snart weekend og ferie..

Puha hvilken uge, men nu skal jeg snart hjem og hygge med Jo, Anna, Frederik og Victor.. Hmm besøg fra Sverige, det er altid dejlig, man håber at de har meget godis med :-)

Når men tirsdag i næste uge går jeg på ferie og onsdag tager jeg til Danmarks smukkeste festival i Skanderborg, glæder mig som et lille barn til at se alle drengene igen :-) vejret i år ser godt ud, men lad os nu se om der ikke får sneget en regnbyge ind :-)


Sol och vind

Märkligt väder ute idag. Det är skön sol men blåser fortfarande storm så man vill inte direkt sitta ute.

jag har vilat på förmiddagen men jag är fortfarande trött. Det får nog bli en halvtimme mer i soffan innan jag är helt på G. Sedan ringa och höra var Anna är och bestämma var vi ska träffas. Sedan blir det full fart med gäster, lek på lekplatsen, god mat, lite vin och massa mys.

Migrän!

Hade en sån sjuk migrän attack i natt. Den har legat och lurat i några dagar men igår på dagen var jag ok så jag trodde den hade försvunnit men inte. 5 min efter vi hade åkt från Jonny och Annemette började det blixtra och sedan var kaoset ett faktum. Jag har kravlat på golvet till toaletten, svimmat på vägen, vaknat till, spytt, kravlat tillbaka till soffan, somnat två min, vaknat av smärtan. Usch usch usch det var ingen rolig natt. Det betyder så att jag ligger hemma i sängen idag. Ska gå upp runt 14 tänkte jag så jag är fit for fight igen när Anna och Fredrik kommer ikväll. Nu är det bara lite lite huvudvärk och massa trötthet kvar!

Sovmorgon

så himla skønt med sovmorgon idag! Jag ska inte gå från arbetet førræn klockan 18 idag så jag kom in en timme senare. Det gør vældigt stor skillnad nær klockan ringer 0730 istællet før 0630. Fick också bonusen att æta frukost hemma, så gott! Lugn och ro med en bok, inte framfør datorn medan jag læser arbetsmail. Lovely!

Tonfisksallad

Idag blev det tonfisksallad till middag. Supergott. Recept? Ja men lite man tager vad man haver men det här blev vårt recept idag...

Tonfisk
Kokta ägg
Kokt sparris
Avocado
Isbergssallad
Tomat
Gurka
Oliver

Dressing av creme fraiche och sweet chili thai sås, sån färdig på flaska. Bara blanda ihop, gott värre!

Bara ett litet tips så här på kvällskvisten =)

Emma vad bra att du inte är nyfiken men det lät ju inte direkt så på telefon... Ha ha ha

Igår kvæll

Vi hade en vældigt mysig kvæll hos Arne och Jonna igår. Fick supergod lasagne och sedan kaffe och godis. Mums! Jacob blev också klippt så nu ær han sommarfin i håret igen. Deras symaskin stod inne i gæstrummet och var helt vilt ledsen den græt och græt och græt. Nær jag frågade den varfør så var det ju før att Jonna och Arne skulle på semester nu i två veckor och den skulle bli helt ensam! Snælla som vi ær så fick den helt enkelt følja med hem till oss och sova øver under tiden, men den kommer ju helt klart få jobba før sitt husrum... =)

Vi kom hem vid 22-tiden så det var fint men jag somnade inte førræn 23 och det ær send i mina øgon. Jesus vad trøtt jag ær idag! Ska helt klart gå hem tidigt idag, vid 15 och kanske ta en liten powernap innan jag ska handla, vi ska stæda och røja och gøra klart till helgen. Sedan væntar vi ju på mycket spænnande svar idag också... Håll tummarna før oss!

Fick också en jætterolig nyhet igår men jag lovade att inte bubbla om det så jag håller tyst tyst tyst men jag VILL berætta =) Blir du nyfiken nu Emma?

Sværførældrar

Ska ta med stora dunkande tunga blixtrande huvud och sætta mig på tåget och åka ut till sværførældrarna och æta middag. Skønt att få maten serverad nær man mår så hær!

Allerkologen...

