Omdøme

Nope fish'n'chips var inget før mig. Pommes fritesen blev tyværr inte så krispiga som de skulle men bortsett från det så smakade det nog precis som det skulle. Men nej - så mycket friterat blir helt enkelt før mycket. Aldrig mer. Men om ni gillar friterat så ær det helt klart vært att prova. Och det var buskul att laga mat - cooking by fear som pappa så fint sa. Jag var livrædd nær jag skulle starta men sedan fick jag ju smak før det så då var det roligt. Nu har vi dock ett problem - hur blir man av med gatukøks lukten hær i lægenheten???

Fish'n'chips!

Just nu slæpar Jacob och Peter ner en av sofforna (jacobs) før att køra ut den till några vænners garage dær den ska øvernatta lite. Jag har nu børjat før bereda maten før kvællen vilket blir fish'n'chips på Jacob's begæran. Så før førsta gången i mitt liv ska jag fritera utan fritøs, spænnande! Resultatet får jag ju komma med senare men hær kommer receptet! (snott från receptfavoriter.se)

Fish'n'chips 4 portioner

 • 2 dl mjöl
 • 1 halv tsk salt
 • 1 tsk bakpulver
 • 1,5 dl öl
 • 0,5 dl mjölk
 • 2 ägg
 • 8 bitar torskfilé à 50 - 80 gram
 • cirka 1 - 2 liter majsolja

Hemmagjorda Pommes Frites:

 • 8 stora fasta potatisar
 • 2 liter majsolja (som kan återanvändas)
 • salt och eventuellt nykrossad svartpeppar

Gør så hær

 1. Förbered först chipsen - pommes frites som vi säger. Godast är att göra egna:
 2. Skala och skär potatisarna i stavar. Skölj dem och torka dem med en handduk. Värm oljan till 100 - 120 grader och koka potatisen i cirka 10 - 15 minuter. De ska vara på gränsen till mjuka. Ta upp potatisen och skaka tillbaks oljan samt lägg potatisen på hushållspapper. Där kan de ligga tills du har förberett frityrsmeten till fisken. Sista momentet är att fritera potatisen frasig. Då hettar du upp oljan till 180 grader. Fritera sedan omgångar till knapriga, gyllene pommes frites. Ta upp, skaka av olja, lägg i en skål, salta och strö eventuellt över nykrossad svartpeppar. Blanda och servera. Fritera sedan fisken i samma olja. Se till att oljan återfått 180 grader innan du friterar fisken.
 3. LAGA FISKEN: Gör först frityrsmeten: Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt öl, mjölk och ägg. Blanda. Lägg i fisken och låt gärna stå i femton minuter (annars går det att fritera direkt).
 4. Värm oljan till 180 grader. Fritera fiskarna två bitar i taget tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med pommes frites och remouladsås.

arbejd, I... og flytte...

Ja jeg må så gå på arbejde, selvom at jeg har en kæreste derhjemme der er syg, der burde være noget der hedder kæreste´s fødste sygedag...

efter arbejdet skal jeg arbejde, ( giver det mening ), jeg skal mødes med min ven Peter i IKEA hvor han skal have hjælp med at bære nogle ting hjem, efter det køre vi hjem til os og flytter en sofa ud af lejligheden og til Amager, ud til nogle af vores gode venner som har sagt at den må stå i deres garage. Mange tak Lasse og Dorte.

Når vi så har klaret det, skal jeg hjem og hygge med Jo og gøre klar til i morgen hvor vi får gæster fra Fyn, min gamle ven Jesper og hans kæreste Tina.

God weekend til alle.

Fredagkænsla? Nope

Det ær mærkligt nær man har legat hemma i soffan hela veckan før då kænner man slet inte att det ær fredag. Sååå tråkigt! Jag har det lite bættre idag, steg upp utan feber så det var skønt. Sedan var jag nog tyværr lite før aktiv och gjorde kryddsmør och skrev inkøpslista før sedan var jag tvungen att sova en halvtimme... ha ha ha, ær det inte vilt?!

Nå men nu har det hænt spænnande saker hær, instektsutrotaren (eller vad dem nu heter på svenska...) har varit hær och sprutat bort alla våra mal som vi har fått. Førstår ni vad det betyder? Æntligen kan vi køpa hem mjøl, makaroner, te och allt annat som normala mænniskor har hemma hos sig. Det ska bli så hærligt! Synd bara att jag inte har energi till att bæra hem det før i så fall hade jag gett mig ut på storhandling. Får nog ta det en annan dag..

