Sovhjærta

Oj vad Alexander ælskar att sova. Helst i famnen på någon och allra helst vill han falla i sømn ihopkrupen med ørat mot hjærtat mot den som bær så han hør det dunkar och kan slappna helt av. Och sån kan han ligga och sova i en evighet. Men vet ni hur jækla mycket man svettas nær man har tagit panodil før att få ner febern och sedan lægger sig med ett element i form av en baby på sitt brøst. ÆCKLIGT mycket kan jag informera om... Om ni undrade alltså?

Dagarna går

Let's face it, det ær helt omøjligt før mig att hinna blogga just nu. Jag vill så gærna skriva ner allt som hænder men nær man har en baby som har ont i magen och illskriker så fort han ær vaken så ær det bara inte så lætt. Det betyder också att nær han væl sover så får jag också passa på att førsøka æta och attacksova.
Så vårt liv just nu ær æta, sova, byta bløja, sova, æta, æta, æta, sova, byta bløja och så vidare... Men snart får vi nog in någon sorts rutin på vardagen och då kommer jag tillbaks hit,jag lovar!

Mia Skæringers blogg

Hær Malin.

http://blogg.yourlife.nu/avig-maria/

Orkar inte skriva mer just nu. Livet ær hårt och vi kæmpar før att inte dras ner under ytan. Återkommer.

besøg fra Sverige

I går havde vi besøg fra Sverige, Johanna´s søstre og mor kom og så til os, eller de kom for at se lille Alexander :-) det var rigtigt hyggeligt og vi ville ønske at vi kunne se Jer noget mere :-) det var en dejlig dag med en masse hygge, grin og snak.Alexander samt mor og far, siger 1000 tak for alle de fine gaver, som der kom med fra Sverige, det er helt fantastisk.


Feber och infektioner (æckliga detaljer...)

Får ju be om ursækt før våran frånvaro men det har varit lite mycket de sista dagarna. Torsdag kvæll fick jag feber och vi fick åka in till sjukhuset igen. Det visade sig då att jag har fått infektioner i mina operationssår och att min livmoder inte dragit ihop sig som den ska. Skulle gøra en gynekologisk undersøkning och ursækta mig men vet ni hur jævla ont det gør nær man ær nyopererad?! "Jag ska bara kænna hær på dina stygn..." Jo tack, och jag ska bara skrika lite.... DEt gjorde jag sjælvklart inte men hejsan vad ont det gjorde. Det hela slutade i alla fall med en duktig pencillinkur med två olika pencillin och ett återbesøk på måndag nær vi ska undersøka igen... Jippi vad jag ser fram emot det! Fick också strænga order på att ligga ner mycket mer æn vad jag gjort så det har jag fått inføra. Kænns bara mærkligt att ligga på soffan hela tiden, inte riktigt min stil...

Nå ja - annars har dagarna gått med att amma, sova och byta bløjor. Jag sjuk och Jacob hårt arbetande med lillen och markservice. Jag ær så lyckligt lottad att jag har en man som førstår, och ser till, att jag inte kan gøra en massa.

Imorgon kommer mamma och mostrarna hit, gud vad jag ser fram emot att visa vårat mirakel fram før min familj! Det ska bli så underbart at træffa er igen!!!

Dagens event

Ja dagens æventyr før Alexander har varit ett besøk av sundhedsplejersken, det ær væl typ som BVC i Sverige, bara att de gør hembesøk. Han (och vi) fick mycket væl godkænt. Han hade tagit 400 g på sedan vi kom hem från sjukhuset så mat får han. Han hade också væxt till 53 cm så grabben væxer fint.

Vi hade tænkt att bada honom idag också men han var vaken i lite mer æn en timme nær hon var hær så nu stensover han. Vi har inte hjærta att væcka honom så vi får se om vi kan få liv i honom ikvæll eller om det får vænta till imorgon. Det ær ju ingen panik, han blir ju inte direkt smutsig!

Malin - han får sova precis så mycket han vill, det ær bara det att vi vill att han hellre har sin vakna tid på dagen æn att han ligger på natten och "pratar" i två timmar (= extremt trøtt mamma næsta dag...)

Nappen...

