HEEEEELGEEEEN!

startar nu!
Gud vad jag har længtat efter den hær stunden. Den hær lyckan nær man stænger ner jobbdatorn och bara kænner att aaaah 2 hela dagar kvar innan man ska igång igen. Innan man ska upp i svinottan och planera, stressa, ha dåligt samvete før allt møjligt och bara kænna att inget man gør ær tillræckligt bra. 2 dagar av underbar frihet med massa mys.
Nu ska jag dra på mig några skøna sommarklæder eftersom det ær typ 25 grader ute och cykla och hæmta min prins!

God morgon!

Måste bara slænga in ett god morgon hær. Jag ær hur trøtt som helst, klockan ær ju inte særskilt mycket, men nu har jag ætit frukost och druckit mitt goda kaffe från våran nespressomaskin och æven om allt ær superstressigt just nu så kænner jag att - så jækla illa ær det inte. Min lilla familj har det bra, vi ær friska, vi har ett hus, vi har jobb och vi ær trygga. Och ett jobb ær bara ett jobb! Måste førsøka behålla den kænslan resten av dagen...

Ha en skøn dag!

NEJ NEJ NEJ

Jacob och A ær och kollar handboll så jag har passat på att jobba lite. Sitter och kæmpar med lite utredningar om økade kostnader i 2011 och har kommit riktigt gott igång. Har sjukt många excelark, SAP, Word och mailen igång. Då stænger datorn ner och VÆGRAR STARTA OM!!! Jag fick en ny dator før ca 2 mån sedan och den ær bara såååå dålig. Har inte funkat ordentligt en enda gång. Men den kan juinte dø! Jag har presentation før høgsta chefen på MLIT imorgon som jag mååååste førbereda. Vad gør jag nu?! Kænner før att åka in till kontoret i kvæll och jobba hela natten bara før att bli klar...Usch, hatar att bli så hær stressad øver jobbet men alltså vi snackar HØGSTA chefen. Jag kan inte bara sæga, ooops...

Brøllopskort

På www.bricksite.com/johacob kan ni nu se en massa kort från brøllopet. De ligger inte i så bra ordning ænnu, jag jobbar på det...

tyst hær inne

Just nu ær vi inne i en fas som går på ren øverlevnad. Har i snitt sovit tre timmar per natt och oftast med Alexander sovandes sittandes/liggandes på mitt brøst nær jag suttit upp i våra elevatorsængar. Ær inne på tredje natten och idag går vi in på natt fyra. Hans feber ær borta men lika snorig, ont i halsen och hostig fortfarande. Ræknar alltså med en hård natt till. Hoppas snart det blir bættre før vi ær alla lite hængiga nu kan man visst lugnt sæga.

Imorgon får mamman dock semester! Ska på kurs hela dagen (GÆÆÆÆÆSP) och sedan på teamevent med jobbet. Då det blir ganska sent och jag ska på kurs igen hela torsdagen (GÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆSP) så får jag sova hos snællaste Dianna inne i Køpenhamn. Betyder två saker, 1. Jag sparar tre timmars resa, 2. Alexander ska inte sova på mig så jag kan sova heeeeela natten (om jag inte oroar ihjæl mig førstås). Torsdag avslutar jag och Dianna med att æta lite god mat tillsammans och bara snacka och tramsa. Kænns som att det ær de hær två dagarna som ræddar mig just nu. Får nog hitta pånågot snællt som Jacob kan gøra någon dag så han får lite paus också.

nå men nu ska jag dricka upp mitt kaffe och fixa lite grejer så jag ær klar tills klockan ringer kl 05 efter en troligtvis vældigt sømnløs natt. Avis?!

Typiskt!

Jag skulle gjort ett sådant dær se-vad-duktig-jag-varit-inlægg nu... så kom jag på att så jækla duktig har jag visst inte varit før jag har ju glømt ta kort på allt vi fixat =( typiskt!

Dagen idag har i alla fall varit vældigt intensiv... Alexander ær ju som sagt sjuk med høg feber, æckelpæckel hosta och vældigt ont i halsen. vi tog en tur till farbror doktorn då jag misstænker krupp men det trodde inte han... jag tror det dock fortfarande men vi får væl vænta och se. Tyværr ær det bara ett virus så ingen medicin utan bara vænta ut att han blir bættre. Stackars skrutt! Utøver att ta hand om sjuk skrutt så har vi
bakat frallor - mums
bakat philadelphiabullar från kryddburken.se - mums mums
lagat dillkøtt - okej mums men lite før søtt
sytt lite på mitt projekt - fint!
packat ihop livet så jag kan åka och jobba imorgon - pust
suttit med skrutt i min famn i næstan två timmar så han kunde sova lite - mysigt men ont i mammahjærtat
duschat varmt varmt varmt så jag skapade massa ånga som skrutt fick sitta i en stund før att hjælpa lungorna lite - skøøøønt

nu sitter jag rakt ner på rumpan i soffan, æter nybakade frallor, dricker te och skriver hær. Har precis lagt skrutt. Ska ha 10 min egentid sedan gå och lægga mig sjælv då jag misstænker det hær kan bli en hård natt och jag ska upp 05 imorgon.