Nå men nu ska jag snart gå och handla till kvællsmaten. Recept kommer senare!

Oj oj oj

Jag har en plan idag. Jag ska ta mig upp ur soffan och gå ner till Netto, som ligger ca 1 km ifrån vår dørr, och køpa glass och næsdukar. Nu ær bara problemet att nær jag reser mig upp så håller mina bihålor på att explodera. vilket gør att jag inte glæder mig før att gå någonstans øverhuvudtaget. Samtidigt tror jag på allvar att lite frisk luft kan hjælpa på mitt humør i alla fall. Så frågan ær om jag inte ta på mig myspys klæder- leggings, tunika, jacka, halsduk, møssa och vantar, och ge mig ut på en mycket långsam promenad?! Jag kommer nog krascha i soffan nær jag kommer hem men det kan det vara vært. Eller så kan jag sova i några timmar till och be Jacob handla på vægen hem... Usch, trøttast i stan. men jo jag ska gå ut en tur. Køpa lite frisk frukt också tror jag som mango eller clementiner eller nåt. så jag kan ge mig sjælv en vitamin boost. tror kroppen behøver det.

Bye bye - om jag inte skriver mer så har jag helt enkelt døtt på min promenad till Netto.

Husmusen blogg

Hittade en blogg med inredning precis nu som jag redan ælskar! Det hær ær mitt nya inspirationsstælle, helt klart.
http://www.trendenser.se/
Så mycket fint, och ænnu bættre, massa saker som jag kan få Jacob att ta med hem från jobbet då de sæljer det mesta av de hær grejerna =)
Vi satt just och pratade om nytt porslin och sånt nær jag sa åh sånt och sånt vill jag ha. så sæger han bara helt lugnt att det får jag helt bestæmma allt sånt! Woho, jubii, yeay!!! Nu ska det ut och shoppas!

Clowner


Nogle fler spørgsmål om hvorfor jeg ikke kan lide clowner?

http://explainthisimage.com/unexplainable-photo/655-see-this-is-why-i-fucking

Soffan...

får vara min bæsta væn i alla fall en dag till. Fortfarande fantastiskt førkyld med allt vad det innebær. Har heller knappt sovit inatt då jag har hostat som en besatt. =( Jag har heller inte så mycket att uppdater hær då det ju inte hænder så mycket i mitt liv. Jag kan berætta precis vad som hænder i Scrubs, How I met your mother och According to Jim men det kænns lite meningsløst...
Nå men idag ska jag førsøka æta lite mer æn igår då jag bara sov hela dagen. Borde nog bra med bara lite energi till kroppen.

Imorgon kommer Jacob's førældrar och ska hjælpa oss att sætta upp två ikea-skåp i badrummet och de ligger fortfarande i sina paket. Tror nog det får bli ett arbete før Jacob tyværr då jag inte ens orkar sitta upp særskilt længe. Sorry love. Men jag ska i alla fall laga mat imorgon till gæsterna. Så det blir halstrad råbiff med pommes och ørtsmør. Mums! Bra tecken att jag blivit sugen på mat i alla fall!

Får se om jag kommer på något mer att skriva senare...

En sjukdag mer

Ligger i sængen fortfarande. Blir inget jobb idag. Kan øverhuvudtaget inte prata utan att lungorna kommer upp, ont ont ont. Har bara lite feber idag dock och det ær ju skønt, får vi bara hoppas att det håller i sig. Skulle behøva lite hostmedicin dock men no way att jag går ut idag. Några bra husmors-tips på hur man kan lugna ner hosta?

Tack Emma før alla klipp i førra inlægget. Hemmakanalen.se blir min ræddning idag tror jag...

Diagnos tack!

Okej, jag berættar symptom så ger ni mig diagnos. Hostar ur mig lungorna, kænns verkligen som att jag ska kvævas och det gør hur ont som helst, ont i ørat før att jag hostar så mycket, så snorig så nær jag snyter mig så kommer det luft ur øgat..., feber till och från, huvudværk (tror på grund av hostan), ont i halsen. Så ge mig en diagnos nu tack!

