Fish'n'chips!

Just nu slæpar Jacob och Peter ner en av sofforna (jacobs) før att køra ut den till några vænners garage dær den ska øvernatta lite. Jag har nu børjat før bereda maten før kvællen vilket blir fish'n'chips på Jacob's begæran. Så før førsta gången i mitt liv ska jag fritera utan fritøs, spænnande! Resultatet får jag ju komma med senare men hær kommer receptet! (snott från receptfavoriter.se)

Fish'n'chips 4 portioner

  • 2 dl mjöl
  • 1 halv tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl öl
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 8 bitar torskfilé à 50 - 80 gram
  • cirka 1 - 2 liter majsolja

Hemmagjorda Pommes Frites:

  • 8 stora fasta potatisar
  • 2 liter majsolja (som kan återanvändas)
  • salt och eventuellt nykrossad svartpeppar

Gør så hær

  1. Förbered först chipsen - pommes frites som vi säger. Godast är att göra egna:
  2. Skala och skär potatisarna i stavar. Skölj dem och torka dem med en handduk. Värm oljan till 100 - 120 grader och koka potatisen i cirka 10 - 15 minuter. De ska vara på gränsen till mjuka. Ta upp potatisen och skaka tillbaks oljan samt lägg potatisen på hushållspapper. Där kan de ligga tills du har förberett frityrsmeten till fisken. Sista momentet är att fritera potatisen frasig. Då hettar du upp oljan till 180 grader. Fritera sedan omgångar till knapriga, gyllene pommes frites. Ta upp, skaka av olja, lägg i en skål, salta och strö eventuellt över nykrossad svartpeppar. Blanda och servera. Fritera sedan fisken i samma olja. Se till att oljan återfått 180 grader innan du friterar fisken.
  3. LAGA FISKEN: Gör först frityrsmeten: Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt öl, mjölk och ägg. Blanda. Lägg i fisken och låt gärna stå i femton minuter (annars går det att fritera direkt).
  4. Värm oljan till 180 grader. Fritera fiskarna två bitar i taget tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med pommes frites och remouladsås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0