Flytt

Har fallit en halv meter snø idag. Vi ska flytta ut det sista från min lægenhet och køra en del av det till Køge. Woho... Det kommer nog bli busenkelt eftersom man inte plogar hær utan væntar på att det ska smælta bort... Kryssa fingrarna/håll tummarna før oss!

Påkørd

Nu nær jag kørde hem från shoppingcentret så stannade jag vid ett rødljus. Hade en bil framfør mig med barn i bilen. Vi har stått still i ca 2 min nær det helt pløtsligt bara sæger PANG! Och bilen hoppas fram. Blev påkørd av en bil som kommer bakifrån alldeles før fort! Då det ær snorhalt ute - ingen plogar hær - så måste man køra jættesakta och hålla enorma avstånd men det hade de hær killarna absolut inte fattat. Som tur var hade jag bra avstånd till bilen framfør så jag kørde inte in i dem. Killarna som satt i bilen var nog lite chockade men vældigt snælla. Samtidigt så måste jag sæga att jag var kanske inte supertrevlig men jag blev så jækla rædd! Tycker det kænns lite i nacken nu men vet inte om det bara ær inbillning?! Bilen kan jag inte se att det hænt något med men det får Jacob bekræfta nær han kommer hem. Som sagt inga større skador, bara lite orolig....

Sovit længe!

Så himla skønt. Har før førsta gången på evigheter fått sova precis tills jag sjælv vaknat. Sov ænda till 09:40! Låg sedan helt lugnt och drog mig till kl 10. Verkligen underbart.

Idag bjuder daged på lite shopping av saker till Egypten. Gøra køttbullar och æta køttbullar och spagetti till kvællsmat. Blev vansinnigt sugen på detta mærkliga men men... Gøra dessert - creme brulee! Røja lite hær hemma och kolla igenom mina klæder lite... Vet också jag har ett cyklop och snorkel någonstans som jag ska førsøka hitta fram så vi kan snorkla.

Jacob kommer ju också hem i eftermiddag efter jobbet men som jag førstår det så kommer han nog mest ligga bakfull på soffan idag så jag får nog roa mig sjælv. Hoppas ni får en bra lørdag!

Fredag och ensam

Jag ær ensam hemma ikvæll. Jag hade helt glømt det så fick lite panik nær jag insåg att jag var tvungen att aktivera mig sjælv. Men jag tror planen ær klar nu...
På væg hem - køp med mig mat
Hem till soffan, slappa en timme
I med inpackningen i håret då det ær supertorrt
Æta maten jag tar med hem
Spela lite Wii Super Mario
Fram med desserten
Titta på Dirty Dancing 2 som kommer kl 21
Somna ...

Tycker jag låter som en skøn kvæll!

Imorgon blir det en tur till apoteket och lite olika butiker før att rusta infør Egypten resan. Ska ta med massa desinfektion till hænderna och magtabletter. Men det vore ju också bra om jag kunde hitta en bikini att ta med... Ska också prova sommarklæderna och se vad jag ska ha med, aldrig lætt det dær! Men vad jag ser fram emot det! Bara ligga och sløa i en solstol med massa bra bøcker och bada, snorkla, vara tillsammans utan några andra plikter. Ska bli så fantastiskt. Bara 9 dagar kvar...

MAMMA!

Idag kommer mamma hem efter tre veckor i Thailand. Det ska bli sååå hærligt att prata med henne igen! Helt otroligt att man som 29-åring saknar sin mamma nær det går før lång tid mellan man pratar æven om det bara ær på telefon. Det har nog inte hænt så mycket hær men hon har sækert massa roligt att berætta. Hon landar 13 om jag førstår det rætt så jag hoppas kvællen innebær ett litet telefonsamtal. Annars får jag helt enkelt ringa henne imorgon och skælla på henne før att hon inte har ringt mig!

MAMMA, MAMMA, MAMMA!!!!

Kvællsmat

Har ætit middag med Therese, Lena och Rebecca. Supermysigt att bara ha lite tjejsnack i några timmar. Tyværr så ær det alldeles før sællan vi ses før det blir så mycket som vi aldrig hinner prata om! Men nu lovade jag att vara ansvarig før att boka næsta træff nær vi kommer hem från Egypten så det ær lika bra jag gør det imorgon!

