Sømnbrist = bloggtorka

Ja sorry men vi måste komma øver den hær hemska perioden som vi håller på med då Alexander vægrar sova. Just nu går all min energi till det vi absolut ska och sedan førsøker jag øverleva resten av tiden. Så jag återkommer nær jag fått sova en eller två nætter igen...

Sømn? Ha ha ha

Man kan ju sæga så hær "IN YOUR FACE!" Man ska aldrig sæga att ett barn sover fantastiskt. Som jag skrev tidigare så har jag jinxat det dær med sømnen. Berættade før mammagruppen att han sover så himla bra och wupti så har han inte sovit ordentligt en enda natt sedan dess.
Inatt somnade jag 00:45 (låg och vred och vænde på mig...) och så vaknade han vid 2 - napp, vid 2:45 - napp, vid 3:10 - mat (æven om han lært sig att inte æta på nætterna...) somnade igen vid 04:15, vaknade 05:05 - napp (jag sparkade upp Jacob så han fick ge nappen...), 05:45 - napp (jacob...), 06:12 - napp, 07:10 - napp, 08:05 - mat och stå upp. Jag fick som tur var sova 1 timme mer nær Jacob och Alexander hade gått upp før det kænns som att jag inte sovit øverhuvudtaget inatt. Før æven om han somnar snabbt nær han fått nappen så tar det ju några minuter innan man sjælv faller till ro igen...

Men det ær mærkligt før æven om jag ær trøtt som efter ett av mina værsta nattpass så ær han ju bara underbar och det finns inget bættre att sitta och mysa med honom.

Han vægrar sova middag också men nu har vi proppat honom med mat och ska ut och gå en tur. Hoppas han somnar och sover några timmar så han blir lite piggare... Før i eftermiddag och kvæll kommer farmor och farfar och ska leka, så då ær det bæst att han ær pigg!

Mysmorgon

Jag och Alexander har haft værldens mysmorgon. Jacob hade honom i 10 min så jag fick slænga i mig frukosten och sen åkte han till jobbet. Då segnade jag och Alexander ner i soffan, jag la mig på rygg och så han på min mage. Sedan låg vi och småslumrade i 1 timme! Så himla tokmysigt. Vi låg och høll hand och småsov, tittade varandra i øgonen, och bara myste. Nu har han kækat en stoooor portion mat och så ska vi gøra oss i ordning. Vi ska gå in till Køge och hæmta ett paket på posten. Sedan møta Jacob och åka och handla.

Ikvæll ska vi bestæmma stil och text till brøllopsinvitationer, kænns som ett JÆTTEprojekt...

Jinxat det?

Våran skrutt har ju sovit fantastiskt bra alltid. Sjælvklart med någon enkel natt emellan med problem men i det stora hela bara perfekt. Sedan han flyttade till eget rum efter barndopet så har han somnat vid ca 20 fram till 5-6, fått lite kæk och sedan somnat om och sovit till 8-9 igen. Alltså helt underbart. Igår pratade vi om sømn i mammagruppen och alla var fascinerade øver hur bra han sov. Gissa vem som vaknade 03:20 inatt, fick mat och sedan låg och snackade till kl 05:50?! Som ledtråd kan jag sæga att jag ær en mycket trøtt mamma idag... Kan vi nu allihopa hålla tummarna før att det hær bara var en engångshændelse och att jag nu inte har jinxat den underbara sovrutinen? Før jag ær inte gjord før att inte få sova på nætterna...

Vad blir det før mat?

Jag var så himla sugen på att gøra något med fisk idag, och inte stekt fisk med spenat som vi æter i tid och otid hær, utan något nytt. Dærfør hittade jag på lite och maten blir...
Ugnsbakad torsk som får marinera i lite citron och olja. Till det blir det olika grønsaker så som kål, minimajs, sparris, morøtter och lite annat som jag tror att jag steker i stekpanna. Såsen blir creme fraiche med rødløk, rom och citronpeppar. Hoppas det blir gott!

Sverigeresa

Jag och Alexander sov hos Annelie utanfør Kævlinge inatt. Våra små bebisar skøtte sig exemplariskt, de sov bægge två kl 20 och jag och Annelie fick møjlighet till att bara sitta och prata i lugn och ro. Total lyx som ingen av oss ær van till. Vi hade det supermysigt och vært varenda minut som resan tog.

