Märkligt...

För tre veckor sedan gick kontraktet ut med min mäklare. På grund av olika omständigheter så fick vi aldrig avslutat det före förra veckan. Fick precis ett mail från han där det står att han hann inte ta bort den i torsdags men nu över helgen - helt magiskt - så är det tre som vill komma och titta på den. Jag blir helt ärligt lite misstänksam - försöker han bara få mig att stanna hos honom eller är det faktiskt någon som vill komma och titta? Försöker han bara dra ut på det eller inte?! GAAH, hur ska jag göra, låta honom "behålla" den någon vecka till eller säga nope. Lita på honom eller inte? Usch, svårt det här känner jag. Några ideer?

1:a advent

Vi har tjuvstartat här hemma och tagit fram adventsstjärnor och julgardiner idag redan. Grunden är att jag ska till malmö imorgon och helt enkelt inte hinner med allt.

I "gästrummet" så har vi fått upp julgardiner och fina metallhjärtan med värmeljus i. Super mysigt!



Häromdagen gjorde jag en kalenderljusstake med 24 ljus i. Pyntade den med granris, kanel, röda kulor och spets.

Detaljer...


Också till sist köket!


I köket har jag också gjort chokladtryfflar nu och kolor gjorde jag förra veckan. nu tror jag kanske till och med att man ska våga smaka på glöggen men jag vet inte om jag orkar. Trött i ögat nu efter fullt ös hela dagen.  Men oavsett om det blir glögg eller inte så blir det i alla fall mys i soffan en stund nu.

Tröttast i stan...

Igår skulle Johanna ha en lugn hemmakväll där hon bara skulle mysa och ta det lugnt. Skulle ha total egentid eftersom Jacob var på julfest. Men vad händer... jo istället blir det en mycket sen after work med jobbet, ja alltså för att vara after work slutade den sent men annars var jag hemma i ganska bra tid. Jag drack 4 öl på 5 timmar och blev så tokfull så jag höll på att trilla av cykeln vid varje rödljus... Så kan det gå när man stressat mycket och glömmer att äta... Kom som tur var i säng redan vid 12 så det är jag glad för. Jag är lite trött idag men har en miljon saker att fixa så det får jag bara ignorera, bita ihop och sätta igång. Först städning följt av att handla, göra pepparkaksdeg, möte rörmokaren i min lägenhet, fixa toaletten här hemma, göra julgodis, laga tortillapizza, invitera vad vi saknar att köpa för julklappar och till sist sätta upp alla adventsstakar och sånt. så som sagt, bara bita ihop och sätta igång!  

Önskelista

om nu  någon skulle få för sig att köpa något sådär i födelsedags och juletid så är vår önskelista här...
Jacob: 

Bøger:

100 steder der forsvinder STOR BOG

Tøj:

Pullover fra Brøndby bomuld str. L sort

YNWA zipp hood str.L - www.samdodds.com

Spil til Wii – nyt resort spil med forskellige sports spil.

Gavekort til Køge handelsstandsforening.

Johanna:

DVD´er:

Grey´s hvide verden

Lipstick Jungle

Løbesko/Aerobicsko

Gavekort til S.M.U.K ( skønhedsklinik )

Ekstra skål til Kitchen aid

Symaskine

Gavekort till massage

Gavekort till hyggelig kro/spa/hotell

Gavekort till Stuhr – frisör

Pälsmössa

Computer

Wii spil – New Super Mario Bros Wii

Fællesønsker

RICE service ( Tallerkner store, små, dybe og fade )



Alltså bara om ni vill köpa något eller så... 


Dagen idag... och alla andra dagar...

Jobba, träna, duscha, äta , sova... Härligt liv man lever... Lägg gärna till lite PMS som grädde på moset så känns det om möjligt ännu bättre...


Obs! Ironi!

Spela spel...