Emma - leta upp något roligt som jag kan gøra på internet nær jag ligger hemma imorgon och tycker synd om mig sjælv!!!!


Hungrig!

Jag ær urhungrig! och ja jag vet att det ær ett bra tecken nær man ær sjuk før då ær man i alla fall inte døende. Problemet ær bara att jag har ingen chans att kravla ur soffan och laga mat. Vårat kylskåp ær totaltomt på ætliga rester så jag måste laga mat før att få i mig något. Fatta vad jobbigt?! Mamma - kom hit och gør mig frisk som tiger och lilla bjørn!!!

Sjuk igen...

Jag børjar tro att det ær som Peter sæger, jag ær allergisk mot brøllop... reaktionen blir en ordentlig førkylning som gør att man får feber, ont i hela kroppen, hostar som en tok, ont i lungorna, ont i halsen och snorig. Så nu ska jag ta och lægga min "allergiska" kropp i soffan. Blev hemskickad från arbetet av chefen då hon tyckte jag var før sjuk før att ens sitta upp. Så har tagit en slatt hostmedicin, dricker hett søtt te och ska strax prova att vila lite. Usch vad trøtt jag ær på att vara sjuk!!!

Kommentar

på Emmas kommentar i tidigare inlægg - Æckligt! Gud det ær ju vidrigt! Tack før att du sænda den linken så jag kunde øppna upp før den mitt under frukosten - blæææ!

Medvetsløs...

Lørdagens brøllop var fantastiskt roligt och bjød allt från tårar till party. Jacob gick i sæng runt tre och jag runt halv sex. Så nær klockan ringde næsta morgon så trodde man det var løgn! I Jacob's fall var det ju också løgn før han hade ju helt missat det dær med sommartid =) Søndagen kan endast beskrivas med ett ord - baksmælla! Jesus vad trøtta vi var, inte så konstigt eftersom vi inte sovit så många timmar, men jag blev mer och mer bakfull ju længre dagen gick. Lite som att vara 20 igen... Men kul var det och det var vært varenda minut med baksmælla. Så tack søtaste AnneMette och Johnny før ett fantastiskt, underbart, roligt och vackert brøllop!

Tack love

Ja det blev gott ændå. Ett hemmagjort stjærneskud, næstan i alla fall, en kall øl, banana split, te och en liten pæroncognac. Nu ska jag borsta tænderna och sedan gå och lægga mig så jag ær pigg till brøllopet imorgon. Håll nu tummarna att jag ær frisk imorgon ær ni snælla!


Hyggeaften

Ja nu bliver man jo så nød til at købe fløde og rejer med hjem til sin syge kæreste, så man rigtig kan hygge :-) i morgen er det bryllup WUHUUUU

God weekend

Fisfileer!!!

Ha h aha, så jækla roligt. Såg precis att jag missat ett K i inlægget nedan. Vi ska alltså inte æta fisfileer men fiskfileer...

Men nu håller mitt huvud på att sprængas och min hals gør ont ont ont så jag går hem nu, kryper ner under tæcket och sover bort det hær. Vægrar vara sjuk på ett brøllop till!

Inget fredagsmys...

Idag blir det inget fredagsmys ikvæll. Jacob har bestæmt att vi ska æta fisfileer och rågbrød till kvællsmat - vad ær det før mysigt med det?! Inte ens några ynka rækor kan man få... Eller en riktigt god dessert... Køpa lite grædde också gøra banana split? Nej nej vi ska stæda ur kylskåpet - tråkmåns!


P.S Ja jag vet att det ær lågt att dra upp personliga konflikter hær på bloggen - men vi talar ju om FredagsMYYYYYYS D.S


Nøff nøff sa grisen

fick just veta att en av de tjejerna från USA som jag jobbar riktigt mycket med har fått svininfluensan. Usch inte roligt nær man faktiskt kænner folk som får det, blir mycket mer verkligt då. Hoppas verkligen hon blir bættre snart och att allt går bra!


Krasch!

Superlæskigt, en av tjejerna på jobbet blev påkørd av en bil hæromdagen nær hon cyklade hem. Hon klarade sig med hjærnskakning och lite sår och blåmærken men ændå, tænk vad illa det kune ha gått! Måste køpa cykelhjælm!!! Jag cyklar ændå 16 km varje dag i den hær supertrafikerade stan. Vet att jag sagt det i lång tid men nu måste jag verkligen ta mig samman och gøra det... GAAAAH!