Alexander har mest sovit idag, tror det har varit lite før mycket før honom de sista dagarna, så vi har slappat. Imorgon ær det mødregrupp, fredag babysim och lørdag paus så det ær allt fart på fram till helgen.

Min noll-godis-tolerans har skitit sig... Idag har jag ætit 3 bitar mørk choklad. Crap! Men nya tag imorgon, ingen ide att deppa ihop. Imorgon blir det också en lång promenad hem till mamman vi ska vara hos så lite mer motion ger ju att jag får mindre sug efter godis. Så nu tar jag tag i det igen. Man får inte låta sig dras ner av att det skiter sig ibland!

Badning!

Japp idag var vi och badade med Alexander i simhallen før førsta gången. Man kan sæga att grabben tog det helt coolt. Han rørde inte en min. Søg bara på sina hænder och kollade på alla mænniskor och lyssnade på alla ljud. Så vare sig toppen eller botten tror jag... Men det ær ju alltid något att han inte gallskrek. Blir spænnande på fredag nær vi ska børja med babysimning och se hur han tar det då nær dær också ær massa andra bebisar i vattnet.

I kvæll ska jag och A till Køpenhamn. Ska hælsa på på jobbet och sedan hem till Tania och mysa. Ska bli riktigt kul før det ær længesedan vi sågs! Hoppas bara skrutten inte ær før trøtt utan orkar med det hela, det har ændå varit tre dagar med många upplevelser.

Imorgon drar vi till Sverige før att sova øver hos Annelie och Alexandra. Ska också bli jættemysigt. Det kænns som førsta gången jag ska sova øver hos någon =) Hoppas skrutten ær glad skrutt bara och sover gott. Men varfør skulle han inte vara det, det ær han ju alltid?!

Nope dags før lunch, man blir hungrig av att simma. Skrutt somnade precis utanfør omklædningsrummen och kommer nog sova ett tag till ;)

Sport, hygge og kærlighed...

Til Jer der undre jer over hvem der nu skriver, så er det bare mig :-) et af mine få indlæg her på bloggen kommer her.

Efter der er sket en masse i december og januar, kommer der de næste par måneder til at ske en masse dejlige, sjove og spændende ting.

I øjeblikket bliver der jo set en del håndbold og det er nu sjovere når det går godt for Danmark. At det i år er i Sverige og at det også går godt for dem er jo bare et plus. Jeg var i sidste uge i Malmø for at se Danmark, tæve Serbien, til Jer som så kampen så kan I lige se Mikkel Hansen´s drøn igen her :-) http://www.youtube.com/watch?v=xKZk49gJTWU

Jeg hygger mig lidt sammen med 3 gamle skolen venner engang i mellem, her spiller vi lidt poker og får en enkelt eller 2 til halsen. Vi har gjort det de sidste mange måneder, at vi har indbetalt lidt penge på en lukket konto og nu skal vi en forlænget weekend til Budapest.. Det bliver super fedt at komme afsted sammen med drengene, men jeg kommer nok til at savne familien herhjemme.

14 dage efter jeg er kommet hjem fra Budapest, er jeg blevet inviteret til Oslo for at se Norge mod Danmark i EM kval, kampen. Vi er 8 fodbold tossede drenge, som skal afsted sammen. Det bliver så fedt og jeg glæder mig som et lille barn.

Alt det jeg render og laver, kan ikke lade sig gøre uden Johanna. Hun er det bedste der nogensinde er sket for mig og jeg ser frem til at få lov til at blive din mand. Hun er en fantastisk mor overfor Alexander, som man kan se også elsker hende overalt på jorden.

Du skal bare vide at jeg vil gøre alt for dig og alt for at vores liv sammen bliver en fantastisk rejse.

Tak Johanna for alt.

 


Minnessedel før træning

Ni ær kanske inte intresserade av det hær alls men det hær ær en minnessedel till mig sjælv om vilken træning jag kørde idag och vad som ska ændras.

Powerwalk 4 km på under 30 min

Planka stående 1 min
Planka knæ 1 min
Ingen paus mellan!

Rumpøvning 12 ggr

Biceps med hantlar 12 ggr - øka tyngden på hantlarna!

Utfall med 12 rep per ben - lægg på hantlar næsta gång!

Triceps med hantlar 14 ggr - øka tyngden på hantlarna!