Det har ju gått total Farmville feber på facebook bland mina vänner i alla fall. När det är paus på jobbet så har alla gått in och skördat och plogat och haft sig. MEN - så har jobbet stängt ner från den applikationen så nu måste vi hitta på något annat att göra på våra pauser... Nya paus spelet har därför blivit zoo på facebook. Det är också tokroligt och smått beroendeframkallande. Perfekt när man har 5 min paus att gå in, köpa lite djur och sedan gå ut igen.

så dagens rekommendation - spela zoo på facebook, lika roligt som farmville =)


Förlåt...

för den totala bloggtorkan. Anledningen är helt enkelt jobbet. Har gått upp 4:30 fredag, måndag och tisdag och jobbat till 19-21 någonstan så jag har haft noll tid att skriva. så är det ibland men nu är jag nog tillbaka igen. Tror jag, om det går så bra som det känns att det kommer göra. Alltså med mina projekt.

Ögonen går fullständigt i kors och jag är helt slut. Så idag blir det hem lite tidigare än tidigare dagar och så komma i säng i riktigt god tid! Måste få sova sova sova inatt om jag ska orka resten av veckan. blir upp 0430 imorgon också så att jag kan få löst det sista med Asien innan de går på semester på fredag. Men fredag så blir det sovmorgon, inte upp före 0645. Woho!!! Jag längtar!

Johanna har været utro !!!!!!

Ja i sidste uge var det mig, men i denne uge ( altså i nat ) var det Johanna der var mig utro. Det er virkelig en dårlig start på dagen, når man vågner op og er sur på sin kæreste, specielt når hun ikke ligger i senge, men er taget på arbejde.

Men jeg elsker dig stadig, så du er tilgivet Jo :-)

nya möbler

Vi har äntligen börjat fått ordning på gästrummet/kontoret/rummet som gud glömde... där inne har vi haft möbler vi inte vetat vad vi ska göra med blandat med alla miljoner pryttlar som man får över när man flyttar ihop. Rummet har alltså bara varit kaos kaos kaos. Men nu äntligen är där superfint! Har bara fina vita, fransk stil möbler där inne och ordning på sakerna. Vi ska också ta hem en av mina fåtöljer från Peter och Merete som ska stå därinne. Det är ju fortfarande förvaring som är huvudtemat där inne men varför inte göra det fint ;-)

Idag har vi också varit nere hos blom butiken här nere som har en massa fina saker till jul. Har köpt granris till balkongen där mina lyktor står, lite olika småsaker till en adventsstake och lite fina band. De hade så otroligt mycket fint så det hade lugnt kunnat bli en dyr förnöjelse men jag lyckades hejda mig... ganska bra i alla fall!


Fredagsmys?

Nja inte riktigt, idag blir det fredagsmys på jobbet till kl 20-21 någon gång. Sedan blir det hem och ha lite fredagsmys med Jacob med indisk mat och slappa i soffan innan man går och lägger sig. Börjar kännas att man haft en lång dag men bara några timmar kvar. Får tänka på hur härligt det blir när jag tar ut de här timmarna i komp och kan ha ledigt i typ en vecka =)

Gäääsp, men det är fredag!

Ja idag blir en hård dag. Den började 4:45 när väckarklockan ringde. Var på kontoret kl 0545 och kommer vara här till ca 19-20 idag. så en lång lång lång dag. Men så är det ibland. Jag hoppas mitt slit betalar sig i slutändan bara.

Imorgon blir det först morgonpromenad med Lena kl 0830, sedan loppmarknad i KB-hallen några timmar, julmarknad i svenska kyrkan några timmar och så lite present shopping till nya bebisen, storasyster och föräldrar. Så man är förberedd tills man får komma och besöka miraklet =)

Men som sagt, först ska 11½ timme mer arbete klaras av...

Grattis Pereter!!!!

Nu har så äntligen baby Kristian kommit =) Oj vad vi längtat. Snart får jag dofta på ny bebis, mmmm!

Jacob har varit otrogen!!!

