Jobbet

Ja vad ska man sæga. Våran avdelning ær stængd/ska stængas ner. Det har pågått i smyg i två veckor och nu væntar de bara på att de sista ska førsvinna från avdelningen. De har insett dock att jag ær ett stort problem før de kan inte sætta mig på en ny avdelning nær det bara ær två månader kvar føre jag går på mammaledighet. Jag pratade med ena chefen idag - fick tag i han kl 16 i eftermiddag så jag satt och væntade hela dagen før att få veta något - och fick væl i stort sett veta att han inte har några uppgifter till mig under de hær två månaderna. 

Før en månad sedan, innan semestern, så skicka jag ett brev med førslag på vad jag kunde gøra men det tror jag inte ens han har læst. Kænns så jækla orættvist att jag har lagt ner så mycket tid och energi på att få igång min del på avdelningen och fått upp ett bra rykte och nu ær jag bara værd ingenting. Alla andra har blivit erbjudna olika alternativ vad de ska gøra men jeg fick INGET førslag eller erbjudande. De har bara droppat mig totalt. Kænns inte særskilt bra. Orkar inte skriva alla detaljer men jag kænner mig helt øverflødig och værd absolut ingenting.

Får nog tænka øver det hær mycket noga och se vad mitt næsta drag i det hær ska vara. Hatar att spela det hær Maersk-spelet, man førlorar alltid hur man æn gør.

Støtta forskningen av cancer

med rosa plasthandskar!

Om filmen visas 1 000 000 gånger på You Tube donerar företaget som tillverkat handskarna pengar till bröstcancerbehandling. Så titta på filmen!!!


http://www.youtube.com/watch?v=OEdVfyt-mLw

Brio happy

Idag har vi spenderat sjukt mycket pengar... Men det ær inte bara før skojs skull. Vi har nu bestællt vår barnvagn! Det ær en levereringstid på 8 veckor + semester så vi fick helt pløtsligt lite bråttom med det. Men som sagt, nu ær det avklarat, babyn ska åka runt i en Brio Happy. Det ær en klapvogn med hårdlift i. Vet inte vad det heter på svenska men men... Vi hade bestæmt oss før en hel annan vagn men nær vi kom in i affæren och såg denna lilla Brio med bra højd stå dær och le mot oss så fick det helt enkelt bli en sån. Nu ska man ju bara kolla upp alla tillbehør så som myggnæt, skøtvæska, madrass osv men det har vi ju massor av tid till. Malin - har du din skøtvæska kvar?!

Føre det hær "lilla" inkøpet så var vi i færgaffæren också och spenderade några tusenlappar. Mamma kommer snart hit och då ska det målas, sys och piffas kan ni tro! Vi måste bara ut och køpa en symaskin också, Jacob har gett mig ett presentkort på en julklapp så jag måste ju se till att anvænda det. Kanske får bli morgondagens stora inkøp...

Ikvæll kommer Tania hit med sin hund Freya och vi ska ta igen allt som hænt på en månad. Med andra ord, hon ska berætta om allt som hænt hær i Køpenhamn medans vi har varit væck. Så kanske dags att børja hacka lite sallad till tacosen.

HEMMA!

Så har vi landat hemma igen! Men oj vilken førvirrad resa!

Jacob har blivit helt frisk igen tack vare lækarens braiga mediciner. Så det har fungerat fint som tur ær! Han sæger tack før alla søta kommentarer och kryssade fingrar!