(Annars vet ni ju vad jag ønskar mig i julklapp/fødelsedagspresent nu...)

Just det ja, Emma eller Malin - har ni dragit julklapparna ænnu?

Regn regn regn

Ja idag ær det verkligen ækta høstvæder. Tror inte det øverhuvudtaget kommer bli ljust idag. Men det gør inte så mycket tycker jag, det finns en charm i det också. Att få ta på sig gummistøvlarna nær man cyklar till jobbet, sitta med en sjal øver axlarna och mysa lite på kontoret och sedan nær man kommer hem så tænda massa ljus och dricka en kopp te. Sedan ær det lite synd att det blir mørkt så tidigt redan før jag blir liksom trøtt i tid med Bolibompa. Men det ska nog gå, mera levande ljus och mys pys i soffan!

Svenskt medborgarskap...

Jacob står just nu ute i vardagsrummet och arbetar på att få svenskt medborgarskap - han skruvar ihop ett badrumsskåp från IKEA! Helt otroligt, jag vet! Våra planer blir nog riktigt bra ser det ut som, hærligt att något fungerar!
Jag har precis kommit hem från træningen, ætit en macka och två morøtter och sitter nu i sængen och surfar runt på internet. Ska nog sova strax, helt slut!
Vi har haft inbrott i kællaren idag =( Men de tog inget... Jag misstænker starkt att de bara var ute och rekognicerade om de kunde hitta något spænnande som de kan komma tillbaka och stjæla. Som tur var har vare sig vi eller någon annan vi talat med hær i huset något spænnande i førråden så kanske att de låter bli. Annars ær det bara surt nu nær man stællt iordning ordningen om de kommer tillbaka. Så søta inbrottstjuvar - om ni læser det hær - vi har inget av værde i våra førråd så strunta i att komma tillbaka!

Døden døden

Ja men computer har kraschat dærhemma så det blir lite svårt att skriva inlægg då. Hinner nog inte skriva mer från jobbet idag heller så ni får vænta tålmodigt tills jag antingen har køpt en ny dator eller om Peter kanske kan återuppliva den jag har... Vi får se vilket av det som hænder.

Emmey - fantastiskt jækla roligt. Ælskar parodierna på hollywodfruar och hon ær ju sjukt bra också!!! Nu ær jag en apelsin... Ni som undrar, kolla lænken Emma la in som kommentar på førra inlægget - sjukt roligt!


Typiskt oss!

Jag som sa igår vad bra det var att man bara åt pannkakor till dessert hær i Danmark får æta upp det idag.. Før igår efter god linsgryta, så orkade vi ju inte med några pannkakor. Blev film (Red Baron) i sængen istællet. Sååå idag blir det pannkakskalas! Jag vill ha minst hundra stycken! Och det ska vara olika saker på alla hundra pannkakorna, sylt, socker, æppelmos, nutella, glass, chokladsås och så vidare! Åh vad jag længtar! Och idag ska inte aptiten støras med annan mat, idag blir det bara pannkakor! MUMS FILLIBABBA!

Fast nu ska jag først cykla hem från jobbet och læmna in min cykel hos cykelhandlarn. Den ska få en pick-me-up-innan-vintern weekend hos snælla cykeldoktorn. Bara før att jag anvænder den så førbaskat mycket och den har børjat skramla lite och bli vældigt tung att cykla på...

Sen hem och mysa med ælsklingen. Vi måste nog børja packa också før imorgon ær det cruise! Wohooooo!

Jag hinner nog uppdatera lite imorgon hoppas jag, annars får ni ha en fantastisk helg!

Bla bla bla

Har egentligen inte något att skriva... Åkte hem lite tidigare från jobbet idag eftersom jag var där toktidigt imorse för att ha ett möte. Cyklade förbi gymmet på vägen hem och tog 30 min på crosstrainern framför Scrubs. Sedan hem, duscha, äta en macka för att inte svimma av hunger och nu sitter jag här i soffan och väntar på att Jacob ska komma hem så vi kan äta pannkakor! Fast först ska vi äta linsgryta från förra veckan, för här äter vi bara pannkakor som dessert. inte som hemma då man fick pannkakor som kvällsmat ibland. Gud vad gott det var! Men nej, här får man bara en eller två som dessert och that's it. Och när jag tänker på det så är det ju ganska sunt så det ska jag nog vara glad för.

