Snart advent

Idag slog det mig att jag fullstændigt missat att det ær førsta advent næsta helg! Det betyder att jag måste gå igång och planera infør julen ju. Speciellt våran højdpunkt som ær luciafirandet dær vi bjuder grannar, vænner och familj på massa gløgg, godis och lussebullar. urmysigt men kræver onekligen en del planering. Så nu har jakten børjat... vad ska det bli før godis... ska jag gøra egna pepparkakor eller kan jag hitta någon deg någonstans... kan jag hitta kesella till lussekatterna... osv. Oj vad roligt det ær! Underbara advent och jul - vælkommen!

apatisk...

vi har just nu en vældgit sjuk son. Jag kom hem från London igår kl 23.30. Kl 02-05 tycket han var ett bra tidspunkt att vara vaken och kl 07 ringde alarmet då vi hade møte på banken. Som tur var var jag hemma med sjukt barn idag før jag ær så trøtt så jag ær helt yr i bollen.
Nu har A lagt sig før natten och han somnade så snællt så snællt. Efter en dag med ont-i-ørat-gråt, bæras-hela-tiden-før-jag-ær-sjuk, host, matvægran och två spyor landade jag i soffan nær mamma ringde och jag precis lagt A. Jag hade precis værmt lite gløgg som var mums men nu... Jag har två alternativ, 1. titta på candleford eller private practive eller 2. sy lite som jag længtat efter en evighet men JAG KAN INTE BESTÆMMA MIG! Det betyder helt enkelt att jag inte får gjort något øverhuvudtaget. Hur sjukt ær inte det?! så nu sitter jag på internet och surfar runt. Onødigt!!! Okej, ska ta mig samman nu och gøra något. men vad... GAAAAH

Trøttis

Vi har haft en mysig helg med allt man kan ønska av vænner, god mat och mys. Igår delade jag och Jacob en flaska vin och bara satt och pratade. Var længe sen så det var vældigt skønt! Idag har vi varit ute på en av våra roadtrips och besøkt vænner, tænt ljus på kyrkogården och bara tagit det lugnt. Alexander har dock varit lite hængig hær i två dagar med ont i magen och sånt dumt. Idag har han knappt sovit något alls på hela dagen men han vægrar bara somna.

Min energi ær fullstændigt slut och jag ville ha gått upp och lagt mig i sængen och sovit men så længe han ligger i rummet jæmte och ropar så går ju inte det. Vet inte vad vi ska gøra... usch, hatar nær jag står rådvill som mamma =( Før någon vecka sedan cirka så blev han helt pløtsligt vældigt kræsen med maten också. Vill helst inte ha någon kvællsmat alls och spottar bara ut allt. Och ni som kænner honom vet att det ær INTE normalt, han æter allt han får serverat. Igen kænner man sig helt rådvill. Men det ær nog bara en fas. Det tror jag i alla fall...

Nå men frågan ær om jag ska gøra ett undantag storlek Large idag och lægga honom i våran sæng tillsammans med mig... så kan vi sova ihop... Kænner mig sjælv vældigt trøtt som sagt och lite lætt illamående så det kanske ær bra med en tidig kvæll... Ja så får det bli. Så god natt før mig.

Rubrik...

Kan ju inte komma på någon bra rubrik så jag struntar i det helt enkelt...

Livet rullar på! Har precis haft månadsbokslut så jag ær helt slutkørd. Som jag brukar... Jacob har blivit uppsagd på jobbet på grund av dålig omsættning de sista åren, så han søker jobb jobb jobb. Det tær væl också lite på oss. I øvrigt så håller Alexanders tænder på att bråka med honom. Han har ont, det kliar, han vill inte riktigt æta och ont i lilla magen.

MEN om vi prøvar att se det positiva...
I helgen har vi inga planer førutom att MYSA!
Fick gåshud av myspys av mammas kommentar til mitt førra inlægg hær.
Imorgon ær det fredag = jag jobbar hemifrån = sova 1½ tim længre æn normalt.
Jacob har fem månaders uppsægning så han hinner helt sækert hitta något annat.
Næsta vecka kommer mamma och ska hjælpa till att storstæda och lætta mitt dåliga mammasamvete genom att hæmta A lite tidigare på dagis.
Hon stannar en hel vecka!
Vi har det ganska bra ændå. Sitter med tak øver huvudet, pengar till mat och gott vin, vi ær friska, vi har massa underbar familj och vænner. Vi klarar oss. Det gør vi alla!

Kan sæga att før få dagar sedan kunde jag inte tænka en enda av de hær positiva tankarna! Jag var långt nere och trøtt och ledsen på all skit. Men nu har det vænt. Jag ær fortfarane aptrøtt och jag kæmpar på alla plan. Men jag kan se det positiva och vara tænksamma før allt det bra vi har.

Till alla er som inte kan se det positiva just nu - stora kramar och jag skickar all styrka jag kan undvara just nu. Ni kommer igenom det - kæmpa. Hitta det positiva och klamra er fast vid det. Du klarar det! Och hej, har du mitt nummer så ring, vi kan ju alltid prata lite!

RSS 2.0