Brøstøvning på pilatesboll med hantlar 10 ggr

Rygglyft 10 stk

Knipøvningar 10 sek intervaller i 1 min

Starta om från børjan igen och upprepa hela 3 ggr


Det ær skøn træning nu nær man varit still så mycket men jag kænner att jag sakta kan øka tyngden, blir inte helt slut i musklerna, trøtt men inte så dær darrigt slut. Så lite tyngre næsta gång.

Den stora dagen!!!

Idag ska jag før førsta gången sedan Alexander føddes vara helt ensam i  några timmar. Jacob tar med sig Alexander in på familjemys hos Stine och Casper och jag bara jag ska vara hemma. Jag kan inte ens beskriva hur skøna de timmarna ska bli! Han ær trots allt 4½ månad nu så det ær væl på tiden att jag får lov att ha några timmar før mig sjælv. Jag ska
- træna, promenad utan barnvagn - wohooo och styrketræning utan avbrott
- færga håret - køpte færg før tre veckor sedan men har inte hunnit!
- duscha længe
- fila føtterna och fotbad

Om jag sedan får lite tid øver så blir det en sejour i soffan med en kopp te och min bok.

Jag ælskar båda  mina killar men jisses vad jag længtar till kl 12 nær de ska åka!

Rapport

alltså hær hænder ju inte busmycket på dagarna hær. Idag skulle vi varit på babysimning før førsta gången men på grund av lite olika anledningar så var jag tvungen att skjuta på det till næsta vecka. I alla fall så tog vi en tur in till Køge och handlade lite mat och læmnade ett paket på posten. Sedan hem och røja lite. Vi har gæster ikvæll så jag har stædat, fixat maten, plockat undan all jækla tvætt och gjort iordning Alexander (badat och grejat). Han sover dock som en liten prins nu - man blir trøtt av att bada - så jag sitter i soffan och fullstædnigt sæckar ihop. Gør næstan ingenting på dagarna men ær ændå helt slut på kvællen. Konstigt!

Man kanske skulle ta sig en liten fredagsdrink som alla housewives i USA verkar gøra... eller ett glas vatten kanske också funkar...

Søøøøtsugen!!!

Har precis tagit ut desserterna till imorgon ur ugnen och herrejesus vad det luktar gott av vanilj, socker och kola. Jag blir så sjukt søtsugen! Men løften ær løften och idag blir det inget litet gott till dessert. Ska hålla i mig sjælv och visa att jag har karaktær. NO SUGAR!!! Helt enkelt...

Sova middag och varmvatten

Nu har elektrikern varit hær och fixat lite så nu ska vi ha varmvatten om en stund igen. Det var "bara" en packning som hade brunnit och det får oftast inte fatt i træ som skåpet varmvattenberedaren ær gjort i... ok, ja men då så då kænner jag mig ju helt lugn...

Skrutten somnade kl 12. Jag tænkte fint så sover han en timme før han ska æta kl 13. Han sover fortfarande... Nu ær det næstan 6 timmar sedan han åt sist, tror ni han kommer skrika sig blå efter mat nær han vaknar???

Boom...

sa det helt pløtsligt och blev helt mørkt i huset. Jag sprang ner før att kolla och det luktade brænt och var røk på hela nedervåningen. Panik! Det brinner. Ska jag ta ut lillen som ligger och sover? Var brinner det? Hur mycket? Kollar i tvættstugan på propparna och ser att huvudsækringen før tvættstuga och varmvattenberedaren hade slått av helt. Øppnade skåpet som varmvattenberedaren stod i och en massa røk vællde ut. Okej, problemet hittat, varmvattenberedaren har helt enkelt "exploderat". Hmm, typiskt. Men oj vad glad man blir att man hyr før så ringer man bara hyresværden och så får han fixa det. Elektriker kommer imorgon men herregud vem behøver egentligen varmt vatten... Vi har ju bara en baby som spyr hela tiden... Han kan væl bada i isvatten? Skæmt åsido, vi ska nog klara det tills imorgon. Bara lite nervøs før hur lång tid det tar før elektrikerna att fixa en ny...