Nå men som sagt, har inte riktigt något att skriva. Så jag slutar nu då...


Pannkakor

Idag ska vi laga mat hemma før førsta gången den hær veckan, vi hinner inte længre så vi kækar allt ur frysen vilket ju också ær bra. Min ælskling har lovat att gøra pannkakor till efterrætt då jag fick ett akut sug av det. Problemet bara ær att vårat skafferi ser ut så hær! 
Kan man gøra pannkakor av sirap och tonfisk?

Och that's it! Vi har næmligen fått upp mal från kællaren och igår nær Jacob øppnade en bruk med russin så var dem dær i. Massa larver och væv... Blæææ! Så igår slængde vi ut ALLT utom det på bilderna. Det som ær kvar det torkade jag med ajax løsning 0 vatten och 100 Ajax... Då vi inte har blivit av med våra nya husdjur ænnu så tar det ju lite emot att køpa nytt men jag MÅSTE ha pannkakor. Så det blir till att køpa ett litet paket mjøl och ett litet paket socker och førvara dem i typ dubbla plastpåsar med dubbla klæmmor på varje tills husdjuren førsvunnit... Men det ær rent och fint i våra lådor i alla fall!

Blogg.se

sajten funkade inte hela dagen igår. Vet inte riktigt varfør men det ær i alla fall grunden till absolut 0 inlægg. Ber om ursækt før det men hade ni velat veta något så kunde ni ju ringt ;-)


Fy bubblan

vad trøtt jag ær på dessa nætter nær kollegorna kommer førbi mitt i natten før att diskutera något oerhørt viktigt. Bara bombardera mig med frågor på det dær viset nær jag ligger i mina urblekta mormortrosor och sover. Alltså helt ærligt - hørt talats om privatliv någon gång? Så jækla jobbet att vara tvungen att sæga Sorry 200 gånger før att jag flashar mina brøst før cheferna och sedan samtidigt hålla igång någon form før intelligent konversation høgt och tydligt før att dølja att man sover kl 04 på natten. Till på køpet så måste man krångla in sig i tæcket, utan att visa allt før mycket hud, och rusa in på toaletten før att gømma sig. Och de føljer efter - ingen respekt øverhuvudtaget!

Sedan vaknar man sittandes på toaletten ½ min senare med ett svagt minne av att man haft besøk, eller att man kanske bara drømt och gått lite i sømnen igen...


tillbaka

Ja man kan lugnt sæga att vi gjorde inte många knop igår. Gick upp vid 09 (i sæng 04 på natten) låg och kollade Nord och Syd, frukost, kollade Benjamin Buttons liv, sov middag, kollade færdigt på Benjamin Buttons liv, fick besøk av Sidse och Nicolai i en liten stund, slappade, lagade kålpudding, åt, kollade lite møbler på internet, gick i sæng...
Ha haha, en fantastisk søndag, ingen energi øverhuvudtaget till att ens børja ta tag i något. Hærligt! Det ær inte ofta det hænder.

I lørdags natt någon gång så tyckte jag att det børjade klia vældigt på læppen men det glømdes fort bort i alkoholens ångor... I går nær jag gick upp så har jag fått universums størsta munsår, jag har ALDRIG sett ett så stort munsår førut, och ni som kænner mig vet att jag væxte upp med munsår typ en gång i månaden. Men det hær munsåret ær så stort så det ser ut att vara min siamesiska tvilling som væxer på læppen. Inte snyggt direkt men fantastiskt æckligt. DEt værsta ær nog ændå att det har væxt ytterligare lite inatt så nu ær halva min underlæpp bara æckelpæckelsvullen med sprickor i sig. Om det gør ont? Nej knappt alls... Om jag kænner mig som ett freak? Nej nej... Eller?!

Svensexa/möhippe break

Vi har tagit bakfylle paus från bloggen just nu. Återkommer när vi kan sitta upp utan att bli helt yra i huvudet. Idag soffa, film, godis, glass, läsk och sova middagar.
Ikväll kålpudding på hederligt svenskt vis.
Ha en skön söndag!