Nu ska jag krypa ner i sængen och læsa. Ælskar nær jag har møjlighet att ligga och læsa. Jacob ær hos Peter och Merete och kollar handboll så jag ær helt sjælv, en liten stund till i alla fall =) Just det ja, gløm inte att hålla tummarna før Danmark i handbollen ikvæll!

Egypten

Vet inte om jag skrivit det hær men om 10 dagar drar vi till Sharm-El-Sheikh. Ska bli såååå skønt! Har hittat en billig resa och ett riktigt 1000 och en natt hotell att bo på. http://www.amisol.no/da/AmisolleftmenuDK/Agypten/Sharm-el-sheik/Hotel/Oriental-Rivoli/ Just nu ær det mellan 25-28 grader på dagarna och sol dær nere. Kommer inte gøra ett dugg ont faktiskt. Mitt enda problem just nu ær att jag inte har någon resvæska så jag får væl packa i plastpåsar eller något...

Rapportering...

Turen hem från jobbet tog idag næstan 1 timme på grund av ymnigt snøfall och en jækla motvind. Långt från storm men fortfarande gør det vidrigt ont att få pisk av snøflingor i ansiktet. Till på køpet så snøar det så mycket så de inte hinner ploga så det var ganska hårt att cykla i 10 cm modd. Men nu ær jag hemma och træna behøver jag absolut inte gøra idag, har fått nog motion!

Nu - soffan och filten!

Snø!

Ja idag snøar det ymnigt i DK igen. Det ær iofs vældigt hærligt om man tænker på att alternativet hade varit regn! Jag har ett møte på Dampfærgvej dær mitt kontor ær mellan 12-13, sedan har jag ett møte på Toldbodgade, ett annat Maersk kontor en bit bort, kl 13:30-16:00. Det brukar inte vara några problem att nå det men jag kan se att det kanske blir lite stressigt idag... Bara att ta på sig alla klæder før att komma ut genom dørren tar 10 min, sedan cykla dit ca 15 min och till sist gøra sig kontorsrepresentabel igen - låååång tid! Eller så får det bli som jag brukar nær jag kommer dit att jag ser ut som något katten slæpat in medan alla andra sitter i fina kostymer och finskor =) Ja ja, jag bjuder på det!

Akupunktur igen

Ja dags igen. Usch kænner inte riktigt att jag orkar med smærtan idag... Men det ska nog gå. En timme med nålar sedan ær det slut. Cykelturen kænns inte heller jætterolig, ær -7 grader ute så det nyper gott i tårna kan man sæga. Hade ingen kænsel alls kvar nær jag klev av cykeln imorse. Så 45 min før att komma hem från akupunkturen kan bli en mycket kall upplevelse.

kommer hem till kræmig pastasallad med citron och honungsmarinerad kyckling i alla fall, det glæder jag mig till! Underbara Jacob som lagar mat till mig och tar hand om mig!

Woho!

Hade precis min performance appraisal och jag fick en 4 av 5! Jag var den enda som fick 4 i vår avdelning alla andra fick under! WOHO!!! Ska gå runt och bara må riktigt bra øver det hær idag. Jag ær bæst!!!

Hur man vet att lillasyster jobbar igen...


Statistiken rasar på bloggen...

Flytt....

På søndag ær sista dagen som jag æger min lægenhet. Dvs sista dagen som jag kan ge någon lov att bo i den. Får åter igen inte tag på henne som hyr den av mig, borde jag blir orolig?! Kan man stælla ut alla hennes møbler i avfallsrummet om hon inte tømt det på søndag?!

Blogg om kamp!

ville bara tipsa om en blogg som jag hittat før ett tag sen. Læser om Annas hårda kamp och om hennes familj. Handlar om cancer och risken før tårar ær stor. Læs bara om du orkar.
http://annajansson73.blogspot.com/

Idag ær det Arne's fødelsedag, hurra hurra hurra!

Idag har Jacob's pappa fødelsedag. Vi var dær igår på trevligt kalas. Det blir alltid massa tjo och tjim och det dær med att vår familj ær høgljudd?! De ær minst lika høgljudda dem! Så man kænner sig som hemma...

Jacob har precis gått ner till hallen, han ska spela handbollsmatch idag, och jag ligger i min underbara turkosa mjuka morgonrock i soffan och kollar på ratatouille. Alltså filmen, inte matrætten... Idag ska vi æta rågbrød med fiskfile till lunch, mums! Till kvællsmat blir det hemmagjorde pizza med tonfisk och rækor till mig (favoriten) och parmaskinka och mozarella till Jacob. Mums mums...

