1 maj - spænnande nystart

Imorgon hænder det som jag personligen tycker blir vældigt spænnande. Jag har ju lite før mycket fladder kvar på magen efter graviditeten och æven fast jag prøvat att træna och æta ordentligt så kan jag inte bli av med det. Så imorgon startar jag som online kund hos Olga som ær en PT som jobbar just med mammor och gravida. førsta veckan fokuserar vi bara på kost, andra på kost och træning, tredje på kost och fjærde eventuella justeringar. Jag ær så grymt taggad. Har iofs ætit mig sockeryr idag med instællningen - sista gången på længe, men nu ær jag klar. Visste inte riktigt om jag skulle skriva hær men jag inser att ju fler som vet det, desto fler som kan pressa mig. så fråga gærna ibland hur det går, framsteg osv så jag får lite press på mig och inte tappar suget. Min beløning efter en månad dær jag ska satsa jærnet ær att jag får anvænda mitt presentkort jag har fått till en massage. Så nu blir det jærnet och tro fan jag ska klara det - men hjælp mig gærna och pusha på lite ibland...

PMS och fulgråt

Har varit så jækla überkænslig i några dagar nu och inte fattat någonting. Igår læste jag om en liten tjej som hade døtt i magcancer dær førældrarna inte hade tecknat en livførsækring och nu inte hade råd med begravning - storgræt! Idag såg jag en liten snutt på TV med ett barn vars mamma hade døtt - stortjøt igen. Sedan var jag ju aningens korkad då jag kolla på "en unge i minuten" och gissa om jag græt, det brukar jag gøra nær jag ser det, men idag - JISSES! Tur man kan skylla på pollenallergi nær folk ser ens røda och svullna øgon som jag sækert kommer ha i flera dagar nu...

På søndag hænder något vældigt spænnande (tycker jag alltså men sækert inte de flesta av er...) men jag berættar mer om det en annan dag. nu ær det ett glas rose och så matlagning som gæller!

Jobbet

Idag har jag fått lite mer klarhet i vad jag eventuellt ska jobba med nær jag kommer tillbaks. Det ær en ganska sjuk kænsla att man 10 arbetsdagar innan man ska tillbaks inte helt vet vad man ska jobba med eller før vem eller på vilken avdelning eller ens på vilket kontor?! Men nu har jag i alla fall ett møte næsta tisdag med en tjej dær vi ska diskutera en eventuell stællning som hon har till mig. Ska bli spænnande att høra!

I øvrigt tror jag Jacob ær laddad till tusen att få gå hemma och njuta de somriga dagarna med skrutt. Sjælv ær jag inte lika entusiastisk øver att 11 maj nærmar sig. Det ska bli vældigt skønt att komma tillbaka till ett jobb så det ær inte det, det ær resorna varje dag som jag får lite ont i magen øver. Men vi får se, kan ju gott vara att jag kan fixa något flexibelt med jobbet så vi kan minimera det. Jobbjakten fortsætter dock så om någon vet något jobb runt Køge så ropa gærna till ;)

God morgon!

Hær startar dagen numera kl 06:00. Det ær lite tidigt før hemma hos mamma sov skrutt minsann till 07:20, tror helt enkelt att det blir før ljust hær hemma och att det ær dærfør han vaknar. Snart børjar dock verkligheten før mig dær jag ska gå upp senast kl 05 varje morgon før att kunna vara hemma 17:00 igen så det ær ju fint att A førsøker vænja mig vid tidiga morgonar ;)

Idag står schemat på att røja iordning och stæda, ute och inne. Ska baka lite också før imorgon kommer mammagruppen hit. I øvrigt ska vi ut och gå en power walk och njuta av dagen!

Påsken slut

Vi har haft en riktigt skøn påsk i Sverige. Umgåtts med næra och kæra precis som man ska men har inte tagit ett enda kort! Usch, vi måste verkligen bli bættre på det, synd om skrutt om det inte finns några kort alls av honom nær han væxer upp...

Igår fick vi fixat massor ute i trædgården, så skønt før det har hængt lite som en sten øver mitt huvud. Vi fick rensat upp i vårat land, bestæmt vad vi ska spara och vad vi ska slænga, rensat ogræs, fixat førrådet så det kunde få plats med mer och varit allmænt duktiga. Sedan det roligaste av allt! Vi har køpt trædgårdsmøbler och satt ihop dem! Såååå fina! Nu ska vi bara hitta några fina dynor. Vi har fyra av en sort men dem sæljs inte hær i DK men på Hemtex i Varberg. Ska kanske be familj gå och køpa några stycken... køpte också parasoll så skrutt kan vara ute och leka utan att behøva vara i full sol. Så tack før de fina førskotts-brøllopspresenterna, vi ælskar dem! Lovar att ta bilder sedan =)

Idag blir det att storhandla, læmna tillbaka bilbarnstolen till Ønskebørn, træna och sedan fixa någon god middag. Finns ju sjælvklart mer att rensa ute i landen så vi får se om jag hinner det också. Men vi børjar med frukost!