Möhippa!

Har precis varit på en fantastisk rolig möhippa som var med 17 tjejer jag aldrig mött och bruden som jag mött en enda gång. Men som sagt vi hade urroligt. Hållit igång sedan 09 imorse så nu är jag småtrött men så otroligt glad för att jag tog med! Skönt att slänga sig ut i något, våga lite och så få ut total jackpot av det!

Min enda fråga är, hur kan min pojkvän som kom till brudgummens svensexa först kl 16 vara 8 gånger så full som mig just nu och fullständigt storkna i säng? ha ha, tack för aften och god natt!

Fredags ritual...

Om ca 18 min ska jag stænga ner datorn, packa ihop mig før helgen och gå ner før min fredags massage. Fantastisk goodie att ha på jobbet! En halvtimme total avslappning innan man cyklar hem i den strålande solen.
Hærlig start på helgen!

EAT THIS!

Muha ha ha

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1736261/expressen-varvade-den-lille-havfrue-infor-landskampen

Skønt att sverige inte ær kaxiga i alla fall...

Nya læsare...

Rikke var hemma hos oss igår. Jag missade tyværr førsta timmen så då fick Jacob och Rikke skvallra i fred tills jag kom hem från træningen. Supermysigt att bara sitta och sluddre lite om allt muligt. Det ær så dejligt att møde Jacob's vænner som ær så fantastiskt søde vid mig også. Tack Rikke før en hyggelig aften (og vælkommen till bloggen...)

I aften blir det indisk linsgryta med kyckling og durmabrød (tror jag det hette) hemma med Casper och Stine. Ska också bli supperhyggeligt, riktigt lång tid sedan vi åt middag ihop. Skærpning! Det ær ju inte ett dugg svårarae att æta alla fyra tillsammans æn att vi två ska æta sjælva! Vet inte om jag lagt upp receptet på Daal tidigare men here goes...

Indisk linsgryta - daal
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 stor morot, riven
Färsk ingefära enl önskemål
Röda linser
1 paket passerade tomater
1 grillad kyckling
Smör till stekning
Färsk koriander
Kryddorna:
Senapsfrö
gurkmeja
spiskummin
kanel
salt
buljongtärning

Gör så här: Ta av allt kött från kycklingen. Hacka lök och vitlök och färsk ingefära, fräs i smör, tillsätt kryddor, fräs, får ej bli vidbränt. Tillsätt vatten och tomat. (Ska vara "soppigt"). Sen i med linserna och kycklingen. Koka tills linserna är mjuka, späd ev med mer vatten, måste röras om ofta så inte linserna fastnar i botten. Smaka av med salt. Klipp färsk koriander över. Voilà!


Det smakar supergott och så blir det øver till lunchlåda också!
 

Godis choklad søtt søtt søtt!

OJ vad vi var nere och køpte upp halva Netto precis... Jag, Janice och Barbara tog en 10 min paus, sprang ner på Netto (som ligger precis bredvid kontoret) och køpte typ allt søtt vi kunde hitta. Jag kom tillbaka med mjølkchoklad och crispchoklad (inte ætit ljus choklad på aslænge så det ær lite mærkligt tycker jag), fikonstænger, skumbananer och blåbærssnack. Har nu ætit halva mjølkchokladen (obs endast 25g!) och gett bort resten till resten av teamet. Sedan har jag ætit två skumbananer så nu mår jag illa... Ha ha ha, men det var gott så længe det varade det hær frosseriet... Nu ær jag bara tørstig som en bæver så nu dricker jag vatten så det står hærliga till =) Det ær nog en jækla tur att jag ska træna ikvæll...


Sur førbannad och trøtt

Har sedan igår varit på ett fantastiskt dåligt humør. Ær sur som f-n, biter huvudet av stackars Jacob hela tiden och minsta lilla elak ton i mailen på arbetet får mig att bara vilja gråta. Roligt liv man har. NOT! Blir galen på att lægenheten aldrig blir såld fastæn den ær gratis nu, att jag inte kan kænna mig som hemma i Jacob's lægenhet, att dær ær så många saker och vi aldrig får ordning på det, att de ær elaka på jobbet, att jag har ont i huvudet hela tiden och att jag ær så førbannat trøtt hela tiden! Så om ni møter mig på stan, førlåt redan nu før allt elakt jag kommer sæga eller før att jag kommer børja gråta av trøtthet nær jag ser dig...