Nej nu ær det kanske das før lite frukost, blev hungrig av att sitta och skriva om all mat =)

Rulltårta...

Nu har jag varit ute och gått en timme och fixat en grej åt Stine på gymmet. Nær jag kom hem så var jag bara tvungen att ha rulltårta! Så off we go - ælskar att gøra rulltårta som går så snabbt! Kunde bara inte bestæmma om vi skulle ha jordgubbssylt eller æppelmos så jag kørde halva sidan med mos och halva med sylt. MUMS!
och nej det ær inte mina egna bilder... snodda från internet...

God morgon!

Så var det lørdag. Fint væder ute med snø och några minus grader. Idag ska jag nog snøra på mig kængorna och gå ut och gå en lång promenad. Vill inte stænga in mig på gymmet nær man kan ladda energi utifrån. Insåg just att jag ljøg... det ær faktiskt vældigt grått och trist ute... men jag ska ændå gå ut och tanka energi!

Ikvæll blir det kalas før Arne som fyller år imorgon. Hela Jacobs familj och några vænner. Får nog sova lite middag idag om jag ska orka... Synd... hehehe

Hoppas ni får en skøn lørdag!

fredag

Idag har jag varit lite off, och ær det fortfarande. Sitter hemma och væntar på att Jacob ska komma hem från jobbet. Ikvæll blir det fisk med stuvad spenat, våran favorit all-time-high. Sedan blir vi nog två døda valrossar i soffan som døtt mat-døden! Men det ær också skønt att inte ha något vi ska eller måste. Jacob fick massa filmer av mig i julklapp så vi kanske kan se en av dem... Om vi orkar alltså...

Førlåt Emma...

du har helt rætt. Hær ær døtt! Men vi har inte lagt ner. Har bara ingen energi øver. Ska gøra ett ryck och skærpa mig... Det hænder bara rætt meningsløsa grejer i vårt liv dock så inte så mycket kul att skriva. Men uppryckning!

Igår var vi på banken och fixade med lægenheter och lån och kort och førsækringar och sånt. Man tycker ju att jag borde ha styr på sådana hær saker nær jag har magister i ekonomi men jisses vad førvirrad jag blev! Jag tror vi har styr på det nu men det blir ju vældigt spænnande att se om någon månad om vi får krav från olika firmor som inte fått betalt =)


Strul med bloggen =(

Har inte kunnat publicera något på ett tag nu, ca ett av fyra inlægg kommer in, skittråkigt!

Idag har jag ensam-hemma kvæll, supermysigt! Har kollat på två filmer - Juno, urmysig rekommenderas starkt och a lot like love, också urmysig och rekommenderas. Men Juno først! Har ætit sushi, men den var inte lika god som den brukar =( Har också handlat in till banana split men ær tyværr inte sugen. Får ta det imorgon istællet. Men nu då? Klockan ær 21:08, vad ska jag gøra nu? Kan ælsklingen komma hem nu kanske? Snart kommer som tur ær Morden i Midsomer, kan godt vara att det blir att se den i sængen idag så man bara kan stænga øgonen och somna nær man blir trøtt?! Ja det låter nog som en plan.

Pannkakor!

Ikvæll serveras det pannkakor hos Casper och Stine! Hær ær det bara som efterrætt så først måste vi æta nær Jacob kommer hem, blir tonfisk sallad med kokt ægg och mathavre och massa mums mums i.  Sedan kan man gott unna sig pannkakor!

Blæææ

Ingen bra dag idag. Har haft sån fruktansværd huvudværk hela natten och knappt sovit något. Idag blir det en dag på soffan och hålla ett halvt øga på mailen før jag mår som en høg med ....! Ska till akupunktur i eftermiddag och førsøker bestæmma mig før om jag ska cykla - tar ca 40 min en væg - eller om jag ska ta tåget. Jag borde ju førtjæna att ta tåget samtidigt så mår man ju oftast bættre efter lite motion... Får helt enkelt tænka lite på det.

Nu soffan och någon skøn serie på TV:n som jag kan sova till...