A og Jo på Roadtrip

I dag tog A og Jo en lille roadtrip til Marie i Strøby i A´s nye cykeltrailer.Det ser også ud til at A er frisk nok på en tur sammen med mor.
I morgen køre A og Jo til Sverige på velfortjent påskeferie. Jeg smutter på arbejde efter 4 dages sygdom ( mormor syge ) hehe. Onsdag aften racer jeg mod Sverige og tilslutter mig familien, jeg glæder mig til at skulle tilbringe påsken og flere dage i træk i Sverige.

God påske, nyd vejret og pas godt på hinanden.Mysmorgon

Jag kom i sæng alldeles før sent igår då jag satt uppe och spelade spel på datorn. Somnade inte førræn 23:30... dumma Johanna! Och ja det straffade sig i morse nær skrutt bestæmde sig før att gå upp. Men jag sprang ner och fixade mat till honom och sedan blev ræddningen barnTV typ hændige Manny och Sesame street. Så vi blev liggandes en timme till. Jag kunde iofs inte sova mer før det var någon som ville gosa med mitt øga, min næsa, mitt hår osv och då ær det svårt att sova...

Nu har vi i alla fall kækat frukost, mumsig grøt och ægg, och snart ska skrutt sova førmiddag. Førsøker hålla det ca 10 min mer så han ær riktigt trøtt och kan sova læææænge.

Dagens todo lista ær
- Træna ashårt crosstrainingpass i en timme
- Dricka stooor proteindrink och stretcha ordentligt før tjena vad ont jag hade sist
- Montera A:s cykeltrailer på min cykel
- Handla lite vad som behøvs hær hemma
- Lura ut vad vi ska æta till middag...

I øvrigt ta det vældigt lugnt, ge skrutt ett bad och mysa så mycket som møjligt.

Hoppas ni också får en skøn søndag!

Jobb jobb jobb

søker mig lite jobb. Men oj vad jag hatar att skriva ansøkningar på danska. Jag vet ju hur det ska låta i huvuet men kan inte få ner det på datorn. Allt tar så lååång tid...

Idag har jag och Alexander varit ute och gått, sovit extremt lång førmiddagslur, lagat blomkålsmos, lagat plættar, smakat plættar før førsta gången (Alexander alltså...), røjt hær hemma, dammsugit och fått hem en cykeltrailer. Har alltså varit en bra aktiv dag! Jacob ær fortfarande sjuk så han ligger mest i soffan och sængen och hostar lite førsiktigt. Tror han ær rædd før att vi ska glømma bort honom ;)

Fick som sagt hem en cykeltrailer till Alexander idag. Ska bli riktigt kul att prova imorgon. Tror kanske jag måste gå ut och sætta fast den på min cykel nu...

Hejdå mamma!

Igår åkte mamma hem igen efter en liten visit hos oss i dagar. Det har varit jættemysigt æven om A var lite tveksam ibland... Han har varit lite sjuk med feber och grejer och dærfør lite mammig vilket mærktes nær mormor førsøkte ta honom. Ibland gick det hur fint som helst men ibland så bara tokskrek han. Lustigt det dær!

Igår var førsta gången som A faktiskt stræckte sig efter mig! Så himla søtt. Han var hos Jacob men så helt pløtsligt stræckte han sina små tjockisarmar mot mig. Snutt!

Jacob ligger sjuk idag med feber och huvudværk så idag har jag två barn att ta hand om. Har redan trænat, rensat ogræs, sått græs och fixat lite bankærenden. Nu sover skrutt så jag tror jag ska ta en macka. Sedan ska vi handla før jag ska baka brød och førsøka lista ut vad vi ska æta i helgen... Aldrig lætt! Vi skulle haft besøk av några vænner imorgon men de har en liten liten bebis och nær Jacob ær sjuk så stællde vi in det. Vill ju inte smitta bebisen! Så nu får vi tænka ut någon mat till oss två och Jacob vill helst bara ha mackor... hmm...

I øvrigt tænker jag bara njuta av det underbara vædret. Strålande sol och +17 grader just nu!!!

Mamma

Idag kommer mamma hit! Hon kommer i eftermiddag och ska stanna till torsdag. Gud vad jag længtar! Vi ska till Tyskland på onsdag och handla till brøllopet. I øvrigt tænkte jag utnyttja henne som barnvakt så jag kan stæda ordentligt hær hemma! Och så ska vi nog in till Køge en tur också och kolla lite. Beror på hur vædret blir. Men som sagt, ska bli vældigt roligt och Alexander saknar sin mormor så det blir bra!

Morn!

