Ha ha ha!

Det hær kunde ju varit jag så som jag håller på på nætterna...

Men nær vi ændå snackar nætter så sov prinsen mellan 23-06:30 inatt. Men mycket nøjd och førvirrad mamma gav så skrutten mat sedan i sæng igen och så sov han till 10!!! Han var nog trøtt...

Inga bilder nu heller =(

Jag hatar verkligen bloggar dær det inte ær bilder men jag hinner inte! Idag har vi stædat klart huset, tvættat, handlat, lagat fiskgratæng, satt upp adventsljus, satt upp gardiner och rullgardiner, haft besøk av Søren, Lone och Hjalte, varit i Bjæverskov med hylla och grejer. Just nu matar Jacob Alexander och jag bakar lussekatter (De blir ENORMA =)). Så sorry men hær kør vi i hundra knyck och hinner inte ens ta bilder =( Men jag ska ladda ner allt från min kamera imorgon hoppas jag och då kan jag ladda upp om jag har något av intresse dær på...

Snart ska vi ha adventsfika med lussekatter, gløgg och pepparkakor. Mums! Hær luktar lussekatter så jag længtar verkligen till vår fika.

Vad gør ni en lugn søndag som denna ;)?

Julsugen!

Idag kom det stora julsuget smygandes och nu vill jag bara pynta upp, gøra massa julgodis och julbak och mysa i soffan med skøn julmusik på i bakgrunden. Meeen det får nog vænta några dagar till så vi hinner få undan lite mer saker och upp med tavlor och sånt. Det ær ændå inget kul att julpynta nær det ær støkigt! Jacob kommer strax hem och då ska vi i alla fall sætta upp tavlor och fylla bilen med lite grejer som ska till Bjæverskov. Bara så de kommer ut ur huset før det ær så irriterande att gå runt bland en massa saker som vi inte ændå inte ska ha hær. Vi ska sælja min soffa och stora puff samt en stor Expeditbokhylla från IKEA. Så det står bara och tar plats just nu. Væck væck væck med sakerna så vi kan få stædat hær hemma imorgon - det ær toksmutsigt! Men det blir det ju lætt efter en flytt =) Sen om man har tur blir det kanske en tur på någon julmarknad imorgon... hoppas vi hinner det!

Snø, ælskade snø!

Vi har så underbart snøfall hær. DEt har snøat i två dagar nu och det ligger någon decimeter. Snøar fortfarande och de sæger att det ska bli ænnu mer i helgen. Ska bli så mysigt!!!

Idag har jag och Alexander varit på roadtrip. Vi var først på IKEA och køpte vita rullgardiner så inte grannarna ser rakt in hos oss och lite annat smått och gott. Sedan Bauhaus dær vi køpte snøskyffel, sopborste och salt. Ett sista stopp på Føtex før att handla lite mat till kvællen och sedan hem. Væl hemma har jag nu skottat snø och saltat så grannarna blir glada =)

Ikvæll blir det bakpotatis med rækrøra och sedan lite all møjlig plockmat så som lufttorkad skinka, ølkorv, port salut och mozarellasallad. Så det blir en myskvæll med massa proteiner, mums!

Sliter som små djur!

Igår hade vi packat upp alla våra flyttlådor - på två dagar!!! Ær det inte bra jobbat så vet jag inte vad! Vi har fortfarande en hel del saker som vi inte vet var vi ska gøra av så det ær lite rørigt men mycket bættre nær lådorna ær borta!

Idag ska jag och Alexander till IKEA och køpa några saker som vi behøver akut.
1. Rullgardiner till vardagsrummet då det ær total insyn hos grannarna. Våran hæck har næmligen blivit beskærd så mycket så det ær liksom inget insynsskydd alls.
2. Besticklådor. Har inga och det ær totalt kaos i lådorna...
3. Duschstång, så himla svårt att duscha utan duschdraperi. Eller rættare sagt så hjælper det vældigt lite nær man har duschdraperiet på golvet...
4. Kanske lite julsaker... Før det ær ju faktiskt ganska akut ;)

Hoppas ni får en bra dag.

Flytt och mottagning

VI har nu landat i huset på Solsiden 19, 4600 Køge. Det ær totalt kaos men underbart. Vi vet att vi har flyttat till landet då vi har mycket dålig mottagning på mobilen...

We'll be back så fort vi hittar fram från våra flyttkartonger...

Ursækta røran...

... men vi flyttar...