Nå men vi tar så ut till flygplatsen i Singapore och checkar in. Vi hade bestæmt att vi skulle møta Peter och Merete runt 23-tiden så vi håller øgonen øppna efter dem. Men ingen Peter eller Merete någonstans?! Nær det ær en timme kvar tills vi ska åka så går vi till gaten och tænker att de har kanske gått direkt dit med två trøtta barn eller liknande men nope. Jag frågar så boardingpersonalen och det visar sig att de har inte ens checkat in på flyget från Bali! Så no-show på den familjen. Vi hade så gått igenom sista sækerhetskontrollen, hade ingen mobiltelefon som fungerade och inga pengar till mynt telefonen eller møjlighet till att ta ut några pengar. Så vi kan inte få tag på dem! Vi får så ivæg ett mail dær vi skriver att vi hoppas allt ær okay och att det inte har hænt något. samtidigt inser vi att det inte ær så mycket vi kan gøra utan får helt enkelt gå ombord på planet. Idag nær vi kom hem så har vi fått svar på mailet att de helt enkelt har tagit fel på datumet och trodde de skulle flyga inatt! Så de stackarna sitter just nu lite fast på Bali och måste køpa nya flygbiljetter. Vi håller tummarna/krydser fingrarna før att de kan komma hem snart utan att det blir allt før dyrt!

På flygplanet så sæger flygværdinnan att vælkomna till Køpenhamn, det ær idag torsdagen den 27 maj och bla bla bla. Jag och Jacob skrattar lite och sæger ha ha, hon sa torsdag, det ær ju fredag! Hur førvirrade ær inte dem hær. Men det hade ju varit skønt om det hade varit torsdag før så hade vi ju fått en hel dags extra semester... Men vi visste ju att det var fredag før vi skulle landa fredag den 27 och Casper skulle hæmta oss på flygplatsen. Kommer av flyget, får vænta en evighet på bagaget, och ingen Casper som væntar... Får till slut tag i en telefon vi kan ringa från och Casper ær något førvirrad øver varfør vi ær på flygplatsen nu, det ær ju Torsdag och inte Fredag som vi hade skrivit... HA HA HA! The joke is on us!

Så læxan att læra från den hær resan ær att kolla upp datum och tid nær ni ska resa hem nær ni ær borta så længe som vi varit før man blir vældigt lætt datum/dag førvirrad....

Nu ska vi duscha, æta lite frukost och sedan åka ut och handla, gøra lite andra ærenden, packa upp, tvætta och fixa med allt annat man ska nær vi kommer hem. Men ingen panik, det ær ju bara torsdag!

Tillbaks till hotellet

Okay, lagen har inte fundet nogen malaria og heller inte noget andet onormalt. Saa Jacob har faet medicin og vi tar tilbage till hotellet med besked om att komma tillbage imorgen for en check-up. Saa lige nu ser det ok ut till att vi maa flyve hjem imorgen men blive gerne ved med att krydse fingrarna tills vi sitter paa selve flyvern...

Nu tilbage till hotellet og vila!

Raffles hospital...

Jacob har dessvarre blivit mer syg saa idag har vi beslutat att vores Singapore sightseeing har gaet till lagen og Raffels hospital. Han har i tre dagar nu haft hovedpine, feber og en ikke sarligt sod mave. Saa nu sitter vi paa hospitalet og vantar paa svar fra blodproverne som lagen har tagit. Har ar fantastiskt rent og fint, gratis internet, vatten, kaffe, te og kager. Vi ska sittar har i nogle timer dock saa vi maa se hvor sjovt vi synes det ar lidt senare... Vi har i hvert fald faet att vide att det troligtvis inte ar bivirkninger fra malaria medicinen utan det ar nok noget andet. Saa lige nu testar de for malaria og hvis det inte ar det saa gaar vi vidare. Lige nu ma ni meget garne krydse fingrarna for att vi maa flyve hjem imorgen...

Vi har i hvert fald en ting att vara glada for og det ar att vi tog till Singapore nu saa vi inte skulle ha hjalp paa de daaliga hospitalen paa borneo.

Vi holder er opdaterade saa hurtigt vi kan men Jacob ar ok. Bara lidt utmattat daa han inte har spist eller drukkit nok paa flera dager.

Raffels hospital...