Nej jag har inte stavat fel - det ska inte vara arkeologen... Var hos min lækare idag och fick en remiss till en allerkolog då jag var multi-allergisk (no shit Sherlock...). Ringe så upp denna lækare før att boka tid och næsta lediga tid var den 17:e november kl 14:00... Okej, tack jag tar den. Och fram tills dess håller jag bara andan, stænger næsa, mun, øgon och øron så jag inte blir allergisk mot något... Tackar tackar!

Möhippan

Ja det var som sagt möhippa i lördags för Sidse. Riktigt mysig dag!
Vi möttes inne hos hennes vännina Maria dit Nicolai körde Sidse. Vi tog sedan vidare till danskurs i lapdance! Ha ha ha, det är nog allt jag har att säga. Eller för er som var med - Lone hälsar... Sidse är en stol...
Sedan tog vi vidare ut till Sidse's syster där vi hade en liten makeup kurs. Fick massa bra ideer och tips! Sedan blev det en liten tur ner till stranden och till sist god mat och lite vin. Over all en riktigt mysig dag där man fick träffa en massa roliga tjejer! Jag tycker möhippor är ett utmärkt tillfälle att möte dem som man ska på bröllop med. Kvällen brukar bli ännu roligare då!

Måndag

Idag ær det verkligen bara måndag, måndag, måndag. Inget kænns roligt. Ær urtrøtt och vill bara hem och sova. Nær jag kommer hem så ska jag baka brød så vi har gott stompa-brød nær Anna, Fredrik och Victor kommer i helgen. Ska bli hur mysigt som helst. Jag tror vi ska åka ut till Bakken om det ær fint væder med picnic korg och leka massor. Men det får vi se på... Måste bara stæda och fixa och dona lite dærhemma innan de kommer då det just nu ser ut som h-ll hemma. Eller nu har ju Jacob varit hemma på morgonen så nu kan det ju gott vara att det ær fint igen, men det såg inte så fint ut nær jag åkte hemifrån i alla fall. Men allt ær ju før ett gott ændamål, æntligen lite væn-besøk från Sverige!

Helgens dagens

Har inte hunnit skriva något i helgen øverhuvudtaget då det varit fullt øs hela tiden.
Lørdagens dagens blev en riktigt rolig møhippa med Sidse och hennes familj och vænner.
Søndagens dagens blev att ligga och mysa på Grøn Koncert med en massa vænner.
Alltihopa ren njutning før sjælen!


Emma och Andreas...

Detta ær ett svar till Emmas och Andreas kommentarer.
Men då får ni ju bli snyggare på bild då ju?!?!?!
Allvarligt, vill ni inte vara med på bilder hær så sæg bara till så ska jag ta bort det på en gång. Men det ær alltså hela 7 personer som læser bloggen så den ær inte direkt værldskænd...  


Sååå skönt!

Nu har jag gjort min powerwalk och duschat. Så himla skönt i hela kroppen. En timme med vikter är fantastiskt träning för kroppen. Nu känner jag mig helt avslappnad och är redo för helg. Även om jag nu inte jobbat så mycket idag för att servern har bråkat på jobbet så är det alltid något speciellt med den där fredagskänslan. Tycker bara synd om Jacob som alltid ska arbeta på lördagarna. Det kan inte vara så himla kul... Men han får väl lördag eftermiddag känsla istället...

Dagens

Idag blir dagens ren njutning, först ger jag mig själv en timmes powerwalk med tyngder nu når jag inte har cyklat till jobbet idag. Sedan får jag bonus dagens då vi ska äta riktigt god mat ikväll, oxtournedo med klyftpotatis, sallad och rödvinsås. Dessert blir vaniljpannacotta. Och det blir gott rödvin till maten och så kanske en liten cognac till desserten. Mmmm, en riktigt bra dagens!

Jacobs födelsedag

Här kommer så lite bilder från Jacobs födelsedag. Vi var 15 personer i alla åldrar och det var hur trevligt som helst!
Emilia, Lucaz och AnneLise


Lars och Birger, Arne i bakgrunden.



Merete (med baby i magen), Jonna och Emilia


Jag hade gjort 3 olika tårtor, men tyvärr fick vi bara kort på en sort, 3 lager chokladkaka med marängfrosting. Mums! Jag lägger upp recept en annan dag men vi gjorde också morotstårta med lime-glasyr och hallonpannacotta paj. Mums!