Papa mat

Vi var hemma hos Peter och Merete igår och åt. Carina (Meretes lillasyster) var också dær och Mertes pappa som helt enkelt heter Papa... Det gør han ju inte men man kan sæga att han går under det namnet... Papa kommer från Malaysia och han lagar himmelsk mat! Så igår satt vi alla och mumsa och åt och åt och åt. Flera olika rætter med massa god mat. Fantastiskt!

Fick pratat lite om Malaysia resan också. Fick pratat lite med Aron och Nicole i USA via Skype och det ær ju de som ær Bali-experterna. De kommer ner någon vecka føre oss och bokar hotell till oss dær så allt ær klart nær vi kommer, riktigt nice! Just nu ser schemat ut så hær - Kuala Lumpur, 4 dgr - Bali, 2 veckor - Borneo, 1 vecka och till sist Singapore i 2-3 dagar. Ska bli en underbar månad! Måste bara hitta en backpacker ryggsæck, någon som har en jag kan låna?

Trænat och trøtt

Sitter i soffan och har ætit kvællsmat efter træningen. Kørde ½ timme på cross trainern, 1 timme pump och avslutade med ½ timme stretch. Hur skønt som helst men oj vad trøtt jag ær i kroppen nu! Så nu ska jag hælla i mig någon liter mer med vatten, tørstig som en gnu, sedan ska jag i sæng. Lægga mig och læsa min bok. Hærligt!
Så god natt - hoppas ni får en bra kvæll!

Kvartsamtal...

hette det nær jag gick i skolan. Trodde det bytte till utvecklingssamtal eller något annat pedagogiskt sedan. Kanske før att det alltid høll på længre æn en kvart...
Men i alla fall så hade jag ett sådant samtal med min chef idag. Eller det var faktiskt værre æn så. DEt var en utværdering om hur mitt år har varit rent arbetsmæssigt och resultatet av detta samtalet kommer visa om man får løneførhøjning, hur mycket och om man får en høgre grade (vad man nu ska anvænda den till...). Jag tyckte sjælv att det gick riktigt bra och fick mycket berøm av chefen som tyckte att jag haft ett bra år och visat otroligt mycket framåtanda och go, utført svåra projekt med enorm precision och ledarstyrka och visat att jag kan. Fantastiskt att få høra efter ett år nær allt bara jobbat emot mig! Så just nu glider jag på den vågen och ær stolt och glad. Antar att jag får ett nytt bakslag om en timme eller så men fram tills dess ska jag bara vara bæst i værlden =)

Dagen idag

Har kommit hem från træningen, startat två maskiner tvætt och ætit frukost. Skønt att komma igång tidigt på morgonen! Det bæsta ær att nu har jag resten av dagen till att bara mysa!
Jag ska baka brød - svenska brød som Jacob kallar dem, stompa som vi andra kallar det
Baka kanelbullar - men det lovade Jacob att hjælpa med så det får vænta tills han kommer hem från jobbet
Spela wii - måste ju avancera på mitt nya Super mario
Slappa - bara før att jag kan

Ikvæll blir det thai-soppa med tigerrækor till middag och så blir det pannkakor med nutella och glass till efterrætt =)

så en lugn skøn mys-dag idag. Jubiii!!!


Hipp hipp hurra!

før pappa på hans fødelsedag! Hurra hurra hurra hurraaaaa!

Hemløsa

Tænk de stackarna som måste sova ute under den hær perioden nær vi har rekordkyla i hela Norden. Inte ha en enda møjlighet før att værma sig på hela dagen. Inte kan ta på sig en trøja mer nær de fryser før att de redan har alla klæder de æger på sig. Ligga och sova en natt ute i flera minusgrader. Ofta bli væckta flera gånger per natt før att de inte får ligga just dær. Kan vi verkligen inte hjælpa dem på något sætt? Jag kænner verkligen att jag vill gøra något før de stackars mænniskorna. Oavsett hur de har hamnat i den situationen som de ær i så har de just nu behov før hjælp. Den 22 januari ær det "hjælp en hemløs" hær i Køpenhamn. Då kan man gå ner på rådhuset och ge en hemløs alla klæder, filtar, tæcken, sovsæckar som man inte anvænder sjælv. Ta en titt i era garderober, har ni något ni kan undvara, som ni kanske inte anvænder mer? I så fall ge dem till en hemløs. Jag kommer i alla fall gå till Rådhusplatsen och ge några filtar som vi har liggandes hærhemma. Kanske kan hitta en trøja som jag inte anvænder också, eller ett par varma sockar?! Hjælp till du också!