Ja men nu sitter vi saa paa ett sjukhus i Singapore. Inte saa spannande. Jacob's huvudvark gick over till feber och en inte alltfor snall mage och nu har han varit dalig i tre dagar. Riktigt dalig... Vi tog oss i alla fall till Singapore men idag bestamde vi oss for att se om inte farbror doktorn kan hjalpa oss att faa han paa benen igen saa han kan faa se lite av Singapore. Vi faar se vad som hander... Men de har gratis internet

Sista dan paa Borneo

Saa har vi kommit till sista dagen paa Borneo. Jacob har brugt denna dag paa att ligga paa hotellrummet och ha huvudvark medan jag har slukat i mig de sista timmarna sol. Imorgon drar vi vidare mot Singapore och lite city life. Ska bli spannande att vara lite i en stad nu nar vi har lufsat runt pa avslappande beachar hela dagarna i 3 veckor. Det kanns bara konstigt och sorgligt att vi redan har natt sista destinationen pa vaar maanadslaanga resa men allt roligt har val ett slut antar jag...
Idag skulle vi haft en romantisk balkongmiddag men daa Jacob inte ar helt frisk saa blev det avlyst. Vet inte riktigt vad vi ska satsa paa istallet men det blir val roomservice och en film. Shangri-La har varit fantastiskt och vi har verkligen njutit av att skamma bort oss sjalva.
Men som sagt - mot nya aventyr! Och om nagra fa dagar ar vi hemma, med blandade kanslor...

Arne og Jonna...

Hej ni tva,
Vi tankte lige hora hvis ni inte bara skulle synes att det vore superhyggeligt att fa besok av oss tva lordagen den 29 om aftenen. Vi kunde maske grilla lidt kod og spise en god sallad... Vi ska nok gerne ta mad med som vi kan lave hvis ni ar sode og holder med grill...
Lyder det inte som en riktigt god ide?!

Malin - later underbart att ga pa brollop, jeg vill ogsa! Nu ska vi ut i solen och de ca 35 grader det ar dar ute...

2 gang i traek

2 opdateringer fra mig i traek maa vaere en rekord, hehe..

Efter et par dage i junglen, er vi nu tilbage i noget der ligner en by. Vi flyver i morgen tidlig til Kutakina balu og skal paa lidt luxus i et par dage, inden vi flyver videre til Singapore og desvaerre videre hjem.

Dagen i dag gik med besoeg i Sepilok centeret hvor vi saa Orangutanger, soede aber og sjovt at se dem lege og aede. Videre til vores hotel i Sandakan, frokosten blev fundet og indtaget til den nette sum af ca. 35 dk kr. for 2 stk. nudler med honning stegt kylling og 2 stk. store hjemme pressede juice, jeg kommer til at savne de her priser, hehe..
Paa vejen hjem faldt vi lige over et indkoebs center hvor vi fandt sko. Dejligt med nye sko saa nogle af de gamle slidte kan gaa paa pension.

Jeg vil smutte op paa vaerelset til "lillemor" hehe

Vi ses snart ( skriv en lille kommentar hvis I laeser vores indlaeg, det er saa hyggeligt )

Johacob

Flygplats

Idag spenderar vi hela dagen pa Kuala Lumpurs flygplats. Man kan saga att det ar inte tokspannande att ga upp kl 03 for att aka till en flygplats, checka in, flyga 3 timmar och sedan vanta i 9 timmar innan nasta flyg gar... Men sa ar laget i alla fall. Kuala lumpurs lagpris flygplats ar varat turistmal idag. vi har faktiskt betalt for att fa sitta tva timmar i loungen, orkade helt enkelt inte sitta pa de daliga plaststolarna utanfor hela tiden. Och tro mig, det var vart varenda krona, inte sa dyrt faktiskt, skona fatoljer, internet, lite mat och dryck. Bara sa att 2 av timmarna gar lite fortare.
Kl 20 ikvall kommer vi fram till Sandakan flygplats pa Borneo. Darifran aker vi vidare till Uncle Tan djungle camp dar vi ska bo i tre natter. Imorgon blir det djungel trekking hela dagen och dagen efter blir det besok pa ett orangutang center och sedan en halv dag med "fria aktiviteter". Sista dagen blir det tidig avresa till Kota Kinabalu och Shangri-La lyxhotell i 3 dagar. Skon variation mellan riktigt billigt djungel bed and breakfast och lyxhotell, sa njuter man mer av lyxen!
Nu ska jag inspektera om det har kommit nagon god mat hit in sedan blir det nog en omgang med backgammon tror jag. Jacob borjar se lite uttrakad ut...
Hoppas allt ar bra hemma, ar vadret battre?


