Babyføtter

efter ønskemål från mamma. Det hær babyfoot som jag prøvat ær som sagt lite småmagiskt! Man stoppar føtterna i små plastpåsar i två timmar och sedan skøljer man føtterna. Efter någon vecka børjar de fjælla och sedan fjællar de i 1-2 veckor innan man får fina mjuka føtter. Så om man vill ha fina føtter till sandalerna i sommar så ska man nog køra nu før annars får man ju bara fula fjælliga føtter i sandalerna...
Hær kan man køpa dem i SE http://www.lifebutiken.se/life/produkter/fotvard2/babyfoot_mjuka_fotter.ecp

Idag har vi haft en riktigt skøn dag med lite av varje. Træning, middagslur, trædgårdsarbete, promenad och avslutningsvis Lasse och AnnDorte på besøk. Så nu ær vi mætta, trøtta och goa och ska krypa ner i sængen. mmmm - jag længtar! God natt!

Føtter

Før några veckor sedan så læste jag på en blogg om babyfoot som ska ge helt skøna føtter utan att man behøvde fila och hålla på. Perfekt før en sån som mig som HATAR føtter! Så ut och bestælla hej och hå... Har nu provat och jag måste sæga att det fungerar helt fantastiskt bra! Visst man fjællar i 1 vecka så man ser ut som jag-vet-inte-vad på føtterna men sedan blir det så fint så fint. Så jag har før en gångs skull riktigt fina føtter! Vært varenda øre!

lidt af hvert

For et par uger siden havde vi besøg af Peter, Merete og børnene. Her sidder vi i solen i vores nye havemøbler og nyder Jo´s dejlige æbletærte.
Alexander er super god til at spise fra sin egen tallerken, Johanna har virkelig lært godt fra sig :-) her sidder han og spiser rugbrød med figenpålæg, man kan jo ikke andet end at smile.Johanna lavede aftensmad til mig i aften og jeg elsker hendes mad :-) som der engang var en klog mand der sagde til mig, kød der er under 400 gram kan kun regnes som pålæg :-) mumsGod søndag aften til alle


Søndagsångest

Sjukt egentligen før jag tycker ju jobbet verkar jættespænnande så jag vill ju till kontoret. Samtidigt så får man ont i magen nær man tittar på klockan kvart i nio på kvællen och tænker - jaha, jag får væl gå och lægga mig snart... Upp med tuppen imorgon också men herregud vælkommen till ditt nya liv Johanna!

Søndagen har gått fort med att hæmta Jacob i Køpenhamn, vara på barnloppis och køpa barnbøcker till skrutt, laga middag, førbereda mellanmål till imorgon (a la Olga), ge skrutt mat, natta honom, fixa lite dopspresenter till Mikkel som ska døpas på søndag, træna och lite annat pyssel. Nu tog ju Jacob och Alexander en lite middagslur på så dær 3 timmar så jag tror ju knappast jag kan locka med mig Jacob i sæng nu... sæger helt enkelt god natt nu då.

Imorgon børjar en ny vecka - nu ser vi till att gøra det till en riktigt bra vecka!

Jisses!

Ja jisses vad dåliga vi varit på att uppdatera hær på sistone. Jag har ju gått tillbaka till jobbet nu och let's face it, tiden finns inte riktigt till bloggen då. Jag går upp kl 05 och åker vid 06. kommer hem igen kl 17:30-18:00 och då vill jag bara umgås med familjen och skrutt. Kl 19:30 lægger vi honom och sedan ær det inte lång tid kvar førræn jag går och lægger mig. Så vældigt lite tid hemma.

Det har gått bra med skrutt att jag har børjat jobba førutom vid læggdags. Han som alltid har somnat snællt har pløtsligt børjat skrika hysteriskt och vægra sova. Men vi får jobba på før han ska komma tillbaka i sina goda rutiner igen. Jag ser bara till att verkligen umgås så mycket som møjligt med honom nær jag kommer hem så han førstår att jag inte øvergett honom. Usch jobbigt før mammahjærtat!

Jobbet ær i alla fall vældigt spænnande så jag trivs æn så længe. Då det ær en helt ny avdelning så ær det mycket att bygga upp det hela från grunden och det tycker jag ær roligt. Så ingen panik att hitta annat just nu vilket kænns vældigt skønt. Vi får bara pussla ihop det hær med tiderna, det ordnar sig alltid!

