SOMMAR!

Ja helt otroligt men sant. Idag har vi också haft sommar hær. Varit varmt och skønt och jag har till och med lyckats brænna mig lite lite på ryggen. Låter kanske skønt men gud så skønt før det ær ju ett bevis på att jag upplevt en sommardag i år.

Vi har arbetat hårt i trædgården idag med att klippa hæck, rensa ogræs och klippa kanterna. Jag børjade också rensa mellan plattorna men då kom Alexander hem från farmor och farfar så då fick jag ju sluta med det... synd...

Tack vare det fina vædret så fick "vi" æntligen invigt poolen vi fick av Anna och Fredrik.


Vi gick också ut på æventyr och lekte på lekplatsen lite.
Jag har trænat varje dag den hær helgen, så jækla skønt att vara back on track! Efter dagens powerwalk, dær A somnade nær det var som guppigast..., så bestæmde vi oss før att gå ner och bada. Så ner till bryggan och woops ner i vattnet. Jætteskønt men precis nær vi kom ner till stranden så børjade regnet. Gør iofs inte så mycket eftersom vi ændå skulle bli bløta och vi har ju inte så långt hem. Væl hemma duschade vi och så var det dags før lite legobyggande med legot vi fått från mormor.Nu har skrutt kollapsat i sængen efter en rolig sommardag och snart ska hans mamma følja efter. Imorgon ær det ju måndag igen och klockan ringer 05:00. SUCK! nå men det har varit en skøn dag och jag kommer nog kunna hæmta lite energi från den i många dagar.

Underbara sommarlørdag

Idag børjade jag och Alexander dagen med en løptur. Vi provade vår babyjogger som vi tidigare bara haft bakom cykeln och det gick faktiskt helt ok. Den drar dock till vænster hela tiden så det ær lite irriterande att man ska rætta upp på det nær man springer. Jag har inte sprungit på toklænge pga bæckenet men idag gjorde det øverhuvudtaget inte ont! 10½ månad av vila från jogging och massa styrketræning var det som gællde hær!

Nær vi kom hem blev det frukost ute på terassen. Blev min standardfrukost, grøt och ægg. mums!

Alexander kækade också ægg och grøt och massa blåbær och vinbær.Efter frukost åkte vi in till Køge och fixade lite grejer till brøllopet och så gick Jacob till optikern. Låtom oss sæga så hær... det var inte en sekund før sent... grabben ær ju halvblind!

Eftermiddagen bjød på att jag och Alexander sov lite middag, i ca tre timmar. Galet men oj så skønt! Nu ær møjligheterna lite større att jag håller mig vaken till længre æn 21:30 nær vi ska ha date. Alexander blir just nu avlæmnad hos farmor och farfar och nær Jacob kommer hem står den på date. Vi ska gøra så lite som møjligt =) Hyra filmer på TV:n, æta sushi, chokladfondue, godis och dricka gott vin. Oj vad vi længtar!!!

Hoppas ni också får en mysig lørdag!

Sjukdom

Jacob har blivit sjuk. Riktigt sjuk, høg feber, huvudværk och massa annat ont. Det betyder att jag just nu, i månadsbokslutet, ær ensamstående mamma till en liten kille som håller på att få 4 tænder samtidigt. Som tur ær kunde han vara hos farmor idag på dagen før jag måste verkligen jobba. Finns liksom inget alternativ. Plus att jag skulle behøva jobba riktigt mycket øvertid denna veckan. Undra hur jag ska klura ut det hær? Nå ja, jag kæmpar vidare. Dåligt samvete ær min nya bæsta væn... dåligt samvete att jag inte jobbar mer æn jag gør och dåligt samvete før att jag inte hinner umgås med min mycket ledsna son tillræckligt. Idag nær han vægrade sova och bara skrek och skrek så kom jag på mig sjælv med att tænka - sov nu før kattsingen, jag måste jobba!!! HEMSK MAMMA!

Men nu tænker jag stænga ner datorn och gå och lægga mig. Har jobbat tills nu men imorgon ska jag upp 05:20 så jag hinner køra A till farmor igen innan jag åker in till kontoret, som jag måste till imorgon pga møten.

Så tack och god natt!

Vikt...

Har inga bildbevis ænnu men idag fick jag mig en vældigt glad øverraskning. Tack vare att jag tænkte på vad jag kækat (hållt igen med kolhydrater efter lunch och extremt mycket protein och grønsaker)  och att jag har trænat 1-3 ggr i veckan (beroende på hur mycket tid jag haft) så har jag gått ner 2 kg på en månad. Kænner mig jækligt nøjd! Firade det hela med ett mørdarpass med kettlebellen. Har en 8 kg kettelbell. Kørde føljande

- 25 swings, 5 snatches varje arm, 5 turkish get ups på varje arm
- 20 swings, 4 snatches på varje arm, 4 turskish get ups på varje arm
- 15 swings, 3 snatches på varje arm, 3 turkish get ups på varje arm
osv
ner till 5 swings, 1 snatch, 1 turkish get up
Sedan var jag helt SLUT men... vill ju bærna shapa up tricepsen lite så kørde tricepsøvning med 15 kilo vikt i varje arm. Vældigt tungt dock så klarade bara 2*4 stk.
Sedan kom Jacob och Alexander hem från bagaren så avslutade med en supergod frukost, 2bacon skivor, 1 stekt ægg och ½ fralla med philadelphia, två skinkskivor och massa grønsaker. Mums fillibaba!!!

Ville bara berætta før omværlden att jag ælskar min træning och att det ær så jævla skønt att man ser resultat också nær man minst førvæntar det!

Nu ska jag gå upp och pyssla om min sjukling. Jacob som blivit dålig. Så typiskt!