Inte nog med att han varit otrogen, flera gånger, han berättar det också för mig på julafton när hela familjen är på besök (och våran mycket märkliga granne Jörgen av någon anledning...) Så först och främst så är han ett svin som är otrogen, sedan är han ett jätte-svin som förstör den heliga julen också! Det här drömde jag i flera timmar i natt, helt sjuk dröm, och alla rökte hela tiden! Verkligen ubermärkligt! Och jag tvingade mig själv att vakna flera gånger, öppnade till och med ögonen och tittade på klockan, men drömde det samma igen när jag somnade om. Är det inte märkligt, drömmar brukar ju sluta när man vaknar!

När jag vaknade efter den här drömmen så var jag sååå ledsen, hade ont i hela hjärtat. Och det höll i sig ända tills jag kom till jobbet. Det var verkligen superhemskt! Men Nej - min pussgurka skulle aldrig kunna vara otrogen.... hoppas jag i alla fall... Hans älskarinna bor i Bjäverskov så jag ska hålla ögonen öppna efter några märkliga tecken när vi ska dit på lördag... Se om han tittar extra efter någon...

kvällsmat

Mmm, så onyttigt men gud vad gott!


Har precis varit ute på balkongen och räddat alla saker från att flyga iväg. Det lugnar sig inte direkt där ute - tvärtom! Så vänta bara Sverige om någon timme så får ni det här... Och ni klagar nu... Hur som helst - när det stormar så här mycket så får man äta te och macka till kvällsmat, sitta under täcket och tända massa levande ljus. Super mysigt!

Jacob har det bättre men han är inte helt på topp ännu. Hoppas det går över fort fort fort.

Och Merete fick åka hem igen eftersom hennes värkar stoppade, så nu väntar vi bara på nyheter därfrån.

Orkan

Coolt - idag har vi storm med orkanbyar. Kan vi allihopa hålla tummarna för att jag har medvind nu när jag ska cykla hem...

Sjukdom och baby

Jacob ligger hemma i sängen och är sjuk idag =( Kanske en släng av bacon influensan (skoja bara) men han sa i alla fall inte nöff nöff när jag gick hemifrån... Så plutten får ligga hemma idag och sova sova sova och bli frisk.

Samtidigt så är Peter och Merete just nu på Glostrup sjukhus och föder baby!!! WOHOOO!!! Så snart snart får vi åka ut och sniffa och hålla och gosa med baby. Fast nu får vi nog vänta en vecka eller så eftersom Jacob blivit sjuk, beror förstås på hur fort det går över men vi vill ju inte smitta nya babyn =) Men nu håller vi tummarna för att allt går bra med Merete och babyn!

Allerkologen sa...

... oj oj oj här har vi lite att jobba med... Jo tack!  Tell me something I don't know.
Men han var i alla fall snäll och trevlig och det var inga som helt problem att få både starka kortisontabletter, vanliga allergitabletter och det coolaste av allt - en sån spruta som man sticker in i benet om man håller på att få anafylaktisk chock. Hur coolt är inte det!!! Alltså jag ber vid gud att jag aldrig behöver använda den, men ändå! Ha ha ha. Han blev faktistk helt chockat när jag sa att min läkare inte ens ville ge mig cortison piller. - Det var jag bara tvungen att ha, det var ju det  minsta man kunde begära! Så som sagt nu har jag byggt på mitt medicinförråd lite mer. Gjorde astma prover också och hon trodde att jag gjorde mig till så jag fick göra om det 4 ggr. Sedan förstod hon att ok - tjejen har taskiga lungor eller världens sämsta kondition. Gav mig lite (läses tillräckligt mycket för hjärtklappning och allvarliga skakningar) medicin. Vänta en kvart. Blåsa igen och hoppsan, så var jag som en "normal lung människa". 

Så nu får vi se om jag kanska ska starta med hyposens (allergi vaccination) igen. Ska tillbaka den 17 december och få svar på mina blodprover och diskutera om det är möjligt att ge mig sprutorna, han var lite orolig för att jag skulle reagera dåligt då jag har så många andra allergier. Vi får se =) Bara skönt att bli tagen på allvar!!!