Diana såg till att Lucaz fick i sig rätt  mängder socker...


Framåt kvällen var det tid för mys i sängen, påklädning med hjälp av Jacob...




När de andra gått så spelade Diana, Casper, Jacob och jag lite spel... Det var mycket spännande att tyda vissa teckningar måste jag säga..



Stine kom förbi efter jobbet och förgyllde vår aften med några sköna wii-moves som man inte ser så titt =)


Det var med andra ord ett riktigt bra kalas och jag hoppas Jacob hade en bra födelsedag.
Inga mer bilder just nu, ska återgå till min äppelkräm som jag är igång med att koka till lunch. Äppelkräm och prickig korv macka. Here I come!

Balkong och investeringar...

I sverige gjorde vi en hel del investeringar till exempel min nya bästa vän!
En SAFTSIL!!!


Så jag hade möjlighet att göra massa saft, mums mums mums!

Ville visa hur fin vår balkong har blivit också. Det växer helt vilt och vi har pimpat den med dynor, mattor och liknande.


Tyvärr är ju inte vädret riktigt så man sitter ute och myser men det kommer kanske...


Sverige semester

Här kommer så lite bilder mer...

Första dagen i Sverige så åkte vi till Liseberg med Emma och Andreas men vi startade det hela på Stina's med mumsig lunch!


Efter maten åkte vi som sagt till Liseberg där vi bland annat åkte flumride... vilket är en vattenattraktion där vissa blev mer blöta (våta) än andra...


Som Jacob redan sagt så spenderade vi en dag på fästningen med Nellie, Liam och Anders. Glasspaus!


På helgen fick vi besök av Jacobs bröder med flickvänner.




Vi var uppe hos mamma och Lasse och fick lite att dricka och äta innan vi tog ner på John's. Tittade på den flotta utsikten och hade det allmänt trevligt.

Sorry Emma, men hade ingen annan bild...



Bilder!

Nu har jag importerat bilder och man kan lugnt säga att det är många så jag kör några inlägg nu med lite bilder från de senaste veckorna...
När det var så fint väder för ett tag sedan satt jag och Jacob på altanen en aften och åt så himla god mat!

Boghvede sallad med massa gurka, tomat, spenat och majs. Till det ugnsbakade rödbetor gratinerade med getost och grillade pilgrimsmusslor. Mums! Kan starkt rekommenderas...


Någon dag senare hade vi picnic i parken med Lena och Casper. Jag gjorde foccacia med rödlök och soltorkade tomater och så åt vi pastasallad och kyckling till (tror jag det var, kommer inte riktigt ihåg...)








Myspys i parken!
Nästa inlägg blir Sverige semester och Jacobs födelsedag =)

Snabbt internet!

Nu jäklar ska ni se, nu har vi fått 20 mb internet så nu ska jag upploada bilder på bloggen. Wohoo! Men just nu jobbar jag ju faktiskt, även om det är hemifrån, så ni får vänta lite...

Dagens

Glömde ju helt skriva dagens innan!
Nå men dagens blev att jag istället för att smälla i mig choklad som jag var så sugen på i eftermiddag istälet tog en bit bröd med ost på som mellanmål. Kolhydrater men fortfarande mycket bättre än choklad! Duktig Johanna =)

Mätt!

Vi åt spättafileer med kokt potatis och stuvad spenat idag. Urgott! Men hej vad mätt jag är...

Vi har också köpt en almanacka för att försöka få styr på vårt gemensamma liv nu, spännande att se om det fungerar. Den som lever får se...

Tine sa upp min lägenhet idag vilket betyder att jag åter igen ska ut och börja leta upp någon bra som kan hyra... aldrig lätt det där och jag kan säga att jag blir lite matt över det hela just nu. men det ska nog gå, skam den som ger sig!

Ingen Ice Age imorgon :(

Vi skulle ju se Ice Age imorgon med 3D glasøgon, coolt! Men så var det bara på helt mærkliga tider så vi kunde inte gå då... VAd ska vi då hitta på? Får nog bli någon god mat hemma... men vad? Och så kanske hyra en film eller nåt. Ja ja det blir inte alltid som man tænkt sig...  Jag var bara sugen på att gå på bio!