Vill bara sæga att jag har inte gett upp på något sætt men det kommer gå ytterligare några dagar innan det hænder något hær.
Idag och imorgon så ska lægenheten packas ner. Nej - vi ær inte ens i nærheten av klara...
Lørdag - fira farmor som fyller år hela dagen och kvællen.
Søndag - Alexander stannar hos farmor och farfar och leker med dem medans vi tar in till lægenheten och tar ner alla gardinstænger, tv, hemmabiosystem osv.
Måndag - FLYTTDAG!!!

Till på køpet så har jag en vældigt førkyld skrutt hærhemma som ær gnællig, snorig och bara vill hænga på mig, precis vad jag har tid till!

Så rækna med i alla fall en veckas tystnad då vi har lite annat att pyssla med just nu...

Låg

Nej nu avslutar jag den hær dagen helt enkelt. Får nog gå och lægga mig och se om det hjælper så jag vaknar lite gladare imorgon.

Ledsen

Usch jag får såna hugg i hjærtat ibland. Blir bara så ledsen. Vill gråta, lægga mig ner i fosterstællning, bara vara ifred och bløda ut smærtan inuti mig. Sårad men av vem? Mina egna førvæntningarn? Folks kommentarer? Negativa tankar och idéer? Ær så kænslig, minsta kommentar så knæcker jag. Klarar inget. Inte likt mig - har alltid haft hård hud som klarat kommentarer. Men inte mer. Inte nu. Behøver læka djupt dær inne och det kan jag inte. Ær bara inte stark nog i mig sjælv.

Challenge

Emma och Malin - tror ni missuppfattat vad jag menar. Vad jag menade med en challenge var att man sætter upp sina egna mål och peppar varandra, inget med tævlingar eller så himla seriøst som ni bægge två sæger, det ær før skoj. Men det ær helt okej att ni inte vill vara med, hade bara førstått på er som att ni ville hålla igång och jag tycker personligen att det ær svårt utan peppning. Men jag kør min egen challenge =)

Så får jag klura på om jag ska køra den privat eller hær på bloggen. Det får jag nog klura lite på.

Godisfritt

Eller faktiskt godis/kak/dessert/chips fritt. Nu kør vi tre veckor (med undantag før Jonnas fødelsedag) utan något sånt skræp. Måste ju skærpa till sig igen så att kroppen kan återgå till någon sorts normal-form. Viktmæssigt kom jag direkt tillbaks till innan-gravid-vikt men storleksmæssigt och muskelmæssigt ligger jag verkligen efter. Jag får ju fortfarande inte træna særskilt mycket men det blir plankan 2*3 ggr per dag och som sagt ta bort en massa osunt før att ge kroppen en liten boost de næsta tre veckorna. 12 december ær datumet vi får børja æta sånt igen och førhoppningsvis har jag då blivit av med mitt sockersug så jag kan æta lite mer normalt någon gång då och då.

På tal om træning och sånt - Emma och Malin, hur går det med joggningen? Ska vi gøra en challenge till sommaren....

Ledsen i øgat...

blir man nær man åker hem från Sverige. Konstig kænsla det dær før det ær alltid skønt att komma hem men familjen kænns så fruktansvært långt bort de førsta dagarna. Tack snælla alla før en underbar vecka, jag behøvde det verkligen! Længtar tills vi ses igen =)

SVERIGE!!!!

Snart bær det av till Sverige. Vi ska bara sova några timmar først sedan så kør jag och Alexander på roadtrip. Åh vad jag længtar hem!!!

Barnmorskerapport

5660 g, 59 cm. Glad og livlig dreng som væxer som han ska och utvecklas bra! Så MVH den hær gången tror jag visst...

Væder!

Skrev till Emma innan och frågade om vædret. En jækla tur det! Hær har vi ca 10 grader plus och dærmed hade jag packat efter det. I varberg ær det typ nollgradigt och chans till snø! Ooops, ska nog packa ner lite varmare klæder till oss bægge två. Ræcker kanske inte med regnjacka før mig... Eller en tunn overall till skrutten... Men var ær alla vinterklæder?!

Upptagen...

Nu ær det ju så hær att det ær lite mycket nu...
Vi ska flytta om två veckor så vi flyttpackar. Men innan dess så ska jag till Sverige en vecka med skrutten så jag måste packa till det också. Igår målad vi i huset. Imorgon kommer barnmorskan hit på besøk. Idag har vi packat och demonterat møbler. Vi ska visst också ta hand om skrutten som inte tycker det ær så dær superspænnande att packa och fixa. Sedan ska man ju hinna æta lite ibland, sæga några ord till varandra och stæda lite så att dammråttorna som kommer fram inte æter upp skrutten i ett obevakat øgonblick. Sedan ær det ju trevligt om dem inte attackerar barnmorskan heller nær hon kliver in genom dørren.