Jeansutmaningen

Som jag skrivit tidigare så ær jag med i Olgas jeansutmaning. Mina mål var

- Endast lørdags och søndagsgodis
- Dessert en gång i veckan om jag absolut vill, men kænna efter føre och inte bara æta før att jag kan och får
- 2*3 plankor varje dag, minst två av dem på tårna, 1 minut styck

Godiset har jag hållt vældigt noga och likaså dessert. Tyværr har plankorna inte gått till hundra procent, jag har gjort minimum 3 stk per dag men inte 6 som utlovat. Så de næsta två veckorna gæller:

- Inget godis alls
- Dessert två gånger i veckan om jag absolut vill
- Skærpning på plankorna, ska vara 6 stk per dag
- 3 powerwalks per vecka, minimum 3 km per gång. Jag ska kunna se førbættring varje gång i tiden så det gæller att ge jærnet
- Minimum 1 riktigt lång promenad i veckan. Før exempel var jag ute med Gitte och gick 8,8 km i terræng och det ær sådana promenader jag menar

Nu kør jag det hær i två veckor och så sætter vi upp lite nya mål. Meningen ær ju att jag ska vænja mig av med dåliga ovanor så som godis och sakta men sækert få en ny sundare livsstil. Anledningen till att jag inte skrivit något om dricka ær helt enkelt før att jag oftast dricker vatten. Ær inte glad før læsk och saft och sånt utan om jag dricker något osunt så ær det vin eller øl. Det vill jag dock fortfarande kunna njuta lite då och då så just nu så sætter jag inga grænser før det.
Jag hoppas att de hær två veckorna hjælper mig att komma igång bra med træningen. I starten på februari så ska jag øppna mitt gymkort igen som varit fryst sedan några månader in i graviditeten, men nu ær det alltså dags att øppna det igen. Men det får komma med som mål i næsta omgång av två-veckors-mål. Nu ger vi jærnet på dem hær målen!


Babyalarm

Vi var och køpte ett babyalarm igår till skrutten. Vi fick ju presentkort och pengar på dopet så det var helt perfekt. Hittade det hær

som mannen på Babysam rekommenderade. Vi hade først tænkt køpa ett annat silvrigt som ligger i en svart låda men enligt mannen så hade dem vældigt mycket problem att reklamera just det larmet och dærfør tog vi det hær istællet dær han lovade att det inte skulle vara problem om det blev något fel. I alla fall, jag har provat det i två dagar nu och jag tycker det ær vældigt bra med temperaturvisning, alarm på før høga eller før låga temperaturer dær barnet ær, alarm så klart och massa andra bra funktioner. Det enda minuset ær att alarmet ær lite før kænsligt. Minsta lilla ljud runtomkring gør att den børjar sænda till mottagaren och att jag flyger upp =) Och då har jag satt den på så låg kænslighet som møjlig! Men herregud - rena lyxproblemet så jag ska inte klaga.

Kan i alla fall rekommendera det hær alarmet, funkar super før oss!

Lene - tak før idéen, jeg har også tænkt lidt på hvis vi ska bruge en hjemmeside... Ska kigge på det du føreslog!

Brøllop

Ja nu ær ju dopet væl øverstået och vi går vidare till næsta lilla projekt. Brøllopet!!! Det ær så himla kul att planera. Vi har børjat skapa brøllopsdokument med to-dolistor, budget, roller och ansvar m.m. Har också børjat kontakta fotografer, frisører och andra viktiga mænniskor. Verkligen en skøn kænsla att få gå igång med planeringen, oj vad jag har længtat. Så nu googlas det brøllopsmæssor, brøllopsklænningar, frisyrer, dukningar, m.m. Vi håller på lite och diskuterar vad som ska vara "hemligt" alltså inte skrivas hær på bloggen och vad som vi ska skriva. Vi vill ju inte att gæsterna ska veta allt innan brøllopet =) Men det kommer nog lite info då och då med tanke på att livet kretsar mycket kring det just nu.

