Sjukhuset

Var på sjukhuset før lite koller idag. Synd bara att det ær 25 februari idag och inte 25 mars... før det ær i mars jag har tid... men nu ær jag i alla fall sæker på att jag hittar dit... och att sekreterarna fick sig ett gott skratt så hær infør helgen... Sømnbrist?! Næ næ knappt alls...

Mikkel och Sverige

Ikvæll ska vi ut och hælsa på lilla Mikkel! Ska bli så mysigt att se in liten baby igen. Våran jættebaby ræknas nog inte in i den kategorin direkt... Sitter i stol  och æter mat två gånger om dagen, nope inte en baby længre. Stor kille nu... Snyft...

Imorgon ska vi i alla fall till Sverige och gud vad jag har længtat! Ska bli så underbart att træffa alla igen! Sedan kommer vi se ut som familjen Taikon nær vi kør før bilen kommer vara extremt jækla fullpackad. Hoppas att vi kan få med oss vaggan så vi kan stælla den på åkeriet igen men vi kan ju inte fælla alla sætena nær vi nu ær tre som ska åka. Så vi får se om vi får plats... Blir mycket spænnande! Packa får vi dock gøra imorgon før om någon timme ska vi åka in till Køpenhamn och ordna några ærenden. Jag ska till sjukhuset på lite koll och så ska jag till Fields och shoppa lite också. Full fart, men det ær ju så det ska vara!

Allt møjligt

Skrutt och jag sov till nio idag. Så sjukt skønt!!! Så nu ær jag utvilad men han vill nog gærna ut och ta en liten nap strax. Tænkte dra på mig skorna och gå en  minitur - hinner inte så långt idag - så han somnar så dær riktigt gott. Det beror lite på hur kallt det ær dock. Han hostar lite och nyser vældigt så rædd att han håller på att få min førkylning och i så fall vill jag att han sover inne.

Ska ge mig ut en vænda i brøllopsklænningdjungeln idag igen. Hoppas verkligen det går bættre idag annars blir det lakan från IKEA som jag drar runt kroppen... Farmor kommer hit och passar Alexander så jag hinner prova i lugn och ro. Ska nog åka och handla också nær jag ænda har ledigt...

Pappa - keep on dreaming...

Sånger till brøllopet

Vi behøver førslag på "ingångssånger" och sånger som kan sjungas och spelas på gitarr under vigseln. Kom igen nu - alla førslag ær vælkomna!

Førkylning blææææ

Ær så jækla trøtt på att vara førkyld nu. En vecka har gått nu med snor, hosta, ont i bihålor men ingen feber. Så dær irriterande med att det liksom inte vill slå ut i full blom så det kan gå øver. Vill komma igång med træningen igen. Och få lov att sova på nætterna utan att hosta ut lungorna (nær A sover alltså...). Men ja ja, det hær kommer væl hålla i sig till sommaren eller så. Suck!

Duktig skrutt

Han ær nu 66 cm (krympit två sedan sist?!) och væger 8,2 kg. Ligger lite øver medel men føljer sin egen kurva helt fint så det gør inget alls. Han fick godkænt på alla kontroller och en ok-stæmpel i rumpan. Sedan avslutade vi det hela med ett stick i varje ben och han var sur ca 2 sek før varje ben. Sedan sa jag "BØ" så grinade han igen. Ælskade plutt, så enkel att ha att gøra med. Næstan alltid glad och pratsam. Nøjd kille. Tror vi behåller dig ;)

Godmorgon!!!

Friska idag?
Hær har vi haft en skøn natt dær skrutt sovit mellan 20-06 utan att vakna en enda gång. Fatta vad fantastiskt!!! Han behøver førstås all energi han kan få idag før det ær dags før vaccination. En spruta i varje lår, tjoff tjoff. Han var jættemodig sist och græt i max 3 min men vi får se hur det går idag. Han visar ju lite mer kænslor nu æn nær han var 3 månader så det kan nog gott bli lite mer skrik. Undra om de gør något mer, typer væger och mæter eller om de bara sticker?!

Nær vi kommer hem ska vi gå en lång men lugn promenad. Jag hostar fortfarande som en tok så ingenting som anstrænger lungorna. Ska nog fixa iordning lite hær hemma också. Får besøk av mødregruppen på torsdag och då får det ju gærna vara lite iordning. Just det ja, måste førbi posten också. Det ær mycket nu ;) I øvrigt ska jag bara njuta min skrutt =)

Ha en bra dag!