Nu laga köttfärssås och spagetti som blir kvällsmat. Och när ni gör köttfärssås därhemma så kom ihåg att ha i en slatt gott rödvin och lagerblad - mumma! Ger såsen helt ny mustighet och karaktär.  

Nervös

Sitter på jobbet och är helt nervös. Ska till allerkologen idag (Jo det heter faktiskt så här), det är en specialistläkare inom allergi. Det ska bli spännande och se vad han säger om mina allergier och om man kan göra något åt det. Här kostar ju hyposens en massa pengar, man måste betala själv, men det kanske är värt att betala själv och på så sätt få ett litet drägligare liv... Så det kan gott vara att jag får radera allt från min önskelista till jul och födelsedag och bara önskar mig allergi-pengar istället =)

Ska vara hos honom kl 14 och sedan cykla hem. Brukar vara ganska skakig när jag har gjort en massa tester och sedan fått medicin för att få ner reaktionen så min chef tyckte inte det var någon ide att jag kom in på kontoret igen. Sista gången när jag gjorde allergi testet och fick jackpot så fick jag så sköna piller och cortison så jag kom in till kontoret och satt och föll i sömn på kontorsstolen... bokstavligt talat!!! det är humor!

Lördag lördag lördag = fantastiskt... eller?

Ja idag har jag ledig dag, sååå skönt. Problemet är bara att jag har så mycket att göra! Har varit och tränat nu på morgonen, skönt! Nu ska jag städa, jobba några timmar, kolla två filmer som ska lämnas tillbaka idag, handla mat till ikväll, tvätta och göra mig självklar någon gång mellan allt annat... Så jag kan inte säga att det känns som att jag hinner njuta så mycket tyvärr. Har också en hel del viktiga beslut som maler i huvudet just nu, inget kul alls.

Nå men nu till något roligare. Middagen i casa Dahlin - Nöddebo blir

Några skaldjur till förrätt, beror lite på vad de har hos fiskhandlaren...

Kronhjortfile med potatismos med lagrad ost och rödvinsås, smörstekt svamp som tillbehör.

Limecheesecake med passionsfrukttopping som avslutning.

Jag provar att lägga upp lite recept och bilder senare!

Tror det blir bra... Älskar att stå i köket!!! Men först ska jag göra allt annat som jag skrivit ovan innan jag får njuta av att handla och laga mat.

Ha en bra lördag!

Jaha!!!

Det är det här jag ska använda mina bonuspoäng till. Jag som hade tänkt köpa en resa eller hotellövernattning eller nåt. Dumma mig - jag kan ju få större bröst!


Swosch!

Vad ær det som låter swosch och redan har passerat? Typ hela høsten. Vi ær redan halvvægs igenom november, vad hænde?! Jag har helt missat oktober och førsta halvan av november, skræmmande! så egentligen skulle jag ju nu skriva något klokt som att jag ska njuta mer av nuet, leva varje dag fullt ut och inte stressa igenom livet. Men... jag sæger bara MOHAHAHA! Ni som kænner mig vet att det kommer ju inte hænda. Får helt enkelt dra på mig løparskorna och springa vidare genom livet. Ska bara børja gøra julgodiset snart så det ær klart till jul....

Halvvægs och jubiii

Ja nu ær vi snart halvvægs igenom denna veckan. Skønt! Længtar till helgen nær jag och Jacob ska gøra NADA! Vi ska verkligen bara slappa och ta det lugnt. Kanske laga några julklappar och bara mysa mysa mysa! Glæder mig helt sinnessjukt mycket, førsta helgen sedan augusti som vi inte har något bokat!

Denna morgon kan jag också ropa Jubiiiii før ett av de stora problem på jobbet har blivit løst. Så jækla skønt och in your face mr angry man som skrek åt mig igår før att jag var inkompetent och inte kunde gøra mitt arbete. MOHAHAHAHA!

Ha en bra dag!