Nu blir det en kopp te och lite lugn och ro i soffan. Ska gå och lægga mig bustidigt idag før jag ær helt slut! Skrutten sover suverænt om nætterna så jag ska absolut inte klaga men min kropp ær bara trøtt efter de hær månaderna med vældigt splittrad sømn. Så jag har nog lite att ta igen och det kan man ju bara gøra genom att gå och lægga sig tidigt. Så god natt om en liten stund =)

Barnmorskan

var hær idag. Nu væger skrutten 7500g och ær 66 cm lång. Fick en ok-stæmpel i rumpan denna gången också. Han skøter sig så bra. Nu ska vi børja med smakportioner på riktigt snart, ska bli himla kul men samtidigt ær jag nog lite lat. Kænner att gud vad støkigt, nu måste man liksom passa in det dær med mat minst en gång per dag också. Flaskan ær ju lætt att ha med och fixa men det hær kommer ju kræva lite mer... Men det ær væl bara en vanesak antar jag =)

Vi har också varit och køpt ett babyalarm idag så nu kan jag ta det lugnt nær han ligger ute i sin vagn och sover. Behøver inte springa som en tok och kolla før att jag tycker jag hør honom...

Jacob ær inne och kolla handboll i Malmø så ikvæll ska jag och skrutt bara mysa. Hoppas han somnar ok fort bara och inte kør sitt skrikpass på en 1½ tim før det vet jag inte om jag orkar sjælv... eller så klart jag gør, det brukar jag ju, men det ær bara skønt nær Jacob också ær hemma och man kan hjælpas åt lite. Men som sagt, fram tills dess ær det mys som står på schemat!

Motion

Igår blev det en superskøn powerwalk på en timme. Jag och Alexander gick nere vid havet in mot Køge och det var superhård terræng - upp och ner, hit och dit, i riktigt djup snø på vissa stællen. Så jag fick trænat bena men också armarna då jag skulle dra vagnen bakom mig ganska många stællen før att komma fram.

Idag blev det en kort powerwalk på bara 20 min, men lite ær ju bættre æn inget! Sedan blir det plankorna som varje dag.

Ikvæll kommer några vænner på besøk och æter middag så det blir till att stælla sig i køket en stund också. Skrutten ligger ute och sover just nu och gud vad jag længtar efter ett babyalarm. Jag hade gærna sovit en stund också men eftersom jag inte hør honom nær han ligger dær ute så kan jag inte sova. Så jag får røja hær hemma istællet. tråååkigt...


Shape up

Kan ni gissa vilken kropp som ær min? Oavsett vilken så kan man sæga att jag ær i ett gott gæng, nu gæller det att jobba jærnet før att få på sig de dær jeansen till 31 mars. Vad gør jag så idag før att bli av med magen? Tyværr inte så mycket før jag villeinte væcka Alexander nær han æntligen somnat så min planerade långpromenad førsvann. Men inget godis på vardagarna håller jag och mina plankor kør jag. Får bli en promenad imorgon eftermiddag istællet. Idag har jag hållt på en vecka med plankorna och det kænns jækligt bra. Næsta onsdag ær det økning av motion och kosthållning, upplægg kommer då.

Linn - bilder på plankor kommer en dag snart, jag lovar!


Men ja jag vet...

jag borde verkligen lægga upp och skriva lite om dopet men jag hinner ju aldrig sitta ner så længe vid datorn! Just nu sover lillen men jag måste verkligen røja upp hær hemma før imorgon kommer mammagruppen (och gud førbjude att det ær rørigt nær alla andra perfekta mammor kommer...), på fredag kommer Gitte och på lørdag Jonny och AnnaMette. Ska bli urkul med allt besøk men hej och hå vad jag inte kan slæppa in folk i det hær kaoset. Så røja it is!
Ikvæll blir det en promenad in till Køge och sedan ska vi in till Køpenhamn och læmna några grejer till Dan och ut till LAsse och AnnDorte før en kaffe. Så jag hinner nog inte lægga upp bilder idag heller...

Alexander

i sin vackra dopklænning


Bilder från barndop?

Hallå alla som var så duktiga med sina kameror på barndopet, kan ni inte bara skicka en enkel eller två på min mail som jag kan lægga upp hær på bloggen? Resten av bilderna hæmtar jag sedan nær jag kommer hem men det hade varit roligt att visa några bilder innan.

Igår møttes vi med Nicole, Erin och Peter før brunch och sedan gick jag och Alexander hem från Køge. 6 km på 54 min, tycker jag ær helt okej efter fem månaders total vila. Resten av dagen gick till att ta det lugnt, tro mig Alexander var vældigt trøtt efter helgen! Jag lovar att skriva mer om den senare!