Sitter också och funderar lite på hur f-n vissa kollegor tænker. Helt pløtsligt sætter sig alla killarna i en ring runt en dator och viskar och skrattar och har sig. Kænde mig lite utanfør men tænkte att nej nu ska jag vara kæck och gå dit också och fråga vad de gør. De svara bara att det var inget och slæpper øverhuvudtaget inte in mig i gruppen. Alltså de ær riktigt snælla mest hela tiden men så helt pløtsligt så gør de bara såna hær idiot-grejer. Fick också just reda på att de var nere och åt glass allihopa igår nær jag trodde de var på møte. Bara jag och Janice som satt kvar hær. Jag vet att jag inte ska klaga før de ær som sagt snælla næstan hela tiden men ibland kænns det bara som man ær tillbaka i mobbningen i skolan igen. Bara bita ihop och hitta ny energi igen.

Carina...

Sorry men det blir ikke riktigt nogen matsedel idag. Vi ska spise fisk i aften, blev så sultne efter det når vi nu talde om det igår, sedan imorgen så blir det nogen mad ude på restaurang, lørdag ær jeg optagen hela dagen så då må Jacob spise hvad han finder i køleskabet ;) og søndag så ær det Grøn Koncert...
Men næste uge ska du nok få en lista av oss ;-)


Høst...

Jættemærklig høstkænsla idag. Det ær riktigt mørkt ute fortfarande men pløtsligt blændar en blixt hela himlen vit och så BOM av åskan. Det fullstændigt hællregnar och allt man vill ær att krypa upp i soffan idag och se några goda filmer, drick massa te och kanske gøra en riktig høstgryta...

eller så kan man ju sitta på jobbet och gøra det som man faktiskt ska, tjæna lite pengar så man kan dra till Malaysia næsta år =)

Hipp hipp hurra før Emilia idag!

Søtnosen fyller 1 år idag så nu drar vi på barnkalas i pissregnet!

Ha en superbra kvæll allihopa!

Dagens!

Idag fick jag en dagens gratis...
Jag åt ingen onsdagskaka som serveras i kantinen hær idag. Mest før att jag inte tålde den men det betyder ju så att jag sparat in på några kalorier idag! Men sedan kan man sæga att den andra delen av dagens ær att jag inte køpte något på Netto som jag brukar nær jag inte tål onsdagskakan! Stolt øver mig sjælv idag!

Vænner

Jag hade en så mysig kvæll igår med mina vænner. Lena, Annelie, Therese och jag hade bokbytarkvæll på Lenas initiativ. Vi lagde god mat, drack gott vin, åt dessert, bytte bøcker och skvallrade så dær som bara tjejer kan. Otroligt hur fort en kvæll kan gå nær man spenderar det med folk som man verkligen tycker om och som man kan prata om allt mellan himmel och jord med.

Tack tjejer før att jag får skratta och gråta med er, før att jag får lyssna och læra från era liv, før att ni delar med er av era erfarenheter och mest av allt tack før att vi allihopa har en liten plats i våra hjærtan før varandra.


Dagens!

Idag har jag bestæmt mig før att inte jobba øvertid denna veckan før att førsøka behålla semesterlugnet i alla fall en vecka in på arbetet. Utan stress blir livet skønare!

jogging, mat, wii och mys

Det var vad jag gjorde igår...
Nær jag cyklade hem från jobbet så kom en skur som gjorde mig genomvåt! Det var helt galet, på under 2 min var jag våt hela vægen in till skinnet. Bytte i alla fall om till joggingklæder nær jag kom hem och stack ut en tur. VAr himla skønt men mina senor på framsidan av skenbenet gør fortfarande fruktansvært ont, inget bra! Hoppade sedan in i duschen, gjorde mig iordning, lagade mat, Jacob kom hem och så kæka vi. Inget fancy direkt, mest bara frysrester så det blev kotlett med potatisgratæng och sallad. Helt ok. Sedan skulle Jacob ut och springa med Dan men de vågade inte før det regnade ju... Mesar! Så det blev lite wii-spel istællet och så lite mys innan jag gick och la mig. Somnade som en sten och har sedan drømt hela natten om att jag var gravid, helt mærkligt!