Ingen bra dag alls

Usch nej. Har suttit i møte næstan hela dagen och har dæremellan kæmpat som en gnu før att få en papermap færdigt. Samtidigt så førsenar IBM mitt projekt och nu ska jag upp i ett møte med en person som jag HATAR før att projektet ær førsenat. Och jag vet att han går till personliga angrepp och får mig att kænna mig totalt værdeløs. Han sitter verkligen och angriper på hur inkompetent jag ær och hur lite jag vet och hur fantastisk han sjælv ær. Usch har ingen energi øverhuvudtaget till att tackla honom på torsdag. Och jag vet att det kommer bli lika hårt arbete de kommande dagarna så jag kommer vara ænnu trøttare nær møtet ska hållas. FAN också vad dåligt det går på det hær jobbet. Varfør kan jag inte bara få lyckas någon gång. Nejnej sitta mitt mellan två læger och førsøka pressa på ena sidan samtidigt som man får skit från andra sidan. Blæ vad jag inte orkar ge 150% mer. Lægg ner det hær jævla projektet så jag får gå hem och sova och strunta i allt det hær.

Ursækta att jag svær så mycket och att det ær noll censur i det hær inlægget.

Energi!

ær det ont om idag... Har varit på jobbet nu i 1½ timme och vill helst bara gå hem. Vi har møte med massa managers idag och en av mina værsta fiender ær hær. Hon ær bara så anti hela tiden så jag får panik, inget jag gør eller sæger eller tycker ær rætt. Jag får bara nej nej nej hela tiden slængt i ansiktet. Kænner bara før att sæga till henne att hålla kæften, men det kan man så klart inte gøra. Måste vara trevlig och snæll så hon kan børja tycka om mig. Men jag skiter i vad hon tycker! Men det gør ju tyværr inte min chef så får fortsætta spela falsk.
Nå ja nu ska vi in i ett 2 timmar långt møte med alla. Tror mest jag ska hålla tyst så jag inte råkar gøra henne surare æn vad hon redan ær...

Fantastiskt

Ha ha ha Emma, den ær ju skitkul! Tack før garvet!
Nu ska jag sluta jobba før idag och gå och lægga mig. Ska upp kl 0545 imorgon så jag hinner med allt som ska fixas, helt galet, men så ær det ibland! Så Emma, nu fick jag ju aldrig en timme av dig idag så kan jag bara ta den imorgon istællet?

Hørde att ælsklingarna Liam och Nellie ær sjuka =( Inte bra. Ni måste pussa dem från mig. Ønskar att man odde lite nærmare så man kunde komma och hjælpa lite och få umgås med dem massa. Men den lyxen har jag tyværr inte, størsta nackdelen att bo så långt væck. Men som sagt pussa på dem från mig!

God natt!

Problem...

Ok, jag har ett problem. Idag har vi møten mellan 13-17 så det betyder att jag kommer behøva jobba några timmar øver. Sedan måste jag træna idag då jag haft karantæn i två veckor, så jag ska førbi gymmet 1½ timme, sedan måste jag se Grey's anatomy kl 20 hemma... Jag førstår inte riktigt hur jag ska få ihop det hær, børjar få lite panik øver det hær nu... Någon som kan låna mig en timme av sin dag? Jag lovar att ni ska få tillbaka den en annan dag, behøver bara lite hjælp hær før att få ihop det... I-landsproblem? Japp!

Grattis på fars dag!

Idag ær det fars dag i Sverige så jag vill skicka en kram till pappa! Tack før att du finns och før allt du har gjort før mig under åren. KRAAAAM!

Helgen

Så har Jacob åkt och kollat på fotboll och Jenny och Christian har åkt till flygplatsen. Vilken fantastisk helg vi har haft! Den har varit helt perfekt och koncerten med Pink igår var så fantastiskt bra så jagkan inte uttrycka det i ord. Det var fullt øs hela koncerten igenom, asbra musik och så jækla cool show. Har aldrig sett något så bra. All respekt till Pink!
Tusen tack søta Jenny och Christian før en super helg, ser fram emot nær vi ses næsta gång!

