Barnmat
Jag har än så länge testat dessa tre:
Jag brukar göra en jättegod kyckling- och morotspuré (jo jag gillar den också). Koka en kycklingfilé och en skalad delad morot + ev en liten bit rotselleri i 15 min. Dela kycklingen för att se att det kommer klar fin vätska, då är den klar. Mixa ihop med en del av spadet.
Idag gjorde jag en köttpuré med högrev, morot, palsternacka (kryddad med lagerblad, persilja och några pepparkorn). Kokade allt lugnt i drygt en timma, tills köttet hade en temp på ca 85 grader i mitten (hade termometer i hela tiden). Delade och mixade sen köttet, morot och palsternacka + en del av spadet (sila det först bara). Resten av spadet frös jag in i ispåsar, att ha som sås.
Köttfärsröra har jag också gjort. Ca 400-500 g köttfärs, en vitlöksklyfta och persilja. Koka allt och finfördela köttfärsen med en gaffel. Behöver inte koka mer än runt 5 min innan köttfärsen är alldeles grå och genomkokt. Använde en del av kokspadet också så att det inte skulle bli för torrt i iskuberna. Behövde aldrig mixa denna röra.