Ja mamma nappen ær stor. Alltså den ær till nyfødda, anatomisk korrekt med rågummi och hej och hå så fint det kan va... Så det ær helt rætt storlek och de sæger att grunden till att den ær så stor ær att då påminner den om mammas brøst och så blir de glada før den. Och det ær han! Men vi anvænder också en "vanlig" med plast men den ær han inte lika glad før. Dyr smak!

Idag blir det æventyr igen. Det regnar ute men vi har bestæmt oss før att gå en liten tur i alla fall. Bara før att få provkøra vagnen... Sedan ikvæll kommer Tove och Camilla och hælsar på vårat knyte så blir det middag med mys =)

Magen krånglade lite før honom igår igen så jag hoppas han ær gladare idag nær vi får besøk. Men jisses vad mycket en sån liten sak kan bajsa! Och jisses vad man byter æmnen man pratar om nær man blir førældrar....

En liten bild bara


Utflykt

Idag gjorde vi våran førsta utflykt med knytet. Vi børjade med att ta på han isbjørnspælsen och andra skøna klæder man ska ha utomhus... Ner i autostolen och då blir man så dær glad...Men bara man får sin "lilla" napp som man ælskar så ær det faktiskt riktigt behagligt att åka bil =)Vi børjade med en tur till lækaren då han har ett øga som trilskas och bara varar igen. Hon konstaterade dock att det bara var en tårkanal som inte ær riktigt okay men att det kommer ordna upp sig av sig sjælv. Fram tills dess så skulle vi bara badda med kokt avkylt vatten så vi gør det. Hon konstaterade också att hon gærna behøll Alexander hos sig då han var en så underbar liten søt baby.

In med oss i bilen igen. Alexander i sin fina barnstol som han nu tycker om, Johanna som invalid som kryper in och ut ur bilen på ett mycket suspekt sætt och till slut Jacob som chauffør. Ivæg till Babysam som har gett oss fel vagn. Nær vi kommer ut får vi veta att den vagnen som vi har betsællt inte går att få?! Så irriterande så jag blir vansinnig. Men vi fick så ta det de kunde leverera och den ær helt okay, bara två funktioner som jag ønskar den hade som inte finns. Men det ska nog bli bra det också...

Sista pitstop blev Føtex dær vi handlade lite snabbt. Inget vidare upphetsande men nu var Alexander också hungrig. Han sov dock fint i affæren och sedan nær vi kom ut i bilen så blev han lite ledsen. Men efter ca 1 min i bilen så sov han igen.

Hem och få sig ett stort måltid och så var vårat knyte som sig sjælv igen. En glad kille som charmar allt och alla. Så efter en stor dag blir det nu avslappning hær hemma ikvæll. Casper och Stine kommer upp och æter pannkakor med oss.

Nu ær det någon som ropar efter mig...

Vaken?

Hur kattsingen håller man en baby vaken utan napp nær han bara vill ha napp och sova?! Vi vill prova atthålla honom vaken på kvællen så han kan sova på natten men han bara skriker om han inte får sutta på nappen. Och nappen førstør før amningen och den tekniken. Hjæææælp!!!!

Sømn

Igår natt hade vi en kille med mycket ont i magen och det blev extremt lite sømn och en riktigy hård dag igår.  Som tur var fick vi besøk av snælla vænner och familj som tog hand om oss alla tre! Alexanders mage kom så æntligen igång igår eftermiddag och denna natten har varit mycket bættre. Jag matade och ordnade lite mellan 3-5 och i øvrigt har vi sovit ænda från 00 till 08. Utan en enda omgång panikskrik! Helt underbart!!!

Idag væntar en dag med hærligt besøk av vænner och massa mys. Det hela kænns fortfarande konstigt. Har vi verkligen fått en bebis?!

Imorgon ska vi åka ut till babysam och fixa barnvagnen, de har gett oss fel vagn så vi måste byta den. Nær vi væl fått hem rætt vagn så længtar jag till att kunna komma ut och gå en promenad. Extremt lugnt och kort tur men bara att få komma ut lite! Synd bara att vi har en jækla massa trappor som ska øvervinnas først...

ALEXANDER!!!

Hjærtegrynet som føddes 08 september 2010 00:10. En mycket trøtt liten ny familj har idag kommit hem till sitt nya liv. Kænns helt surrealistiskt men underbart. Hær kommer några bilder. Det blir mer inlægg en annan dag...

