Irriterande!

Jag førsøker byta vår profilbild och profiltext men det vægrar. Nu hinner jag inte pilla mer med det så det blir inga ændringar idag. En annan dag kanske...

Hær ær lite bilder från nær vi var i parken med vår granne som ær fotograf!







Nu ska jag gå och lægga mig och kolla private practice. Har spelat in från førra veckan och imorgon kommer nya avsnitt så måste se det nu. Så natti natti, drøm søtt!

Myslørdag

So far so good. Den hær helgen kænns riktigt skøn i sjælen.

Hade en lugn morgon hela familjen. Åkte in till stan ihop. Jacob till jobbet, jag och A ut och fixa några ærenden hem. Bussen hem, A ælskar att åka buss. En lååång middagslur, jag och A tillsammans, tætt tætt i sængen. Vaknar. Jacob har kommit hem. Sedan går vi ut med fotograf-grannen och tar massa bilder på A och på oss alla tre tillsammans. Middag ihop med samma granne, hans fru och deras lilla dotter som ær 1 år ældre æn A. Massa god mat, full fart på barnen, så dær fantastiskt rørigt som det bara blir nær två småbarnsfamiljer æter ihop. Nær A ær på grænsen till trøtthetssammanbrott så går vi in till os igen. Sitter nu i soffan och tittar på dansk koncert på TV. Dricker ett glas rødvin. Vi har det gott. Fint och ljust inne i hjærtat. Livet fungerar. Vi ær nøjda. Nu njuta lite mer. Jag och Jacob, tætt tætt, tillsammans i soffan.

Hoppas ni också njuter av er helg. Och gør ni inte det - tro mig, det blir ljusare. Helt pløtsligt. Lite mer energi. Lite mer ork. Ett hinder som passeras. Sjælen blir gladare. Du klarar det. Det gør man alltid. Håll ut. Andas. Låt det gøra ont. Det blir bættre snart.

Nu....

tar jag helg. Har jobbat hårt idag så nu ræcker det. Børjade jobba kl 6 så det tycker jag ær ok. Lunchen anvænde jag till att dammsuga bilen, tro mig det behøvdes! Nu ska jag snart gå och hæmta A på dagis och så ska vi gå hem. Tænkte att vi kunde stanna på lekplatsen och leka lite på vægen hem.

kvællen bjuder på god mat och vi har faktiskt tænkt æta efter att vi har lagt Alexander. Mest så att jag inte ska stressa med att laga mat nu nær jag hæmtat honom utan kan fokusera helt bara på honom. Kænns riktigt bra! Imorgon ska vi ta kort på Alexander med hjælp av grannen som ær fotograf. Ska bli riktigt roligt. Efter Alexanders photo-shoot så ska vi øver till grannarna och æta middag ihop. Søndag ær det champagnebrunch med Dianna. Kommer nog bli en bra helg det hær!

Varberg!

I helgen hade Jacob pokerkvæll med killgænget. Det betyder fullt øs medvetsløs så jag och Alexander rymde till Varberg. Myste med familjen, åt god mat, fikade, shoppade lite och bara tog det lugnt - precis som det ska vara.

På barnens badstrand med Alexander och mamma
Kollar kvaliteten på sanden...




Stor kille som går sjælv nu


Gunga var roligt. Mer mormor!




Sedan kom Emma hem och skulle leka med oss på lørdag kvællen. Alltså hon kom och lekte med Alexander... men nær vi lagt honom kl 19:30 så dog vi i varsin soffa och halvsov. Det hela slutade med att mamma kørde hem Emma nær hon skulle åka och jobba 20:30 før hon tyckte inte vi var så sællskapliga ændå dær vi låg och halvsov...

Alexander myser med Emma framfør koalabrøderna


Sedan blev det lite mer fart... Vi skulle ju prova vad kameran kunde...





Søndag åt vi hemma hos Malin, Anders, Liam och Nellie (som var på kalas). Mysigt men som vanligt lite stressigt innan man ska ivæg med att packa bilen, handla, se till så att man har allt tillgængligt, se till så att vi båda har ætit osv... men det var trevligt.

Det var en riktig toppenhelg och det var svårt att åka hem igen. Men så ær det ju, tillbaks till verkligheten!

Och på tal om verkligheten, snart ringer væckarklockan. God natt!

Tråkig blogg

Usch ja, om jag nu inte har dåligt samvete før att man inte gør tillræckligt på jobbet, inte ær en tillræckligt glad och pigg mamma, inte orkar att vara værldens bæsta fru, så har jag till på køpet dåligt samvete før den hær bloggen. Den har ju fullstændigt døtt igen :( Jag har massa fina kort som jag tagit av skrutt men nu ær kl 20:50 och jag ær på grænsen till medvetsløs så jag orkar inte hæmta kameran och ladda upp bilderna. USCH USCH USCH. Men nu hæmtar Jacob kameran så snart kommer det nog bilder...
skriver snart igen... ha ha ha, vad då meningsløst inlægg?!

Dagissjukan

Har en liten kille hær hemma som ær dålig igen. Jag har en massa deadlines på jobbet på torsdag och Jacob måste vara hemma om A fortfarande ær sjuk imorgon. Det betyder att jag inte kan ta ledigt idag utan måste helt enkelt jobba så fort A sover. Alltså jobbade jag i går kvæll, nu på morgonen innan han vaknar, kommer ha två telefonmøten nær han ær vaken, sedan jobba nær han sover på dagen och till slut jobba i kvæll. Det hær kommer bli en riktigt jækla intressant vecka... Var ær det alla supermammor tankar upp energi? Det ær dags att avsløja det nu før jag behøver styrka...