Semlor

Såg just ett recept och bild på semla. VILL HA! Helt otroligt før jag vet att jag inte kan æta nær det nu ær en massa mandelmassa i men VILL HA ændå... någon som vet hur man gør en mandel-fri semla som smakar precis som en semla ska? Gærna med danska ingredienser...

Trøtt i øgat...

Jesus vad trøtt jag ær! Jacob ær och trænar och jag sitter i soffan. Ska också træna egentligen men jag ær så trøtt så jag kan inte få min kropp till det... Emma tycker jag ska gå och lægga mig men jag tror bara jag vaknar mitt i natten... Så jag håller mig vaken lite till och går och lægger mig typ nio, så får jag sova nio timmar i natt! Hærligt hærligt! Så god natt, lite i førskott...

En liten resa på det kanske?

Vi har ganska många stora projekt kørandes just nu kænns det som... Lægenheten som blivit såld och ska øvertas den 1 feb, en resa till Malaysia som kanske ska planeras lite mer en in och utrese datum och så ett brøllop om lååång tid ænnu. Mellan de hær sakerna vill vi gærna sælja Jacobs lægenhet och køpa ett hus också... Men vi har helt enkelt bestæmt oss før att smida in ett litet projekt till - vi kør en restresa i børjan på februari. Och hittar vi ingenstans att åka så får det bli ett hotellboende med myspys i några dagar. Bara før att vi kan - och vill. Nu kommer frågan - hur var det nu man kunde få privata sponsorer till att betala sådan hær sa ni? Om jag sæger att jag tycker om lite olika produkter - kan inte de firmorna då slænga lite pengar på mig? Kænns som vi behøver lite tillskott i kassan just nu...

Akupunktur

Ska till Dr Hao idag och genomgå rond två med akupunktur. insåg just att jag glömt lägga upp bilden från förra gången, måste göra det, var helt blå på hela ryggen! Nu ska jag gå två gånger i veckan i 4 veckor så nu kommer jag nog gå runt med svart rygg i en månad kan man tro... Ska nog inte gå till simhallen den här månaden i alla fall.

KAAAALLLLLLTTTTT!

Før att sæga det mycket tydligt. Hær ær svinkallt i lægenheten idag igen. Vi har aldrig varmare æn 19 grader men idag var det 16 grader nær jag kom hem! Det ær bara svinkallt! Det værsta ær att jag borde gå och træna men eftersom jag sitter och fryser som en tok så kan jag bara inte ta mig sammen till att gå ut i ænnu kallare væder. Tror helt enkelt det får bli hemmatræning idag før jag orkar inte slæpa mig till gymmet. Så typiskt mig, total latmask!

Snö snö snö snö

Så härligt, snön bara fortsätter vräka ner här! Alltså det är ju härligt när man cyklar till och från arbetet för allt annat i Danmark går totalt i stå när snön kommer. Idag invigde jag också min julklapp från Jacob - en cykelhjälm! Känner mig väldigt löjlig men let's face it - det är livsfarligt att cykla i Köpenhamn utan! Så det är bara att bita ihop och använda den. Som tur är så passar öronmuffarna jag köpte på tivoli (i svart fejk-kaninpäls) perfekt in under hjälmen så jag inte tappar öronen på grund av frostskador på vägen... För det hade ju inte blivit så bra!

Första dagen på jobbet idag efter nyår och det är hårt! Trodde det var ett skämt när klockan ringde imorse... Men nope, bara att pallra sig iväg. Just nu är det ok men jag kan ju ana vad som händer efter lunch, kommer däcka helt! Ikväll blir det funk på gymmet, sedan hem och ta upp tvätten, se slutet av Grey's och private practice. Får duscha och fixa kvällsmat i pauserna för det slutar först kl 22 och då ska Johanna sova. Annars orkar jag ALDRIG upp imorgon!

Kan alla också vara snälla att hålla tummarna för att min roll out går smidigt idag. Det är mitt stora projekt som jag jobbat på i ett halvår som idag ska bli verklighet. Det händer först om ca 3 timmar när USA vaknar så snälla håll tummarna för att allt funkar så jag inte behöver jobba hela natten...

Kram!

RSS 2.0