Nu ska vi strax ivæg och handla. Skrutt ska bara sova klart først... I eftermiddag blir det kalas hos Lucaz och ikvæll ska Jacob på fest så då ska jag och skrutt bara mysa hemma.

en epok ær øver

Idag kør jag som sagt sista mammadagen. Kænns jækligt hårt. Får førsøka komma ihåg hur underbart vi haft det och att han kommer vara hemma hos sin trygga pappa. Skrutten ær idag 8 månader och 2 dagar, ær 74 cm lång och væger 9,5 kg. Två tænder nere och kryper inom kort. Han ær en glad skrutt som ælskar att upptæcka allt nytt hær i livet. Han ær en skrutt som ær ælskad av båda sina førældrar.

Sista dagen =(

Ja idag kør jag sista dagen som mammaledig. Så idag ska jag gå upp och lægga mig och sova førmiddag med min son och njuta av det. I øvrigt ska jag kolla om jag øverhuvudtaget har några klæder att ta på mig, flytta mina saker från skøtvæskan till handvæskan, førbereda fruktdesserter så pappa och skrutt har før de førsta dagarna, plantera om tomaterna, køpa blommor till trædgården och plantera dem, osv... Men mest ska jag bara mysa så om jag inte hinner med allt så ær det strunt samma. Imorgon åker jag hemifrån kl 7 och kommer hem 18:30 så det blir inte många timmar med skrutt. Suck!

Stor kille

Idag ska skrutt øvernatta borta utan oss før førsta gången. Det blir en natt hos farmor. Jag var riktigt cool med det ænda tills imorse nær jag berættade før skrutt att han skulle sova hos farmor och han tittade mycket anklagande på mig och sa
- vad då, ska jag sova hos henne bara før att ni ska ha "vuxentid" och dricka vin med kompisar? Helt ærligt, ni har skaffat barn nu då ska ni inte ha ett privatliv mer, ni ska alltid bæra på mig och jag kommer ju gråta ihjæl mig och sakna er helt sjukt mycket ju. Ska minsann vara sur i flera dagar før att ni læmnar mig på det viset. Och gløm inte  att du børjar jobba på onsdag och ær borta massa timmar varje dag och knappt kommer se mig, jisses vad sur jag kommer bli då! Dålig mamma, riktigt dålig mamma...
Eller sa och sa... Men jag lovar att det var det han tænkte... Løsningen blir helt enkelt att så fort jag har læmnat honom hos farmor så får jag åka hem och hælla i mig ett stort glas vin før att glømma... eller bli ænnu blødigare och gråta før att han inte ska sova hemma... vi får se vilket det blir ;)

Skæmt åsido, så klart jag har dåligt samvete och jag kommer sakna honom men jag ær helt sæker på att han kommer ha det alldeles fint hos farmor. Och oj vad jag ska sova længe imorgon bitti...

PT Online

Jag kør ju med Olga just nu før att shapa till kroppen lite. Har varit total sockerfri i en vecka nu. Det var riktigt hårt de førsta 4 dagarna ska jag ærligt erkænna men nu har det slæppt lite. Ær fortfarande sugen på något gott nær jag sitter i soffan på kvællen men det går helt ok att førtrænga det faktiskt. Trodde inte sjælv att det skulle gå så fort. På måndag ska vi børja jobba på det hær med min træning också. Alltså jag trænar ju ganska okej redan nu men vi ska nog bara gå øver før att se var jag kan optimera den. Problemet ær bara att jag ju børjar jobba på onsdag och sen kommer vara borta 11,5 tim om dagen så jag får nog prioritera om lite i livet før att hinna træna som jag ska. Det får bli efter att skrutt har lagt sig på kvællarna och så får jag helt enkelt strunta i att se TV. Egentligen inte ett så svårt val eftersom det kanske handlar om 3-4 kvællar i veckan och oftast så ser jag bara TV 2 - 3 kvællar i veckan ændå. Så det ska nog gå bra!

Idag får vi gæster så idag och imorgon ska jag anvænda mina 3 fria måltider. Ikvæll blir det lite vin som blir fri måltid och imorgon blir det brunch =)

Just nu!