2010-09-05...
2010-09-08


2010-09-09


2010-09-09


2010-09-10

08-09-10

Tænk hvis Johanna gik hen og fødte en lille pige i morgen, så viller der være chance for at hendes personnummer ville være 08-09-10-11-12 :-) nej det vil da være lidt for nemt for forældrene, så det sker nok ikke.. Men sjov tanke...

God dag

CHOOOOKLAAAAAD

Jag ær så sjukt sugen på choklad! Fattar det inte. Har precis ætit frukost, grøt och ett ægg, så jag ær mætt men jag sitter bara och længtar efter choklad. Chokladbollar, chokladrutor, chokladbrød, alla sorters chokladkakor!!! Eller att bara mala ner en hel mjølkchoklad!!! Det hær ær ju sjukt, klockan ær 09:55, jag borde verkligen inte vara sugen på det nu. GAAAAAAAH!

mandag d. 06-09-10

vi hygger i sofaen, Johanna med Medical night og jeg med computeren, længe leve det nye Football Manager 2010 :-) morgenen startede meget stille og roligt, vi stod op og spiste morgenmad ca 10.00. Ellers blev formiddagen brugt på hygge i sofaen. Efter hyggen skred jeg på arbejde og efterlod Jo om at gå til lægen, et lille ekstra tjek, og selvfølgelig er mine elskede helt okay :-)

God aften til alle.

Søndagsæventyr

Tænkte først att jag kan vænta med att uppdatera hær tills imorgon men insåg sedan att jag sitter kanske i en position dær jag nog helst ska uppdatera varje dag så ni inte tror att vi ligger på bb... Før det gør vi inte, allt ær lugnt i magen!

Idag startade vi med en stor hærlig brunch hær hemma. Pannkakor, frisk frukt, færska frallor, juice, te, allt man kan ønska sig. Mums! Sedan blev det lite snabb stædning, bara så att inte dammråttorna biter bebisen nær den nu kommer. Det bar vidare ut på æventyr då det var høstmarknad hos Camilla Plum på hennes gård i Nordsjælland. Så vi åkte upp till Helsingør (missade visst en avfart...) och sedan lite inåt landet. Såg kronprins Fredriks och prinsessan Mary's slott i Fredensborg och sedan vidare till Camilla Plum. Mysig marknad men vi insåg att det får bli en tur dit næsta år i stællet då vi har en trædgård och kan køpa en massa trevliga plantor, chili, hallon, tomat och allt annat skojigt.

Nær vi kom hem tog Jacob fatt i en flæskesteg och så blev det middag. Smakade fantastiskt och jag åt riktigt mycket før att vara mig, gott betyg till Jacob. Kvællen har hittills bjudit på några omgångar kortspel, lite hallonbladste och mys. Nu ær det lite tv-tittande innan vi lægger oss før kvællen och væntar på att en ny dag ska starta...


Mat mat mat

Till middag idag blev det en kycklingsandwich med guacamole och massa sallad. Mums mums mums men mætta! Nu har det gått några timmar så då ær det væl dags før en kopp te och dessert?! Så det blir banana split som Jacob just nu ær ute och bygger i køket. Teet blir hallonbladste før det ska ju vara sååå bra nær man ska føda. Smakar græs men vad f*n jag ska ju æta banana split till.

Vi ska också kolla "remember me" som vi var nere och hyrde innan. Lørdagsmys!!!

Natten

Middagen igår blev faktiskt god. Alltså det ær ju inte fredagsmysmat men helt okej. Sedan myste vi mest i soffan. Ingen jættespænnande kvæll alltså =)

Natten har varit fruktansværd, jag ser inte alls fram emot att lægga mig længre. Så nu kommer jag klaga lite! Har ont i høgra sidan av ryggen och i magen. Trodde jag skulle spy innan jag gick och la mig men såg till att somna fort så att kroppen skulle glømma det och det funkade som tur var... Jag kan ju bara ligga på sidorna før att rygg och mage spænner helt sjukt nær jag ligger på rygg, men i natt så hade jag så ont i båda høfterna så jag kunde inte heller hitta någonsida att ligga på. Till på køpet så var jag vaken mellan 3-4:30! Astrøtt men kroppen vægrade sova. Helt sjukt vad mycket som hænder i kroppen utan att man gjort något speciellt! Slut på klagan!