Træning igen

Nu har jag kørt på i 12 veckor dær jag førsøkt tænka på maten jag stoppat i mig och førsøkt lægga upp en træning så jag kan strama till min kropp igen med resultat NADA! Min kropp har øverhuvudtaget inte ændrat sig så nu kæra vænner har jag ræckt ut efter hjælp. Olga (som jag skrivit om tidigare) ska bli min guru och PT i två månader. Tyværr ær hon fullbokad fram till 1 maj men då jæklar. Før jag orkar inte slita sjælv och førsøka komma på vad jag gør før fel nær ingenting jag provar funkar. Nu får jag någon som jag ska rapportera till, som hjælper mig med kost och som hjælper mig till træning efter vad just jag vill uppnå. Det kostar en hel del, ja, men jag har pengar kvar sedan mina fødelsedagspresenter (ja jag har køpt vinterstøvlar mamma) så det hær ær helt enkelt min fødelsedagspresent. Pappa kommer nog gråta blod nær han får reda på att han sponsrar min træning och kostuppstramning men så ær det... Så låtom oss hoppas att hon kan hjælpa mig till att nå mina mål. Men jag kommer inte vila fram till dess. Nope, jag tænker fortsætta som jag gør och førsøka træna och æta så bra jag kan.

Det viktiga ær att jag INTE ger upp den hær gången, jag ska lyckas! Så bring it on Olga - jag ær beredd!

Viktig milstolpe i livet som mamma

en av de viktigaste kanske måste ju vara nær man ska gå ut med sina vænninor och æta god mat, dricka lite før mycket vin och garva underlæppen av sig før førsta gången sedan man sket ut det dær kylskåpet? Och den milstolpen hænder idag och INGET kan stoppa mig! Jag har aningens dåliga førutsættningar, en førkylning, en totalt sømnløs natt och en vældigt grinig son som ændå inte vill sova middag men jag SKA ut idag. Så nu har jag typ tagit in espresso intravenøst och ska leka med min son i en halvtimme (som har satt rekord med att vara vaken 13 ggr inatt! och sedan inte sovit sedan 07:22), trycka i honom en flaska mjølkersættning så han blir gott mætt och sedan packa ner honom i skøna mysiga vagnen. Så går vi ut och går i 20 min och så har jag bestæmt att han kommer somna som den bebis han ær och sova i flera timmar. Då går jag in, startar babyalarmen (okej jag lægger væl ett i vagnen också då...) och så sover jag i lika många timmar. Så ska jag nog vara fit for fight sen. Væl?!

Håll nu tummarna før mig ær ni snælla før jag måste få den hær planen att fungera!

Mat ... till bebisar...

Det hær inlægget har inga bilder och det finns en vældigt bra anledning till det. Nær man lagar læcker mat och sedan kør allt med stavmixern så blir det vældigt ful mat... och ibland grå... och ibland brun...

Men jag tænkte berætta vad jag har gjort idag i alla fall, førutom att kurera min jækla konstiga førkylning. Jag har lagat mat till Alexander! All møjlig mat. Vi har gjort
- æpple/pæron och bananmos som vi ska smaksætta grøten med på morgnarna. BRUN!
- ærtpure med solrosolja och mjølkersættning. GRØN!
- broccoli och potatispure med solrosolja. GRØN/VIT!
- kycklingpure med olja. GRÅTT!

Så nu har jag fryst in ærterna. Det andra står i kylskåpet och væntar lite. Vi har børjat ge skrutt om morgonen och sedan mat vid 17/18-tiden. Ikvæll blir det potatis/broccoli och kyckling. mums?

Alexanders nøjen just nu...

Alexander ær nu 5 månader och 1 vecka och hans stora hobbyer hær i livet just nu ær...

Ligga på filten och leka med skonBada med mamma och pappaÆta - det kan bara gå før långsamt...Titta nær Bella och Nicolai leker - spænnande med hundar!


<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/dba3oGSTprE?hl=da&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/dba3oGSTprE?hl=da&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>


Bowla med familjen, hær med faster StineKolla baby einstein på mammas telefon eller på datorn - de ær så roliga!Læra sig det hær med gåstol... det ær alltså riktigt svårt det dær...Sedan ælskar han ju att sova också och ligga tætt tætt med snuttefilten i ansiktet. Men det vågar jag inte ta kort på eftersom han vaknar så himla lætt. Men han ær søt, jag lovar.

Brøllopsklænning

Var ute och skulle prova klænning idag i en butik dær jag bestællt tid. Nær jag bestællde tid, på en mæssa, så var de supertrevliga och imøtkommande. Inga problem vi skulle nog få ordning på det hela. Idag var de så fruktansvært otrevliga. Noll service, fick ingen hjælp alls och fick høra mer eller mindre att det finns helt enkelt inga klænningar før folk som ser ut som mig. Jag fick prova 4 olika klænningar och hon kunde inte på något sætt hitta någon annan klænning som hon kunde se skulle passa mig... ok. ja men tack då... Så det slutade med att efter 40 min så gick vi och sa att jag skulle tænka øver vilken klænning jag skulle ha. Då sticker hon in ett - du får bara rabatten jag lovade på mæssan i en vecka till, senast onsdag. sura kærring! Så nope - hon får inte mina pengar. Jag och tjejerna får leta upp en annan dag och några andra butiker som vi kan kolla i, før något måste væl finnas æven om man ser ut som mig?!

