Middag idag!

Idag får det bli kycklingspett med jordnøtssås. Alltid gott och æn så længe så tål jag ju jordnøtter så det ær ju bæst att passa på... Hær ær ett recept, har ju inte prøvat sjælv æn men lovar att skriva i om det var gott eller inte ikvæll/imorgon.
Nu ær det hær receptet GI-anpassat men jag tænkte servera lite quinoa till då jag tror det blir lite tråkigt med bara kyckling och jordnøtsås.  Sjælvklart kan man servera vanligt jasminris till om man inte ska i en viss kjol om 1½ vecka vill sæga... Så GI før mig men ni andra tycker jag ska njuta av riset!

Ingredienser

•·                                 1 pressad vitlöksklyfta

•·                                 1/2 msk riven färsk ingefära

•·                                 1/2 dl tamarisoja

•·                                 1 msk sesamolja

•·                                 Salt & vitpeppar

•·                                 Rapsolja

•·                                 4 st kycklingfiléer

•·                                 Grillspett

•·                                  

•·                                 Jordnötssås:

•·                                 1/2 gul lök

•·                                 1 vitlöksklyfta

•·                                 1 dl jordnötter (osaltade)

•·                                 Rapsolja

•·                                 1/3 röd chili

•·                                 1 burk kokosmjölk

•·                                 1 tsk currypasta på burk

•·                                 1 tsk honung

•·                                 Saft av 1/2 lime

1. Vrid på ugnen på 225 grader. Blanda sedan ihop marinaden till kycklingen i en skål. Dela sedan kycklingen i lagom stora bitar (för spett) och lägg ner kycklingen i marinaden! Låt marinera minst 20 minter (eller över natten, men då ska ni givetvis inte slå på ugnen förrän ni tänker laga rätten).

2. När marineringen är klar, trä upp kycklingbitarna på spetten och grilla i ugnen i ca: 10 minuter - eller tills kycklingen är genomstekt!

3. Skala och hacka löken, skiva/finhacka vitlöken och chilin. Lägg sedan jordnötterna i en mortell och krossa dem.

4. Hetta upp en kastrull med lite rapsolja i och fräs lök, vitlök, jordnötter och chili några minuter.

5. Tillsätt kokosmjölken, currypastan, honung och limesaft. Smaka av med salt, vitpeppar! Eventuellt kan du ta lite mer chili eller currypasta om du anser att du vill ha mer/starkare smak.

6. Skär sedan grönsakerna i stavar, i lagom stora portioner och lägg på tallrikarna (ni kan även ta en slev vanlig sallad till, utöver de grönsakerna som är till receptet).

7. Lägg dit kycklingspetten och häll över såsen och servera genast!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0