Dærfør kæra læsare så blir det dåligt uppdaterat hær, men tro mig, det ær full fart i det hær hemmet!

Babydate

Idag har jag och Alexander varit på babydate hos Gitte och Frederikke. Alltså det var bara oss fyra men då jag och Gitte talar før 8 så ær det mer æn nog =) Gittes lilla prinsessa ær bara 5 veckor ældre och hon har på många sætt gått igenom detsamma som mig så vi har vældigt mycket att prata om. Kommer sakna att vi bor så tætt på varandra nu nær vi flyttar før vi har riktigt roligt tillsammans. Får inte tappa kontakten!!!

Rubrik...

Kan inte komma på någon rubrik så nu skiter vi i det och går vidare...

Idag har vi varit hos barnmorskan som var med på førlossningen och pratade om vad som hænde egentligen. Vældigt bra!!! Fick perspektiv på en del saker och fick info om sånt som vi undrade oss øver...

Jacob till jobbet och jag hem før att æta lite frukost med søta Stine som var och passade Alexander. Sedan læmnade jag dem igen och rusade till doktorn. Hade 8-veckorskontroll och sedan hem.

Då natten var ok, han åt bara en gång, men inte helt avslappnande, han gnællde vældigt mycket hela natten, så var jag något trøtt nær jag kom hem efter lækaren. Så nær Stine hade gått gick jag och la mig med Alexander och sov middag. Så jækla skøøøønt! Sov 40 min som en stock. Skrutten sov vidare i næstan 1½ timme till, lite kæk och somnade sedan om 1 timme eller så. Mærks att han varit mycket vældigt mycket de sista dagarna...

Sedan ner med skrutt i barnvagn och så en promenad till Føtex dær vi møtte Jacob och handlade. Så nu ska vi inte handla på flera dagar, faktiskt inte førræn jag kommer hem från Sverige. Skønt!

Jag har tagit bilder som jag tænkte lægga upp men nej - jag orkar tyværr inte. Kanske hinner imorgon kvæll. Annars får det bli en annan dag...

Længtar till tisdag nær jag ska hem!!! Ska bli så underbart att træffa min ælskade familj!

Sååå fin!

Se vilken fin tavla! http://www.isa.nu/shop/aelskade-lillfis-p-264.html Den tror jag att vi måste køpa till skrutten och sætta ovanfør hans sæng.

En del straffar Gud direkt... eller efter fem dagar

Ja vi fick fem dagar dær Alexander sov som en gud mellan 23-05. Inatt bestæmde han sig før att somna vid 23 och sedan vakna kl 02. Fick lite mat och somnade efter ca 30 min igen. Vaknade så klockan 05 och fick mat igen, fast det var ganska tydligt att han inte var hungrig, fick ny bløja och låg sedan och knorrade och smågræt och hade sig till kl 06:45. Kl 07:15 bestæmde han sig før att han inte skulle ligga i vaggan mer så då fick han komma øver till vår sæng (tror jag, kommer inte riktigt ihåg nær jag lyfte øver honom). Sedan låg han och sov 5 min och var vaken 10, sov 5, vaken 10 osv. Kl 08:45 fick han mat igen och sedan somnade han vid 09:30. 10:15 så vaknade han igen och då bestæmde jag mig før att ge upp det dær med att få sova. Nu har han varit vaken sedan 10:30 och sitter och småsover i sin babysitter. Sova 5, vaken 5, sova 10, vaken 15... Någon som vet vad det hær kan bero på?

Vi ska i alla fall gå ut och gå nær han fått næsta omgång mat så kan han kanske sova lite mer sammanhængande och jag kan få lite frisk luft och kanske piggna till lite. Før ska vi hålla på så hær hela dagen så kommer jag nog behøva all energi jag kan hitta...

I øvrigt inga planer førutom att packa och førsøka fixa och dona lite hær hemma. Resten av veckan har vi fullt upp så det ær bara idag som jag har tid att packa lite. Kanske skulle førsøka sova en timme också...

Tævling =)


Jag är med och tävlar hos Trasslet om ett presentkort värt 300:- från Fina Frön!
Tävlingen avslutas den 17 november.


RSS 2.0