Aktiv lørdag

Børjade vældigt sløtt idag. Vi kom i sæng ganska sent igår (23... sent... ha ha ha, vælkomna till vårat nya liv...) så jag var helt førstørd i morse. Nær Jacob åkt till Jacob så lekte jag och Alexander en stund før att sedan sova lite middag. Jag sov middag i 1½ tim och A i 2½ tim! Lika trøtta bægge två!

Men sedan satte vi fart! Tog bussen in till Jacob så nær han slutat jobba så åkte vi och veckohandla. Ælskar verkligen att storhandla! Det ær dær jag får utlopp før all min shoppinglust :) Hem efter det, kæka lite lunch och så igång i køket. Børjade med att baka ett morotsbrød som ser himla gott ut, sedan fixade jag tiramisu tills imorgon (førsta gången så mycket spænnande) och avslutade det hela med att gøra middag, en supergod søtstark kinawok. Så otroligt god, prova prova prova! Vi kokade nudlar till och stekte med det sista minuten och det smakade mums. Vi tog i lite mindre chili æn i receptet før att A skulle kunna æta också och tro mig, han åt! Flera portioner :) Hær ær receptet! Kan bara rekommendera. Vi hade i lite brocoli också!

Nu sitter vi i soffan, dricker lite rødvin, æter lite lørdagsgodis och bara slappar. Sjukt trøtt dock fortfarande. konstigt! Men jag får væl gå och lægga mig tidigt idag... I alla fall føre 23... hehehe

Ny familjemedlem

Vi har fått en ny bebis i familjen!



Nu kan ni tro att skrutt ska fotas!!!

Søndag men utan brunch :(

Idag skulle vi varit på champagnebrunch med Dianna men se så blev det inte...

Jag åt jættegod mat igår med kantarelltoast och carpaccio och ett glas rødvin = mycket nøjd Johanna. Alexander velade mellan 23 och 01 och jag hann precis småsomna emellan gångerna han skrek. (Jacob var på klassfest, alltså inte hemma). Kl 02 ca kommer Jacob hem och sedan kl 3 vaknar jag med så sjukt ont i maten. Uppenbarligen var det något som inte var helt ok i den maten jag åt... Så sømnen har varit lika med noll och jag ær aningens svag idag. Tycket det var lite waste att lægga 300 kr på brunch nær man inte vågar æta annat æn toast och te... så søta Dianna - førlåt att det blev så dumt! Vi får ta det en annan gång!


Går med vagn

Nu har vi børjat gå promenader på ett helt nytt sætt. Alexander vill inte sitta så længe i vagnen, tycker det ær tråkigt, så nu fæller vi ner sufletten hela vægen ner och så håller han i den och går sjælv. Han tycker det ær hur spænnande som helst. Han kan ju inte gå så långt ænnu men vi øvar och øvar. Nær vi minst anar det så kommer han ju springa runt øverallt!

Helst vill han hålla i sjælva handtaget men det ær han helt enkelt før kort før. Men håller han bara i suffletten så går det super! Stor kille nu.


Projektet!

Jag skrev ju om ett litet projekt jag startat før några veckor sedan.

En lørdagskvæll i vårat hus...




Resultat 1: en sæckstol till Alexander! Och han ælskar den. Næsta gång ska jag hælla i lite mindre kulor men i øvrigt ær jag helnøjd.




Resultat 2: en møssa! Underbar stretchmøssa perfekt nu på høsten och sen till våren. Skulle precis stoppa Alexander i bad nær jag kom på att jag ville ta bilder så han fick posa som nakenfis...



Just nu håller jag på med resultat nummer tre så kort kommer senare. Gud vad jag ær glad før att jag hittat tillbaks till symaskinen, så himla kul!!!

Liam och Nellie på besøk

Nær Alexander fyllde år så var Liam, Nellie och mormor hær øver en weekend. Vi hade supermysigt och vi hoppas dom vill komma tillbaks snart!

førsta kvællen kækade vi hamburgare vilket alla åt mums mums mums



Vi var i zoo och gick och gick och gick hela dagen. Kollade på en massa djur! Efter lunch kom Jacob också och det var tur før då hade all min energi tagit slut (nu hade jag också feber och ett jækla virus med ont i halsen och lungorna så jag høll ut længe! Tur mormor var med!)




Nellie fick en jættefin ansiktsmålning.


Sedan kækades det sockervadd (eller flamingodun som det hette hær...) men det var svårt att inte smeta ut det fina læppstiftet!


Det var en jættemysig helg och Alexander ælskar att kolla på korten från den helgen.

Liam - Nellie - vi saknar er! Værldens bæsta kusiner!!!

Kort på A

Det ær alltså riktigt svårt att ta bra kort på A just nu... han rør sig varenda sekund han ær vaken och tar du fram en kamera eller telefon før att ta kort så kommer han springandes før att se hur kortet blev, innan man hunnit ta något... hær føljer några fantastiska exempel på bra kort...
Leker med stallet han fick från farmor och farfar i 1-års present.






och så vidare... så om ni tycker att det ær før lite kort hær på bloggen så ær det før att ca 1 promille ær bra kort som vi gærna vill lægga upp hær...

RSS 2.0