En helt vanlig underbar mysig måndagkvæll helt enkelt!


Dator krasch!

Igår kraschade min dator ca 13:30 och sedan høll IT på med den i øver 3 timmar! Sååå tråkigt att bara sitta och titta på en skærm dær någon annan i Indien har kontroll... Och man kan inte gå dærifrån heller før helt pløtsligt skriver de ett litet meddelande på skærmen om att man ska gøra ett eller annat. Nå ja så nær jag till slut fick tillbaks kontrollen øver min dator så var klockan 16:45 och då skulle jag gå hem. Meningsløs eftermiddag? Næhæ!

Energi?! och dagens...

Nu gick energin fullstændigt ur mig. Har rensat ner mailkøn nu till att bara ha 72 mail kvar totalt. Men det ær 72 mails som kræver att jag arbetar med dem. Kænns så dær måste jag sæga...

Det ær ju liksom vid den hær tiden jag brukar sova middag, hur ska jag øverleva det hær nu? Får kanske gå och fixa dagens førsta kopp kaffe... Just det dær har vi ju DAGENS också! Idag drack jag inget kaffe till frukost utan grønt te istællet før att vara snæll mot min mage och førsøka hindar magkatarren från att attackera så mycket som møjligt.

Oj då...

145 olæsta mail i førsta inboxen.
362 olæsta mail i andra inboxen.
Tur man haft semester så man har energi att læsa alla mails man har fått under tiden...
Återkommer till verkligheten om 2 veckor, om jag kommit igenom mailhøgen då...

Dagens!

Okej här är planen. Varje dag ska jag göra en sak som jag gör bara för min egen skull. Alltså något som gör mig gott antingen fysiskt eller psykiskt. Jag kommer sedan rapportera det här varje dag, det kanske inte intresserar er ett dugg men det är bara för att om jag ska rapportera det här så är det inte lika lätt att glömma det... eller helt enkelt strunta i det...

Så dagens var att jag gick den långa turen runt dammhussjön med mina hand och fot vikter. En härlig powerwalk på en timme som ger lite extra förbränning tack vare vikterna. Skönt för både fysiken och psyket!

Dagen efter...

Vi hade ju kalas igår för Jacob med hela hans familj och vänner. Det var supertrevligt och det verkar som att alla var nöjda. Vi åt och åt och åt och sedan spelade vi spel och till sist avslutade några stycken kvällen med lite wii. Klockan var ca 02 för vi kom i säng och även om man inte drack så mycket igår så tycker jag nog man är lite trött.
Jacob ska dock städa lägenheten idag efter gårdagens kalajs medan jag har fått fri från det eftersom jag gjorde all mat och tårtor och städade innan kalaset så jag sitter bara i soffan. Det värsta är att det kryper i hela kroppen och jag vill verkligen hjälpa till men jag har frågat två gånger om jag kan hjälpa med något men det kan jag inte... Så nu får jag väl andas djupt några gånger och faktiskt försöka inte göra något... kanske inte det jag är bäst på!?!

Middagssællskap

Nu sitter vi hær och myser med Casper och Stine. Har ætit spenatsoppa med vitløksbrød och sedan vaniljglass med hallon och choklad sylt hoppsan hejsan, gott gott! Nu dricker vi vin førutom Jacob då som ordnar potatisarna tills imorgon... mmmm...

Ønskar er en trevlig kvæll!

Kram

Sista semesterdagen...

Japp det är sant, sista dagen på semestern för den här gången... Lite vemodigt, absolut inte klar till att ta tillbaka på arbetet på måndag...
Men nu ska jag njuta sista dagen i alla fall. Tyvärr så har vi ett himla håll igång i huset just nu med byggnadsarbetare till höger och vänster så man kan inte direkt sätta sig på balkongen och njuta. Helt ärligt så kan man inte ha dörrar och fönster öppna för man blir glane på allt oljud... Men det ska nog gå.
Idag ska jag baka 3 olika tårtor/kakor till imorgon, ordna dressingar, förbereda potatissalladen, handla in till ikväll och sedan kommer Stine och Casper på kvällsmat, stekt fisk och stuvad spenat.... Mums! Hoppas de också tycker det...