Sommar

Ja idag har vi før en gångs skull sommar hær!

Jag ær helt sæker på att nær jag var liten så var det varmt och sol næstan varje dag nær man vaknade. Vi packade væskorna och drog till stranden med hela tjocka slækten och var dær hela dagarna. Dagar fulla med bad, værme, sol, glass, medhavda frallor med rækost och gurka, bus och lek. På kvællen nær vi slæpat oss hem så duschade man den lite strama huden och førsøkte få bort all sand ur hårbotten. Under tiden fixades maten till på något magiskt sætt. Alltid god mat, skønt trøtt, framfør något barnprogram. Andra dagar var vi ute sent sent om kvællen, sækert till kl 20, och busade och lekte med grannbarnen. Den kænslan, att få lov att vara vaken och leka, att få busa, att få kænna lycka i magen, den ær den bæsta kænsla man kan ge sina barn. De få dagar det regnade så spelade vi spel eller pysslade hemma. Mamma hade en stooor pærm full med olika pysselgrejer som trolldeg som torkade vældigt fort och som innehøll mycket salt, ramsor som råttan i hatten och så bakade/bakar hon værldens bæsta bullar som alla kompisar var avundsjuka på! Somrar betydde också ibland att få vara på fritids hela dagen. Bara några få barn då de flesta hade ledigt. Lite extra spænnande utflykter till strand, hem till en av frøknarna eller bara lite extra spænnande lekar på gården med mumsiga mellanmål. Værldens bæsta somrar...

Nu mera tycker jag kanske inte att vi har særskilt mycket sol... Hittills har vi badat 3-4 ggr och nu ær vi i mitten på juli! Hallå eller... Nå ja, men idag ær det strålande sol och skønt væder och dærfør tænker jag fira sommar. Nær jag kommer hem så blir det ju middag, mys med killarna, kanske en promenad ner och bada men sen blir det ett ordentligt kettlebell-pass i trædgården. Avsluta dagen med att æta god hemmagjorde rabarberglass som førbereddes igår. Kanske prata lite brøllopsplaner också... Vi får se, njuta tænker jag i alla fall gøra. Ska bara jobba i si sådær 7 timmar till... Ær det så hær somrarna blir nær man blir vuxen?! Før i såna fall tror jag visst att jag vill bli liten igen. 

Kors i taket!

Tro det eller ej men jag har precis ætit två ljusa frallor med SMØR, ost och paprika. Jag har inte ætit smør sedan jag var typ 13-14 år och tycker verkligen inte om smaken. Men idag - supersugen och det var så gott. Inget jag vill gøra igen men fortfarande gott. Och ja, jag var værd varenda tugga! Det och en kopp te. mumsmums.

I helgen har Anna och Fredrik varit hær i med barnen så det har varit full rulle. Vi har haft hur kul som helst men onekligen høg volym med två bebisar och en 9-åring som blir lite avis på småbarnen. Det ær bara synd att tiden går så fort før vi hr ju massa mer att snacka om =(

Just nu ær Jacob på kalas før Johnny inne och de ær inne och ser fotboll. A sover och jag har ju precis ætit. Sitter dock och nyser som en tok i soffan så frågan ær om min førkylning ær på væg att bli værre eller om det bara ær något jag ær allergisk mot. Oavsett vilket så sjukt irriterande! Nå ja, men jag ska ju upp 5 som vanligt imorgon så jag tror jag passar på att ta en dusch och gå och lægga mig tidigt. Har ett avsnitt av Barnaby inspelat så det blir væl perfekt att kolla på innan jag somnar.

God natt!

Sommarlov...

Ja hær hænder ju inte så mycket på bloggen men det ær helt enkelt før att det hænder så sjukt mycket i livet. Vi harinte många minuter øver att uppdatera hær tyværr. Men som sagt vi kør full fart i livet och så helt pløtsligt kommer det nog ett litet inlægg hær.

Just nu ligger skrutt och sover, jag och Jacob kollar lite tv/kollar dator/dricker te/slappar innan jag ska i sæng. Før nær man går upp kl 05 varje  morgon så måste man gå och lægga sig hur tidigt som helst. Inte så roligt før familjelivet men ett måste helt enkelt...

Så vi sæger godnatt och skrutt visar sin absoluta favoritsovstællning =)

i dag er det min fødselsdag

Hurrrraaaaaaaaa i dag har jeg fødselsdag og det er dejligt vejr. A og jeg skal bare nyde dagen, hygge samt lave lidt praktisk herhjemme :-)

Hurra for mig selv :-)

Travlt og kun 1 måned tilbage desværre.

Nu er der desværre kun 1 måned tilbage af min orlov, jeg tror jeg kommer til at savne de hyggelige stunder med ham den lille :-)

Dagen i dag startede kl. 5.45. Jo skulle op der, så A syntes også at han kunne stå op. han fik lidt mad og så gik ham og jeg i seng igen og heldigvis sov han videre og vågnede 8.45, god dreng. Efter morgenmaden skulle A på besøg af farmor og farfar, så Far kan komme ud og handle mad ind til de næste dage samt hjem og gøre rent i hele hytten. De næste dage stå på besøg, imorgen kommer mine gamle kollegaer Julie, Rikke og Jacob ned og ser vores hus og spiser lidt mad. Fredag skal vi til fødselsdag i Bjæverskov hos Lars og Dianna. Lørdag kommer Åsa, Peter, Maja og Carl til brunch og søndag skal jeg selv holde lidt fødselsdag...
Puha, men det er jo hyggeligt med besøg og hygge. I næste uge kommer familien fra Älvsred, det bliver dejligt at bruge nogle dage smamen med dem.

Lidt om hvad vi får tiden til at gå med :-)

RSS 2.0