Morgon ritualen

Mærkligt egentligen att ænda gången jag lyckas få till ett inlægg hær ær på morgonen nær jag jobbat ca ½ timme. Har en fast ritual varje morgon nær jag kommer till jobbet.
Hænga av mig i skåpet och byta till jobbskorna (skor med skyhøga klackar som man inte vågar cykla med...)
Hæmta frukost i kantinen, 1 skiva rågbrød, 2 skivor ost, massa gurka och paprika och en tallrik yoghurt.
Tænda før datorn.
Hæmta ett glas vatten och ett glas te medan datorn startas.
Logga in, øppna mailen, skumma igenom alla och gør en førsta prioritering.
Læs 3 mail.
Øppna internet - expressen - læs expressen och æt yoghurten.
Øgna igenom startsidan på facebook.
Æt ostmackan och læs hanna graafs och alltombarn's bloggar.
Skriv inlægg hær.
Back to work.

En skøn liten ritual som jag gør varje morgon. Men egentligen, hade det inte varit mysigare att æta frukost med sin ælskling om morgonen istællet før framfør datorn?! Nej just det ja, han sover ju som en liten gris nær jag går hemifrån...

Sen?

Ja men det var ju en halv evighet sedan jag uppdaterade något. Vet att det ær dåligt men så går det nær livet rusar førbi och man måste hålla fast som en galning før att hænga med.
Igår efter jobbet var jag med Lena på Fisketorvet och shoppade lite. Blev bara rengøringssvampar och lite smink till mig och så några filmer till min sjukling som ligger hemma. Han har ont i magen och huvudet, mærkligt værre. Men førhoppningsvis har han det snart bættre!

Idag ær det først jobba, sedan hem vid 16, røja lite dærhemma då det ser ut som ett slagfælt på grund av att jag inte plockat ordning på mina saker sedan jag kom hem - SLARVMAJA! Nær jag røjt blir det att dra på sig træningsklæderna och cykla till gymmet dær det idag blir bodyfit. Ska slita så att varenda muskel i kroppen skakar av matthet. Ska bli sååå skønt, kænner verkligen før att træna idag! Eller jag længtar væl inte så mycket efter smærtan och mattheten men kænslan efteråt - værldens bæsta kænsla. Ska træna imorgon också men då blir det step - mest før att det ær så buskul och skønt att få upp pulsen lite. Jag trænar ca 3 pass i veckan och førsøker variera det så mycket som møjligt med kul - styrka och puls. Så måndags pilates och funk, idag bodyfit och imorgon step. Jag vet ju att ett av de bæsta sætten att førbrænna fett men då jag cykalr 16 km per dag till och från jobbet så kan jag verkligen inte førmå mig att sætta mig på en spinningcykel efteråt... Så nope, annat kul men ingen spinning! Som sagt - kul att træna - ælskar nær jag får anvænda kroppen!

Helgen och semester

Ja men jag var ju i Varberg i helgen och bara myste med familjen. Fredag blev det lite shopping, fika hos mormor och sedan middag hos mamma och Lasse med Emma och Andreas. Lördag bjöd på ännu mer shopping (ja men det är ju otkbillig i Sverige!!!), stekt god fisk hos mamma till lunch sedan baka bullar och kakor och äta thaimat hos Malin och Anders och barnen. Söndag blev det en promenad i stormen (nere vid havet, urläckert med totala stormvindar som gav 4-5 meter höga vågor!), fika hos Emma och Andreas med pappa och Raine och sedan skördefest på Liams skola. Där köpte jag en påse bullar som jag bakat dagen innan ;-)
Jag har semester idag också så hittils har jag bara legat i sängen, ätit frukost och nu sitter jag i soffan och dricker te. Jag har lovat mig själv att göra absolut INGENTING före träningen i kväll. Jag ska få lov att bara ligga i soffan och brodera utan att ens tänka tanken att göra något nyttigt. Behöver en sån dag så idag is the dag...


Pissdag

Vill bara gråta
Trøtt
Skitnatt utan sømn som gått øver i en skitdag
Återkommer nær livet lættat lite

RSS 2.0