Bali via KL til Borneo

I morgen har vi sidste dag her på Bali. Det har været super dejligt. Vi skal flyve meget tidligt til KL og der skal vi desværre vente hele dagen inden turen bringer os til Borneo. Hele 9 timer skal vi bruge i lufthavnen i KL, lidt øv men vi har hinanden så det bliver hyggeligt :-)
I aften har vi alle sammen været på stranden og spise fisk og skalddyr, rigtig dejligt.
Hygge hejsa herfra
Johacob.

Saltvatten

Glomde saga att aven om har ar paradiset sa langtar man efter lite sotvatten... Har finns inget vanligt vatten alls utan duscharna och handfat och allting ar bara saltvatten. Mitt har borjar se ut som en enda stor dread nu. Ska bli skont att fa komma till Bali igen sa man kan fa duscha i alla fall...

Pappa - himla tur for dig... Du ar sakert inte heller avundsjuk pa att vi ater nyfangad grillad hummer och san acklig mat heller...

Suck och paradis

Jag skrev ett langt inlagg sista dagen i Sanur men tiden hann ta slut innan jag fick publicerat det sa tyvarr far ni inte lasa det... Sa typiskt men sa ar det har...
I alla fall

Vi var i Sanur i 5 dagar och bara hade det skont med Peter, Merete och barnen. Jacob akte pa en snabb matforgiftning och lag dackad en dag tyvarr men han kom snabbt upp pa benen igen sa det var skont. Resan gick sedan vidare till Amed dar vi bodde pa Erins fars hotell. Supermysigt stalle med bungalowsliknande stugor. Vi var verkligen som en i familjen och alla njot i fulla drag. Tyvarr sa var hotellet byggt pa en brant bergssluttning sa det var en miljon trappsteg man skulle bestiga for att kunna komma nagonstans, inga vanliga fina trappsteg utan handknackade, vilket betyder riktigt hoga, langa, laga och markliga... Sa den gravida, aka Johanna, fick kampa en hel del for att ta sig runt. Vi hade ingen aircondition i stugorna och man kan saga att jag och Jacob ganska snabbt blev eniga i att det skulle vi inte gora mer. Det ar helt enkelt for varmt aven pa natterna. Vi brukar ha airconditionen pa cirka 26 grader pa rummen och da ar det som att komma in i en frysbox nar man kommer in fran varmen, sa det sager kanske en del om hur varmt har ar.

Vi har nu kommit till Gilli Air som ar en av tre oar pa Gilli Island och jag kan bara saga OH MY GOD! Det har ar paradiset. Det ar en helt bilfri o sa man maste aka hast och vagn om man inte vill ga. Det tar dock max tva timmar att ga runt hela on sa den ar inte sa stor... Overallt ar det vackra, fantastiska strander och det ar verkligen vykortsvackert. I gar var vi ute pa snorkeltur dar vi sag tre stycket fantastiska stooora havsskoldpaddor och massa andra fiskar, bland annat blasfiskar, inte uppustade dock... Idag akte de andra tillbaks till Bali men vi blir har tva natter mer for att njuta av varandras sallskap och paradiset vi hamnat i. Dagen har gatt till att ligga i solen, bada, god mat, Jacob har fatt massage med mera. Sa vi klagar inte. Det far vara hur varmt det vill, bara vi far bli har!

Om tva natter dock sa aker vi tillbaka till Bali och da blir det Ubud som ar deras kulturstad dar. Sedan Kuta i nagra natter innan vi aker vidare till Borneo.

Den 8 Maj kande Jacob bebisen sparka ocksa! 3 starka sparkar mitt pa handen!

Malin - later inte ett dugg kul med regn och iskallt! Skruva upp varmen tills vi kommer hem ar ni snalla...

Ny uppdatering kommer nar vi hittar en dator nasta gang, men just nu ar nog prioritet att hitta nagonstans att tvatta vara klader... som Emilia skulle sagt - puha det luktar...

