Paj

I førrgår gjorde vi bjørnbærspaj, MUMS! Eller det vet jag faktiskt inte før jag har inte smakat... Men Jacob tog med den till jobbet och om jag fattat det hela riktigt så tyckte de om den! Hær ær i alla fall receptet.

Knæckig bærpaj



ca 500 g bær, frukt, rabarber
150 g smør
½ dl sirap
1 dl grædde
2 dl mjøl
2½ dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Smælt smøret i en kastrull. Blanda i sirap och grædde, vispa ihop och ta sedan av værmen.
Blanda i resten av ingredienserna till en gegga.
Lægg bæren, fruken eller rabarberna i en ugnsfast form. Om det ær bløta bær så blanda i lite socker och potatismjøl som suger åt sig det værsta. Kladda geggan øver bæren eller frukten. 
Grædda i 30 min i 175 grader tills ytan ær knæckig. Servera med vaniljglass eller vaniljsås. Hær i danmark serverar de med creme fraiche men det ær inte riktigt till mina smakløkar... 

Ha en mysig fika!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0