Jag och Jacob har också bestämt att nu ska det köpas in en kalender där vi skriver i ALLT som vi ska hitta på på helger och kväller. Varit några för många gånger nu när vi helt har missat att den andra ska göra någotså nu ska det dokumenteras så vi undviker de konflikterna... Så jag ska också ut och köpa kalender idag som vi ska lägga på ett strategiskt ställe där vi ser den hela tiden...

Off we go - ha en fantastisk dag!!!

Tillbaka!!!

Så nu är jag tillbaka i Köpenhamn igen. Skönt men ändå sorgligt. Har haft en superskön semester i Varberg med nära och kära. Jacob har ju redan skrivit om det mesta så jag har nog inte så mycket mer att rapportera tror jag. Vill bara tacka alla i Varberg som har hjälpt till så vi kunde få en sån fantastisk semester med utlån av lägenheter, cyklar, barn, studsmattor och allt annat =)

Jag kom hem sent igår kväll och vi packade bara upp lite sedan i säng. Jacob gick upp halv åtta i morse så då vaknade jag också men låg och myste någon timme innan jag gick upp. Sedan har det varit fullt ös idag då jag leker festfixare! Jacob har födelsedagskalas på lördag för 14 personer så då ska det ju ordnas en hel del... Idag har jag storhandlat (med betoning på stoooor), kokat rabarbersaft till kalaset, kokat choklad och hallonmarmelad bara för att jag var nyfiken, putsat 2,5 kg fläskfile och marinerat den och just nu är jag i gång att baka foccacia. Imorgon blir det bakning av 3 olika tårtor, steka fläskfilen och stoppa den i den andra marinaden, göra potatissallad och göra klart dressingarna så ingen vila då heller. Men jag ÄLSKAR det! Jag tycker det är så fantastiskt kul att planera, handla, fixa och dona i flera dagar för att ordna en mysig fest.

Var nere hos Stine och Casper en tur ikväll och åt supergod gazpacho, I like! Vi bjuder igen imorgon men vad ska jag laga?! Får inte vara allt för avancerat då jag har en hel del saker igång i köket hela dagen, några tips?

Angående bilder så är vårat internet så långsamt så jag har helt enkelt inte tålamod att lägga in några. Det får bli nästa vecka när vi förhoppningsvis får 20 mb up running! Wohooo!

Ut till degen som jäser, vi hörs!

Ferie tur og hygge med familien.

Ja nu er jeg kommet hjem fra vores ferie sammen i Varberg, Jo kommer først hjem i løbet af næste uge, så jeg tror at de næste dage for hende står på familie og hygge.

Vi tog til Varberg i lørdags d. 4 Juli, hvor vi skulle overraske Andreas ( Emma´s kæreste ), vi skulle nemlig til Liseberg. Til dem som ikke ved det, så er Liseberg et stort forlystelses land, en mellemting af Bakken og Tivoli. Her havde vi en super dejlig dag med høj sol og masser af hygge. Da vi kom hjem var vi trætte, men der blev dog lidt tid til at lege lidt med Boris, Emma og Andreas´s lille kisse kat...




Dagen efter om sændagen skulle vi til fødselsdag hos Liam. Det blev en super dejlig dag sammen med familien og super mad fra grillmasteren Anders. Vi fik brugt Liam og Nelli´s nyeste legetøj en kæmpe stor trampolin, dejligt lege tøj..

Mandag og tirsdag gik med masser af shopping og hygge.. Onsdag hyggede vi med Anders ( som havde far fri ) og børnene, vi var nede i byen for at ja shoppe lidt, da Anders ringede og sagde om vi ville med en tur op på Fæstningen og se en udstilling om en mand der hedder Ötzi :-) det ville vi da og vi fik et par hyggelige timer sammen med alle 3 og lige lidt hygge i solen.




Torsdag flyttede vi ind til gammel Mormor hvor vi skulle bo indtil søndag,da vi fik besøg af mine brødre og deres kærester. Vi spiste rejer og jomfruhummer til aften og hyggede med en masse vin :-)
Vi havde lånt og lejet cykler til os alle, men fredag var ikke helt til cykel vejr, så vi valgte og blive i centrum og shoppe og se nogle af de fine seværdigheder. Vi spiste i byen og fik et par drinks, og der fik vi selskab af Jo´s mor og nogle venner.