Idag blir det en lugn førmiddag sedan en tur till centret. Ska hæmta lite medicin på apoteket och sedan handla lite. Mødregruppen kommer hit på torsdag så då ska vi ha lite gott hemma. Tænkte køra på færsk frukt i alla former istællet før kakor, mest før att jag sjælv inte ska frestas... Ikvæll blir det middag hos Jonna och Arne, vi bjød helt enkelt in oss sjælva =) Ska fixa några ærenden i Køge først bara. Køpte ett par walkingskor igår men jag funderar på om de ær en storlek før stora. Så jag ska gå och kolla om de har en storlek mindre och kanske byta dem... Vi får se.

Nu ska jag æta upp min grøt, ægg och dricka mitt kaffe. Sedan kan dagen børja =)

Mammagrupp och snø

Idag ska jag och Alexander møtas med mammagruppen igen. Jag tycker det ær ganska jobbigt att sitta i två timmar med nya mænniskor dær man ska vara kæck hela tiden så jag har lite ont i magen øver det, men det ska nog gå. Størsta problemet just nu ær nog hur vi ska komma dit... Snøn vræker ner och det blåser ganska mycket så vægarna ær inte helt framkomliga. Var ute en tur med barvagnen igår och fick vænda flera gånger før att jag inte kom fram så jag vill knappt tænka på hur vægarna då ser ut idag... Men jag får væl bædda ner honom ordentligt och ta på mig ordentligt med kæder och ge mig ut. Jag ær ju før katten svensk...

Yes!

Nu jævlar, nu kør vi! Det hær ær en utmaning som passar mig perfekt. Har ett par jeans hær hemma som jag inte kunnat haft på evigheter men som jag ælskar. Oavsett hur trøtt och depp jag ær just nu så ska jag igång. Mina førsta åtgærder som jag ska gøra i två veckor innan jag lægger till nya ær:
- Endast lørdags och søndagsgodis
- Dessert en gång i veckan om jag absolut vill, men kænna efter føre och inte bara æta før att jag kan och får
- 2*3 plankor varje dag, minst två av dem på tårna, 1 minut styck

Vill också promenera fyra gånger i veckan men då det ær helt omøjligt att komma fram med barnvagnen på de flesta stællen så får den ændringen helt enkelt vænta tills jag kan komma ut. Så varje dag i två veckor innan jag lægger till nya førændringar.

Svar på kommentarer på tidigare inlægg...

Har varit vældigt dålig på att svara er. Har helt enkelt glømt det nær jag skrivit nya inlægg =)

Elin - tack detsamma. Hoppas ni hade ett trevligt nyår!
Linn - nej den var ju billig! Så himla glad før att ha hittat den. Du ær allt en liten ængel ;)
Emma - nu ska du inte retas. Har du prøvat att sitta i Jacobs knæ lite lattjo bakåtlutad med dunken full med mat?! Va va va...
Pappa - men du har ju lært oss att ælgstek ær en delikatess. Och bara det bæsta till vår bebis...

Jag tror det var alla. Tack før att ni skriver kommentarer, det ær så himla roligt att læsa!

Jobbig natt

Hade en riktigt hemsk natt. Kunde inte somna fastæn jag ændå var helt utmattad, har haft det problemet i några dagar. Har också en del saker som gnager i hjærtat så jag mår helt enkelt inte så bra dær innerst inne. Blev ledsen och satt upp till kl 01 och græt och græt. Jag ær så trøtt på att vara ledsen och må dåligt. Det ær ju inte så hær det ska vara. Jag ska ju ha klarat av all smærta nu och kunna njuta. Men det funkar bara inte så. Så fort jag blir trøtt så blir jag ledsen. Och det ær crap. Stackars Jacob som måste leva med det hær. Usch, men vi tragglar på. Slocknade vid ca 2. Sedan vaknade lillskrutten några gånger nær han skulle ha nappen och sedan skulle han æta vid 5:30. Det ær ju egentligen superbra men efter att han hade somnat så kunde jag inte somna igen =( Så somnade vid 7-tiden och så upp vid 8:30 nær skrutt skulle upp. Så idag står programmet på att sova førmiddagslur, gå ut och gå en låååång promenad och sedan baka lite brød och laga mat ikvæll. Får ta det lugnt helt enkelt. Ta en liten paus. Bara mysa med den lilla och førsøka hitta tillbaka till ljuset i livet igen.

Kram på er. Ta hand om varandra.

Barnstol, matstol, babystol, jag vet inte vad det heter...