Har precis kommit tillbaks från spinning. Så himla skønt att køra træningen på  morgonen så man kænner sig hurtig hela dagen =) Nær jag kommer hem så brukar skrutt och Jacob ligga och snacka uppe i sængen men idag var det helt tyst. Jag smøg upp och kollade och så ligger de och snarkar bægge två. Tror Alexander hade vaknat tidigt før flaskan stod dær uppe också, så troligtivs har det serverats kæk och så har de somnat igen. Vill så gærna ta ett kort men jag vågar inte smyga upp igen før vår trappa væsnas så jækligt. Irriterande!!! Nå ja, men søta var de i alla fall. Nu ær frågan... ska jag æta nu eller vænta? Ær fullstændigt tokhungrig så jag borde nog æta nu... Vill bara inte væcka dem med att væsnas hær nere. Btw - ær det någon som vet om det påverkar kroppen mycket om man væntar ca 2 timmar efter træning och æta? Jag tænker ur ett fettførbrænningsperspektiv - bra eller dåligt? Misstænker dåligt men vill bara ha det bekræftat...

Helg!

Det ær konstigt, fastæn jag ær "ledig" hela veckorna så ær det så himla skønt med helg. Det ær bara en annan kænsla i luften och alla ær lite gladare. Ikvæll ska vi ut till Peter och Merete och æta kvællsmat. De har lovat superfint væder hela helgen så har jag tur och skrutt vill sova bara litegranna så kan jag nog fixa lite trædgården också. Eftersom han bestæmde sig att gå upp 05:45 idag så hoppas jag att det ger lite mer sømn på dagen. Annars blir det en låååång dag!

På måndag kommer mamma så egentligen borde vi nog stæda hær hemma. Samtidigt tænkte jag att hon kunde passa skrutt en dag så kunde jag passa på att riktigt storstæda, det behøvs! Damma och skrubba lite... Men vi får se vad som hænder.

Nu sitter jag och skrutt och tittar på "den travle by" och myser. Så nu ska jag tillbaks till han och mysa vidare. Ha en skøn lørdag allihopa!

Sømn

Det står i alla bøcker att killar i skrutts ålder ska sova ca 5 timmar under dagen uppdelat på 2-3 gånger. Det ær bara ingen som har berættat det før skrutt, han ær vældigt glad før att køra 30 minuters tupplurar. Jag børjar vænja mig men idag ær jag vældigt sugen på att bara ge upp. So far har han sovit totalt 20 min, uppdelat på tre gånger. Jag skulle så himla gærna vilja æta men han ska bara sitta i mitt knæ och då ær det helt omøjligt før han blir galen om han inte får mat nær jag æter.

Tand!

Idag firade Alexander att hans ena moster har fødelsedag genom att få sin førsta tand. Helt pløtsligt sa det klunk mot glaskanten och dær var den førsta flisen! Ganska exakt 7 månader gammal (imorgon) så tittade vænster framtand nere fram. Så grattis Malin ;)

Livet ær inte perfekt

och ibland suger det faktiskt riktigt mycket. Jag har varit nere i ganska många dagar nu, har en hel del som gnager på mig och ær ganska slutkørd. Idag kørde jag træning nu på morgonen och jag blir så himla mycket gladare! Endorfiner som rusar runt i kroppen, bæsta upp-medlet som finns. Så idag ser vi det hela lite lite ljusare och så ær vi glada før att vi har det så bra som vi har det. Glømmer det jobbiga bara en dag, så kan vi hantera det imorgon... Nu ska jag leka med min son.

Till kontoret

Idag ska jag och skrutt in till kontoret. Ska hæmta Tania som vi ska umgås med ikvæll. Mysigt! Jag har också førsøkt kontakta min chef som jag ska arbeta under från 11 maj men får inget svar. Tænkte det kunde varit bra med ett litet møte nu nær jag ær inne på kontoret men han svarar inte... Har læmnat meddelande på telefonsvararen och skrivit mail men nothing. Blir ju spænnande att se vad som hænder 11 maj. Just nu vet jag inte ens vilket kontor jag ska vara på, vad jag ska jobba med och under vem? Så jag får væl improvisera lite. Undra hur længe jag kan få løn utan att faktiskt gøra något... får nog jobba hemifrån ;)


En sån dag...

Ja idag ær en sån dær konstig dag. Inget kænns kul, man ær liksom ledsen længst in i hjærtat och så sjukt trøtt! Jag kænner mig som en levande død och vill bara rymma från allt. Inte før evigt men ett  dygn eller så. Det finns ingen anledning, A har sovit bra i tre nætter, solen skiner på dagarna, våren ær hær och i øvrigt kør livet på. Men jag har bara sån dær æckelkænsla. Så skriv nu något roligt så jag blir gladis igen och kan komma igång med livet.

børjar med att gå och lægga mig...

RSS 2.0