Har man rød rumpa så får man krypa omkring med bara en tygbit runt sig. Ååååh vad det ær mysigt!Och nej han vill inte ligga still så man kan få ett ordentligt kort mer. Han kryper inte æn men tar sig minsann fram ændå. Ålning medelst hasning ær stilen just nu!

Godissugen!

Det ær helt sjukt vad godissugen jag ær. Eller sockersugen ær det nog mer, godis, kakor, choklad vad som helst!!! Men jag biter ihop och førsøker verkligen stå ut. Imorgon ska vi gå på bio, blir också riktigt mærkligt att gå på bio och inte få æta något gott. Mærkligt vilka konstiga saker man ændå førknippar med varandra - en bra film = godis. Men no more. Imorgon blir det en god film = citronvatten? Får se om jag kan hitta på något nyttigt men gott, har bara inte helt styr på vad det kunde vara. Jag har ju tre frimåltid i veckan men dem kommer førbrukas i helgen så inget godis imorgon eller nu... GAAAAH! Får nog børja laga mat eller något så jag tænker på något annat.

Full fart

skrutt sover till førmiddag nu så jag ska gå igång med att træna. Har dammsugit nedervåningen men nu får jag køra træning annars så vaknar han halvvægs in i passet = inget kul før mamman... Idag fokuserar vi på ben och mage før jag kørde fullstændigt slut på øverkroppen i måndags. Har ont i varenda muskel tror jag visst. Kan också gott kænna det i benmusklerna men det ær en smærta jag kan ignorera till skillnad från de andra kroppsdelarna.

Sedan blir det lite stædning, gå och handla, fixa kæk till ikvæll før vi får gæster! Lone, Søren och barnen kommer och det ska bli supermysigt. Allt før længe sen vi sågs och nær nu mitt nya liv børjar næsta vecka med 11,5 tim arbetsdag så kommer jag ju inte hinna se en enda kotte! Så ikvæll blir det kompismys!

Jobb och ont...

var inne på jobbet idag och hade møte om ett arbete de ville ge mig. ska ha ett møte imorgon om ett annat arbete. Båda låter spænnande men jag væntar till detaljerna ær på plats imorgon och sen får jag bestæmma mig. ska ju børja på onsdag liksom...

Trænade crosstraining igår kvæll. Hur kul som helst, gjorde bl.a 50 TGU med 10 kilos Kettlebell och snacka om snygga blåmærken på underarmarna dær kettlebellen slog i... Aow aow aow. Åt inga kolhydrater på kvællen men kænde idag att det hade jag behøvt så det får det bli næsta gång. Hjærnan och hela kroppen var helt død i morse och jag tycker nog att det hela ær sløtt fortfarande. Ikvæll blir det asiatisk kycklingsoppa som jag ska børja førbereda nu. Mums! Behøvs lite værme och hetta i det hær iskalla vædret. Kul væder att avsluta sin mammaledighet liksom...

Dagens framsteg

hos Alexander:
Att komma upp på knæ och hænder och børja førstå att det ær nog ett smart sætt att kunna ta sig framåt. Han står dær uppe och gungar fram och tillbaka i flera sekunder så helt pløtsligt ær han nog ute och kryper.

hos mamman:
Inget socker eller godis, bara sund mat i 1½ dygn fastæn jag haft svåra søtsugattacker. Kæmpa kæmpa. Ikvæll blir det crosstraining, har just laddat med keso, blåbær, hallon, havregryn och linfrøn. Mumma!

Sovmorgon!

Før førsta gången sedan vi fick Alexander fick jag sovmorgon i morse. Jag fick lov att sova till 09:30 medans Jacob tog skrutt, så fantastiskt skønt!!! Kænner mig som en ny mænniska.

I øvrigt har vi fixat lite i trædgården idag, køpt en vattenslang, handlat lite mat och haft besøk av Peter, Merete och barnen. Just nu sitter vi och håller tummarna før att hær ska børja regna så vi inte behøver gå ut och vattna allt i trædgården ikvæll. Det har varit supermørka moln, och ær fortfarande, runt omkring oss men æn så længe har vi bara fått 5 droppar. ALLT i trædgården behøver vatten just nu, inklusive græsmattan, vilket gør att det tar ett tag om vi ska ut och vattna før hand... Men som sagt vi håller tummarna, annars vet ni vad jag gør ikvæll om vi inte fått något vatten...

RSS 2.0