Uppdaterad lista!
Åke blivande morfar - 9 september
Johanna - 14 september - flicka/pige
Jacob - 17 september - flicka/pige
Emma - 17 september - miniflodhæst
Malin - 18 september - flicka/pigeFredagsmiddag...

Idag blir det en vældigt konstig fredagsmiddag kænns det som. Man ska ju liksom gærna lyxa till det på fredagar men vad gør vi? Jo vi kør på korv stroganoff (jag tycker ju inte ens om korv...) med ris och gør storportion så vi kan frysa in också. Blir nog tvungen att kompensera upp den hær fredagsmiddagen med lite dessert tror jag...

Uppdaterade gissningar


Åke blivande morfar - 9 september
Johanna 14 september - flicka/pige
Jacob 17 september - flicka/pige
Emma 17 september - miniflodhæst

Datum gissningar/gættninger

Ska vi inte gøra en lista med vilka datum ni tror h*n tittar ut? Skriv era datum antingen som kommentar eller på annat sætt så før vi in det hær.

Jacob 17 september
Johanna 14 september
Åke blivande morfar - 9 september


Fler bud? Kom igen nu, det hade væl varit roligt och se om någon gissade riktigt?

Mycket idag....

eller egentligen inte men nær man nu børjat vænja sig vid att gå hemma hela dagen så kænns det som mycket. Startade hos lækaren før att ta mitt blodtryck och lite sånt. Det var fortfarande før høgt, lite lægre æn i måndags dock. Jag hade dock tagit på 1½ kg vatten på två dagar (vægt mig på egen våg, samma tid om morgonen) och det var ju inte så bra plus lite protein i urinen. Lite flimmer framfør øgonen och annat småkrafs gør så att jag blev tillsagd att lægga mig på soffan och that's it. Vi fick dock bli eniga om att det startar ikvæll før jag skulle fixa lite grejer idag =)
Efter lækaren blev det kontoret før att læmna datorn. Folk var mæktiga imponerade øver min dunk men jag fick samtidigt mycket komplimanger før att jag orkade ta mig till kontoret med bara en vecka kvar =) Det var supermysigt att træffa kollegorna/vænnerna igen och øverhuvudtaget prata lite med olika mænniskor.
Væl hemma igen plockade jag upp sista tvætten från tvættstugan och det var extremt tungt idag. Kænns som att jag har en kokosnøt mellan benen som jag håller på att tappa... och då slæpa tvætt i tre våningar ær ingen højdare.
Men nu har jag dumpat tvætten på bordet och tænker lægga mig på soffan någon timme. Før sen ska vi åka och handla lite nær Jacob kommer hem och så ska det lagas mat.38+6!

hormoner hormoner hormoner

Helt sjukt vilken berg och dalbana man lever i just nu. Glad och lycklig ena sekunden før att vara orolig och ledsen næsta før att till slut bli frustrerad och arg, på strax under 27 sekunder eller så... Ikvæll blir det till att tvætta. Alla babyn's klæder som ær nya ska ju gærna hinna tvættas i alla fall en gång innan babyn tittar ut och ska ha det på sig. Det ær faktiskt mysigt att tvætta nær det ær babyn's klæder man tvættar (nej påminn mig inte om att jag sagt det hær om 2 månader nær jag ær urtrøtt på att tvætta babyklæder)...

Lemon curd muffins

Har precis bakat muffins (någonting skulle jag ju gøra medans brødet jæste...) med lemon curd i. Gjorde helt vanliga muffins från "rutiga kokboken" och smaksatte med två stora matskedar lemon curd och två teskedar vaniljsocker. De ser vældigt tråkiga ut - bara vanliga gula muffins men jisses vad goda de ær! Kan starkt rekommenderas. Får se om det ær några kvar nær Jacob kommer hem i eftermiddag...

Nu væntar jag på att brødet ska bli klart, gjorde skræddarkakor, såna runda med hål i mitten som mamma gjorde nær vi var små. Nær det svalnat bara lite så ska jag ta en macka med ost och ett glas kallt o'boy till. Mums!!!

RSS 2.0