Till Carina!
Hær ær så endelig opskriften på hallonpannacotta paj som jeg lavede till dåbet. Smager fantastiskt!
Carina - opskriften ær på svensk men spørg bara hvis det ær noget du ikke førstår!
8-10 bitar
Pajdeg
12 digestivekex
75g smælt smør
Fyllning
3 gelatinblad (husblad)
3 dl vispgrædde (piskefløde)
1 dl strøsocker
250 g hallon (hindbær)
200 g philadelphia eller liknande
Færska bær till garnering
Kør digestivekexen och smør i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller i en bakform med løstagbar botten. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen gørs.
Lægg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Hæll grædde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud øver svag værme tills sockret har løst sig.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grædden. Ta bort kastrullen från værmen och låt grædden svalna något.
Mixa hallonen med mixerstav eller i matberedare till en puré. Rør ner philadelphia och hallonpuré i grædden. Vispa till en slæt kræm och hæll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Garnera med færska bær.
Carina - opskriften ær på svensk men spørg bara hvis det ær noget du ikke førstår!
8-10 bitar
Pajdeg
12 digestivekex
75g smælt smør
Fyllning
3 gelatinblad (husblad)
3 dl vispgrædde (piskefløde)
1 dl strøsocker
250 g hallon (hindbær)
200 g philadelphia eller liknande
Færska bær till garnering
Kør digestivekexen och smør i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller i en bakform med løstagbar botten. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen gørs.
Lægg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Hæll grædde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud øver svag værme tills sockret har løst sig.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grædden. Ta bort kastrullen från værmen och låt grædden svalna något.
Mixa hallonen med mixerstav eller i matberedare till en puré. Rør ner philadelphia och hallonpuré i grædden. Vispa till en slæt kræm och hæll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Garnera med færska bær.
Kommentarer
Trackback