Emma - tack før klippen du la in som kommentar i førra inlægget. Skønt att få skratta!

God natt?

Ska erkænna att min semester inte riktigt børjat ænnu. Sitter och væntar på ett samtal från IBM om hur det har gått med mitt projekt. Kan tænka mig att de ringer om en timme eller så nær deras arbetsdag tar slut men jag ska erkænna att det ær hårt just nu. Jacob har redan gått i sæng och jag ær trøtt trøtt trøtt just nu. Øgonen går i kors. Men hoppas de ringer snart med lite bra nyheter så jag kan sova gott i natt....


Stress stress stress

Startade min dag med att sitta i ett tre timmar långt møte med en idiot som jag ær så trøtt på så det ær løjligt. Personen i fråga skællde ut mig i tre timmar och førklarade flera gångenr hur værdeløs jag var på att gøra mitt jobb. Skønt att bli utskælld av någon som inte har en aning om vad jag gør och som inte heller har med det att gøra. Usch negativ start. Sedan rusade dagen vidare med massa møten och jobb. Kl. 18 stængde jag dock av datorn før att åka hem och starta semestern!!!

Jag och Jacob ær lediga imorgon och på fredag. På fredag får vi också fint besøk av Jenny och Christian. På lørdag blir det Pink koncert, woho!!! Ska bli så fantastiskt roligt. Men innan dess ska vi till mæklaren, posten, titta på møbler, få hem ett skåp,  møblera om lite, sætta upp skåp i badrummet osv osv osv. Men det ska nog gå. 

Nu desperate hoursewives och rødvin. hej hej! 


Gråt!

Igår var det dubbelavsnitt på Grey's. Nu vet jag ju inte hur långt ni har kommit med serien i SE så jag skriver inget mer æn fy bubblan vad sorgligt det var. Jag græt och græt och græt i 2 timmar. Fick också høra av en søt vænnina att hon också gråtit och sedan mitt i allt så blev det hela allt før sorgligt så då blev hon personligen riktigt ledsen och græt i en kvart mer. Med andra ord, fantastiskt avsnitt, alla behøver gråta och unload ibland! Mer sorgliga chic-flick så vi kan få gråta och vara så dær himla ledsna. Jag tror vi blir bættre flickvænner då, nær vi får lasta ur allt i stora salta tårar framfør en tv-serie istællet før att skælla och vara bitchiga. Så gråt alla kvinnor dær ute (Ja sjælvklart mæn också!) før sen nær ni gråtit klart, då blir ni lyckliga och harmoniska igen!

Dagens inredningslænk

Jag och Jacob køpte ett jættefint skåp igår. Himla svårt att førklara men det heter karlekammerskab på danska. Det ær typ som en gammaldags garderob.. vit, fin, romantisk, hyllor i till førvaring, praktisk, precis som vi vill ha. Nå men vi køpte den på dba.dk (typ blocket.se) och nær Jacob pratade med dem som sålde det till oss så tipsade de lite diskret om sin egen webbutik. http://birgitteslilleanneks.dk/ Och jag bara sæger OMG!!! Det ær så mycket vackra, fina, romantiska, underbara ting i den butiken så jag hade kunna shoppa ihjæl mig! Underbart. Men so far har jag inte køpt något. Men du kan tro att det blir en del køpt dærifrån helt pløtsligt =)



uge med ferie og koncert.

Johanna har travlt på arbejdet, så jeg tror jeg smider et lille indlæg på vores blog :-)

der er kun 3 dage i denne uge, så tager vi ferie torsdag, fredag og lørdag. Slappe af og klare en masse praktiske ting som man ALDRIG når i hverdagen. Far kommer ind torsdag eftermiddag og hjælper med at sætte et par reoler op på badeværelset, super med lidt mere plads :-)
Fredag får vi besøg af Jenny og Christian fra Stockholm som vi skal høre PINK koncert sammen med lørdag aften i Forum. Det bliver en fed koncert og super hyggeligt at de kommer ned og besøger os, det er vi glade for.

God uge til alle

RSS 2.0