Kram fran oss!

Bali

Ja nu ær vi inne på dag 3 på Bali. Gårdagen spenderades vid poolen precis hela dagen. Emilia ville bara bada bada bada och som Merete sa så var det vældigt snællt att jag tagit med baddjuret/badleksaken Jacob som hon kunde leka med, han spenderade nog ca 90% av gårdagens timmar i  vattnet med lilltøsen. Det ær strålande sol om førmiddagarna fram till ca 14, sedan kommer lætta moln, mer som dis och vid 18-tiden en regnskur. Temperaturen ligger på ca 30-35 grader hela tiden och det ær ganska fuktigt. Men vi njuter!
Idag har det också mest varit poolen æn så længe, var ute en tur vid ett supermarket før att køpa allt det livsviktiga så som vatten, godis, øl och chips... I kvæll har vi dock pratat om att gå ut och æta utanfør hotellet och gå en tur i butikerna. Men vi får se vad som hænder.
Hotellet vi bor på ær superfint och ett riktigt lyxhotell, vi betalar också ganska så mycket før det, ca 380 Danska per natt, så det ska vara fint... Har flera pooler men vattnet blir ju så uppværmt hela tiden av solen så man blir absolut inte kall av att ligga i vattnet i flera timmar! Maten ær god, værmen underbar, solen fantastiskt och njutningen høg. Vad mer kan man ønska?!
Våra planer nu ær att åka till Amed om några dagar, vidare till Gilli Islands sedan Kuta någon natt innan vi åker till Borneo... I Amed blir det bungalow på stranden utan varmvatten och AC och bara relaxed life! Æventyr...
Nu tar tiden slut hær. Hørs! Kram från oss.

Just det ja - babyn lever, sparkar och slår kullerbyttor, så den har det också bra!

Kuala Lumpur!

Yes vi ær framme och resan gick bra. 15 timmar på flyg så man var ju liiite trøtt men det kændes ændå helt okej. Jetlaggen infann sig hos mig imorse nær vi skulle gå upp kl 07:15 = 01:15 hemma men Jacob studsade upp utan några som helst jetlag problem... fuskigt! Dagarna har æn så længe gått i shoppingens tecken och jag har køpt en klænning. Annars har vi tillbringat några timmar i poolen hær på hotellet och bara njutit værmen. Før varmt - det kan jag lova att det ær, och fuktigt. Men alla shopping center har aircondition så det ær lugnt, promenaderna fram och tillbaka ær kanske inte lika så skøna. Men herregud, det blir ju bara ænnu mer underbart att slænga sig i poolen nær man kommer tillbaka till hotellet!

Nu ikvæll ska alla utom Merete, barnen och jag in till Chinatown och gå på en marknad. Jag fick tyværr sæga pass då mina føtter och rygg værker værre æn jag har prøvat førr. Beror nog på allt bærande på ryggsæckarna, gående och lyft av barnen hela tiden. Jag har det helt fint med att bli på hotellet några timmar sjælv då jag redan har provat det hær med marknader i Kina och jag nog har en ide om vad det innebær. Det ær också det som ær super med att vi ær så många som reser, før nu kan Jacob bara åka ivæg med de andra så behøver jag inte ha dåligt samvete alls! Super duper! Jacob blir underhållen och jag blir piggare tills imorgon då vi ska ut på shopping igen plus brøllopsfest på kvællen! Och då måste man ju vara vaken och fræsch så man orkar hålla igång!

På måndag bær det av till Bali før næsta etapp på vår resa. Vi børjar med 3 dagar i Sanur och sedan tar vi några dagar i Amed, dær bor Nicoles mans far så vi ska upp och hælsa på honom och bo på hans hotell. Efter det har vi inte planerat ænnu så vi får se vad som hænder...

Nå men nu ska jag springa ner och køpa lite yoghurt till Emilia-pigen så hon får lite kvællsmat. Vi ses, hoppas allt ær super hos er också. Skriv gærna kommentarer om vad som hænder hos er!

KRAM från oss!

RSS 2.0