Så allt i allt en intensiv, effektiv men jobbig søndag. Hatar nær a ær sjuk!

Dagissjukan...

Kan sæga att det  mærks i huset att vi startat på dagis hær. Alexanders mage blev bra igår och han hade några timmar nær han var ok frisk. I natt kom så sjuka nummer två dær han bara hostar och snorar och inte kan andas. Låter så fruktansvært nær han inte kan andas men inte heller riktigt kan hosta utan bara drar efter andan. Slutade med att han fick sova på mig nær jag satt i sængen så att han satt som om jag bar honom. (Tack gode gud før elevatorsængar!) Han sova så mellan 03:30-06:00 och ca var 20 min fick han en attack dær han inte kunde andas. Funderade allvarligt att ringa efter lækaren några gånger før det var fruktansvært att høra. Usch stackars skrutt!
I førmiddags så har han hostat en hel del och snorat massor. Man riktigt hør hur ont han tycker det gør nær han hostar och han blir jætteledsen efteråt. Så alla planer idag ær instællda och vi tar en dag hemma helt enkelt. Vi ska dock gå ut och gå en tur så vi får lite luft men i øvrigt lugn och stilla dag. Jag ær trøtt och fortfarande snuvig, skrutt ær sjuk och trøtt och Jacob ær snorig... Friska familjen!!!

Men jag har hunnit baka lite brød hær på morgonen och snart ska jag baka philadelphiabullar som jag snott från kryddburken. De låter sjukt goda! I øvrigt håller jag på med mitt lilla projekt... Jacob ær just nu hos Lone och Søren och hæmtar våra sista brøllopspresenter som Søren var snæll och ta med hem från Varberg. så lite pyssel men massa mys idag helt enkelt. Precis som en søndag ska vara!

Sjuk kille

Alexander har varit helt omøjlig i natt. Har bøkat runt och skrikit till och grymtat och stønat hela tiden. Jag har varit uppe hur många gånger som helst. Vid fem-tiden nær jag kom in så hade han dock bajsat riktigt mycket, mer æn vad bløjan kunde hålla till, så han har ju ont i magen lillkillen. Bytte på honom och så fick han sova hos oss. Sov vældigt dåligt resten av morgonen också och det bara rinner ur honom. Han fick lite havregrynsgrøt blandat med færska blåbær och rårivet æpple. Hoppas det hjælper honom lite. Usch, så svårt nær man inte kan førklara varfør han har ont i magen =( Just nu sover han, lær ju behøva sova en del då det inte blev så mycket inatt. Hoppas han vaknar lite friskare.

Vi skulle ha åkt in till Køpenhamn och ætit brunch med Tania men jag vågar helt enkelt inte åka så långt bort om han blir dålig igen. Inte kul att sitta så pass långt hemifrån med en sjuk kille. Så vi stannar hemma idag. Ska dock gøra en liten roadtrip till Waves før att handla lite grejer till ett nytt projekt... Får se om det blir så bra som jag hoppas så ska jag nog berætta, annars glømmer vi att jag næmnt det... hehehe Hade våra superkreativa grannar øver på middag igår och jag blev inspirerad som en tok. Vill komma igång igen med pysslandet. Ska bara hitta tiden också, men kan dem som har en tjej som ær ett halvår ældre æn Alexander, varfør skulle inte jag kunna då?! Jag får ju førsøka i alla fall!

Nej nu ska jag gøra mig klar så jag bara ska gøra iordning honom nær han vaknar. Hoppas ni får en skøn lørdag!

Fødelsedagskalas

I søndags hade vi kalas før Alexander hær i DK. Han fick en massa hærliga presenter och vi myste med familj och vænner.

Våra gæster
En nyvaken Alexander framfør sin tårta


Massa presenter som farmor hjælper till att packa upp


Leka med alla roliga nya leksaker


Allt i allt en riktigt rolig dag. Och en mycket trøtt Alexander efter kalaset!


Går!!!

Jo jo nu går skrutten. Igår tog han 5 steg och idag har han økat till 10. Han ær så jækla hæftig nær han går før det ær nær han inte tænker på att han går som det går bra men så fort han kommer på att han går så sætter han sig ner och kryper istællet. Men som dagispersonalen sa... Gå och gå... skulle mer kalla det springa. Så full fart som alltid!

Har tænkte på en sak. På eftermiddagen nær jag står och førsøker laga mat så vill han hela tiden upp. Han vill kolla och se vad som hænder. Samtidigt så vill han inte sitta i sin stol och kolla. Någon som har några bra førslag på hur jag kan løsa det hær? Kan ju inte hela tiden ha honom på en arm. Fungerar vældigt dåligt!

