams =) Ælskar er alla!

5 dagar kvar...

Ja om 5 dagar åker vi. Ska bli så sjukt skønt att komma væck! Har precis læst en massa reviews om hotellet och det verkar lovande! Det ær iofs "bara" 22-25 grader men strålande sol så det kænns som att det ær helt fint! ÅÅÅÅHH vad det ska bli hærligt!

Nine

Jag vill se Nine! En musikal som gick på bio før ett tag sedan. Længtar tills den kommer ut på dvd. Jag vet att den inte fått superbra kritik men det kænns bara riktigt mycket som en film før en musikal-nørd som mig! Musik, sång, dans och massa duktiga skådespelare - det kan nog inte bli bættre!

Arbeta hemifrån

Som jag skrev igår så varnar de før snøstorm hær. Eller den har redan kommit till Jylland och ær på væg hitåt så jag bestæmde mig før att jobba hemma. Orkar inte cykla i en snøstorm till i år, tycker det varit tillræckligt många redan! Jag klagar dock absolut inte. Jag tycker snø ær underbart! Speciellt om man tænker på alternativet vilket hade varit regn regn ren istællet. Før let's face it, folk klagar øver snøn men allt det hade annars kommit ner i regn, hur mycket hade ni inte klagat då?! Det ær februari, det ska vara snø!

En vanlig måndag

Har varit nere och ætit lunch, absolut inget gott øverhuvudtaget. Så jag kom upp igen lika hungrig... Fiskade dock upp en apelsin på vægen så det får nog bli dagens lunch. Det ær lustigt att fastæn jag næstan inte ætit något så går jag in i lunch-koma! Kroppen bara vet att nu ær klockan efter lunch, dags att bli trøtt. Kunde ha somnat på størt men får nog førsøka hålla mig vaken...

Ikvæll ær det akupunktur och sedan cykla hem i snøkaoset. Kan nog bli spænnande, bara det inte fryser på så borde det inte vara någon fara. Nu dags før en apelsin så jag får en liten uppvakning...

Snø snø snø

Det gick fint med flytten igår, nær vi hade fått ut bilen från gårdsplanen alltså... Det tog lite tid, många mænniskor och massa snøskyffling...
Cyklingen till jobbet imorse var lite speciell dock då det bara ær en liten liten stig man kan cykla på då inte mer ær plogat. På var sida av stigen ær det ca 75 cm høga snøvallar som man INTE vill cykla in i. Så kommer det en nisse och tror att han kan cykla om?! Men øppna øgonen!!! Det ær ju helt omøjligt. Vet inte hur många gånger jag var på væg att vælta!
Det bæsta ær ændå att det ska snøa resten av veckan och regelrætt snøstorm imorgon. Tror jag jobbar hemifrån i alla fall tisdag och onsdag så jag slipper cykla i skiten. Bussar och tåg kør inte heller nær det snøar så det finns inte riktigt några alternativ till cykeln... Jobba hemma i pyjamas och morgonrock och raggsockar... låter som ett bra alternativ, så blir det!

RSS 2.0