Lørdag var den helt store dag, jeg havde nemlig fødselsdag WUHUUUU jeg fik nogle rigtig dejlige gaver af familien og hele familien Dahlin. Efter morgenmaden var vi på torve markedet i Varberg og cyklede på en dejlig tur til stranden og videre langs vandet, ned til den store belønning IS :-)
Da vi kom hjem var solen kommet frem så vi kunne sidde i solen og grille pølser, det var dejligt.




Lørdag aften skulle vi spise på JOHN´s steakhouse, en hyggelig restaurent lige ned til vandet, men nogle fantastiske bøffer.. Vi havde en dejlig aften, men mange små overraskelser. Jo havde været ude og snakke med chefen og skaffet en T shirt til mig fra JOHN´s, super sødt :-)

Til gengæld fik hun en lille overraskelse da hun kom tilbage, en lille ting bare lige for at vise hvormeget jeg holder af hende og hvormeget hun betyder for mig.



Tak for en god ferie alle sammen og til JO, Jeg elsker dig tak for en dejlig ferie i dejlige Varberg.

Semester som sagt...

Vill bara informera alla om att vi har det fantastiskt bra. Vädret är inte så man ligger på stranden men vi har shoppat, åkt på äventyr och lekt med barnen. Ikväll blir det grill med Malin, Anderst och barnen och imorgon ska vi samla ihop oss och flytta till mormor så bröderna med respektive kan komma och hälsa på. Ta gärna med er regnkläder, paraplyer och gummistövlar för det ska bli tokdåligt väder... Men men vi ska MYYYYSAAAA!

Semester!!!

Ja nu har jag semester och Jacobs börjar om några timmar. Ikväll blir det picnic i parken med pastasallad, hembakad foccacia, lite vin och chokladpudding till dessert!!! Lena och Casper kommer med så det blir lite vän-hygge.
Imorgon drar vi mot Sverige tidigt och sen kan det nog bli lite dåligt med uppdateringar här. Mest för att vi ska bo hos massa olika människor och vem vet om vi har internet? Och inte minst så går ju tiden i Varberg ut på att träffa hela underbara familjen igen! Åh vad jag längtar, det ska bli såååå skönt!

Lunch i solen

Vi har børjat ta med vår lunch ner till kajen dær vi sitter och æter vid vattnet. Ligger en liten båthamn vid sidan av med bara några få båtar i men det ær så fridfullt att sitta dær och se dem sakta glida førbi. Nu ær det ju tyværr så att solen ær ganska stark under den halvtimmen vi sitter dær så varje dag kommer jag inte med solexem på nya stællen på kroppen... Men man får ju se det postivit, jag får ju i alla fall lite færg - æven om den ær rødvit med bulor på hela kroppen...


Sommar!

Fast på måndag startar min semester och gissa hur vædret ska vara måndag - torsdag? Regn regn regn. Førvånad? Någon?

Stranden i regnet

Det ser inte superljust ut här i Köpenhamn, ganska molnigt faktiskt. Men här är så tokvarmt så det är sjukt! Så därför bestämde vi att jag tar en tur hem och hämtar badkläder och fixar lite mackor till kvällsmat och så ses vi i Ishöj. Där står det på bad bad bad och sedan en BLT macka på stranden. Om det regnar får vi väl bara äta hemma. Det är så här det ska vara när det är sommar!

Svensk radio i DK

Nej vad blir jag bara trøtt ibland. Nu har det kommit några nya beslutningar i Danmark som gør att man inte kan lyssna på svensk nætradio hær. Men hallå?! Men så tænkte jag det ær sækert reklamkanalerna så sommarpratarna borde jag ju kan høra. Nope! Jag hade annars tænkt starta det som min nya sommar tradition dær precis vid sidan av allsång på skansen men nej det får bli något annat...

Allsång på Skansen ja- jag missade halva programmet igår eftersom vi satt och prata och myste på balkongen. Brukar se reprisen på lørdagar men då har vi andra planer... Någon som såg det? Var Mia och Klara bra? Vært att førsøka kolla på på internet?


RSS 2.0