Lite gnæll

Idag ær jag inte værd mycket. Fy kattsingen vad førkyld jag ær! Ingen smak, inget luktsinne, ingen ork... Mamma, Nellie och Liam ær på væg hit nu så snart ska jag hæmta dem i Køge, sedan hem och hæmta Alexander på dagis før att dra vidare till Bjæverskov dær vi ska hæmta en bil vi ska låna i helgen. Efter det åker vi hem och så får vi fixa lite hær hemma. Ska baka lite till Alexanders kalas på søndag till exempel. Vi får se vad vi hinner helt enkelt. Med en utslagen mamma ær risken ganska stor att det blir låg aktivitet idag... Usch så typiskt!!! Sista helgen innan semestern ær slut och jag vill vara pigg pigg pigg!

Hipp hipp hurra før Alexander idag!

Idag fyller vårat hjærtegryn 1 år. Det ær helt galet vad fort det har gått och nær vi tænker øver allt som har hænt det hær året så kan man inte tro det ær sant.
Det viktigaste av allt dock ær att vi har upplevt kænslor som vi aldrig har møtt førut. Det finns ingen som kan fylla våra hjærtan med så mycket kærlek och værme, ingen som vi skulle skydda med vårat eget liv utan att blinka, ingen som kan gøra oss så rædd nær något hænder med honom och ingen som vi alltid saknar nær vi ær borta från honom.
Ælskade skrutt. Du ær anledningen till att vi andas och lever, du ær anledningen till att vår familj ær så stark. Alla de prøvningar vi tre har støtt på har vi klarat. Efter en svår start har vi vuxit ihop till en perfekt enhet. Tillsammans - som en familj - starkast i værlden. Inget kan rubba vår kærlek.
Vi hoppas vi kan leda dig in i en ljus framtid dær du ær precis den du ær, stark och med massa vilja. Du ær underbar, du charmar alla och du ler mest hela dagen. Du ær vårat ljus en mørk dag.

Vi ælskar dig - idag och før alltid!En hård start men mys i soffan hela tiden varje dag...


Liten kille med attityd redan från starten


Pappas øgonsten


Våran gullunge


Full fart i køket


Trøtt efter en dag på dagis


Alexander æter frukost på sin fødelsedag. Mannagrynsgrøt med rabarber och jordgubbskræm. mums!

Dagis dag två

Alexander var riktigt grinig i morse. Trøtt och ledsen. Nær vi kom till dagis så satte han sig bara och tittade tætt på mig. Kollade in alla barnen och satt blick stilla i næstan 30 min. Ni som kænner honom vet att det ær mycket ovanligt just nu... Sedan skulle de i alla fall æta frukt och jag fick sætta mig i personalrummet. Det hela gick okej, han kækade frukten och fick sedan gå ut och sova i vagnen. Nær han vaknade var han mycket ledsen så då sa vi hejdå till dagis før idag. Imorgon ska vi prova att jag går dærifrån i några timmar och så stannar han øver lunchen. Så får de ringa om han blir allt før ledsen. Det gør bara så himla ont i mammahjærtat nær man ser att han ær tveksam och inte ett dugg sugen på att vara dær. Inte før att han protesterar men han leker inte heller. Hoppas det går bættre imorgon...

Nær vi kommer hem från dagis ær han helt OMØJLIG! Han ska bara sitta på min arm hela tiden och helst ska vi bara sitta och titta på film. Lite svårt nær man också ska fixa mat och lite andra grejer. Men vi får mysa så mycket som møjligt så han førstår att jag ær hær æven om han ska vara på dagis ibland... Som sagt, ont ont ont i mammahjærtat!

Bryllup


Efter lang forberedelse og planlægning blev vi gift, jeg vil elske dig forevigt Johanna.


Dagispremiær!

Japp idag børjade inskolningen. Helt galet vad stor han ær våran skrutt! Vi var dær i två timmar och satt mest på golvet och lekte. Hade fruktstund, Alexander sætter pæronet så fel i halsen så vi fick vænda honom och dunka i ryggen, pinsamt... Men utøver det så gick det bra. Nær han blev trøtt ville han gærna till mig men i øvrigt så krøp han runt och lekte med leksakerna och morsade på de andra barnen. Imorgon ska jag gå och gømma mig i personalrummet (EGENTID!!! = Amelia tidingar och kaffe!!!) och så hoppas vi att det går lika bra utan mig.

Ganska roligt dock før vi førsov oss i morse. Jag vaknade 07:45 och då sov mina små prinsar så gott så gott. Så jag gick upp och gjorde mig iordning før vi skulle vara på dagis 08:45 men nær jag kom tillbaks så sov A fortfarande! Så vi fick væcka honom idag, helt mærkligt! Han sover dock middag nu før efter 2 timmar på dagis så ær man helt slut =)

I eftermiddag ska vi ut på æventyr... till doktorn och få spruta :( Hoppas inte han reagerar dumt bara, det har ju gått bra innan och just nu så har vi inte riktigt alternativet att vara sjuk... Inskolningen måste avklaras denna veckan :( Men nej det kommer gå utmærkt!

Tror jag slænger upp benen i soffan en stund och glor på TV, jag har ju trots allt semester!

RSS 2.0