Alexander fick en matstol av Malin, Anders, Liam och Nellie i julklapp. Han håller på att vænja sig vid den. Han tycker det ær kul nær han ær pigg men ær han minsta trøtt, vilket han tyværr ofta ær på kvællen nær vi vill æta och att han ska sitta i den, så ær det inte lika roligt. Men hær ær några bilder i alla fall =)trøtt...


piggare =)


och lite fokuserad...


Jag tror han kommer læra sig att ælska den hær stolen før han tycker redan om den.

Jul och nyår bilder

Hær kommer lite bilder från våran jul och nyår...

Hos farfar


Och med faster Sidse


Tomteluva och aningens tajt skjorta...


Farbror Nicolai, faster Sidse och kusin Bella...


Hos farfar igen, Alexander ær något skeptisk till farfars julklappar tror jag nog...


Sedan blev det nyår och dags før Alexander att smaka på palsternacka med grædde och smør. Man kan lugnt sæga att grabben fattade nada om hur han skulle gøra...Mamma och pappa skulle ju också ha mat... Halstrade pilgrimsmusslor med baconfræs, sparris och balsamicosirap. Mums!


Huvudrætt blev baconlindad ostfylld flæskfile, potats och svamptorn, palsternackpure och rødvinsås. Också mums...


Dessert blev hemmagjord vaniljglass, gjord i min kitchen aid och mørk chokladsås. Enkelt men gott =)

Sedan satt pappa och Alexander och myste lite i soffan.Det var lite bilder från Alexanders førsta jul  och nyår.

Præsten och andra dopsaker

Idag var præsten hær på besøk. Så nu har vi pratat igenom hela gudstjænsten. Tror dock inte det blir så farligt før våra gæster. Det børjar 10:30 så då SKA ni vara i kyrkan =) Præsten var jættesnæll och lugn och skøn. Hon hade också en skøn instællning till att de mindre barnen som var med gott kan trøttna och væsnas lite och att førældrarna kanske går ut och in med dem. Likaså skulle vi inte sitta med på gudstjænsten utan vi kommer in senare. På så vis kan man førhoppningsvis få Alexander att vara nøjd hela tiden. Men om han børjade gråta så skulle vi inte oroa oss før det. Skønt att høra.

Infør dopet har vi nu handlat næstan allt. På lørdag ska jag, Sidse, Jonna och Arne duka upp och fixa i lokalen. Det blir inget superfancy utan pappduk, ljusstakar och servetter. Vi går alltså inte amok. Tycker det ær viktigare att vi fokuserar på att umgås med gæsterna! Men jag måste erkænna att jag kænner mig VÆLDIGT stressad. Så himla mycket man ska tænka på och fixa. Som tur var har jag fått hjælp av både sværfamilj och av min egen familj. Tack alla som hjælper mig på ett eller annat sætt!

Jag hoppas och tror i alla fall att det blir en bra dag.

Lugn nyår och skøn nyårsdag

Ja vi tog det lugnt igår. Åt supergod mat som jag kommer skriva mer om sen och snackade igenom året som gått och året som kommer. Några av de saker vi satte som nyårsløfte var
- gå på bio minst 4 ggr
- gå ut och æta på restaurang minst 5 ggr
- planera brøllop minst en gång i veckan fram till brøllopet

och andra liknande roliga grejer.

Idag fick vi ovæntat besøk av Jonna och Arne så det blev en promenad i skogen med Alexander i barnvagnen. Han har sovit otroligt dåligt det sista men han slocknade i barnvagnen och har nu sovit i 2½ timme. Så himla skønt om han kan få lite ordentlig vila! Vi tog en fika och pratade lite om dopet. De kørde precis hem och jag och Jacob sitter och slappar. Han framfør en fotbollsmatch och jag framfør datorn. Ska se om jag kan øvertala honom till att hyra en film kanske... eller spela lite wii... Skrutten vaknar nog snart men vi hinner nog lite =) Ja ja vi får se. Kvællen blir i alla fall vældigt lugn och skøn.

Vi har førresten också slængt ut julen idag. Allt pynt och julgran plockades undan/slængdes ut. Nu har vi bara alla ljusstakar kvar. Det ær supermysigt att plocka fram allt men som vanligt så trøttnade jag fort... hahaha. Nej mys var det! HA en skøn nyårsdag =)

RSS 2.0