Tævling


"Jag tävlar hos Linn om ett presentkort på 200kr från Pledd.net."

Mikkel har kommit!

Nicolai och Sidse's lilla prins Mikkel blev fødd i morse. Værldens søtaste minibaby. Han kom lite tidigt så han væger bara 2500 g men vi har sett værldens søtaste kort på han. Ser verkligen fram emot att mysa med lillen!!! Så Jacob har nu blivit farbror (och jag har nu blivit tante... så pratar vi inte mer om det...) och ær rimligt stolt øver det.

Nu ska jag nog lægga mig och læsa tror jag. Myspyskvæll isængen helt enkelt. Orkar inte se champions league med J...

Egentid

Alexander ær nu avlevererad hos farmor så nu ska jag ha egentid. Så på med gympaskorna, ut på långpromenad och så hård styrketræning på det. Sedan blir det avslappning med en lång dusch och vælvård i någon timme innan jag åker in till Køge før att ha en date med min kommande man. Kænns konstigt att ha en hel eftermiddag fri från Alexander dær jag inte ska gøra något speciellt men samtidigt vældigt skønt. Vet ju att han har det helt fint med farmor så det ær ju absolut inte det, det ær bara lite tomt!

Har fått superduperunderbara nyheter idag också men det får jag berætta senare.

Ha en skøn tisdag!

Alla hjærtans dag = choklad?

Jag har universums chokladsug, det ær helt galet. Jag vill bara vræka i mig choklad. Inte mjølkchoklad eller annan ljus choklad utan mørk underbar len choklad dær kakaon smeker munnen. Och nær det ær alla hjærtans dag så måste man væl få æta choklad? Så ikvæll blir det gino med ananas, mango, banan och underbar mørk choklad. Jacob kør nog på en skopa glass till men jag kør bara på frukt och choklad. Oops nu skriker baby!

Angående solsidan

Efter att ha sett tre avsnitt av solsidan så førstår jag vad det var som gjorde att vi flyttede till vår nya adress. Vi bor på Solsiden och vi ÆR Anna och Alex. Jag får helt ont i magen varje gång jag ser det før det ær som om de har filmat våra liv... Ha ha ha, jag skrattar ihjæl mig! Ja men vælkommen till solsiden då...

Besøk och semester

Vi har haft supermysigt besøk av Jenny och Christian i helgen. Skrattat, tagit det lugnt, myst och ætit massa gott. Helgen har gått fort och nu ær man lite trøtt i øgat. Jag lovade ju att uppdatera hær med lite bilder och filmer och sånt men idag orkar jag helt enkelt inte. Imorgon åker vi till ett sommarhus på semester och dær har vi inte internet så det kommer inte hænda något hær på hela veckan. Sorry men ni får vænta helt enkelt. Vi tar semester helt enkelt...

Uppladdning

Just nu har skrutt kækat sin mjølkersættning och jag sitter och kækar grøt med blåbær, ægg och kaffe med mjølk. vi laddar før att åka och hæmta Christan och Jenny på flygplatsen och ha en superkul helg tillsammans. Det ska bli såååå kul!!! Ska førsøka ta lite filmer på skrutt tænkte jag som jag kan lægga upp hær så Nellie har något att titta på

Ha en skøn helg allihopa!

Uppdaterad træning

Oavsett hur trøtt man ær så ær det bara att inse att træning gør en piggare. Æven om jag hellre hade lagt mig och sovit tre timmar nu ær skrutt sover så tog jag tag i træningen vilket har lett till att jag orkat fixa en massa annat också istællet før att sova. Idag blev træningen føljande.

Powerwalk 3 km på under 25 min

Planka stående ½ min
Planka knæ 1½ min
Ingen paus mellan!
Hade tappat vældigt mycket styrka i magen, har slarvat med plankorna men kan också bero på ren trøtthet, orkade inte peppa mig sjælv. Skærpning på plankorna alltså!

Rumpøvning 12 ggr med 2*1,25 kg vikter i hænderna

Biceps med hantlar med 5kg per hantel 8 rep - aptungt!

Utfall med 12 rep per ben - inga hantlar då mitt bæcken fortfarande ær allt før instabilt och gør ont så fort jag lægger på hantlar. Fortsætta træna utan hantlar och fokusera på att bæckenet hålls stabilt.

Triceps med 1 hantel med 5 kg 12 rep. Ska se om jag hittar en annan øvning, den hær ær inte tung nog.

Brøstøvning på pilatesboll med hantlar med 5 kg per hantel - 8 rep - aptungt!

Rygglyft 10 stk

Knipøvningar 10 sek intervaller i 1 min

Starta om från børjan igen och upprepa 3 ggr


Æven om vi inte har sovit direkt i natt heller så var det i alla fall skønt att røra på flæsket. Har också skruvat upp en hylla på Alexanders rum. Nu ska jag førsøka stæda toaletterna, vika ihop tvætten och fixa køket. Men skrutt vaknar nog strax och då får det andra helt enkelt vænta.

RSS 2.0